Gotovo italijansko prvenstvo – ništa od titule za Virtus!

Ovosezonsko izdanje italijanskog prvenstva u košarci (Lega A) neće se nastaviti, potvrdio je Savez te zemlje.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Prvenstvo je zvanično okončano posle nepunog 21 odigranog kola, na 11 do kraja, zbog pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila Italiju.

U trenutku prekida prvi na tabeli je bio Virtus iz Bolonje, koji predstavljaju Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić i Stefan Marković, ali ta ekipa neće dobiti titulu na osnovu tog uspeha.

U saopštenju Košarkaškog saveza Italije se navodi da trenutno nije moguće utvrditi da li bi se, i kada, sezona mogla nastaviti, te da je najodgovorniji potez bio prekinuti sezonu.

Kao razlog se dodaje i to da su brojni klubovi svoje strane igrače pustili da napuste državu i odu kući, kao i da će ovakva odluka omogućiti klubovima da umanje finansijske gubitke zbog novog potencijalnog odlaganja nastavka sezone.

U prvobitnoj poruci javnosti nije bilo poznato da li će neko biti proglašen šampionom Italije, a nešto kasnije je predsednik Saveza Đani Petruči potvrdio da se to neće desiti.

"Pobedio je zdrav razum. U ovom teškom trenutku ne možemo da razmišljamo o nastavku prvenstva bez publike. Niko neće dobiti Skudeto i liga će morati da odluči o tome ko će ispasti i napredovati, kao i o organizaciji sleeće sezone. Cilj je i da se Evropsko prvenstvo odloži na jednu sezonu", rekao je Petruči za Skaj.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.