Deleon: Superliga će početi bez Zvezde i Partizana

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon optimista je po pitanju odigravanja Superlige Srbije.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Iako je kompletan svet sporta stao, Deleon je mišljenja da će biti stečeni svi uslovi da se klubovi bore za titulu šampiona države.

"Naravno da razmišljam o takmičenju, sada imamo vremena da razmišljamo. Situacija je teška, moraju da se steknu svi uslovi, pre svega zdravstveni kako bi eventualno mogli da ozbiljno krenemo u realizaciju Superlige. Nadam se da bi krajem maja moglo da se sveopšte stanje poboljša i da se sport, a samim tim i košarka, ponovo pokrene", rekao je Deleon u izjavi za "MaxBetsport".

Ukoliko dođe do stabilizacije situacije izazvane koronavirusom i povratka na košarkaške parkete, biće problema za KLS u organizaciji takmičenja.

Crvena zvezda i Partizan neće biti u mogućnosti da od početka zaigraju u Superligi Srbije, jer će imati obaveza na Jadranu, u Evroligi i Evrokupu.

"Svestan sam da svi trenutno gledaju kada će početi Evroliga, Evrokup i ABA liga. Sasvim je realno očekivati da Zvezdu i Partizan vidimo tek u plej-ofu domaćeg šampionatu zbog termina, a ne u prvoj fazi Superlige. Ostaje da se vidi i da li je to izvodljivo", istakao je Deleon i zaključio:

"Mi smo čekali sa terminima i u normalnim okolnostima, a sada će tek da bude komplikovano. Ipak, umereni sam optimista, verujem da neće doći do potpunog prekida i da ćemo ponovo imati šampiona u normalnim okolnostima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.