"Holivud je počeo da snima film o Draženu – sada je sve stalo"

Neven Spahija, iskusni hrvatski trener, otkrio je da je čuveni režiser Ron Šelton krenuo da prikuplja materijal za film o Draženu Petroviću.

PTIzvor: B92, index.hr
Podeli
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Šelton je režirao legendarni film "White man can't jump" i u planu mu je da napravi priču o Draženu Petroviću.

Spahija, koji trenutno radi kao pomoćni trener u štabu Memfis Grizlisa, dodaje da je to sada palo u drugi plan zbog virusa Covid-19.

''Molim vas, pridržavajte se mera, ostanite kod kuće. Ne izlazite. Gledajte filmove, čitajte, radite sve ono što volite, a niste imali vremena. Što se tiče filmova, evo vam jedna ekskluziva. Kad smo nedavno igrali protiv Lejkersa, sreo sam Rona Šeltona, čoveka koji je režirao jedan od najboljih košarkaških filmova ikad - "White Men Can't Jump". Sjajan tip. Obožava košarku i baš smo se napričali. Rekao mi je da planira da snimi film o Draženu i da je već počeo da skuplja materijale. Nažalost, sad je i to palo u drugi plan'', rekao je Spahija za "Index.hr".

Spahija je svestan u kakvoj se situaciji svet nalazi i tvrdi da je ključno prihvatiti stanje i ne bežati od problema.

''Svi se nalazimo u istim problemima, ceo svet. Niko nije pošteđen ovog zla. Stanje je loše, užasno je i to treba priznati. Svaki put kad sam u životu bio u nekom problemu, najpre bih to sebi priznao. Tada bi mi bilo lakše nositi se s tim. Osnovna stvar je ne živeti u zabludi i praviti se kao da se ovo nas ne tiče. Pošast se ne događa nekom drugom, događa se svima nama. Našim najbližima. Apelujem na sve da ništa ne rade na svoju ruku, već da se pokorimo odlukama stručnjaka. Čudile su me i neke izjave sportista. Ljudi, poslušajte epidemiologe, odakle vam pravo da iznosite mišljenje o nečemu o čemu nemate pojma'', priča nam hrvatski trener.

NBA liga reagovala je brzo posle otkrića da je Rudi Gober zaražen koronavirusom.

''Nakon što je se saznala da je Gober zaražen, NBA liga je reagovala fantastično. Bez razmišljanja i nepotrebnog petljanja odlučili su prekinuti prvenstvo. Do pre sedam dana važilo je pravilo da svaki trener može po pola sata, 45 minuta individualno raditi s igračem. Nakon treninga bi se lopta i sva oprema dezinfikovala, a igrači bi otišli u samoizolaciju. Prije nedelju dana sve su aktivnosti prestale. Vođstvo NBA lige donelo je zakon da se svaki kontakt zabranjuje i da se do daljnjega prekida svaki oblik košarke. Ne želim sad pametovati i glumiti generala posle bitke, ali bilo mi je jasno što se događa i što će se dogoditi čim su se iz sata u sat donosile odluke o zatvaranju pozorišta, bioskopa, restorana… Jasno je bilo da ni sport neće biti pošteđen užasa'', rekao je pomoćni trener Memfis Grizlisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.