Srbija u Beogradu dočekuje Gruziju

Košarkaška reprezentacija Srbije, u kvalifikacijama za EP 2021. godine u 17 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić" sastaće se sa selekcijom Gruzije.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
Photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Košarkaši Srbije su u Finskoj bez većih problema ostvarili pobedu rezultatom 80:58 i sada ih čeka duel sa Gruzijom u Beogradu.

Selektor Srbije, Igor Kokoškov, svojevremeno je bio selektor Gruzije i zbog uspeha na klupi ove zemlje nagrađen je "Ordenom časti".

Srpski reprezentativci Nikola Rebić i Ognjen Jaramaz poručili su da je energija iz prethodnog duela sa Finskom model za meč protiv Gruzije.

"Protiv Finske smo bili na dobrom energetskom nivou i mislim da je to model koji treba da prenesemo na parket. Za ovo kratko vreme koliko smo zajedno, uspeli smo da koliko-toliko prihvatimo neke osnovne principe igre i da ih prikažemo na terenu. Gruzija, sa par iskusnih igrača, može da bude nezgodan rival i samo uz veliku energiju možemo da dođemo u poziciju da napravimo dobar rezultat", istakao je Rebić za sajt KSS-a.

Jaramaz je napomenuo da Gruzija ima nekoliko iskusnih igrača, poput Mekfadena i Šermadinija, koji su u stanju da naprave problem svakome, ukoliko uđu u svoj ritam.

"Naša želja je da im to onemogućimo i da pred našim navijačima u Beogradu prikažemo što bolju igru kako bi na najbolji mogući način završili ovaj mini-ciklus od dve kvalifikacione utakmice", poručio je Jaramaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.