Cedevita Olimpija otpustila jednog od najboljih igrača

Cedevita Olimpija u nastavku sezone i borbi za mesto u plej-ofu ABA lige biće bez jednog od najboljih igrača u dosadašnjem toku.

MSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Klub iz Ljubljane raskinuo je ugovor sa 27-godišnjim organizatorom igre Rajanom Boutrajtom.

Boatrajt je letos potpisao ugovor do kraja sezone, ali je raskinut dosta ranije od predviđenog jer nije ispunio očekivanja.

On je ranije igrao za zagrebačku Cedevitu, u sezoni 2016/2017 - pre fuzije sa Olimpijom, i bio je jedan od glavnih igrača.

"S obzirom da se Bogtrajt smatrao jednim od nosioca igre u Cedeviti, isto smo očekivali da će biti u Ljubljani, ali nažalost nije ispunio očekivanja. Zato smo odlučili da raskinemo ugovor. Želimo Rajanu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je sportski direktor Sani Bećirović.

Boutrajt je u ABA ligi prosečno beležio 11,5 poena, 2,9 asistencija i 2,6 skokova, a najbolji meč odigrao je protiv Crvene zvezde u devetom kolu kada je dao 17 poena (4/6 za tri), uz šest skokova i tri asistencije.

Tokom evropske karijere bio je još član Unikahe iz Malage, Bešiktaša i italijanske Orlandine.

Cedevita Olimpija je trenutno treća na Jadranu sa skorom 10-6, odnosno samo jednom pobedom više od FMP-a, Mornara i Primorske, a mogla bi da je stigne Crvena zvezda ukoliko pobedi Cibonu od 18 sati. Taj duel možete da pratite u direktnom prenosu na O2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.