"Znamo da i gore imaš najbolji dvokorak" VIDEO

Navršilo se 19 godina od kada je ovaj svet prerano napustio nekadašnji kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, Haris Brkić.

SVIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Majka Radmila Brkić, članovi porodice, nekadašnji saigrači i prijatelji čoveka za kojeg se i devetnaest godina kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, održali su devetnaestogodišnji pomen na Centralnom groblju u Beogradu.

Pored ostalih, poštu legendarnom Harisu, danas su još jednom odali i Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Dejan Tomašević i Zoran Sretenović sa suprugom.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na "final four" u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan, a kobnog 12. decembra 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane "Pionir" napadnut vatrenim oružjem.

Tri dana kasnije, podlegao je povredama.

"Haris Brkić ni nakon 19 godina nije zaboravljen a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi! Harisu u čast, kadeti Partizana NIS će tokom pauze u poluvremenu današnje utakmice sa Cibonom, postići devetnaest koševa posle Harisovog dvokoraka! Legenda živi večno!
", navedeno je na sajtu beogradskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu