"Od Željka sam naučio kako da vodim tajm-aut, ali Evroliga preteruje sa kamerama"

Trener CSKA Dimitris Itudis govorio je o svom odnosu sa Željkom Obradovićem kao i prekomernom korišćenju kamera od strane Evrolige.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Itudis i Obradović se dugo poznaju, odlični su prijatelji i čak su zajedno radili na klupi Panatinaikosa.

Grčki trener smatra da je dosta o tajm autima naučio od Željka Obradovića, ali je takođe naveo i da Evroliga prekomerno koristi kamere što donese više štete nego koristi.

"Imao sam toliko tajm-auta sa Željkom... Od njega sam naučio kako da vodim tajm-aut, kako da motivišem igrače i slično. Samo, ne želim da to radim previše jer čitava situacija postaje neozbiljna. Kamere dolaze u našu konferencijsku salu, moje kupatilo ili dnevnu sobu i to bez filtera što nikako nije dobro", poručio je Itudis

Barselonu i Panatinaikos na tabeli razdvaja samo jedna pobeda, Grci dolaze posle velike pobede nad Olimpijakosom, ali je Barsa večeras (21.00) kod kuće ipak veliki favorit s kvotom 1,35, dok je dvojka čak 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Panatinaikos.

Prisetio se Itudis i jedne interesantne situacije sa tajm auta kada njegov rečnik baš i nije bio prilagođen televizijsokm prenosu i napomenuo da se takve stvari u NBA ligi nikada ne bi dogodile.

"Sećam se jednog svog tajm-auta kada smo igrali protiv Albe u Berlinu, a tom prilikom insam imao baš mnogo lepih stvari da kažem svojim igračima. Ja razumem da je navijačima to zanimljivo, ali ko profitira iz toga? Evroliga? Deca koja slušaju psovke? Igrači koji će u budućnosti igrati za Željka, Šarunasa ili mene? U NBA ligi takođe imate kamere na tajm autima, ali sve se to filtrira pre nego što ode u prenos. Moramo da koristimo takve stvari i da sprečimo da se neprimerene situacije prikazuju na televiziji", iskren je bio Dimitris Itudis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu