Šakota pred FMP: Maksimalan respekt i oprez

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, pred meč 10. kola ABA lige protiv FMP-a, rekao je da ima maksimalno poštovanje prema rivalu.

MTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Odlično igra FMP ove sezone, treći je na tabeli ABA lige, ali kako je izgubio sve utakmice sa Crvenom zvezdom otkako su dva kluba 2011. postala deo jednog sistema jasno je čist je vredan skromne kvote 1,05. Ali je zato hendikep postavljen na -14,5 što daje više opcija. Pogledajte OVDE sve MOZZART kvote za meč Crvena zvezda – FMP.

"Igramo sa timom koji je ispred nas na tabeli i sama ta činjenica izaziva maksimalan respekt. Moramo da im posvetimo punu pažnju, ali sa druge strane moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer se radi o mladoj i vrlo talentovanoj ekipi. Takve ekipe znaju u ovakvim utakmicama da prikažu i još više od svojih trenutnih mogućnosti", kazao je Šakota.

Šakota ponavlja da je ABA liga prioritet ove sezone.

"Uz sve to, odlično su vođeni sa klupe od strane trenera Vlade Jovanovića. Sve to govori da ćemo morati da odigramo dobro kako bi došli do bodova koji su nam važni u takmičenju, koje je za nas, ponoviću, primarno“, rekao je Šakota za klupski sajt.

Košarkaš crveno-belih Bili Beron istakao je da njegovi saigrači i on moraju dobro da pripreme za mladi tim FMP-a, koji trenutno drži četvrtu poziciju u regionalnom takmičenju sa skorom od šest pobeda i tri poraza.

“Igraju odlično ove sezone, mladi su rastrčani i ambicizoni. Moramo dobro da se pripremimo za tu utakmicu. Taj tim je pun dobrih igrača, imaju dobre rezultate, pobeđuju, a protiv na papiru jačih ekipa od sebe su gubili u neizvesnim završnicama. Ono što mora da se ponavlja i postane standard je dobra igra u odbrani, kao što smo to uradili u Milanu. Ovo je vrlo važna utakmica za nas i jedno od onih koje moramo da dobijemo”, rekao je Beron.

Utakmica između košarkaša Crvene zvezde i FMP igra se od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.