Lorenzo razbio Armani – Zvezda odbranom do treće pobede zaredom!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su treći trijumf zaredom u Evroligi nadigravši Armani u Milanu.

LNIzvor: B92
Podeli

Evroliga, 12. kolo:

Armani Milano – Crvena zvezda 67:77 (18:20, 22:19, 10:18, 17:20)

Dvorana: Mediolanum forum
Sudije: Lotermozer, Silva, Kovalski
Gledalaca: 8.680

Crveno-beli su slavili pobedu u Mediolanum forumu rezultatom 77:67, u 12. kolu Evrolige.

Ovo je bila peta pobeda u isto toliko mečeva u Evroligi nad Armanijem, koji je produžio krizu u tom takmičenju i upisao treći vezani trijumf.

Armani: Dela Vale 7, Mek 2, Biliga, Moraskini 7, Rol 9, Rodriges 14, Tarzuski 3, Nedović 6, Burns, Vajt 6, Bruks 7, Skola 6; Trener: Etore Mesina

Crvena zvezda: Kuzmić 2, D. Braun 12, Čović 2, L. Braun 21, Davidovac 6, Faje 6, Beron 17, Dobrić 3, Gist 2, Dženkins 0, Simanić, Odžo 6; Trener: Dragan Šakota

Ceo meč je prošao "obojen" u Lorenza Brauna, koji je bio najbitniji i najbolji igrač crveno-belih od prvog do poslednjeg minuta.

U prvih nekoliko minuta utakmice imao je poene, asistencije i izgubljene lopte, a Zvezda je dobro igrala.

Braun je prvu četvrtinu završio sa pet poena, tri asistencija i tri izgubljene lopte, a Armani je dosta poena ubacio sa linije slobodnih bacanja, pre svega preko Moskarinija (18:20).

Druga četvrtina nije počela kvalitetnom košarkom, a sredinom te deonice "manekeni" su krenuli da pogađaju trojke.

Istakli su se Majkl Rol i Nemanja Nedović, doprinos je dao Serhio Rodriges, pa je domaćin došao do najveće prednosti na tri minuta do kraja poluvremena (36:31).

Uživo prenos meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Na poluvreme se, ipak, otišlo u potpunom egalu (40:39), a zanimljivo je bilo da je Lorenzo Braun bio na klupi maltene celu drugu četvrtinu.

Zvezda je sredinom treće četvrtine zaigrala izuzetno u odbrani, a Armani nije pogađao ni kada je dolazio do pozicija.

Lošom igrom isticao se Šelvin Mek, a italijanskog predstavnika je zabloleo to što je od poluvremena bila bez raspoloženog Nedovića, koji je ostao u svlačionici zbog povrede.

Krajem treće četvrtine napravljena je velika razlika u igri, Mesina nije imao odgovor za Odža i Lorenza, a svoj doprinos dao je i Derik Braun sa jednom od najboljih utakmica u sezoni.

Pred poslednji deset minuta bilo je 50:57, a na gostima je bilo samo da održe prednost.

Poslednji kvartal je počeo dosta loše, bez poena, a onda su usledile trojke Berona i "Ćaća".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Igralo se koš za koš u nastavku, što je mnogo više odgovaralo Zvezdi, koja nije dopuštala Armaniju da priđe na manje od pet poena zaostatka.

Lopta je kod Lorenza bila na sigurnom mestu i Zvezda je igrala koliko-toliko dobro u napadu, ali izuzetno u odbrani, skupljajući u reketu.

Armanijev šut nije bio na nivou i odsustvo Nedovića i Micova se izuzetno osetilo, pa su crveno-beli mirno priveli meč kraju.

Lorenzo je dominirao sa indeksom 29 (21 poen, 4 skoka, 7 asistencija, 4 izgubljene), a pratili su ga Bili Beron sa 17 i Derik Braun sa 12 poena.

Niko više nije bio dvocifren, a po šest poena imali su Davidovac i Faje, koji je uhvatio i šest lopti. Džejms Gist imao je šest skokova, ali je iz igre šutirao 1 od 7, dok je Dženkins za 16 i po minuta šutnuo samo jednom i promašio.

Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Serhio Rodriges sa 14 poena. Po sedam su upisali Dela Vale, Bruks i Moraskini, koji nije poentirao u drugom poluvremenu.

U narednom kolu, 12. odnosno 13. decembra, Zvezda dočekuje Baskoniju, dok Armani ide na megdan ASVEL-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.