Zvanično: Kokoškov novi selektor Srbije!

Igor Kokoškov i zvanično je novi selektor muške seniorske reprezentacije Srbije.

LNIzvor: B92, kss
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Posle uspešnih pregovora predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića i našeg stručnjaka koji skoro dve decenije radi u NBA ligi, postignut je dogovor da Kokoškov preuzme nacionalni tim Srbije.

Kokoškov je karijeru započeo u OKK Beogradu 1992. godine.

Radio je sa omladincima Partizana, potom je otišao u SAD gde je uglavnom radio kao pomoćni trener prvo u Mizuriju, pa Los Anđeles Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu i Juti.

"Izuzetno smo zadovoljni što će tako kvalitetan stručnjak i jedan od najboljih srpskih trenera ubuduće sedeti na klupi reprezentacije Srbije. Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja. Veliko hvala Sakramento Kingsima, posebno Vladu Divcu, na pomoći i razumevanju u realizaciji angažovanja Kokoškova od strane KSS, što je veoma bitno za kompletnu srpsku košarku. Uskoro ću se u Americi sastati sa Igorom, gde ćemo razgovarati o detaljima saradnje i planovima za naredni period",
rekao je Danilović.

Pročitajte još Divac potvrdio – Kokoškov novi selektor Srbije

Kokoškov će na klupi Srbije naslediti Aleksandra Đorđevića koji se sa funkcije povukao posle osvojenog petog mesta na Mundobasketu u Kini.

Kokoškov je već radio u našem nacionalnom timu kao pomoćnik Željka Obradovića 2004. i 2005. godine, da bi kasnije kao selektor tri puta odveo Gruziju na Evropsko prvenstvo – 2011, 2013. i 2015. godine. Postao je prvak Evrope 2017. godine kao selektor Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu