Trinkijeri: Moramo da se oporavimo, nema zezanja

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da ima veliko poštovanje prema Ritasu.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Italijanski stručnjak je dodao da takvo mišljenje ima zato što Litvanci protiv svakoga igraju maksimalno bez obzira na rezultat, kao i da predstojeći meč u Evrokupu dolazi u pravom trenutku za njegov tim.

"Izuzetno poštujem Ritas, igraju sa svima do kraja. Još su u igri da prođu grupu... Oni igraju i mi moramo igrati 40 minuta. Neće se sigurno predati i sigurno neće igrati loše. Ako mislimo da će tako biti, na lošem smo putu. Moramo da igramo 40 minuta, da pazimo na velike stvari, male stvari, na detalje, na koncentraciju. Moramo imati opet energiju da igramo čvrst meč", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradskoj areni.

Partizan će u sredu u Beogradskoj areni dočekati Ritas u osmom kolu Grupe B Evrokupa, a eventualna pobeda bi ekipu odvela do druge faze.

"Sezona jedne ekipe nije nikad linija. Imali smo super momenat na početku, a onda smo bili manje briljantni. Bili smo spori, imali smo povrede, a sad se nadam da će opet biti dobar momenat. Ova utakmica dolazi u pravom trenutku", ocenio je Tinkijeri.

Upitan kakav je zdravstveni bilten ekipe posle "večitog" derbija sa Zvezdom, Trinkijeri je kazao da je taj meč bio izuzetno težak.

"Moramo da se oporavimo. Nema tu zezanja. Bila je izuzetno teška utakmica sa Zvezdom, u jednom trenutku sam osećao kao da su nam stavili tegove. Sve je bilo sporo, teško, tvrdo...Prošlo je tri dana, nema mnogo priče", rekao je on.

Utakmica između Partizana i Ritasa igra se u sredu od 20.00 u Beogradskoj areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.