Partizanova kaznena ekspedicija – pala i Lokomotiva u grotlu Pionira!

Košarkaši Partizana savladali su rusku ekipu Lokomotivu rezultatom 80:71 u 4. kolu Evrokupa.

SNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je odlično počeo sezonu Evrokupa, pobedivši u prve tri utakmice i evo sada u četvrtoj protiv favorizovane Lokomotive.

Gosti su nešto bolje počeli utakmicu, pošto je njihove prve poene postigao Džoni O'Brajant, kada je ostao potpuno sam na liniji za tri poena.

Apić je nastavio dobru igru Lokomotive, ali su crno-beli uspeli da se konsoliduju i to je bio poslednji put u prvom poluvremenu da je Lokomotiva imala vođstvo, pošto je na semaforu pisalo 3:5.

Na krilima Nikole Jankovića i Radeta Zagorca, Partizan uspeva da preokrene rezultat i da tokom svih 20 minuta košarke drži prednost.

Od 19:18 u korist domaćina sledi serija koja je odvojila Partizan na nešto prihvatljiviju razliku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Hala: Aleksandar Nikolić

Partizan: Volden, Zagorac 10, Pejdž 7, Gordić 7, Parahovski, Jaramaz 10, Veličković, Birčević 9, Janković 9, Tomas 16, Pejners 1, Mozli 11. Trener: Andrea Trinkijeri

Lokomotiva: Deker 17, Kamings 17, Motovilov 1, Apić 2, Kalnietis 7, Ivlev 2, Ilnitskij 1, Vilijams 15, Kulagin, Gerasimov, Martijuk, O'Brajant 9. Trener: Luka Banki

Sudije
: Pjotr Pastušijak (Poljska), Rain Perandi (Estonija), Uže Tepenije (Francuska)

Za to crno-beli mogu da zahvale jako dobroj timskoj odbrani koju su odigrali, uz izuzetak nekoliko istrčanih kontri u leđa, posle kojih je Sem Deker postigao neke poene, što je razljutilo Andreu Trinkijerija.

Sredinom drugog kvartala, Partizan je imao i 10 i 12 poena prednosti, ali se ta prednost istopila posle dve ne baš najsrećnije situacije po Korija Voldena, koje su kažnjene trojkama Kamingsa i Kalnietisa.

Treća četvrtina nije najbolje počela po domaći tim. Usledio je blagi pad u odbrani, što je gost iskoristio kako bi topio prednost Partizana i posle velike drame uspeo čak i da povede.

U jednom momentu su imali i 6 poena razlike, ali tada su na scenu stupili Ognjen Jaramaz, Markus Pejdž i Rašon Tomas.

Upravo je Tomas bio jedan od ključnih igrača Partizana pogotovo kada se radi o ofanzivi i doneo je nekoliko važnih poena, koji su kasnije i odlučili pitanje pobednika.

On je sa 16 poena bio najefikasniji u timu Partizana, Mozli je imao 11 uz 9 skokova, dok su po 10 imali Jaramaz i Zagorac.

S druge strane, Sem Deker i Vil Kamings postigli su po 17 poena, a Alan Vilijams dva manje.

Partizan je jedini neporažen u Grupi B, dok Lokomotiva i Venecija imaju po 2-2. Crno-beli u petom kolu gostuju francuskom Limožu, 30. oktobra.

Utakmicu između Partizana i Lokomotive mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.