Pobeda Partizana na "vrućem" terenu u Baru!

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju Mornar sa 76:65, u meču 3. kola regionalne ABA lige.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: ABA/Mornar/Media pro
Foto: ABA/Mornar/Media pro

ABA liga, 3. kolo:

Mornar - Partizan 65:76 (20:14, 12:19, 23:28, 10:15)

Mornar: Pulen 16, Nidam 6, Šehović 0, Mugoša, Rejli-Ros 2, Begić 2, Vujošević 0, Pavićević, Voler 6, Markota 10, Bjelica 9, Luković 14; trener: Mihailo Pavićević

Partizan: Volden 8, Zagorac 8, Pejdž 13, Gordić 5, Parahovski 2, Jaramaz 17, Veličković 0, Birčević 0, Janković 9, Tomas 9, Pejners 0, Mozli 5; trener: Andrea Trinkijeri

Na klupi crno-belih nije bilo Andree Trinkijerija, koji je neposredno pre meča, zbog astme, završio u bolnici.

Meč je obeležio veliki broj faulova, slobodnih bacanja i promašenih zicera, ali su gosti, pre svega, odličnim drugim poluvremenom uspeli da preokrenu utakmicu i dođu do trijumfa.

Nakon tri odigrana kola, obe ekipe imaju isti učinak – dve pobede i jedan poraz.

Partizan je do trijumfa vodio Ognjen Jaramaz, koji je meč završio sa 17 poena, tri asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Odličan je bio i Markus Pejdž sa 13 poena, tri asistencije i tri skoka, Nikola Janković ubacio je devet poena, dok su povratniku Rašonu Tomasu falili jedan poen i skok za dabl-dabl učinak (9p+9sk).

U poraženoj ekipi istakli su se Džejkob Pulen sa 16 poena, a dvocifreni su bili još Uroš Luković sa 14, odnosno Damir Markota sa 10 poena.

Domaći su mnogo bolje počeli utakmicu, na krilima Uroša Lukovića stekli prednost koju su povećavali do prve pauze, na koju su otišli sa maksimalnom prednošću od 20:14.

Nakon toga crno-beli su uspeli da naprave seriju od 7:0 i preko Pejdža dođu do egala.

Brzo su obe ekipe ušle u bonus, tako da je publika uglavnom gledala izvođenje, odnosno promašivanje slobodnih bacanja. U tim trenucima bilo je i lepih poteza, najčešće alej-upova, koje je zakucavanjima, na asistencije Pulena i Nidama, završavao Luković.

Partizan je nastavio da pogađa sa distance, što mu je donelo prvu prednost posle dužeg vremena, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 32:33.

Drugi deo igre, crno-beli su odlično počeli i brzo povećali prednost, koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena.

Mornar se nije predavao, pokušavao je da se vrati rezultatski u meč, ali igrači Partizana, na čelu sa Jaramazom i Pejdžom to nisu dozvolili, pa se izabranici Andree Trinkijerija u Beograd vraćaju sa trijumfom.

U narednom kolu Partizan očekuje još jedno teško gostovanje – Cedevita Olimpiji u Ljubljani, dok će Mornar, takođe, putovati u Sloveniju na megdan sa Primorskom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.