Partizan oscilirao, ali istrajao za 3/3 u Evrokupu!

Košarkaši Partizana pobedili su Ritas na gostovanju u Litvaniji rezultatom 66:61 i ostvarili treću pobedu u Evrokupu.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Evrokup, drugo kolo:

Ritas – Partizan 61:66 (18:17, 12:17, 18:16, 13:16)
Dvorana: Simens arena, Viljnus
Sudije: Difala (Francuska), Kartal (Turska), Lavruhin (Rusija)

Crno-beli su prekinuli niz Litvanaca od šest pobeda, kao i pet uzastopnih u Litvaniji, i takođe im se revanširali za dva poraza u prošlosezonskom izdanju Evrokupa.

Vicešampion Srbije je trijumfom došao do maksimalnih 3/3 u drugom najelitnijem takmičenju u Evropi, dok je Ritas upisao drugi neuspeh, posle debakla u Limožu.

Ritas: Sirvidis 2, Bičkauskis 0, Gedraitis 0, Holovej 5, Kruz 15, Ehodas 2, Girdžiunas 3, Bendžius 15, Blaževič 4, Kairis 10, Berstou 5, Butkevičius 0; Trener: Daninius Adomaitis

Partizan: Volden 7, Zagorac 7, Pejdž 17, Gordić 13, Parahovski 0, Jaramaz 0, Miletić, Veličković, Birčević 5, Janković 4, Pejners 2, Mozli 11; Trener: Andrea Trinkijeri

Crno-beli su imali najveću prednost tokom treće četvrtine od devet poena, ali je Ritas uspeo da se vrati u meč serijom 11:0 i povede, te meč uvede u dramatičnu završnicu koju je praktično rešio Nemanja Gordić.

Crno-beli su loše ušli u meč i gubili od samog početka. Pako Kruz je pogađao teške šuteve i odveo svoju ekipu na 16:9, a gostima nije pomogao ni promašen zicer Pejnersa.

Odlične minute crno-beli su dobili ulaskom Gordića, koji je u tri uzastopna napada izmislio poene - prvo kroz dve asistencije Mozliju, a onda teškim šutem preko ruke.

Na kraju prve deonice Partizan je stigao do egala, 18:17.

Druga četvrtina počela je još nekvalitetnije nego prva, sa dosta izgubljenih lopti i teških šuteva na obe strane.

Andrea Trinkijeri je dobio tehničku grešku sredinom drugog kvartala jer nije bio zadovoljan suđenjem i neopravdano nedosuđenim faulom nad Nikolom Jankovićem, a nedugo zatim njegov tim je napravio seriju od 5:0.

Serija Partizana nastavila se i završila tek na kraju prvog poluvremena. Volden je pogodio trojku, doneo prvo vođstvo Partizanu tek u 19. minutu, a onda posle dobre odbranu trojku pogodio i Pejdž za 30:34.

Uživo prenos mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a Partizan je dobru igru iz same završnice prvog poluvremena preneo na drugo.

Birčević, koji je bio katastrofalan u prvom poluvremenu, uspeo je da veže pet poena i da crno-belima donese 37:44.

Došao je Partizan i do +9, a Gordić je u napadu šutnuo trojku iz solidne pozicije. Nije je pogodio, a onda je usledila pomenuta serija Litvanaca od 11:0 za potpuni egal.

Iz egala u koji se tada ušlo se nije ni izlazilo. Partizan je konstantno vodio tokom četvrte četvrtine, ali njihova prednost nije prelazila četiri poena plusa.

U poslednja dva minuta ušlo se sa 56:60, to jest plus četiri za srpskog predstavnika, a onda je Kairisi pogodio dvojku, zatim promašio zicer, a onda ostao polovičan sa linije penala, za 59:60.

Na 27 sekundi do kraja odgovornost je preuzeo Gordić, pogodio trojku za +4, od čega nije bilo oporavka za litvanski klub.

Najbolji u Partizanu bili su Markus Pejdž sa 17 poena (4/5 za tri), sjajni Gordić sa 13 poena, šest skokova i sedam asistencija, ali i Vil Mozli koji je odigrao skoro 32 minuta i upisao 11 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Ono što će zabrinuti navijače Partizana je još jedna loša, to jest praktično "nevidljiva" partija Arta Parahovskog, koji je odigrao samo četiri minuta.

Rade Zagorac je šutirao 2 od 10, ali imao i šest skokova, dok se nije proslavio ni Ognjen Jaramaz sa 0/5.

Na drugoj strani po 15 poena imali su Kruz i Bendžius, dok je jedini preostali dvocifreni bio Kairis sa deset.

U narednom kolu Grupe B Evrokupa Partizan dočekuje Lokomotivu 22. oktobra, dok Ritas dan kasnije gostuje Tofašu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.