"Pionir" rekonstruisan, uskoro otvaranje FOTO

Beogradska dvorana "Aleksandar Nikolić" u završnom je procesu rekonstrukcije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beo Info
Foto: Beo Info

Otvaranje popularnog "Pionira" zakazano je za 1. oktobar.

Prvom predstavljanju novog "Pionira" prisusvovali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, direktor Sportskog centra Tašmajdan Milan Novović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Rekonstruisana dvorana moći će da primi 8.000 gledalaca, postavljen je novi parket i zamenjeni su rasveta i klimatizacija.

Takođe, postavljena su nova sedeća mesta, nova loža i pokretne tribine, kao i protivpožarna zaštitna, dok je tavanica dobila drugačiji izgled.

Božidar Maljković je u sklopu rekonstrukcije bivše hale „Pionir” najavio otvaranje i spomen sobe posvećene profesoru Aleksandru Nikoliću.

"Ovo što je urađeno izgleda fantastično. Kompaktnija je hala, akustika je dodatno pojačana – istakao je Maljković i dodao da se svako ulaganje u sport mnogostruko vrati. On je ukazao da je Srbija zemlja sporta, ali i upozorio da se samo 12 odsto naše omladine bavi sportom, od tog broja samo četiri odsto pod nadzorom trenera", izjavio je Maljković.

Foto: Beo Info
Foto: Beo Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.