Bjelica: Moramo igrati timski, ali i da poštujemo igru pojedinca

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica izjavio je da jedva čeka početak Mundobasketa u Kini.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
foto: Starsportphoto
foto: Starsportphoto

Srbija je u nedelju trijumfovala na Akropolis kupu u Atini pobedom protiv Grčke posle produžetaka (85:80), a Bjelica kaže da sve ide po planu.

On je u intervjuu za "Talk Basket" poručio da veruje da će forma dostići vrhunac kada to bude bilo najpotrebnije, na turniru u Kini koji se održava od 31. avgusta do 15. septembra.

"Dobro je, ali i dalje ne igramo onako kako želimo. Još je rano, imamo još vremena, verujem da će sve biti kako treba kada počne prvenstvo", poručio je Bjelica za "Talk basket".

On kaže da je uspeh stvar timske igre i da svi pojedinačno moraju da se rtvuju za kolektiv.

"Moramo više da se poštujemo. Kad to kažem, mislim pre svega da poštujemo svačiji način igre. U ekipi je mnogo dobrih igrača, ali treba da igramo timski. Moramo više da komuniciramo. Međutim, sve je to normalno s obzirom na to da smo malo vremena proveli zajedno. Na kraju, najvažnije je da ostanemo zdravi. Do sada smo ostali bez Dragana Milosavljevića, a još se ne zna sasvim kakva je situacija sa Milošem Teodosićem", dodao je Bjelica.

Srbija je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju. Košarkaš Sakramenta kaže da je konkurencija velika, ali da se niko u timu Srbije ne plaši izazova.

"Konkurencija će biti jaka. Sve je moguće. Ništa me ne bi iznenadilo, jer mnogo igrača neće igrati za SAD. Ipak, oni su i dalje prvi favorit. Tu su takođe i Španija, Francuska, Australija, Grčka... Svi se oni bore za medalje, iako neki ne žele da priznaju."

Bjelica je rekao i da je za košarku dobro što su on i Nikola Jokić, koji se oslanja takođe na talenat, pokazali da u NBA ima mesta i za košarkaše koji se ne oslanjaju isključivo na fizičku spremu.

"U NBA sam već četiri godine, pronašao sam svoje mesto. Osećam se odlično u Sakramentu. Imamo mlad tim i jednog dana ćemo se boriti za titulu šampiona. Ne znam da li bih se vraćao u Evropu, voleo bih da karijeru završim u NBA, ali nikad se ne zna", zaključio je Bjelica.

Za košarkaše Srbije nema predaha. U utorak 20. avgusta sledi put u Kinu, tamo će izabranici Aleksandra Đorđevića odigrati još jedan pripremni turnir. Odmeriće snage sa Itaolijom, Novim Zelandom i Francuskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.