FMP dobio Zagreb u Železniku

Ekipa FMP Železnika pobedila je Zagreb rezultatom 81:76 u 11. rundi NLB lige. 'Panteri' su tako prekinuli niz od pet poraza u regionalnom takmičenju.

OzmoIzvor: B92 Hrvatska
Podeli

Bek Nemanja Protić bio je najefikasniji akter meča sa 28 poena (5-8 za dva, 4-10 za tri), Dragan Labović imao je 21 poen (3-5 za dva, 2-8 za tri) i 7 skokova, dok je Predrag Samardžiski zabeležio 17 poena i 9 uhvaćenih lopti. Toni Dijan je prevodio 'mrave' sa 16 poena, Ante Tomić je ubacio 15, a Andrej Štimac 13. FMP sada ima skor od tri pobede i osam poraza.

U prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu – domaćin je u dva navrata imao +4, dok su Zagrepčani u jednom momentu imali i šest poena viška.

Protić i Samardžiski su bili najraspoloženiji za igru u ekipi trenera Slobodna Klipe, a Babić i Bašljan su se isticali kod gostiju. Upravo je posle trojke Petra Babića Zagreb poveo sa 39:33, ali su Protić i Labović do kraja poluvremena preokrenuli rezultat – 43:42 za Železnik.

Hrvatski sastav je zahvaljujući Tomiću ponovo stvorio šest poena suficita, ali odlični Protić, a posle i Samardžiski, nisu dozvolili da FMP dođe u situaciju da 'juri' dvocifren zaostatak.

Na tri minuta do kraja meča tim iz predgrađa je poenima Protića i Raduljice stekao prednost 77:71. To je, za razliku od brojnih prethodnih utakmica ove sezone, bilo dovoljno FMP-u da zabeleži trijumf, treći u Jadranskoj ligi.

U sledećoj rundi Železnik gostuje Budućnosti u Podgorici, a Zagreb u svojoj dvorani igra sa Crvenom zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.