Juta prokockala 25 razlike – Klipersi idu u finale Zapada!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Jutu Džez rezultatom 131:119 i plasirali se u finale Zapada.

SN
Podeli
AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Posle šest odigranih utakmica su Los Anđeles Klipersi srušili Jutu Džez i zakazali megdan sa Finiks Sansima u finalu Zapadne konferencije.

Stejpls centar je bio ispunjen gotovo do poslednjeg mesta, atmosfera je sve vreme bila fenomenalna i Klipersi su uz pomoć publike odigrali sjajan meč.

Verovali ili ne, Juta je imala čak 22 razlike na poluvremenu (maksimalna prednost 25 poena) i sve to prokockala, pa će Klipersi, verovatno bez Kavaja Lenarda, igrati sa Sansima koji počinju seriju bez Krisa Pola, koji je zaražen koronavirusom.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Kada pogledamo prvu četvrtinu, videćemo da su košarkaši Jute Džez odigrali za nijansu bolje od Los Anđeles Klipersa i sa 33:31 odneli trijumf u prvom periodu.

Donovan Mičel je ubacio čak 16 poena u prvoj četvrtini, gotovo polovinu poena Jute, što je nekako bio i zaštitni znak Džezera, da prvo poluvreme praktično "pokidaju", ali zbog povreda im ponestaje snage kako meč odmiče.

U drugoj četvrtini je Džordan Klarkson preuzeo stvar u svoje ruke. Više nije bilo bitno ni šta pogađa Pol Džordž, pošto je Klarkson ubacio čak 21 poen u drugoj četvrtini i Juta je na poluvremenu vodila sa ogromnih 72:50.

Nisu se predali Klipersi. Nisu smeli pored ovakve podrške u Stejplsu i za samo jednu četvrtinu se potpuno vratili u ovaj meč. Terens Men je igrao kao da je poludeo, a valja spomenuti i Redžija Džeksona i Pola Džordža.

Izabranici Tajrona Lua su napravili seriju 17:0 krajem treće četvrtine i prišli na 94:91 pred ulazak u finalni kvartal uz čak 41 postignut poen u ovom delu meča.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Odmah na početku četvrte četvrtine Los Anđeles Klipersi dolaze do izjednačenja kada trojku pogađa Batum, a potom Rudi Gober staje na liniju za slobodna bacanja i pgoađa samo jednom, da bi Klipersi poveli po prvi put još od prve četvrtine sa 96:95.

Nastavili su Klipersi da gaze na krilima sjajne publike, Džordž vezuje pet poena i uz pomoć Batuma i Džeksona stižu do 111:106 i to zahvaljujući Bojanu Bogdanoviću koji je ubacio dve trojke uzastopno, inače bi prednost Klipersa bila i veća.

Potom vidimo nove poene Pola Džordža, kada tim iz "LA" dolazi do 116:108 i već smo mogli da naslutimo kako će se ova utakmica završiti, ali smo takođe mogli da budemo sigurni da se Juta neće predati bez borbe.

Uspeli su da priđu na 116:114, ali onda Džordž i Džekson pogađaju za 120:114.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Ipak, Klipersi na nekih 2 i po minuta pre kraja susreta dolaze do visokih 125:115 što je manje-više označilo kraj ove sjajne košarkaške predstave.

Najefikasniji je bio fenomenalni Terens Men koji je ubacio 39 poena, 28 je zabeležio Pol Džordž, 27 Redži Džekson, dok je 16 imao Nikolas Batum.

U redovima Jute, 39 poena, 9 skokova i 9 asistencija Donovana Mičela, 21 poen Klarksona, 18 Rojsa O'Nila, 14 Bogdanovića i 12 Rudija Gobera uz 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 60 sledeca idi na stranu