Bogdanović se povredio, Atlanta izgubila

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su od Filadelfija Seventisiksersa rezultatom 104:99 u utakmici broj šest.

SNIzvor: B92
Podeli
AP Photo/John Bazemore
AP Photo/John Bazemore

Kakva drama, kakvo ludilo, igraće se sedma utakmica!

Filadelfija Seventisiksersi su ukrali pobedu Atlanta Hoksima u Stejt Farm Areni, a loša vest po Hokse je i povreda srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića.

Bogdanu je stradalo desno koleno, ali čini se da povreda nije teže prirode i od treće četvrtine nije ulazio u igru, a on je za 28 minuta na parketu ubacio 7 poena uz 2 uhvaćena skoka i 1 asistenciju.

Fenomenalan meč je odigrao i najbolji košarkaš Atlante, Tre Jang. On je meč završio sa 34 poena, 12 asistencija, 5 skokova, 3 ukradene i 4 izgubljene lopte, dok je 17 uz 11 skokova imao Kevin Hurter, poen manje zabeležio je Danilo Galinari, Klint Kapela 14 poena uz 11 skokova, a Kolins 7 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Tobajas Heris sa 24 poena, toliko je postigao i Set Kari, dok je Džoel Embid imao 23 i 13 skokova, a meč karijere odigrao je Tajris Meksi sa 16 poena, dok je Ben Simons susret završio sa 6 poena, 9 skokova i 5 asistencija i 5 ličnih grešaka.

AP Photo/John Bazemore
AP Photo/John Bazemore

Atlanta je silovito otvorila utakmicu, bila u vođstvu tokom čitavog prvog poluvremena, a pogotovo u prvoj deonici koju su završili sa prihvatljivih 29:22, iako je delovalo da će prednost biti ubedljivija.

Siksersi su sa rezervnom petorkom uspeli da se rezultatski vrate u meč, a prednsot dodatno smanjili na poluvremenu na koje se otišlo sa 51:47 u korist Hoksa uz samo 2 poena Bogdana Bogdanovića i manjom povredom kolena.

Set Kari se zapalio na startu drugog poluvremena i pogodio tri trojke za režiranje serije 12:0 koja tera Mekmilana na tajm-aut zbog 51:59 u korist gostujućeg tima, ali taj minut odmora nije mnogo pomogao Hoksima.

Doduše videli smo dobre minute Bogdanovića, 5 vezanih poena i prekid serije, a onda se uključio Tre Jang i Atlanta se spušta na 64:68, čemu je prethodio možda i najbolji potez na meču, kada je brutalno zakucavanje imao Kolins na asistenciju Janga.

Filadelfija je uspela na krilima Tobajasa Herisa i Seta Karija da sa 80:76 uđe u poslednji dvanaestominutni period, koji Meksi otvara trojkom, ali je Jang momentalno uzvratio.

Negde u ovim momentima smo i dobili informaciju da Bogdanović neće završiti meč zbog povrede kolena, dok je Embid pogađao svoje šuteve, ali je stigao odgovor od Galinarija i Janga za poptuni povratak na 93:94.

Bilo je i problema u hali. Nakon faula u napadu Džoela Embida nad Džonom Kolinsom došlo je do koškanja i umalo tuče, što možete videti na priloženom video snimku.

Nakon lude povratničke serije Galinarija i Janga stižu poeni Embida i Meksija za 100:95 i već je tada bilo jasno da će se Hoksi teško vratiti u meč.

Pokušavali su Jang i Hurter nekim šutevima da vrate Atlantu, ali su promašivali i u penal završnici su Siksersi odneli trijumf rezultatom 104:99.

Sedmi meč se igra u Vels Fargo Centru u Filadelfiji u noći između nedelje i ponedeljka. Pobednik će u finalu Istoka igrati sa boljim iz duela Milvoki – Bruklin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 60 sledeca idi na stranu