NBA ima novu loptu – Jang i Marej zaduženi za testiranje

NBA liga predstavila je zvaničnu loptu za predstojeću, 75. sezonu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

Izvor: B92
Podeli

Ovo predstavljanje pokreće višegodišnje partnerstvo, pozdravljajući povratak prvog zvaničnog proizvođača NBA košarkaške lopte – Wilsona – nazad u igru.

Wilson zvanična lopta za NBA sastoji se od istih materijala, ima konfiguraciju od osam panela i specifikacije performansi kao i trenutne lopte za igru u ligi, i upotrebljava istu kožu koja se trenutno koristi u NBA ligi.

Tokom protekle godine, NBA i Nacionalna asocijacija košarkaša (NBPA) su zajedno sa Wilsonom sarađivali na razvoju i odobrenju nove lopte kroz timske sesije ocenjivanja. Na zvaničnoj lopti su sadržani kultni logotipi NBA i Wilsona u samoj teksturi kože, a Wilson logotip ima i unutrašnju antracit liniju.

"U Wilsonu smo zadovoljni zbog otključavanja naše istorije i nasleđa sa NBA da bismo razvijali košarku na globalnoj sceni
", rekao je Kevin Marfi, generalni direktor Wilson Team Sportsa, "Odmah posle pokretanja naših partnerstava sa organizacijama WNBA i BAL, nastavljamo da gradimo za budućnost ovog sporta. Wilson će se najpre fokusirati na podršku ligi i njenim igračima svojim loptama visokih performansi, a zatim će proširiti našu košarkašku porodicu sa ciljem približavanja navijačima, trenerima i igračima na svim nivoima širom sveta".

"Naše partnerstvo sa Wlsonom prigodno oživljava dok se približavamo našoj jubilarnoj 75. sezoni"
, rekao je Salvatore Laroka, predsednik NBA za globalna partnerstva, "Kao zvanična NBA lopta za utakmice u prvih 37 sezona lige, Wilson se vraća, nadograđujući našu zajedničku istoriju i težeći daljem rastu lige".

Wilsonova zvanična NBA lopta debitovaće na terenu u okviru Microsoft Surface NBA Draft Combine 2021, zakazanom od ponedeljka, 21. juna do nedelje, 27. juna.

Lopta će moći će da se kupi isključivo na wilson.com od 29. jula, u skladu sa NBA draftom 2021. Dodatni Wilson proizvodi sa licencom NBA biće dostupni preko ključnih maloprodajnih partnera u Evropi i na Bliskom Istoku, uključujući NBAStore.eu, Foot Locker, Decathlon, Sports Direct i JD Sports počevši od 2. avgusta.

Istovremeno sa predstavljanjem lopte za igru, Wilson takođe uvodi svoje prve članove NBA savetodavnog osoblja – učesnika 2020 NBA All-Stara Treja Janga i pika iz prve runde NBA drafta 2016, Džamala Mareja.

Kao zvanični članovi Wilsonovog savetodavnog osoblja, Jang i Marej će testirati lopte, pružati povratne informacije i sarađivati na Wilsonovim košarkaškim proizvodima.

"Pristupanje Wilsonovom savetodavnom osoblju za mene je bilo sasvim prirodno"
, rekao je Jang, "Koristim njihove košarkaške lopte od detinjstva - od basketa u dvorištu do igranja tokom koledža. Uzbudljivo je videti da se Wilson vraća u NBA, i da se ja pitam kako treba da se predstave i na terenu i van njega".

Jang i Marej pridružuju se rastućem spisku članova Wilsonovog savetodavnog košarkaškog tima, koji uključuje trostruku WNBA All-Star Liz Kambeiž, zvezde FIBA 3X3 Dušana Buluta i Minja Toure, proslavljenog trenera veština Krisa Briklija i influenserku Beiju Velez, a više igrača se očekuje kako se sezona bude približavala.

Wilsonovi važni koraci u partnerstvu sa NBA nastaviće se tokom 2021. najavama i aktivacijama širom Nacionalne ženske košarkaške asocijacije (WNBA), NBA G Lige, NBA 2K Lige i Košarkaške lige Afrike (BAL), kao i tokom 75. jubilarne sezone NBA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu