"Brutalni" Adebajo – Bruklin srušio Majami

Košarkaši Bruklin Netsa su rezultatom 128:124 pobedili Majami Hit.

SNIzvor: B92
Podeli
AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Bruklin Netsi se pomalo muče u poslednje vreme, a nakon dva poraza od Klivlenda uspeli su da savladaju Majami Hit rezultatom 128:124.

Majami je pokušao da se vrati u meč, uneo malo drame, ali bilo je to premalo i prekasno. Piše se sjajan nastup Bema Adebaja, koji je utakmicu završio sa 41 postignutim poenom...

NBA, rezultati:

Bruklin – Majami 128:124
Detroit – Filadelfija 110:114
Minesota – Nju Orleans 120:110
Čikago – L.A. Lejkers 90:101
Dalas – Hjuston 108:133
Finiks – Denver 112:120
Juta – Golden Stejt 127:108

Bruklin Netsi su sjajno otvorili utakmicu, već na samom startu je Džo Heris pogodio dve trojke, da bi Adebajo odgovorio poenima iz reketa, a potom ide nova trojka Durenta i lako polaganje Kajrija Irvinga.

Već je svima potpuno jasno da su Netsi uhvatili Hit "u mašinu" i kada se to desi teško je da se neko iščupa, pa je prvi kvartal završen u korist domaćeg tima rezultatom 35:26.

Nisu Netsi ispuštali dvocifrenu razliku ni do poluvremena, a nekako je sve delovalo košarkaški lepše kada su se Kendrik Nan i Dankan Robinson pridružili raspoloženom Bemu Adebaju i na poluvremenu, Majami je gubio sa 66:56 i to jer je Adebajo pogodio trojku u poslednjim sekundama sa skoro pola terena.

Izabranici Stiva Neša su pitanje pobednika rešili već u trećoj četvrtini, ali malo ko je verovao da će Majami moći da napravi veliku seriju i da nas uvede u neizvesnu završnicu.

Četvrti period su otvorili serijom 13:0, pa je "moćni trio" Harden, Irving, Durent, morao da se vrati na parket i odgovori svojim poenima, ali je Majami preko Dragića, Nana i Igudale i par navrata uspevao i da povede.

Kajri Irving preuzima stvar u svoje ruke i rešava pitanje pobednika, a poslednje poene ubacio je Džejms Harden.

Bem Adebajo je sa 41 poenom bio najefikasniji, uz to je imao i 9 uhvaćenih skokova, Dragić je upisao 19 poena, a Dankan Robinson je postigao 18, koliko i Kendrik Nan imao 18.

Na drugoj strani, Kevin Durent 31 poen, Kajri Irving je imao 28, Džo Heris 23, a Džejms Harden 12 uz 11 asistencija.

Nije Nikola Jokić jedini centar koji "bere" hvalospeve, pošto Džoel Embid igra fenomenalno.

U noći iza nas je vodio Filadelfiju Seventisikserse do nove pobede, ovoga puta nad Detroit Pistonsima.

Naravno, Fila je bila veliki favorit u ovom meču i zasluženo je slavila, ali je Detroit pružio jak otpor. Ključna prednost je napravljena u trećoj četvrtini, koju su Siksersi dobili sa 33:25, pa su lagano slavili sa 114:110.

Džoel Embid je sa 33 poena i 14 skokova bio najistaknutiji pojedinac, dok je 20 poena i 9 asistencija imao Ben Simons, 17 je upisao Heris, a 14 Kari.

Na drugoj strani, 17 poena Elingtona, 15 Mihaljuka, 13 Dumbuje, po 11 su imali Grent i Džekson.

Minesota Timbervulvsi slavili su protiv Nju Orleans Pelikansa rezultatom 130:120, uprkos fantastičnom nastupu Brendana Ingrama i Erika Bledsa.

Minesota je tako ostvarila četvrti trijumf u sezoni, a sve to bez svog najboljeg igrača, Karla Entonija Taunsa, koji se oporavlja od koronavirusa.

Pelikani su bolje počeli utakmicu, vodili su i na kraju prve četvrtine i na kraju prvog poluvremena, da bi domaćin u trećoj deonici napravio ključnu razliku u kojoj su limitirali Vulvse na samo 14 poena.

Naz Rid je imao 20 poena i bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je 18 upisao mladi Entoni Edvards, a Vanderbilt, Bizli i Kalver imali su po 16 poena.

U Pellikanima, 30 poena Ingrama, 28 Bledsa i 19 Zajona Vilijamsona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 49 sledeca idi na stranu