Hrvat veruje u Srbina: Vasa Micić pripada NBA

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon prokomentarisao je šanse Vasilija Micića da karijeru nastavi u NBA ligi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/David Aguilar
Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Početkom meseca turski mediji su najavili selidbu srpskog reprezentativca u najjaču košarkašku ligu sveta.

Prava na Micića polažu Filadelfija 76ersi koji su ga izabrali kao 52. pika na Draftu 2014. godine.

"On je vrhunski igrač, ja sam siguran da će se on probiti i tamo. Možda prve sezone neće imati toliko otvorenu situaciju kao u Evropi, ali to vredi za sve Evropljane koji odu u NBA, to je normalno. On pripada tamo, među najbolje. Ne sumnjam niti sekund da će stvoriti ime i napraviti karijeru kakvu zaslužuje i u NBA", rekao je Simon za "Germanijak".

Micić ima 26 godina, a protekle sezone je prosečno beležio 14,5 poena uz 5,8 asistencija i 2,5 skokova po meču u Evroligi u dresu Anadolu Efesa.

Simon je dobar prijatelj i sa srpskim centrom Miroslavom Raduljicom za koga se spekuliše da bi mogao da se vrati u Evropu iz Kine.

"Jesam, i više nego dobri. Nažalost, takođe sam i s njim igrao samo jednu sezonu (Olimpija Milano). Ostvario sam stvarno mnogo prijateljstava otkad igram u inostranstvu, i s igračima iz bivše Juge i iz drugih zemalja. Njega mogu izdvojiti kao jednog od najdražih ljudi s kojima sam delio svlačionicu i prijatelja, i dan-danas smo dobri. Kad god ima neka šansa da se vidimo, iskoristimo je
", kaže Simon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu