Da li je NBA oštetio Entonija 2004?

Karmelo Entoni, košarkaš Portland Trejlblejzersa, pre 16 godina mislio je da će NBA podeliti nagradu za najboljeg "rukija" između njega i Lebrona Džejmsa.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Andy Lyons/Getty Images
Photo by Andy Lyons/Getty Images

Melo je došao u ligu kao treći pik, izabrali su ga Denver Nagetsi koji su imali svega 17 pobeda u sezoni 2002/2003.

Dolazak Entonija bio je pravo osveženje za ekipu i mladi košarkaš predvodio ih je do plej-ofa i čak 43 pobede te sezone.

Melo je prosečno beležio 21 poen, 6,1 skokova i 2,8 asistencija i svakog meseca na zapadu, od početka do kraja sezone, bio je proglašavan za najboljeg rukija meseca.

Ipak, na drugoj strani obale, na istoku, igrao je Lebron Džejms čija ekipa Klivlend nije izborila plasman u plej-of, ali je on igrao sjajno i beležio 20,9 poena, 5,5 skokova i 5,9 asistencija.

Prema podacima ESPN, Entoni je jedini košarkaš u istoriji NBA koji je svakog meseca bio najbolji ruki, a nije dobio nagradu za najboljeg novajliju u sezoni.

Mnogi su stava kako su obojica zaslužila, a veliki broj ljudi smatra da je Melo oštećen jer je te sezone imao više poena, skokova, manje izgubljenih, više utakmica, bolje je šutirao iz igre i vodio je ekipu do plej-ofa.

Da li je oštećen?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu