Kingsi bi mogli da dobiju veliku ponudu za Bogdanovića

Čelni ljudi NBA franšiza smatraju da bi Sakramento Kingsi za Bogdana Bogdanovića mogli da dobiju nekoliko pikova prvih rundi s NBA drafta.

PTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/ AP Photo/Rich Pedroncelli
Tanjug/ AP Photo/Rich Pedroncelli

Bogdanović se nalazi u poslednjoj godini ugovora i narednog leta biće ograničeno slobodan košarkaš, što znači da će Kingsi moći da izjednače svaku ponudu i time zadrže srpskog košarkaša u Kaliforniji.

Bobi Marks, ESPN-ov insajder u NBA, napisao je članak u kojem je otkrio da Sakramento mogao da ozbiljno profitira trejdom nekadašnjeg igrača Partizana.

Kako navodi, Bogdanović bi trebalo narednog leta da dobije ugovor u visini od 16 do 18 miliona dolara godišnje i pitanje je da će Kingsi moći da izjednače takvu ponudu.

Marks piše kako je Sakramento dao velike ugovore Hildu (94 milona) i Barnsu (85 miliona), ali i Dedmonu 40 miliona za tri godine, kao i Džozefu 37 miliona za isti period.

Kada se na to doda nadolazeći ugovori Dierona Foksa, kao i Marvina Belgija juniora, pitanje je koliko će Kingsi moći da budu fleksibilni sa Bogdanovićevim ugovorom.

Poznato je da Bogdanović i Sakramento imaju odličan odnos, Divac je lično insistirao da ga trejdom dovede, što je i učinilo, međutim NBA je veliki biznis i postoji verovatnoća da će srpski košarkaš sezonu završiti u drugoj ekipi.

Ukoliko se to desi, Kingsi bi zauzvrat mogli da dobiju nekoliko pikova prvih rundi, a svi znamo koliko se pikovi, pogotovo iz prve runde, cene u najjačoj ligi na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu