"Boban je morao da igra više u Detroitu"

Boban Marjanović, srpski centar, u redovima Dalas Maveriksa je odigrao sjajan meč protiv Nju Orleans Pelikansa sa 15 poena i 16 skokova.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Tom Pennington/Getty Images
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Maveriksi su taj meč dobili prilično ubedljivo, rezultatom 130:84, a Boban je imao najbolji meč u svom novom timu.

Posle te utakmice, Bobanov nekadašnji trener iz redova Detroit Pistonsa Sten van Gandi prokomentarisao je ovu partiju i napomenuo da je morao više da ga koristi dok je bio njegov igrač.

"Čini mi se kao da sam mogao da izvučem više od njega dok je igrao za Detroit, morao je da igra više, stvarno sam trebao više da ga ubacujem u igru. Mislim da postoji još trenera u NBA ligi koji bi vam rekli isto. Kao trener morate da razmišljate o odbrani isto koliko i o napadu, ali Boban stvarno zna da bude problem jer je ponekad nezaustavljiv, a pritom je i nesebičan i stvarno mi je krivo što ga nisam češće ubacivao u igru", rekao je Sten van Gandi.

Van Gandi je govorio o Marjanovićevim igračim sposobnostima, a izdvojio je one koje treneri uvek prvo primete.

"Zamislite samo čoveka koji je toliko visok, a može da šutira slobodna bacanja u visokim procentima i uvek vidi koji igrač je slobodan. Jedna stvar što morate da mu objasnite kao trener jeste koliko je on zapravo opasan kad se na nalazi na niskom postu, ali Boban samo želi da doda pas. Ne, ne, ne, prijatelju, kada si blizu koša niko ti ne može ništa. Šutni loptu"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu