Sudbina se osmehnula Kingsima, ali je okrenula leđa Kazinsu

Demarkus Kazins bio je veoma blizu da potpiše petogodišnji ugovor s Sakramento Kingsima, međutim ekipa iz Kalifornije odlučila je ga trejduje početkom 2017.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Rich Fury/Getty Images
Photo by Rich Fury/Getty Images

Dve i po godine kasnije ovaj potez ispostaviće se kao fenomenalan, pošto je Kazins za 24 meseca doživeo tri veoma teške povrede – ahilova tetiva, kvadriceps i prednji ukršteni ligament.

Ovaj potez povukao je generalni menadžer Vladi Divac, koji je u februaru 2017. trejdovao tada Ol-star centra u Nju Orleans Pelikanse.

Igrači koji su došli kao posledica Kazinsovog trejda:
Badi Hild ove sezone – 20,7p, 5sk, 2,5as.
Džastin Džekson – odličan košarkaš kojeg su Kingsi trejdovali za Herisona Barnsa.
Frenk Mejson treći – igrao dobro, ali su ga Kingsi otpustili na kraju prošle sezone.
Heri Džajls – Centar s velikom potencijalom, samo da ga povrede zaobiđu.

Mnogi su kritikovali Kingse, pošto, u tom trenutku, zauzvrat nisu dobili nijednog košarkaša sličnog kvaliteta.

Podsećamo, Kazins je, uz Omrija Kaspija, poslat u Nju Orleans za Lengstona Geloveja, Tajrika Evansa, Badija Hilda, pika prve i druge runde s Drafta 2017.

Zbog ovog trejda Sakramento u timu ima Badija Hilda, Herisona Barnsa (dobili ga trejdom za Džastina Džeksona), Herija Džajlsa i Dierona Foksa, iako on nema veze s ovom zamenom, ali su ga Kingsi pokupili kao petog na Draftu 2017.

"Činjenica da je Bugi bio veoma blizu da potpiše maksimalan ugovor s Kingsima vredan 220 miliona dolara, a da je potom u roku od dve godine doživeo kidanje ahilove tetive, kvadricepsa i prednjeg ukrštenog ligamenta, jednostavno je neverovatna", napisao je Šejn Jang, novinar Forbsa.

Lako je sada pričati, ali je neverovatno kako se sudbina osmehnula Kingsima, a okrenula leđa Kazinsu. Pre nekoliko dana Kazins je pogodio prednji ukršteni ligament i očekuje ga pauza od 9-12 meseci.

To je treća teška povreda za nekada Ol-star centra. Pitanje je kakav će igrač izaći iz ove povrede, s obzirom da je za dve godine doživeo tri teške povrede. Kazins ima već 29 godina, a ovog leta je potpisao jednogodišnji ugovor s Lejkersima.

Sa druge strane Sakramento ima fenomenalnu mladu ekipu, koja bi u budućnosti mogla da bude sila na Zapadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu