Obradović za B92: Novak pokazao da je superioran

Nova teniska sezona već je počela, bliži se i prvi Gren slem sezone u Melburnu, a pred nama je mnogo otvorenih pitanja.

Hoće li se Novak Đoković sa Borisom Bekerom vratiti na prvo mesto? Da li Rafael Nadal može da nastavi tamo gde je stao na US openu prošle godine? Koliko će povreda leđa uticati na Endija Marija? Da li Federer ima u sebi još vrhunskih igara? Kakvu će sezonu imati Janko Tipsarević?

O svemu tome razgovarali smo sa Bogdanom Obradovićem, selektorom Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Malo je teniskih strucnjaka na ovim prostorima, jos nisam procitao niti cuo nekoga da je izvrsio iole strucnu analizu bilo kog tenisera. Obradovic jeste veliki radnik ali iz svih njegovih izjava koje sam cuo do sada ja nista strucno ne cuh. Sve su to tralalajke koje bi mogao izneti svaki pratilac teniskih zbivanja.Kaze Obradovic - Rodzer sad ima novu preokuoaciju oko treceg deteta - pa i da ga doji na svaka tri sata, opet bi igrao ako to zeli, podoji ga uspava i ima fore 2-3 sata za trening. Pricam i ja gluposti, Rodzeru su godine problem, jedna teniska profi godina na tako vrhunskom nivou izrabljuje telo najmanje duplo u odnosu na telo onoga ko se ne bavi profesionalnim sportom, pa tako onda izracunajte na kom nivou godina je telo Rodzera. Ne kazem da sam ja ista strucno izneo, ali bar se doticem pravih razloga. Zatim za Janka, on ce sada veoma tesko nazad u prvih 10. On sam zna koliki je rad ulozio da bi dotle stigao i sad kada ima satisfakciju da je tamo bio, plasim se da ce sada igrati tako da uzme neku kintu i da ce mu to imperativ biti. Znaci manje turnira i taktiziranje sa odabirom zavisno od toga ko se sve prijavio na kom turniru. Toliko, naravno zbog limitiranih komentar.
    (Goran S., 2. januar 2014 08:25)

    # Link komentara

  2. Kao po nepisanom pravilu, već nekoliko godina Novak igra odlično početak i kraj sezone. Ne igra loše ni na šljaci, ali nikako da osvoji RG. Na Vimbldonu i USO je večiti drugi i to su činjenice. Onjegovoj dominaciji nikako ne može da se govori jer već dve godine osvaja samo jedan gren slem (AO). Danas postoje dva asa, on i Nadal, a na kraju ove godine neko od ove dvojice će ispisati istoriju: ili će Nole osvojiti RG i bar još jedan slem ili će Nadal osvojiti dva slema na brzim podlogama i postati najbolji u istoriji ove prefinjene igre
    (Dragan, 2. januar 2014 01:11)

    # Link komentara

  3. Mene da ste pita,i dala bih bolji ontervju i rekla vise.....
    (noleisthebest, 1. januar 2014 20:57)

    # Link komentara

  4. joooj, oce li vise taj AO
    (idemo po AO, 1. januar 2014 19:23)

    # Link komentara

  5. "Novak je na kraju sezone pokazao da je neprikosnoven i da ipak dominira bez obzira na Nadalov fenomenalan srednji deo sezone u kome je osvojio veliki broj titula i bio praktično nepobediv. Novak je ipak na kraju sezone pokazao ko vlada
    svetskim tenisom."
    Obradovic bi da je neki strucnjak znao da je sredisnji deo sezone glavni, Garos, Vimbldon, Us open, i gomila mastersa, Rim, Madrid, MK, Sinsinati, Montreal. Od tih osam trofeja Nadal je osvjio cak 6! Prica o Noletovoj superiornosti zaista je nerealna. Radi se o dva velika igraca, nema tu superiornosti.
     (Milos, 1. januar 2014 17:32)

    # Link komentara

  6. Pocetak je sezone, Nole je i 2012 i 2013 pocinjao u istom ritmu, a onda bi padao tokom sezone da bi opet u finisu bio sjajan. Tako da se ove izjave nepotrebne. Novak ne moze biti superioran ako osvaja samo 1 slem godisnje, superiornost podrazumeva totalnu dominaciju, osvajanje nekoliko gs trofeja.
     (Max, 1. januar 2014 17:24)

    # Link komentara

  7. danilo
    Tvoj komentar pokazuje da ne znas osnovne podatke vezane za tenis, zato bolje ne komentarisi i slusaj sta ima da kaze Obradovic koji za razliku od tebe zna o cemu prica.
    (@, 1. januar 2014 14:46)

    # Link komentara

  8. Stručnjaci bi trebalo da kažu, bar u obrisima, šta ćemo videti u vremenu koje dolazi a naš selektor, koji je selektor jedne od najjačih svetskih reprezentacija,ostaje samo na tome da će biti zanimljivih stvari za gledanje.
    I potpuno je neobjektivan kada je Nole u pitanju i njegova neprikosnovenost.
    Svi mi koji volimo tenis i Noleta, vidimo da su on i Rafa već godinama na klackalici i da nema tu neprikosnovenosti.
    Rafa ima više trofeja, ranije je počeo ali da li će Nole konačno pronaći način kako da uvek kada je potrebno bude na svom maksimumu, e to je po meni pravo pitanje i možda ćemo tada govoriti o njegovoj neprikosnovenosti.
    Do tada postoje dva suverena vladara tenisa, Mari i Delpo su prvi do njih,a Rodžerov pad više ne može ništa da zaustavi jer pored svega ostalog, tu je i biologija.
    Ovi mladji jednostavno nisu dovoljno dobri da bi u 2014. ušli u prvih 5.
    (danilo, 1. januar 2014 13:34)

    # Link komentara

  9. Sve čestitke Novaku,ali ja sam mislila da je ovo izjavio neko ko je kometentniji od Obradovića.
    (stručnjak, 1. januar 2014 11:56)

    # Link komentara