Dejvid Kultard za B92: „Voziću za Mercedes“

U bogatoj F1 karijeri koja se protegla na petnaest sezona i 246 gran pri startova, Dejvid Kultard nastupao je za najtrofejnije britanske timove, Vilijams i Meklaren, sa čijim je automobilima trijumfovao na 13 trka. Tri puta je bio treći u generalnom, a plasman života postigao je 2001. godine, kada je kao pilot ’srebrne strele’ postao viceprvak sveta. Od 2005. do 2008. vozio je za Red Bul rejsing, ekipu čije je utemeljenje pomogao iskustvom. Sve vreme smatran je za iskrenog, otvorenog i karakternog čoveka koji se ne ustručava da kaže šta misli. Zahvaljujući posredovanju Red Bula Srbija, Škotlanđanin nam je bio sagovornik na dan prvih treninga za Veliku nagradu Malezije. Momenat je srećno odabran: Dejvid otpočinje novi trkački život i dogodine će se takmičiti u DTM šampionatu...

Aleksandar Babić
Pošaljite komentar
  1. Da se razumemo svi koji imaju F1 licencu i voze F1 su vozači extra klase ali Dejvid je bio prosek u toj extra klasi. Dva puta je imao šansu da ugrabi titulu i oba puta su se neslavno završila. Prvi put kada su on i Mika zajedno počeli prvu sezonu za Mc Laren gde tim nije forsirao niti jednog od njih dvojice (Mikina prva titula) i sezonu posle Mikinog povlačenja. U oba slučaja je Mc Laren bio u vrhu imao najbolji bolid ali Kultard to nije uspeo da iskoristi. Njegov najveći doprinos u F1 je pomoć u razvoju Red Bull racing tima, gde se danas vide rezultati te saradnje i rezultati koje ovaj tim danas ostvaruje.
    (Dejan, 26. jun 2010 17:10)

    # Link komentara

  2. David Coulthard...
    Natprosecni vozac, ali nikada toliko iznad proseka da bi uzeo titulu sampiona...
    Steta...
    Ali definitivno covek kome bi se vecina ljudi koji se ozbiljno bave F1, ili nekim drugim ozbiljnim vidom auto-moto sporta, obradovali u svom timu.
    Ali postoje i drugi nacini da se covek bavi trkama... nemora uvek biti za volanom...
    (lowac, 5. april 2010 21:55)

    # Link komentara

  3. Sjajan intervju, bilo bi još bolje kada bi češće viđali ovakve intervjue iz sveta auto-sporta.
    (F1 Fan, 5. april 2010 10:37)

    # Link komentara

  4. Ovaj novinar B92 kao da je zajedno lepio izbusene gume od Fice sa Kultharda cim ima slobodu da mu se obraca u celom intervjuu sa 'ti'. Znam da na engleskom nije bilo razlike dok su pricali, ali kada ste ga prevodili na srpskom mogli ste da pokazete neki nivno pristojnosti i dobrog kucnog odgoja! :)
    (Nenad, Skopje, 5. april 2010 05:46)

    # Link komentara

  5. Pozdravite Coultharda. Dvojac David-Mika, bio je najbolji period Meklarena od vremena Sena-Prost. Steta sto nije bilo mesta bar za jednu titulu, Dejvid je to zasluzio.
    (Jo, 5. april 2010 00:28)

    # Link komentara

  6. Pa čekajte,je l' za B92 ili za Mercedes?:)
    (Zhhika, 5. april 2010 00:11)

    # Link komentara