Berić: "Neplanirani uspeh koji obavezuje"

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Poljskoj, prekinula 'post' koji je trajao sedam godina i donela prvo košarkaško odličje za Srbiju. Cilj je bio plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Turskoj, san - medalja. Iako su ispraćeni bez prevelikih očekivanja, najbolji košarkaši Srbije iznenadili su sve, pa i sebe, i vratili se sa srebrnim odličjem. Tim menadžer reprezentacije Srbije Miroslav Berić za B92 priča o velikom uspehu nacionalnog tima i planovima za budućnost.

Nina Kolundžija
Pošaljite komentar
  1. Ne znam sta bih dao da pogledam opet tekmu protiv Slovenaca,infarkt!Bilo je extra,mada sam vise bio za da nam se padnu Hrvati pa da ih razvrcamo kao i uvek,al na kraju krajeva vratili smo Slovencima za onaj poraz i to DEBELOO!VIDIMO SE U TURSKU,SVIII!!!!
    (Extra!, 6. oktobar 2009 10:16)

    # Link komentara

  2. Novinar, SP 2010 = Turska, ne Poljska.
    (Serbinhio, 5. oktobar 2009 23:55)

    # Link komentara

  3. Jos jednom kapa dole. Mico,navrati na kafu.
    SRBIJA
    (Milanche, 1. oktobar 2009 10:41)

    # Link komentara

  4. Da je Savic tew '96 te mogao da igra u finalu mi bi ih dobili jer smo izgubili na licne Divca i jer je Rebraca u to vreme bio preslab za Admirala Robinsona.Ovi momci nisu taj kalibar ali imaju nesto drugo,grizu kao niko drugi.Slovenac napad traje samo 24 sekundin a vi poentirate u25-oj zato se pokrij usima,bila je najbolja tekma posle finala sa Litvancima '95 koju sam ja gledao
    (Atlanta, 29. septembar 2009 07:19)

    # Link komentara

  5. ..dobri ste, al pazi: jedva ste dobili SLO (egal), koja je usred EP ostala bez 2-3 ključna igrača. Koliko su onda tek Slovenci dobri :-)) + na Teodosiču Brezec nije napravio namjerni faul, jer ga je MT sam zagrabio rukom (vidi se na sporoj snimci)...to je bio dar sudaca.. Vidimo se u Turskoj...
    (brdavs, 24. septembar 2009 10:11)

    To možda jeste bio dar, ali svakako ne toliki kao očiglednih 10ak nepostojećih poena koji su priznati Sloveniji. I da, posle tog "dara" Srbija je dala jedno slobodno bacanje i nije iskoristila napad, tako da... i nisu se nešto pretrgli.
    (Vladimir, 24. septembar 2009 12:57)

    # Link komentara

  6. ..dobri ste, al pazi: jedva ste dobili SLO (egal), koja je usred EP ostala bez 2-3 ključna igrača. Koliko su onda tek Slovenci dobri :-)) + na Teodosiču Brezec nije napravio namjerni faul, jer ga je MT sam zagrabio rukom (vidi se na sporoj snimci)...to je bio dar sudaca.. Vidimo se u Turskoj...
    (brdavs, 24. septembar 2009 10:11)

    # Link komentara

  7. Cestitke Bericu i ostalima iz strucnog staba. Niste ni svesni koliko ste obradovali naciju, mozda i zato sto je sve to bilo neocekivano (nesto slicno Nadji Higl). Cestitke jer ste se prihvatili tog posla u ne bas sjajnom trenutku za nasu kosarku, i jer ste od tih momaka napravili pre svega tim, i moja jedina zelja je da i ostanu dobar tim u buducnosti, kada postanu jos poznatiji i jos vece zvezde. To je moguce, vidi se na primeru Spanije, i cini mi se da je to jedno od zaduzenja strucnog staba. Zelim vam svu srecu u tome.
    Meni je najlepsi trenutak prvenstva bila druga cetvrtina protiv Rusa, kada smo krenuli u ludacki presing. Najjaci mi je bio Macvan, videlo se iz aviona da je napaljen do koske, pa se to prenelo i na ostale igrace, a i na nas pored TV (ja sam ustao, skakao, drao se "drzte ih"). I ta borbenost i pozrtvovanost je razlog zasto su mi ovi momci tako dragi, i ja ih ne bi "pojacavao", posebno ne sa onima koji su vec igrali u reprezentaciji. A i pored te mladosti, ponasaju se kao iskusni profesionalci. Protiv Turaka, kada je onaj medjed sa ridjom bradom krenuo da bije i provocira Raduljicu, bio sam ubedjen da ce ovaj nas da ga nabode. Medjutim, iskulirao ga je, jos ga je navukao da napravi par licnih, i nastavio je da igra u istom ritmu. Ma momci su genijalni! HVALA VAM!
    (Poljska u mom srcu, 24. septembar 2009 09:07)

    # Link komentara

  8. Jos jednom sve cestitke.
    Ma od prvog dana priprema pa nadalje Duda je sve rekoa samo ko je umeo da ga procita.

    Najbitnija stvar koju je rekao jeste da je sve ovo doslo prerano sa cime se slazem mada i nama i nima sve deluje lepo i jeste lepo uragjenjo.Zasto je sve doslo prerano jer ovakav uspeh je i sam beric obrazlozio,reprezentacije koje ce ucesvovai na SP u Turskoj u kojia spadaju USA,Argentina i Spanija jos uvek tesko ce da se nosimo sa njima plus ima jos 4-5 ekipa sa kojima mozemo da se nosimo tako da ako sa ovim decacima koji ce imati o gdinu dana vise kao i godinu dana vise igranja bilo oja medalja bi bila prevelik uspeh a plasma do 5-6 mesta isto bi bio uspeh pa ko kako hoce neka svati.
    Mozemo i ljudsi je nadati se cak i zlatu ai najvise sto raduje ova mlada generacija je da ocekujes malo a dobijas previse pre svega veliku ljbav prema grbu i pozrtvovanost u igri.
    Sigurno da ovi momci imaju jao dobar kvalitet i neko od njih za koju godinu bice veliki asovi ali mislim da ne treba praviti uporegjivanja sa ranijim generacijama jer jednostavno kosarka se igra na drugaciji acin nego ranije.
    Uzmimo geeraciju Kicanovica pa t je sasvim drugo vreme i uzmimo generaciju Divca ope drugo vreme, sada sledi nesto novo ekipa ima odlican kostur moze se nesta i menjati i dopunjavati to najbolje zna Ivkovic ali ako budemo do OI izmegju 5-6 ekipa najbolji na svetu uspeh je zagarntovan na kraju krajeva vise skoro svi igraju kosarki a ne kao prije samo Jugoslavija,Rusija i toliko.
    Pogledajte samo snimak utakmice OI Atlanta Jugoslaviaj(Srbija) USA prosto neverovatno kako igraju za u to vreme Gjorgjevic,Divac,Paspall a posebno Bodiroga i Danilovic i drzali se sjajno sa profesionalcima i to Onilom Pipenom arklijem Milerom i ostalima skoro 30 menuta.

    Ima ima velike nade za nasu kosarko to su pokazali ovi momci, ustvai Dudine BEB.
    (jugo, 23. septembar 2009 23:44)

    # Link komentara

  9. "Selektor Ivković je iskusan i veliki trener, koji će znati kako da sastavi tim za Svetsko Prvenstvo" - meni dovoljno da ne brinem. :)
    (Alex, 23. septembar 2009 23:33)

    # Link komentara

  10. Ja sam prije EP rekao da bih bio zadovoljan 6.mjestom i plasmanom na SP, a sa srebrom sam potpuno odusevljen. Momcima kapa do poda! Zbog ovog srebra im se ne smije odmah stavljati imperativ slicnih uspjeha, iako vjerujem da ce ih biti. Kao sto rece Mica Beric, tu su Spanija, SAD, Argentina, Slovenija sa Smodisem, Francuska...Sve su to jake reprezentacije i bice tesko uzeti medalju. Ako do nje dodje, bila i brozanog sjaja, bicu prezadovoljan, a ako i ne, a momci daju sve od sebe na terenu kao na EP, necu im uopste zamjeriti. Ljudi moji ovo je tek pocetak, bice ovdje "mesa" i za uspjehe ne do Olimpijskih igara u Londonu, vec i onih 2016. Zivi bili pa vidjeli! Pozdrav iz Banja Luke i Republike Srpske!
    (Pedja BL, 23. septembar 2009 21:51)

    # Link komentara

  11. „Možda smo, rečeno u šali, prerano došli do jednog velikog uspeha". Hm, samo u sali? Nama ne treba puno da visoko poletimo, zato bi ja bio jaaaako oprezan u buducim akcijama..
    (zz, 23. septembar 2009 20:51)

    # Link komentara