Slavimo EURO, ali nam neki đavo ne dâ mira

Pod velikom senkom fijaska u Kataru, fudbalsku reprezentaciju Srbije pratili su bočni vetrovi i šarenolika dešavanja i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pošaljite komentar
  1. Dok nama Pavlovic i Gudelj igraju nema tu ni 'leba ni slavlja. Sa izuzetkom dva vrhunska igraca sve ostalo u timu je puki prosek. Strasno sa cime cemo na EURO! Ne da nismo zasluzili......
    (Deda Miloje, 21. novembar 2023 22:24)

    # Link komentara

  2. Nemamo mi sta da slavimo. Bicemo ubedljivo poslednji sa gol razlikom od -15!
    (Piroska, 21. novembar 2023 22:21)

    # Link komentara

  3. Evo i Brazil se nije kvalifikovao namjerno samo da se ne sretne sa balkanskim Barzilom.
    (Mile, 21. novembar 2023 14:16)

    # Link komentara

  4. Nije nebitan faktor da smo ključne utakmice igrali bez publike.
    (Veselin, 21. novembar 2023 10:27)

    # Link komentara

  5. Када боље размислим, ово је заиста успех, обзиром на приказану игру и број освојених бодова.
    (Стрелац, 20. novembar 2023 18:22)

    # Link komentara

  6. problem je dublje prirode, od nedimovica pa na dalje. Niko se ne pita kako je lose selektivana mlada rep. Nedeljković i Mijatović igrali za u19 umesto za u21. Gajić koji nas jedini desni bek nije dobio sansu. A levi bek mogu biti Mladenović/ristic/terzić pa čak i pavlović manje golova bi primali kroz krila.
    vezni red nam ocajan lukic ne odigra 20min cele sezone a Samardžić i Ilic standardni. živković koji je limitiran igrač ne može da igra wing beka i tako su padali brdo golova zbog njega.
    čemu služe Racic, maksimović, Djuricic ?
    pa čak i Grujić koji bio solidan dok se nije povredio
    ukoliko se sistem ne promeni očekujemo kantanje prvo u ligi nacija i onda raspad na ep
    (Englez, 20. novembar 2023 16:34)

    # Link komentara

  7. Čini mi se da su ovim "istorijskim uspehom" oni ispunili plan. Zašto je to tako, već generacijama, ne znam...
    (Granota, 20. novembar 2023 14:23)
    Zato sto su sebe licno finansijski obezbedili i briga ih za bilo sta drugo. Ceo narod je takav pa nema smisla njih prozivati
    (okk, 20. novembar 2023 16:30)

    # Link komentara

  8. Po mom skromnom mišljenju postoje dva osnovna motiva ili razloga za ovakva izdanja reprezentacije Srbije. Prvi je taktičke, drugi je ljudske prirode.

    O taktičkom problemu, svima je jasno da sa ovakvim fondom igrača u zadnjoj liniji, ne može se igrati ovako visoka odbrana sa trojicom pozadi. Kako rešiti to, nekim rombom u veznom redu, sa izrazitim defanzivnim veznim, verovatno.

    Ali o ljudskom problemu bih više. Marca kaže "anarhičan tim sa malo taktičke zrelosti, staklenom vilicom i previše individualiteta." Ali, po meni bolja definicija je što reče skoro jedan hrvatski komentator "Srbija deluje kao student koji uči za prolaz na ispitu, znači dovoljna je šestica, dobar sam." To se juče jako dobro videlo, recimo kod Mitrovića ili Đuričića. Njih mrzi da igraju više, ako to nije potrebno. Tu, bar ja smatram, Piksi teško da može više da uradi. Brani ih, javno kuraži, ali nema pomoći. Ako su oni zacrtali da je ovakav plasman na EURO super, ja mislim da njima rezultat u Nemačkoj nije u prvom planu. Čini mi se da su ovim "istorijskim uspehom" oni ispunili plan. Zašto je to tako, već generacijama, ne znam... Ali, tu teško da ima pomoći, zato i ne verujem ni u kakav uspeh u Nemačkoj (ni u prolaz grupe), jer njima - na stranu javne izjave - nije nikakav lični neuspeh ne proći grupu. Ne zato što nemaju kvalitet za to i svesni su, mada ima i toga, nego jednostavno - mrzi ih...
    (Granota, 20. novembar 2023 14:23)

    # Link komentara

  9. Istorijski je teško nazvati i ako za 24 godine ne propustiš ni jedno prvenstvo, bez sumnje ako osvojiš prvenstvo a ovo je značajan rezultat kojim si uspeo posle 24 godine da ravnu liniju stagnacije malo podigneš. Ništa više od toga.
    (Nebojša, 20. novembar 2023 13:59)

    # Link komentara

  10. Sem Pavlovića nemamo nijednog igrača u ligi šampiona, pa šta hoćete ljudi? Da dominiramo? To je ko da neko ocekuje da Zvezda/Partizan pobedjuju u ligi šampiona. Nemamo kvalitet i to je to.
    Sto se Piksija tiče, može bolje naravno ali mnogi sa boljim igračima nas nisu odveli na dva takmicenja. Takodje ko umesto njega? Budite realni ljudi, ovo je uspeh…ako prodjemo grupu to je kao da smo osvojili šampionat. Mi smo u rangu Velsa a ne Engleske.
    (lule, 20. novembar 2023 13:55)

    # Link komentara

  11. Imali smo srece i u prethodnim kvalifikacijama za SP, pocev od onog ponistenog Ronaldovog gola pa nadalje. Od tada igramo sve losije bez ikakvog plana kako da sklepamo solidan tim, koji ce makar moci da se proseta u ovakvoj grupi. Priuceni i arogantni selektor, omatoreli igraci koji igraju za petrodolare u slaboj ligi, menadzersko mesetarenje doci ce na naplatu na EP.
    (Vladan, 20. novembar 2023 13:48)

    # Link komentara

  12. Stanojevica za selektora
    (todor, 20. novembar 2023 13:30)

    # Link komentara

  13. Limitirana reprezentacija i limitiran selektor.Da li imamo bolje igrače? Ne.Da li imamo boljeg selektora? Sumnjam. Možda Veljko Paunović
    (Mirjana, 20. novembar 2023 13:19)

    # Link komentara

  14. Piksi kao trener nema pojma, ali padeze je mogao da nauci...i zatrazi pomoc logopeda.
    (Fenomen, 20. novembar 2023 13:03)

    # Link komentara

  15. mi ne mozemo da dobijemo madjare i bugare.....mi cemo tamo biti san marino....
    (borivoje surdilovic, 20. novembar 2023 13:00)

    # Link komentara

  16. Kad vidite sliku, ko da su pobedili Brazil.
    (kiko, 20. novembar 2023 12:53)

    # Link komentara

  17. Kako ovi igrači tako još i više selektor Stojković nam uopšte ni malo ne daju nade da ćemo nešto više postići na EP u Nemačkoj. Suviše je taloga natalozeno u našem fudbalu tako da evo i jučer se videlo mi ni sa najslabijim reprezentacijama ne možemo da odigramo jednu dominantnu jaku utakmicu kao nekad, da bar jednom kazemo, e ovo je bilo pravo izdanje,protivnika smo nadigrali i "castili" sa par golova u mreži.
    (mi, 20. novembar 2023 12:53)

    # Link komentara

  18. Da smo protutnjali kvalifikacije, imalo bi smisla, ovako na jedvite jade, u grupi koja nije ništa specijalna.

    Niti je Ferenc Puškaš živ, niti Mijatović i Savićević predvode napad Crne Gore.
    (Kosta K, 20. novembar 2023 12:50)

    # Link komentara

  19. Izvuku 2 boda protiv amaterske selekcije Bugarske, a oni se raduju. Imali su srece sto su u grupi imali samo Madjarsku, a ne jos jednu solidnu ekipu. Zamislite da je Kazahstan bio u grupi sa njima. Pa verovatno bi ispali. Vredite milione. Obrcete iste. Trenirate svaki dan u savrsenim uslovima i opet ste ocajni.
    (Organizator Tompusijade, 20. novembar 2023 12:47)

    # Link komentara

  20. Treba pitati japanca iz stručnog štaba da li je predlagao Piksiju hara - kiri. Živo me zanima koliko škole imaju od golmana do ekonoma. Po načinu komunikacije retko ko je završio osnovnu. Nisu turci vladali nekoliko bekova žabe, kamo sreće da su ostali još.
    (Xxx, 20. novembar 2023 12:38)

    # Link komentara

  21. Hajde, da kažemo da je uspeh. Možda zaista bolje nemamo, ok, ali taktika i formacija mora da se menjaju. Tri štopera ne funkcioniše!
    (Deni, 20. novembar 2023 12:38)

    # Link komentara

  22. Marko Nikolić, Rajevac, Jokanović, Muslin.....šta se čeka...?
    (Žoao, 20. novembar 2023 12:35)

    # Link komentara

  23. Ljudi, ovo je njihov maksimum. Ako budu uspeli da osvoje još neki bod na EP...... da slavi cela nacija.

    Neko napisa...neznanje se prašta, manjak volje...nikako. Slažem se sa tim.
    (Misko, 20. novembar 2023 12:28)

    # Link komentara

  24. Nije ovo nista sramota, to je realnost. Ovo je za njih veliki uspeh posto pojma nemaju, a mi uvek ocekujemo neke rezultate od njih a znamo da su nikakva reprezentacija.
    (Miles Davis, 20. novembar 2023 12:26)

    # Link komentara

  25. Biti presrećan zato što smo u ovakvoj grupi osvojili drugo mesto?Sto smo 2 puta izgubili od Madjara i nismo pobedili Bugare?Sto smo neorganizovani?Sto sa ovakvim igracima strepimo od Crne Gore?Neka budu presrecni oni koji ce imati bogate nagrade.Ja fudbal razumem malo bolje.
    (Miki, 20. novembar 2023 12:25)

    # Link komentara

  26. Moramo da igramo 4-5-1 . Tu je kljuc problema. Duva promaja nazad samo tako i ja ne znam kako se stoperi ne bune. Kostic i Zivkovic ne mogu da igraju na pozicijama krilnih bekova.
    (Pex, 20. novembar 2023 12:24)

    # Link komentara

  27. 1. Posle dužeg vremena, jako dobar tekst, na portalu
    2. Prespavao sam meč, mislio da je uveče ...
    3. Pao "listić", zbog ovog "X" popunio prvi put posle jedno 5 godina ...
    4. I dalje mislim da imamo igrače za prvih 8 na Evropskom i prvih 16 na Svetskom (ako mogu Hrvati biti 2. i 3. znači - može se, ali ...
    5. Piksi je kontraprimer Žocu, recimo. Mnogo bolji igrač, neradnik kao trener. Prosto - ne uči i ne napreduje.
    6. Stanje u FSS je još mnogo gore nego Piksijevo selektorovanje ili igre fudbalera.
    7. Svojom harizmom je podogao igrače i otišli smo drektno na Svetsko (fantastičan uspeh i još bolje igre), autoritetom je održao da se tim ne raspadne pre kraja kvalifikacija, a samo što nije.
    8. Meni je prijateljska protuv Danske (0:3) pokazala da ništa ne možemo uraditi u Kataru. Ne možemo da branimo prolaze po bokovima.
    9. Piksi će i neka, završiti sledeće Evropsko i otići - i treba.
    10. Ako se ne desi ČUDO, poale toga će biti još gore.
    (Djorgo nišlija, 20. novembar 2023 12:20)

    # Link komentara

  28. Piksi jos jedan u nizu polu-trenera koji nam krade možda i poslednju fudbalsku generaciju koja bi nešto mogla značajno da uradi na velikim takmičenjima..čovek je intelektualno na nivou trenera zonske lige, po taktičkom i niže od toga, za platu od 2 miliona eura!?!
    (motom, 20. novembar 2023 12:13)

    # Link komentara

  29. stojkovic nikakav selektor
    (boba., 20. novembar 2023 12:13)

    # Link komentara

  30. Kakav Piksi, vama treba Limeni, i nitko drugi. Pa da vidiš medalja.
    (Ante, 20. novembar 2023 12:00)

    # Link komentara

  31. Meni nije jasno, ako Piksi vec hoce da igra ovu formaciju 3-5-2 zasto ne zatvori bar jednu stranu sa klasicnim bekom a drugu nek mu igraju po jedno poluvreme Kostic i Zivkovic ionako obojica igraju po levoj strani i nemaju snage za celu utakmicu.
    (formacija, 20. novembar 2023 11:51)

    # Link komentara

  32. 4. sesir je sasvim u redu, jer Srbija spada medju najlosije reprezentacije u Evropi, nas kalibar su San Marion i Gibraltar.
    (neki, 20. novembar 2023 11:35)

    # Link komentara

  33. Zahvaljujuci ovom kako selektor kaze istorijskom rezultatu i 2 neresene sa bugarima i sa 2 poraza od madjara idemo u 4ti sesir i ceka nas grupa smrti neka pa ce tamo da vraca dugove iz katara kad budu sevale petarde ko u ponoc 31vog
    (krlo botina, 20. novembar 2023 11:31)

    # Link komentara

  34. Kad na čelu FSS-a bude Vidić ili neko sličan,

    na mestu selektora Paunović ili neko sličan,

    na terenu ekipa u crveno-plavo-beloj garnituri,

    onda ću slaviti.

    p.s. Estonija je nedavno igrala u garnituri s 3 različite boje.
    (Vreme je za promene, 20. novembar 2023 11:24)

    # Link komentara

  35. Šta ima da slavimo nešto što je bilo uvek sigurno. Užasno smo podbacili i odigrali očajne kvalifikacije. Nemamo apdolutno ničemu da se nadamo na evropskom ali možda je tako bez euforije i bolje. Videćemo. Sve u svemu Piksi je za ozbiljno promatranje da li da ostane selektor. Katastrofa koliko smo loši bili i najlakšoj grupi u istoriji kvalifikacoja.
    (4k4.Dex, 20. novembar 2023 11:22)

    # Link komentara

  36. Blago Norvezanima, oni nemaju brdo problema kao mi posto iako u svojim redovima imaju nekoliko najskupljih igraca na svetu propustaju vec drugo veliko takmicenje u nizu. Cak im je ovakav "ocajan" Piksi pomogao da se rese briga usred Osla u LN. Pa ce ova ocajna Srbija bice clan elitne grupe ovog takmicenja dok Norvezani nece imati tih problema.
    (DAVOR, 20. novembar 2023 11:16)

    # Link komentara

  37. Srbija 29/32, a Hrvatska 3/32!
    (Ivan Zonic 29/32, 20. novembar 2023 10:31)

    ajde razguli i casti Jermene sto igrali nereseno sa Walesom
    (NPN Rebel, 20. novembar 2023 11:15)

    # Link komentara

  38. Covek koji nije mogao bugare da pobedi u 2 utakmice i koji je bio preslusan od jedne srenje madjarske bi trebalo da cuti i da se pokrije usima a ne da prica o nekom istorijskom rezultatu i vracanju nekog toboz duga,trebao je odavno da angazuje nekog strucnjaka da ga nauci kako da se obrati u javnosti posto je polu usmen ne moze 2 recenice da sklopi.
    (krlo botina, 20. novembar 2023 11:15)

    # Link komentara

  39. rbija 29/32, a Hrvatska 3/32!
    (Ivan Zonic 29/32, 20. novembar 2023 10:31) Treći spreda, treći otpozadi, sve mu je to isto :)))))
    (cinik ovdašnji, 20. novembar 2023 11:08)

    # Link komentara

  40. Slavi jedino savez i ljudi koji ga, nazalost, vode. Jer jedino oni ce da bas profitiraju €€€€€
    (Zivota, 20. novembar 2023 11:08)

    # Link komentara

  41. Uzas!
    (VuVu, 20. novembar 2023 11:07)

    # Link komentara

  42. Ja samo zamisljam Ancelotija ili Gereta Sautgejta kako kazu Belingemu:"E to june nece da te mune, Dzude".
    (Stevan, 20. novembar 2023 10:58)

    # Link komentara

  43. Taj "đavo" se zove osnovna taktička priprema ekipe. Kada neko skautira Srbiju, prvo se nasmeje, pa kaže "čekaj, ovi ozbiljno godinama igraju ovako?"
    I onda počne utakmica, i svaki, ali baš svaki protivnik nas "izbuši" na potpuno isti način - prodorom po boku, jer mi nemamo bekove.
    (Aki, 20. novembar 2023 10:56)

    # Link komentara

  44. Odličan članak. Otrežnjujući u nepotrebnoj euforiji.
    Slažem se da je selektor dobar motivator, ali nedovoljno stručan, a i prepotentan.
    Pošto sam dovoljno mator, podsećam da je uspeh bio plasman na završni turnir EP kada su učestvovala po 4 tima, kao 1968. i 1976. a ne sada, kada idu 24 reprezentacije.
    Trezveno i bez loženja, pa možda i uzmemo neki bod u grupi u Nemačkoj.
    (urmas, 20. novembar 2023 10:55)

    # Link komentara

  45. Srbija na evropskom? To je kao da šalješ ponija da se trka sa trkačkim konjima. Voleo bi da bude drugačije
    (Mi konja za trku nemamo, 20. novembar 2023 10:54)

    # Link komentara

  46. Meni se čini da je problem u percepciji. Kako novinara i navijača, tako i stručnog stožera, pa i samih igrača. Mišljenja sam da Srbija od samostalnosti nije kvalitetom imala lošiju repku, i to nema veze što sam Hrvat, govorim čisto sa nogometne strane. Vlahovića, koji je nominalno najvrijedniji igrač, i kojega sam novinar naziva velikom svjetskom zvijezdom, niti jedan neutralni promatrač neće navesti niti među 100 trenutno najboljih nogometaša na svijetu, a kamoli ga nazvati igračem svjetskog kalibra. Srbija se plasirala na EP, i to je, barem u ovom trenutku, maksimalno što može napraviti.
    (Dvoranski polo, 20. novembar 2023 10:51)

    # Link komentara

  47. U fudbalu je odavno sve trulo. To što mi mislimo i što bi mi hteli da smo neka sila je druga stvar. Ali kad se pomene fudbal šta vidimo: malverzacijle i mafijaše.Ko god je hteo da nešto uradi i promeni prošao je kao Vidić. Šta obični ljudi pomisle kada čuju za Vazuru, Terizća, Nedimovića i td. I prema tome svaki plasman na evropsko i svetsko prvenstvo je za nas veliko dostignuće pod uslovom da drugi u kvalifikacijama odigraju za nas. U buduće tako će biti i u drugim kolektivnim sportovima počev od odbojke košarke, a u rukometu je već tako.
    (PSL, 20. novembar 2023 10:51)

    # Link komentara

  48. Duljaja za selektora. Ako ništa trčaće pored aut linije a i trezvenjak je.
    (fenomen, 20. novembar 2023 10:47)

    # Link komentara

  49. Ovaj uspeh jeste istorijski jer Srbija prvi put kao samostalna država nastupa na Evropskom prvenstvu.
    Hoće li da bude bolje nego na svetskom prvenstvu, ne verujem.
    Neka nas iznenade.
    (Boris, 20. novembar 2023 10:47)

    # Link komentara

  50. Незнање им праштам, али немање воље и кукавичлук у дресу Србије - не!
    Спортски поздрав!
    (Један Убод, 20. novembar 2023 10:41)

    # Link komentara

  51. Stefane svaka ti je ko u Njegoša.
    (" euro - 2024", 20. novembar 2023 10:41)

    # Link komentara

  52. ja ne znam zašto se nastup u Kataru naziva fijaskom?... šta smo mi, Nemačka, Engleska, Brazil?... nama je sam plasman na veliko takmičenje uspeh... bod dva ako se otkine nekome, to je to... sve ostalo je samo bonus, samo se treba potruditi da baš ne budemo za razigravanje drugima i da nam ne daju 5-6 komada... nismo mi nikakva sila pa da tamo očekujemo završnicu... jednostavno smo slabi na skoro svim pozicijama, ukupno prosečni i ništa više od toga... 24 godine smo imali pauzu između nastupa na EP i nama je rezultat na poslednjem SP fijasko?.... strašno!...
    (Aleksa, 20. novembar 2023 09:21)

    Zato sto su igrali loše. Protiv Kameruna živi cirkus ! U odbrani, promaja na svakoj utakmici ! I kad povedu oni odmah smanjuju ritam i tempo, opustenzi, umesto da rade kao drugi : Nastavi i dalje ! Eto to je bilo isto sinoc sa Bugarima, vode na poluvremenu, i umesto da pocnu istim ritmom i da napadaju, jok, oni nizu gluposti do gluposti, uz marstralnog Lukića, koji dobija mrve od minuta h Fulamu, a na klupi Samardzic, ili Ilić, pa ti visi u Djuricic, ej bre !!
    (Kajgana, 20. novembar 2023 10:35)

    # Link komentara

  53. Mi se takticki nismo pomerili od one utakmice sa Kamerunom. Igramo kao da ta utakmice jos uvek traje…
    (hm?, 20. novembar 2023 10:32)

    # Link komentara

  54. Srbija 29/32, a Hrvatska 3/32!
    (Ivan Zonic 29/32, 20. novembar 2023 10:31)

    # Link komentara

  55. Kaze Piksi da je ovo bila istorijska utakmica i istorijski rezultat. Pa ajde onda da im napravimo docek ispred skupstine za ovaj istorijski uspeh??
    (Chuma Moneke, 20. novembar 2023 10:29)

    # Link komentara

  56. Ako Piksi vec nije takticki strucnjak, resenje je da nadje pomocnog trenera koji to jeste i koji ce raditi na taktici. Naravno, postoji mogucnost da su nasi igraci jednostavno ne-bas-prepametni i da ne mogu da shvate sta se od njih trazi i da se koncentrisu na ono sto treba da rade, to je onda drugi problem.
    (mirko, 20. novembar 2023 10:26)

    # Link komentara

  57. Nasa reprezentacija toliko zaostaje za modernim fudbalom, u buducnosti ima da nestanemo sa evropskih i svetskih takmicenja.Nasa priprema za utakmicu ne postoji!Sve golove primamo iz kontre i sa bokova,umesto da se nesto promeni i dalje se forsira ista formacija gde duva svuda promaja.To vam govori koliko je selektor ogranicen i misli da ima svo znanje ovog sveta,ili si mnogo glup i trdoglav pa ne vidis gde je problem.Nije bitno ako neko od igraca ne zna,bitno je koliko se trude za reprezentaciju a niko od njh ne daje 5% kad igra.Mitrovic nije potrcao 200m,kad se zavrsila utakmica,mnogo ogladneo od setanja po terenu.To vam je prava slika srpskog profesionalnog fudbalera.
    (Nidza, 20. novembar 2023 10:25)

    # Link komentara

  58. Nikakav selektor ovoj reprezentaciji ne može pomoći. Previše smo limitirani brzinom i nedostatkom tehničkih kvaliteta, pogotovo u srednjem i zadnjem redu. Naši najbrži igrači su Kostić i Radonjić čija se brzina ne vidi pored prosječno brzih bekova a da ne govorim o jednodimenzionalnom aspektu igre sa obe noge većine igrača bez koje nema moderne igre. Napucaće nas svi tamo. To znaju i sami igrači, al moraju da šire optimizam koji širi i Aca precednik jer idu izbori. To je to!
    (crveni horizonti, 20. novembar 2023 10:23)

    # Link komentara

  59. jel moze neki poznavalac fudbala da mi objasni taktiku sa tri igraca u odbrani? jer ovo besomucno forsiranje sa tri pozadi nas je ukanalilo mnogo...
    (nidzerland, 20. novembar 2023 10:21)

    # Link komentara

  60. Protiv Madjara i Bugara osvojili smo samo 2 od mogucih 12 boda. Tako da nemamo bas i veliki razlog za slavlje.
    (Zoki_Mornar, 20. novembar 2023 10:20)

    # Link komentara

  61. slavlje je samo u naprednim glavama
    (cirkus, 20. novembar 2023 10:20)

    # Link komentara

  62. Gledam kako igraju fudbal zemlje koje do juce nisu znali sta je fudbal da ne nabrajam koje pa shvatim koliko mi nemamo pojma da igramo fudbal. Sve kao bice bolje ono sve gore.
    (Zoran, 20. novembar 2023 10:08)

    # Link komentara

  63. Mnogi kazu da je uspeh sam plasman na EURO. Bio bi uspeh da prvenstvo ima 10-12 ekipe. Zar je uspeh biti u Evropi biti medju 24?
    (Radic, 20. novembar 2023 10:05)

    # Link komentara

  64. Да Бугари нису лабилна екипа, не бисмо ни сада првенства видели. Ове квалификације су прилично "инфлаторне" јер отприлике нема ко не иде, велика је пролазност. У нашој прилично слабој групи једва прођосмо даље. Тако да нема овде ни шта да се слави, нити је успех сам по себи. Јесте значајан пласман и то је то. А по приказаној игри тамо ће нас мање-више лемати.
    (Јабучило, 20. novembar 2023 10:04)

    # Link komentara

  65. Gledao sam polufinale Grand slema u pikadu u vreme utakmice. Nije da me ne zanima fudbal, al stvarno ubiše u pojam i izgubi volju da ih gledam. Čak štaviše igramo i ok napadački, al odbrana totalni raspad, pa 90% golova primamo ne iz akcija protivnika nego iz krajnje nerezonskih grešaka igrača i to ide iz utakmice u utakmicu stvarno ubiše u pojam.
    (Nebojša, 20. novembar 2023 10:04)

    # Link komentara

  66. Najveci fazon što cemo opet da dobijemo Švajcarsku na EP.
    (Eric Cartman, 20. novembar 2023 09:58)

    # Link komentara

  67. 'Iako na klupi pored njega sedi nekada vrsni defanzivac Goran Đorović' Dalje nisam citao...Taj Djorovic je bio najobicnija bekcina, ciji je svaki centarsut sto u zvezdi sto u reprezentaciji zavrsavao po pravilu iza gola. To je jedino cega s secam vezano za njega.
    Igramo podjednako ocajno i negledljivo kao i prethodnih godina, samo sto je individualni kvalitet par nasih igraca bio dovoljan za ovu smesnu grupu...inace igra kao igra i dalje ne postoji
    (cirkus, 20. novembar 2023 09:57)

    # Link komentara

  68. Nismo se proslavili u kvalifikacijama ali je tako bolje, da se spustimo na zemlju..
    (100, 20. novembar 2023 09:55)

    # Link komentara

  69. hvala Bogu pa niko ne slavi. I ono važnije, niko nema neka očekivanja od ovog tima.
    (piksla, 20. novembar 2023 09:50)

    # Link komentara

  70. Presmesna reprzentacija sa jos smesnijom igrom. Sramotno..
    (rokan, 20. novembar 2023 09:47)

    # Link komentara

  71. Iskreno da sam Piksi sam bih otisao. Zasto? Odveo reprezentaciju na SP, uveo nas u A ligu nacija, odveo na EP i moje skromno misljenje je da nasa nijedna utakmica nije bila dosadna kao one pre njegovog dolaska a stariji se sigurno toga secaju. Zato izvolite ljudi nadjite boljeg koliko je covek znao, uradio je.
    (objektivni navijac, 20. novembar 2023 09:47)

    # Link komentara

  72. jučer sam gledao konferenciju Piksijai uspoređujem je sa konferencijama Dalića. Stojković Ego do neba, na nijedno pitanje ne odgovara što ga pitaju. Dalić normalan lik. Manja je razlika u kvaliteti igrača od razlike među dva selektora. Nebo i zemlja.
    (duritz, 20. novembar 2023 09:46)

    # Link komentara

  73. Podrska Piksiju i nasim Orlovima. Idemo breeee!
    (Beč opet čeka titulu- Rade Milić, 20. novembar 2023 09:44)

    # Link komentara

  74. Šta li slavimo, kad ćemo posle prventstva da kukamo što smo otišli samo da budemo topovsko meso.

    A otišli smo jer su konačno proširili format, omogućili i drugoplasiranima da se kvalifikuju i plus smo dobili laku grupu. Sve je to moralo da se poklopi da konačno odemo - drugim rečima, kvalitet za prvenstvo i dalje nemamo i u normalnim okolnostima ne bismo ni prošli.
    (šarena laža, 20. novembar 2023 09:43)

    # Link komentara

  75. neobrazovan
    bahat
    bogat
    arogantan
    nedostojan
    (cokipkijg, 20. novembar 2023 09:41)

    # Link komentara

  76. Nije nas Piksi odveo na EP, već nas je UEFA PUSTILA povećavanjem broja učesnika.
    Da budemo iskreni, Piksi je čak i uradio dosta toga da umalo ni ne odemo na prvenstvo u istorijski slaboj grupi.

    Ovom, ne preterano kvalitetnom timu, treba drugi selektor, sve ostalo je zamajavanje.
    (ctrl, 20. novembar 2023 09:39)

    # Link komentara

  77. Mi smo po kvalitetu za 4 sesir i to treba da prihvatimo.
    (Cirokeee, 20. novembar 2023 09:35)

    # Link komentara

  78. Djavo ,znam ja koji djavo ,djavo da nemamo pojma…ajde makar idemo na to čuveno EP posle 100 godina ,na koje ne ide samo ko nije hteo …znaci igra pre Katara i posle nebo i zemlja
    (bla bla, 20. novembar 2023 09:32)

    # Link komentara

  79. Што се тиче тактике, а то је најбитније, Пикси је велика незналица.
    (Бабинџем, 20. novembar 2023 09:32)

    # Link komentara

  80. "Postala reprezentacija iz grupe elitnih"... :)))))
    Pa dobro, jeste li vi normalni?
    Bit ćete kanta za napucavanje na Euru.
    (Hr, 20. novembar 2023 09:31)

    # Link komentara

  81. Vanja - Gajic, Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic - Samardzic, Lukic, Sergej - Kostic, Vlahovic, Tadic
    (Idemo, 20. novembar 2023 09:30)

    # Link komentara

  82. Vanja - Gajic, Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic - Samardzic, Lukic, Sergej - Kostic, Mitrovic, Tadic
    (Idemo, 20. novembar 2023 09:28)

    # Link komentara

  83. Ne slavimo
    (Mare, 20. novembar 2023 09:27)

    # Link komentara

  84. Ako im je uspeh što su se plasirali, i to slave, onda je bolje da ne idu na evropsko da nas brukaju tamo. Sa pristupom, motivom i igrom kao na utakmici protiv bugarske nemaju šta da traže u Nemačkoj.
    (Realnost, 20. novembar 2023 09:21)

    # Link komentara

  85. Oni slave,oparali su se dobro i to im je jedino bitno.Postovanje publike su odavno protracili!
    (dzigi, 20. novembar 2023 09:21)

    # Link komentara

  86. ja ne znam zašto se nastup u Kataru naziva fijaskom?... šta smo mi, Nemačka, Engleska, Brazil?... nama je sam plasman na veliko takmičenje uspeh... bod dva ako se otkine nekome, to je to... sve ostalo je samo bonus, samo se treba potruditi da baš ne budemo za razigravanje drugima i da nam ne daju 5-6 komada... nismo mi nikakva sila pa da tamo očekujemo završnicu... jednostavno smo slabi na skoro svim pozicijama, ukupno prosečni i ništa više od toga... 24 godine smo imali pauzu između nastupa na EP i nama je rezultat na poslednjem SP fijasko?.... strašno!...
    (Aleksa, 20. novembar 2023 09:21)

    # Link komentara

  87. Najbolji fudbaler, prosečan trener.
    (Nebojša R., 20. novembar 2023 09:18)

    # Link komentara

  88. Realno je da nemamo ni igrače a ni stručni štab koji su ekstra klasa.
    Pogledajte klubove gdje većina igrača igraju: Sasuolo, Hetafe, Aek, Spartak, Udineze... Lako je u Juventusu i Sevilji biti igrač.
    Tako da smanjimo očekivanja. Ovo je super uspjeh. Grupu na EP možemo proći opet samo uz pomoć sreće, kao što su bile i ove kvalifikacije.
    (Realno, 20. novembar 2023 09:17)

    # Link komentara

  89. dobar tekst. ali jedno podsecanje. da li neko ovde uopste zna da su Tadic i Mitrovic najbolji duo u istoriji svetskog reprezentativnog fudbala????

    ljudiii, koliko su oni asistencija i golova imali u utakmicama u kojima su igrali zajedno nisu imali ni gulit i van basten, mateus i rudi feler, mesi i aguero, ronaldo i rivaldo, zidan i anri, ma spojite bilo koji dvojac na svetu i nema sanse nista blizu da nadjete.

    ljudi ta dvojica moraju da uzmu trofej. menjaj piksija, menjaj sve, samo ih upari sa dobrim strucnjakom i osvajamo euro ispred 14:0 francuza i 10:0 portugala.

    da li je neko uopste svestan ovde da na euro nismo isli zbog huligana u italiji, pa zbog albanskog drona, pa zbog mihine fizike izabira igraca??? ne fudbalski faktori su uticali da 24godine ne igramo euro. ajmo da zamenimo piksija dok je vreme inace ce i on unistiti najbolji dvojac u istoriji reprezentativnog fudbala na svetu.
    (janko, 20. novembar 2023 09:17)

    # Link komentara

  90. Sluzicemo za gol-razliku
    (Ajdemi, 20. novembar 2023 09:16)

    # Link komentara

  91. Pa ovo je rezultatski najlosija kampanja u istoriji zemlje, nema sta da se slavi. Samo se dogodila grupa gde je moglo da se prodje sa 4 pobede of 8. I da smo izgubili oba meca od Bugara kao sto je trebalo prosli bismo grupu. Ovo je alarmantno stanje kakvo crno slavlje. A iste greske se ponavljaju.
    (Sasa, 20. novembar 2023 09:16)

    # Link komentara

  92. 4 4 2
    (Nix, 20. novembar 2023 09:16)

    # Link komentara

  93. Ocajni smo!
    Nemamo sta da slavimo!
    Selektor pun sebe,van svake realnosti!
    Prosli smo iskljucivo zbog nevidjene srece na zrebu grupa!
    (dragan, 20. novembar 2023 09:15)

    # Link komentara

  94. Očekujemo zlatnu medalju, inače svi u Sibir na letovanje...
    (Visoka peć za promašene slučajeve, 20. novembar 2023 09:15)

    # Link komentara

  95. Zaostali u vremenu
    (Sekretar i kapiten, 20. novembar 2023 09:07)

    # Link komentara

  96. Bolje je da budemo u teškoj grupi, kako bi nam bio očišćen put do F...rajburga, odakle letimo nazad za Beograd.
    (Marko, 20. novembar 2023 09:00)

    # Link komentara

  97. osim ,,bruka" bilo sta reci je bruka
    (Milan, 20. novembar 2023 08:58)

    # Link komentara

  98. Pozdravljam pozitivan ton i razbijanje naseg karakteristicnog crnila, ali ne prihvatam da za ovakav tim plasman na ovaj krnji EURO "kruna generacije". U Kataru smo po kvalitetu i igri trebali da budemo lagano drugi u grupi, a kroz ove kvalifikacije smo se trebali prosetati i imati 6 pobeda. Mi smo jedina ekipa u istoriji koja nije iskoristila potencijal reprezentacije koja je postala omladinski prvak sveta. Slazem se da je ovo vrhunac, u narednoj deceniji cemo se zlopatiti kao Bugari i Rumuni i ostali u regiji.
    (DM32, 20. novembar 2023 08:58)

    # Link komentara

  99. Realno najbolju utakmicu smo odigrali na Puskas areni...bio sam licno prisutan I ta utakmica je zaista nesrecno izgubljena. Jeste I tu bilo dosta propusta u odbrani, jer su Hungari skoro svaki prilazak golu pretvorili u gol sansu ali mi smo ti koji su imali inicijativu veci deo utakmice uz 3ponistena gola,precku,stativu I gomilu propustenih gol sansi . Bas nas nije htelo to vece.
    (mAd, 20. novembar 2023 08:57)

    # Link komentara

  100. Ja stvarno ne znam kako mi I dalje guramo odbranu sa 3 igraca!?? Pa to mogu sebi max 3 reprezentacije u svetu da priuste a mi nemamo niti jedno vrhunskog (vanseriskog) igraca u odbrani...
    (Trener, 20. novembar 2023 08:57)

    # Link komentara

  101. Piksijeva taktika je ,,grlom u jagode" pa sta bude, kao trener on je štetočina. Treba ga smeniti i dovesti dobrog selektora u suprotnom proći čemo u Nemačkoj kao i u Kataru.
    (Pera, 20. novembar 2023 08:57)

    # Link komentara

  102. Neda djavo mira jer je ovo bilo na srecu. Litvanija koja se raspada, Bugarska neocekivano losa kod koje se imalo srece, ova Crna Gora koja se raspada. da je bilo ko bio umjesto Bugara i Cg opet bi ispali 100%. Sluzice im tamo za gol razliku u grupu. Zivi bili pa vidjeli.
    (SrbiCg, 20. novembar 2023 08:55)

    # Link komentara

  103. Ova prva slika, gde ovi polufudbaleri imitiraju životinje je nešto najodvratnije što su moje oči mogle da vide ovog jutra!

    Oni su tom nivou ljudskih vrednosti da ne poznaju očigledno značenje reči sramota!

    Mene bi bilo stid da se radujem...
    (B, 20. novembar 2023 08:55)

    # Link komentara

  104. Ja kad sam video juce kako oni slave ono pa mene je bilo sramota. Kao da smo neki san marino pa smo ostvarili uspeh. Msm stvarno sramota
    (Boban, 20. novembar 2023 08:54)

    # Link komentara

  105. treba da se slavi proširivanje broja učesnika jer bez toga ne bi ilšli
    (., 20. novembar 2023 08:54)

    # Link komentara

  106. Svi vidimo da je sve ovo iz teksa tacno, ali nazalost nista se nece promeniti. I izgubicemo jednu solidnu generaciju sa vrhunskim napadacima, a posle dugo cekanja imamo i dobre golmane. I sve ce to propasti zbog Piksija. Kaze nije bitno sto cemo biti u cetvrtom sesiru zbog 2:2 sa bugarima vec je bitno trenutno samo da smo prosli. A na euru ako sve ostane isto izgledacemo opet ko ovce po livadi kad pustis. Velika steta za ovu generaciju koja bi uz dobrog trenera mogla mnogo vise.
    (Miki, 20. novembar 2023 08:53)

    # Link komentara

  107. Bravo za tekst.
    Stojkovic je odlican motivator, ssjajan za samopouzdanje,ali za taktiku nema pojma. Kad bi uzeo nekog pravog trenera pored sebe to bi bila prava kombinacija.
    (mio, 20. novembar 2023 08:53)

    # Link komentara

  108. Ko slavi? Nisam nešto primetio sinoc slavlje na ulicama? Ne može se ovom narodu prodavati magla jer nema tu šta da se slavi. Služićemo za uveseljavanje protivničkih navijača
    (igor, 20. novembar 2023 08:53)

    # Link komentara

  109. Ja ne znam ko slavi. Slavi savez jer će da postavi 3 4 igrača u 11 koje niko nikad nije video da se prodaju. Slavi pixi pošto mu ide procenat. Slave igrači pošto će moći da se zajebavaju i provode pola leta.
    (MilanC, 20. novembar 2023 08:52)

    # Link komentara

  110. napredni cirkus...
    (dalje, 20. novembar 2023 08:50)

    # Link komentara

  111. Ajnštajn je jednom rekao da samo ludak može da ponavlja jedno te isto i da očekuje drugačiji rezultat.
    (Mhm, 20. novembar 2023 08:48)

    # Link komentara

  112. Pa prosle kgalifikacije smo se igrali sa portugalom kako smo hteli pa sta smo uradili na SP ?

    Da li neko zaista ocekuje da cemo ikada biti favoriti za titulu ?!

    To sto cemo se uopste naci na Euru je uspeh sam po sebi.

    24 godine poslednji puut, eeej. Daj bre ljudi uzivajte malo, stvarajte neku euforiju, znamo svi da cemo gledati i nadati se golu vise.
    (i to je tako, 20. novembar 2023 08:48)

    # Link komentara

  113. селектор подобан
    (мерак, 20. novembar 2023 08:48)

    # Link komentara

  114. a jaaaaaaa kao vuk

    bezim od klistiraaaaaaaa
    (ANALog, 20. novembar 2023 08:46)

    # Link komentara

  115. Jel sprema Bjela film za ovaj istorijski uspeh?!
    (istina, 20. novembar 2023 08:46)

    # Link komentara

  116. U ovakvoj grupi i Milorad Kosanovic bi uspeo da odvede Srbiju na EURO...
    ($$$, 20. novembar 2023 08:45)

    # Link komentara

  117. Nikada manji hajp fudbaleri nisu imali,juce sa devojkom u vreme utakmice setam po gradu,usli u kafic,restoran,tv je ukljucen al niko to ne prati a igras za plasman na EP,napokon smo digli ruke od fudbalera....narocito kad im procitas izjave,ja licno bi rekao da me je sramota igre kakvu reprezentacija pokazuje od Katara pa na ovamo....
    (N.N, 20. novembar 2023 08:44)

    # Link komentara

  118. bolje da slavimo sto idemo, jer posle necemo imati sta
    (Dr mr, 20. novembar 2023 08:42)

    # Link komentara