1. Mislim da Milvoki nema sanse da bude 1 na istoku. Lilard je precenjen igrac u svakom segmentu. Šut kroz karijeru za tri 37,2 za dva 43,9 a kao elitni šuter...asistencije 6,7.
    (Soko, 23. oktobar 2023 16:03)

    Statistiku treba znati i čitati. Da Lilard ćoškari i šutira samo otvorene šuteve, imao bi lagano preko 50% za tri, kao i svaki drugi elitini šuter da to radi.

    Ali igrači kao on uzimaju i teške šuteve, završavaju napade kada akcija ne prođe. Takvi šutevi kvare prosek, a uzimaju ih isključivo najbolji šuteri.
    (brm, 24. oktobar 2023 14:23)

    # Link komentara

  2. Hoce li biti i za zapad analiza ??
    (Bubilend90, 24. oktobar 2023 13:41)

    # Link komentara

  3. Jedna bitna stvar nije spomenuta, a to je koliko su Bucksi losi u odbrani za trojke. Prosle godine i Houston im je bez problema mogao da ubaci 20-25 trojki. A ove sezone su izgubili ne samo Holidaya vec i Allena i Cartera, tako da ce ih svako ubijati trojkama.
    (The Unforgiven, 23. oktobar 2023 23:54)

    # Link komentara

  4. Boston će da bude bolji od Milvokija.
    Vašington će da bude najgori na istoku.
    Čikago će da rasformira ekipu, trejduje Lavine-a u Filadelfiju (u trejdu 3 tima gde Harden ide u Kliperse), DeRozan-a u Majami, Vučevića već negde.
    Bruklin ne može da ima među starterima 2 igrača koji šutiraju slobodna ispod 50% (Simons i Claxton), njima trejd treba da izbalansiraju ekipu (najbolje je da podignu cenu Simonsu i da ga trejduju u toku sezone).
    (meda, 23. oktobar 2023 20:23)

    # Link komentara

  5. Boston ima jednu od najboljih petorki u ligi ali klupa im je bas losa, nema nijedan igrac koji pravi razliku, ostali su bez sestog covjeka brogdona, bez ratnika smarta i dva vilijamsa, a porzingis je na staklenim nogama

    Misljenja sam da braun i tejtum ne idu zajedno, a ako ove sezone ne uzmu titulu vjerovatno ce se i rastati sa braunom


    Milvoki za razliku od bostona ima portisa sa klupe, doveli su solidnog bekap pleja pejna, bizlija koji jeste divljak ali bolji je od pricarda i mikhajluka, krauder dobar defanzivac ima sut za tri da rasiri odbranu

    Po meni baksi bolji od bostona samo zbog jace klupe, ali vidjecemo
    (cole, 23. oktobar 2023 19:58)

    # Link komentara

  6. Mislim da Milvoki nema sanse da bude 1 na istoku. Lilard je precenjen igrac u svakom segmentu. Šut kroz karijeru za tri 37,2 za dva 43,9 a kao elitni šuter...asistencije 6,7. Odbrana daleko slabija od čoveka koga su oterali Holideja.U karijeri igrao jedno finale zapada...
    (Soko, 23. oktobar 2023 16:03)

    37.2 je odlican procenat za nekoga ko pogodja 4 trojke po mecu

    Imas igraca koji imaju procnat za tri preko 40% ali su na oko 2 pogodjene trojke po utakmici ili manje, lilard zadnjih par sezona ima 4 trojke po utakmici

    Ako nadjes nekoga da ima 4 trojke i bolji procenat javi se, karija ne racunaj, mozda samo hild klej ili micel mogu u tu kategoriju
    (cole, 23. oktobar 2023 19:45)

    # Link komentara

  7. Nesto ne verujem da ce Detroit biti poslednji. Mozda ja samo precenjujem Kejda ali mislim da ce sa novim trenerom dici ekipu za mnogo. Lagano i All Star ove godine za njega, samo da bude zdrav. Drago mi je da se ne pise puno o njemu ali on je meni najbolji mladi igrac u ligi, Venbanjamu ne racunam, za njega jos nemam misljenje iako mi je SAS omiljena ekipa.
    (Jogurt009, 23. oktobar 2023 19:02)

    # Link komentara

  8. Teri Stots je već napustio Milvoki zbog svađe sa glavnim trenerom Grufinom.
    (Her Žika, 23. oktobar 2023 18:44)

    # Link komentara

  9. Mislim da Milvoki nema sanse da bude 1 na istoku. Lilard je precenjen igrac u svakom segmentu. Šut kroz karijeru za tri 37,2 za dva 43,9 a kao elitni šuter...asistencije 6,7. Odbrana daleko slabija od čoveka koga su oterali Holideja.U karijeri igrao jedno finale zapada...
    (Soko, 23. oktobar 2023 16:03)

    # Link komentara

  10. Најбољи, а и по кошаркашком умећу најзанимљивији играчи НБА лиге тренутно су странци (Јокић, Дончић, Јанис и Венбањама). Америка нема ништа ново да понуди што би могло да се мери с том четворицом, па буџе тимове остарелим звездама да би одржали популарност кошарке. Јер, она је тамо средство контроле маса. Зар треба неко да се плаши Финикса јер имају Дурента, који ни близу није што је био у Голден Стејту (па ни у Бруклину), или Била, који већ годинама није онај што је са Џоном Волом харао лигом. Или, сада су велику ствар учинили Лејкерси, чија је главна звезда човек од четири банке, а друга ведета одавно није ниво Јокића. Заблистао Дејвис против Лунија, и одмах је страх и трепет. Зато га је Никола још у првом мечу онако смирио. Милвоки има Лиларда, који ће се свести на ниво Мидлтона, на шутера који чека да му Јанис дода лопту, а шутер тог калибра мора имати сву слободу у игри да би дошао до изражаја. Бостон је узео Порцингиса, који је много тежи и спорији него пре неколико година, а изгубио је због њега неколико битних шрафова (Смарта, Брогдона, оба Вилијамса). По мени су Селтикси слабији него прошле године, а бољке које су их пратиле су остале. Они су напросто остали у оном наративу да најбољи играч мора бити ниско крило (Тејтум), наративу који су наметнули Леброн, Каваи и Дурент. Али Леброн је био и плејмејкер, ова двојица су имала врсне организаторе међу саиграчима (Кари, Паркер, М. Гасол), а Тејтум има Брауна, који не уме да води лопту левом руком. Денвер осваја ово.
    (Иван, 23. oktobar 2023 14:53)

    # Link komentara

  11. Posto Dragić nije potpisao za Miami a treba da počne Nba,očekujem ga u Partizanu uz još jednu pericu profila Lesor ili Pojtres i da napadamo i igramo jako ko i prošle godine
    (Simo, 23. oktobar 2023 14:50)

    # Link komentara

  12. Teško da će Toronto u playoff.. Ako to uspije ovaj naš će dugo biti u NBA
    (Washington Jim, 23. oktobar 2023 14:46)

    # Link komentara

  13. Po meni skor Milvokija nece biti bolji nego prosle sezone i Boston ima sanse da ih prestigne, Lilard nije neko ko ce nesto toliko pozitivno doneti Milvokiju (ne bi me zacudilo i da ima najgoru sezonu u karijeri).
    Orlando ima sanse za plej of, ali ako im Vagner bude glavni igrac, za Bankera mislim da je debelo precenjen, ali imaju dosta dobre igrace i ne bi me iznenadilo da npr Fultz ima sezonu karijere, a imaju i dosta duboku rotaciju i dobru odbranu.
    Atalanta nije toliko dobra jer Jang je precenjen igrac, a on i Marej su preveliki potrosaci lopte.
    Mislim da ce Filadelfija imati oko 50 pobeda, mada bih voleo da nemaju.
    Toronto cemo tek videti oni mogu 35-45 pobeda.
    Bruklin ne moze da tankuje jer nemaju pika, pa ako bude lose islo nije iskljucen neki trejd.
    (vasilije, 23. oktobar 2023 14:28)

    # Link komentara

  14. Samo da kažem da tekstu treba mala izmena jer je Teri Stots pre par dana dao otkaz na mesto pomoćnika u Milvokiju (prilično neočekivano može se reći). Osim tog detalja odlična analiza
    (Sve po ps-u, 23. oktobar 2023 14:25)

    # Link komentara

  15. Nikad mi neće biti jasno zašto moramo prevoditi strana imena. Uz to jos i pogrešno (lost in translate). Zašto ih ne možemo ostaviti kakva jesu pa nek ih svako čita kako hoće?!
    (me myself and i, 23. oktobar 2023 13:49)

    Zato sto pricamo srpskim jezikom.
    (Vase ime, 23. oktobar 2023 14:15)

    # Link komentara

  16. Bilo kakve projekcije su čisto zabava za čitatelje .. nije lako procijeniti kako će momčad igrati i kakve će probleme imati kroz sezonu. Košarka je takav sport gdje ozljeda nekog bitnog igrača može znatno utjecati na rezultate , npr. da se ne daj bože Jokić ozljedi imaš ekipu koja bi se borila za play off i pitanje je da li bi uopće bili sposobni za prvih 8 , dok su s njim favoriti za no.1 , Giannis , Lebron , Durent , Shai , Dončić i još mnogi igrači bi slično utjecali na rezultate svojih ekipa .. bitno se dokopati play offa sa zdravim nositeljima igre i tada nije toliko važno tko ima tu prednost domaćeg parketa . Favoriti ove godine su Denver prije svih jer su pokazali lani koliko su dobro podmazan stroj za pobjeđivanje , na Zapadu će biti ogromna konkurencija gdje praktički 6-7 ekipa može završiti u finalu , Phoenix ima zvijezde , LAL i LAC imaju vrlo dobre veteranske momčadi , Memphis ima i mladost i energiju , NOP ima također sjajne igrače , možda se i Minnesota trgne ako im Edwards proradi kako može i zna .. ugl. ima tu sjajnih ekipa .. Istok je borba Bucksa i Celticsa i tu ne vjerujem da će se netko moći umješati .. Philly uvijek nešto nedostaje , Miami je dobar ali bez pojačanja neće moći ove godine puno napraviti dok su Cavsi još prezeleni za uspjeh u play offu .. u svakom slučaju će biti zanimljivo , osobito na nikad jačem Zapadu .
    (Donny Brasco, 23. oktobar 2023 14:09)

    # Link komentara

  17. Nikad mi neće biti jasno zašto moramo prevoditi strana imena. Uz to jos i pogrešno (lost in translate). Zašto ih ne možemo ostaviti kakva jesu pa nek ih svako čita kako hoće?!
    (me myself and i, 23. oktobar 2023 13:49)

    # Link komentara

  18. Konačno neki pravi novinarski tekst, da nije link do nekog tvita i 3-4 glupe rečenice koje objašnjavaju tvit. Svaka čast!
    (Orlando, 23. oktobar 2023 13:25)

    # Link komentara

  19. Fenomenalna analiza! Radujem se predstojećoj sezoni.
    (Tehnolog, 23. oktobar 2023 13:22)

    # Link komentara

  20. Petar inače ima jednu od jačih stranica na Instagramu o košarci i svim novostima u istom svetu, @uncle.screw ;)
    (Miša, 23. oktobar 2023 13:21)

    # Link komentara

  21. Bravo Petre lepo si se nalupetao ovde, Niksi do titule
    (Ust Luga podrška za druga, 23. oktobar 2023 12:56)

    # Link komentara

  22. Samo cu da kazem, kapa dole za tekst, uzivao sam.
    (it wasnt me, 23. oktobar 2023 12:30)

    # Link komentara

  23. Ausar Thompson ce biti veliko iznenadjenje.
    (pistonsfan, 23. oktobar 2023 12:28)

    # Link komentara

  24. Da dodam, Milvoki ili Boston ce biti prvi ali ni blizu sa takvim skorom. Mozda vise 54-28 i 52-30.
    Pozz
    (vlaDa, 23. oktobar 2023 12:25)

    # Link komentara

  25. Potcenili ste Bulse i Bruklin i Filu a precenili Indijanu, Toronto (debelo precenili) Atlantu (jos deblje) . No ajde vidimo se na kraju sezone.
    Moj favorit iz senke za ulazak u plejof Orlando.
    (vlaDa, 23. oktobar 2023 12:23)

    # Link komentara

  26. Čim se čovek potpiše znači da sledi ozbiljan tekst. Bravo za Petra.
    Treba da bude praksa da se svi potpisuju ispod teksta. Ili iznad, nebitno.
    (Eto, 23. oktobar 2023 12:18)

    # Link komentara