1. @Wilfredo

    A zašto skok zovemo skok kad ne mora da se skoči da bi se izveo?
    I zašto decenijama stručnjaci poput Šarenca govore da je ekipa ušla u bonus (a ustvari je izašla iz njega) gde ne postoji elementarna logika da je bonus korisna stvar za tebe, a ne za tvog protivnika?
    (Toni Bandera, 10. avgust 2023 14:38)

    # Link komentara

  2. @Vilfrede prost prevod plejmejker je stvaralac igre eto toliko
    (stanovnik banane, 9. avgust 2023 10:31)

    Pa opisao sam sta znaci za Amere izraz plejmejker. To je igrac koji je sposoban da napravi sjajan potez, make a play. Slusam cesto njihove novinare, i ne koriste nikad taj izraz bas konkretno za point guard poziciju. Stoga me interesuje kako se ustalio u Evropi.
    (Wilfredo Leon, 9. avgust 2023 13:19)

    # Link komentara

  3. Zašto da se Bogdanović troši prenošenjem lopte? Čovek neka stane u ćošku i neka trpa. U tome je najbolji.
    (Rafolirant, 9. avgust 2023 10:04)

    Bogdan ne ceka u cosku. On optrci reket barem 3 puta i trazi poziciju za sut. Ne gledas dovoljno Atlantu.Desava se da ode u cosak i ceka a onda se pokrene, optrci oko reketa da primi loptu i sutira ili sutira iz reketa. . Znaci nikako nije igrac koji ceka u cosku. Cak je mnogo precizniji po bokovima nego iz coska. To ti tvrdim jer gledam sve utakmice Atlante i nerviram se kada se toliko trudi, bude u poziciji za sut a onda Jang ili Marej igraju sami..Iz tog razloga, da igra u Denveru, nema teoretske sanse da mu Jokic ne doda loptu. Pa to je jasno , da kada je igrac sam, treba mu dodati. Jang i Marej to ne mogu da shvate. Zato su igraci koji igraju prvo za sebe pa onda za tim..ako dobro odigraju. Ako opet, dobro odigraju a Atlanta izgubi, opet su igrali za sebe jer imaju statistiku ali ne dodaju slobodnom igracu, samo kada se zaglave pa moraju.Dokaz je da je Bogdan odlicno igrao i poentirao i za 3 i iz rekta kada je Jang na klupi ili povredjen..Ima mnogo klipova sa 30+ poena koji to potvrdjuju.Jang navija na klupi a Bogdan reseta..
    (111, 9. avgust 2023 12:22)

    # Link komentara

  4. @Vilfrede prost prevod plejmejker je stvaralac igre eto toliko
    (stanovnik banane, 9. avgust 2023 10:31)

    Ne možeš koristiti bukvalan prevod jer se u košarci napad ne stvara već organizuje zato se i zove organizator igre ili plejmejker/plej.
    (smeh, 9. avgust 2023 11:52)

    # Link komentara

  5. Ne znam zbog cega se kod nas ustalio izraz plejmejker za poziciju koja se zove u stvari point guard. Amerikanci koriste izraz plejmejker za razlicite pozicije, i to se odnosi na igrace koji prave razliku, making plays. Recimo u am fudbalu ne zovu cesto dodavaca plejmejkerom, nego bas one isturene hvatace.
    (Wilfredo leon, 9. avgust 2023 09:44) # Link komentara


    Nismo samo mi koji tu poziciju tako zovemo, cela Evropa je manje vise tako zove, makar ona oldskul FIBA skola, ne znam kako to zovu treneri evropski koji su zanat pekli u Americi.
    (fankmaster, 9. avgust 2023 11:41)

    # Link komentara

  6. Ako se vrate Jovic i Smailagic bice to sasvim ok.
    Davidovac je realno potpuno besmislen igrac samo smeta, Nedovic po tradiciji vrlo lose igra u reprezentaciji..
    (C i n i k, 9. avgust 2023 11:15)

    # Link komentara

  7. Imate će te na momente bljeskove, koju dobru utakmicu ali generalno u prosjeku igrat će te kao u ovoj tekmi. Moja prognoza 4-7 mjesto. S Djordjevićem bi bili 2-5 mjesto. Malo "kaskate" iako imate tradiciju i vrhunski mentalitet za košarku. Tako je to vremena se mijenjaju, sport se mjenja.
    (chevanton, 9. avgust 2023 10:35)

    # Link komentara

  8. Vilfrede prost prevod plejmejker je stvaralac igre eto toliko
    (stanovnik banane, 9. avgust 2023 10:31)

    # Link komentara

  9. Bez obzira što je prva utakmica i što nismo uigrani,mi jednostavno nemamo kapacitet za bolje od 7-8 mesta.
    Sa Jokićem i Vasom,igrali bi za medalju.
    (Mondragon, 9. avgust 2023 10:19)

    # Link komentara

  10. Razigravanje od 5-8 mesta maksimalni domet
    (Dejan, 9. avgust 2023 10:11)

    # Link komentara

  11. Prvi utisak je da Guduric ne može da igra pleja, previše je spor i bez vizije. Mnogo je korisniji kao bek, ne umara se sa organizacijom, lakše dolazi do pozicije za šut i za prodor.
    (Dergenius, 09. avgust 2023 08:39)

    Pa ne moze da igra jer nije plej. On samo prenosi loptu sto mogu i ja. Plej treba u glavi da zna xx akcija, a Gudurić I ostali bekovi te akcije vide kroz prizmu kretanja beka a ne pleja.
    Čak ni Avramović nije plej ali ima poslednje dve godine iskustva u tome pa moze da pomogne.

    Bolje bili kakav plej nego da nam bekovi igraju pleja. Gubimo beka a ne dobijamo pleja.
    (KP, 9. avgust 2023 10:10)

    # Link komentara

  12. Nedovic nije nivo reprezentacije.
    (Robin Hud, 9. avgust 2023 10:05)

    # Link komentara

  13. Zašto da se Bogdanović troši prenošenjem lopte? Čovek neka stane u ćošku i neka trpa. U tome je najbolji.
    (Rafolirant, 9. avgust 2023 10:04)

    # Link komentara

  14. Tanko je to za medalju na prvenstvu. Bilo bi to veliko čudo da se dogodi..
    (zoran, 9. avgust 2023 10:04)

    # Link komentara

  15. Нисмо ми нимало лоши. Имамо лаку групу и жреб нам се отвара. Прођемо прву групу, а затим имамо Италијане за борбунзампрво место у тој новој групи. Ако будемо први у тој групи, изнегавамо Амере (они ће бити 99% први у својој групи), а нама би ривал у четвртфиналу могао да буде Грчка или Литванија. Иако смо далеко од тога, то је реалан сценарио.
    (аco, 9. avgust 2023 10:02)

    # Link komentara

  16. Gudurić je mnogo bolji sa loptom nego bez. Vidi dosta terena, kao i Bogdan. I treba da obojica postave napade jer Avramović i Nedović vide samo koš i ništa više. Aleksa ni kod Željka nije postavljao napad ni u Aba ligi. Jedva običan pik mogu zavrte za poluvreme.
    Ništa tu Pešić nije pogrešio, naprotiv.

    Inače jako mi simpatično kako sad svi odjednom žele Stefana Jovića a pljuvao se najstrašnije čim je bio na spisku. Na prste ruke su bili oni koji su ga poštovali istinski. Mišljenje stručnjaka se vrti iz meča u meč i procenata šuta, a tek su počele prijateljske.
    Šou od naroda.
    (Jan Veseli, 9. avgust 2023 10:01)

    # Link komentara

  17. Sve je ovo tek prva prijateljska.... Probaju se kombinacije raznorazne da se vidi ko i koliko može..... Polako,pred ranija prvenstva smo sve drali pa se videlo kako smo završili......
    (zzzzzzz, 9. avgust 2023 09:56)

    # Link komentara

  18. Samo neka igraju borbeno,srcano i neka daju 100% svojih mogucnosi,da vidimo zajednistvo i borbu,to je najbitnije od svega...A verujem da do 1/4 finala idemo bez problema,a posle sve zavisi,nije da je nemoguce da se plasiramk u 1/2 finale i borbu za medalju...
    (pejafan, 9. avgust 2023 09:52)

    # Link komentara

  19. Ne znam zbog cega se kod nas ustalio izraz plejmejker za poziciju koja se zove u stvari point guard. Amerikanci koriste izraz plejmejker za razlicite pozicije, i to se odnosi na igrace koji prave razliku, making plays. Recimo u am fudbalu ne zovu cesto dodavaca plejmejkerom, nego bas one isturene hvatace.
    (Wilfredo leon, 9. avgust 2023 09:44)

    # Link komentara

  20. Znaci Bogdan i Gudura da ne dave loptu!!! To im treba reci, mnogo sporo prenose loptu i ne kapiraju poziciju keca! Avram ili neki drugi plej kao Jovic ako krene da kreira igru a oni da ne glume Sveda jer mu nisu ni do kolena.
    (srpski seljaci, 9. avgust 2023 09:43)

    # Link komentara

  21. Cekam veceras reakciju Davidovca i Nedovics pre svega. Pa da vidimo gde smo..Ljudi, Nedovic mora po utakmici da ima barem 10tak poena..Gde su probijanja? Penali, slobodna bacanja? Nula poena? Gubi lopte? Pa ako on ne bude jedan od nosilaca ko ce? Perusev mora da skace u reketu, da ide na obruc ali mu trebaju asistencije. Davidovac kao da nije igrao? I normalno Marinkovic. Veoma los u sutu sto me iznenadjuje. Da je jednu trojku uboo..Da vidimo veceras. Italijani igraju tesku odbranu. Ako nas sut ovako sluzi .laku noc. Mora vise probijanja kroz reket a toga nije bilo. Nema tih faulova, jedino u skoku pod obrucem. Asistencije, dosta napada se zavrsavalo u poslednjim sekundama i to neuspesno..
    (1712, 9. avgust 2023 09:39)

    # Link komentara

  22. Ministre Jovicu@

    Strucnjace Argentina i ne igra na svetskom jer je pukla od Dominikanske Republike. A ako treba da se plasimo Huanca i njegovog brata....
    (DraganBorca, 9. avgust 2023 09:19)

    # Link komentara

  23. Sve u svemu, bićemo solidni. Ali i ništa više od toga. Kad naletimo na neku Španiju, Argentinu, ili još ponekoga, to je zid. Što bi se reklo, nova realnost.
    (MInistar Jović, 09. avgust 2023 08:31)

    Argentici su ispali u kvalifikacijama od Dominikanske Republike.
    (boki, 9. avgust 2023 09:19)

    # Link komentara

  24. U minusu cemo redovno zavrsavati dok su na terenu Nedovic, Davidovac, Dobric...Srecom tu su Vanja, Bogdan i Gudura, a nadam se da ce biti toliko dobri da ovi sto manje ulaze na teren...
    (Velizar, 9. avgust 2023 09:17)

    # Link komentara

  25. Sve u svemu, bićemo solidni. Ali i ništa više od toga. Kad naletimo na neku Španiju, Argentinu, ili još ponekoga, to je zid. Što bi se reklo, nova realnost.
    (MInistar Jović, 09. avgust 2023 08:31

    Ako naletimo na Argentinu onda to znaci da smo vec otputovali na prijateljsku u Juznu Ameriku
    (Kralj, 9. avgust 2023 09:04)

    # Link komentara

  26. Nije problem što nema Micića, dešava se, ali problem je što mi osim njega nemamo organizatora igre, bar još sledećih 5 godina. Realno zadnjih 5,6 godina ni u jednom našem Aba ligašu nije na pleju bio domaći igrač. A to je strašno.
    (Nikola, 9. avgust 2023 09:00)

    # Link komentara

  27. Ministar Jović
    Na Argentinu možemo naleteti u nekom virtualnom prvenstvu,na svetskom nikako.
    (Bruks 021, 9. avgust 2023 08:59)

    # Link komentara

  28. Na ovakvim utakmicama je najvažnije da se niko ne povredi. Jeste sve "prijateljsko", ali igrači se napale, sudije u leru i ne gledaju (ili neće) i očas se napravi problem.

    Sviđa mi se timska igra. Staloženi smo, igramo pun napad, deluje malo tromo, ali nema previše srljanja. Ono što ne valja je što kao i obično prekombinujemo i fali nam komunikacije pa onda ide cigla u tablu ili jedva dobacimo do koša. Napad može da traje, ali rotacija mora da bude brža. Ista stvar je i u odbrani. Dozvolili smo Grcima previše otvorenih šuteva čak i za ovakvu utakmicu.

    Dafanzivni skok je za sad kritičan. Uopšte neće da valja kad naiđemo na pismeniju unutrašnju liniju ili ekipu gde se svi zaleću na skok. Šut će doći, ali selekcija mora biti bolja. Ok pripreme su, probaš, ali ne mora baš da se pripali čim jedna noga iza linije.

    Što se tiče igrača. Jović je počeo fenomenalno. Sigurno na skoku, sasvim solidna odbrana i odlično otvaranje kontri. Šut nije tu, ali s obzirom da je možda i duplo veći nego što je bio pre Amerike to i nije čudo :) Nedović na momente brži od lopte, ali i od pameti. Nije bilo dobro, ali ima on iskustvo i može da se zapali vrlo lako. Samo da ostane zdrav. Petrušev ima kefalo za skok, ali mora više da ide na obruč.

    Što rekoše neki ako Stefan ne bude mogao onda Topić pa nek bar oseti igru za dres ako ništa drugo.

    Za ovaj deo priprema dobro, ali nećemo da dižemo euforiju.

    Napred momci, NAPRED SRBIJA!!!
    (Gde ja živim, 9. avgust 2023 08:56)

    # Link komentara

  29. Akropolis kup nekako slučajno pratim skoro punu deceniju (ne znam, možda i duže) i primetio sam da baš uživam u košarci koju gledam na tom kupu. Uvek je nekako pred velika prvenstva a igra se slobodno, bez grča, probaju se razne taktike i akcije, prijatan ambijent... za mene pravo uživanje u košarci! Uz to naravno igrači se trude da se nametnu selektorima a opet gledmo normalnu košarku na solidnom nivou. Na prvenstvima je obratno, mora da se igra skroz "tačno", pritisak puca, grč, nervoza, neki igrači igraju da bi se prodali bolje, selektori divljaju itd. Mislim, nebitno da li smo dobili ili ne, pričam o lepoj i raznovrsnoj košarci. Sve pohvale za Akropolis Kup, bravo i hvala!
    (Simon, 9. avgust 2023 08:53)

    # Link komentara

  30. Apsolutno glavni utisak sa utakmice je prisustvo Ognjena Stojakovića na klupi Srbije. Ostaje nejasno kako mu je Jokić to dozvolio ?
    (Goks, 9. avgust 2023 08:53)

    # Link komentara

  31. Šutera nigde na vidiku.. Kad naletimo na neki iole bolji tim, bez šuta nemamo šta da tražimo.. Biće uspeh da se plasiramo na OI..
    (Onaj koji sve zna, 9. avgust 2023 08:50)

    # Link komentara

  32. Samo da se objasni Dobricu da se ne igra izmedju dve vatre nego kosarka. Covek je talenat da se sakrije od iste. Nedovic standardno ocajno mada sa njim nikad ne znas mozda i proradi neki mec. Davidovac od najsporijeg igraca ikada odlaakom u Cska je postao jos sporiji kako? Ne znam. Beslac je za njega otac kosarke a decko se bori u Vojvodini. Ostali ok
    (Marketa, 9. avgust 2023 08:46)

    # Link komentara

  33. U principu je sve tako i bilo, Petrusev ne zna gde bije dok se Jovic nahajpovao pa radi sve od ekonoma do centra. Zona nam je bila busnija od sita ali se nadam da ce biti kako treba tamo. Pesic opet svoje nerezonske tajm aute zove i to niko ne spominje, ima naznaka da cemo biti bolji nego prosle godine i nadam se da sam u pravu. Pozdrav Stefane jos jedan odlican tekst, napred Srbija
    (Beast Mode, 9. avgust 2023 08:42)

    # Link komentara

  34. Ono što podjednako mnogo brine je pad u koncentraciji u 4/4 gde su Grci stigli do izjednačenja nakon 10 razlike gotovo. I nije prvi put da se dešava. Prenos će se i nekako srediti kad se tu doda Stefan Jovic ali ako momci budu igrali sa ovakvim pre svega mentalnim padovima u igri nece na dobro izaci.
    (sportscommentator, 9. avgust 2023 08:40)

    # Link komentara

  35. Dobra strana je sto imamo jos nekoliko prijateljskih utakmica da se uigramo, plus 3 utakmice u grupi, mada ne treba potceniti Kinu i Sasu Djordjevica. Dalje, Milutinov je dominantan, nije navikao da bude drugi centar u ekipi i prijace mu odsustvo Jokica. Petrusev je pogubljen, znacice nam Smajli kad krene da igra, bolje se pozicionira kod skokova. Sut me ne brine, protok lopte je dobar, procenti ce doci na svoje kad bude trebalo. Plej je problem, ozbiljna ekipa ce zatvoriti prenos lopte i tranziciju. Sve u svemu, ako Pesic(citaj Ognjen Stojakovic) poslozi sve kako treba i ako nas malo sreca pogleda, realnost je polufinale, a ako nas sreca malo vise pogleda i borba za zlato..
    (modernizam i renesansa, 9. avgust 2023 08:39)

    # Link komentara

  36. Prvi utisak je da Guduric ne može da igra pleja, previše je spor i bez vizije. Mnogo je korisniji kao bek, ne umara se sa organizacijom, lakše dolazi do pozicije za šut i za prodor. Posle Bogdana verovatno ce on najviše akcija da zadržava. Nedovic i Marinković u totalnom autu, ali oni i igraju toplo - hladno, svakako će da imaju neku utakmicu na svetskom gde će da bljesnu...
    (Dergenius, 9. avgust 2023 08:39)

    # Link komentara

  37. Super majce! Ne znam zašto ali imam osećaj kada bi naši dresovi počeli da imaju neku zlatnu boju sa nekim kombinacijama crvene i tamno plave boje ..ili beli ovako kao majce sa zlatnim ... da bi to bio dobar šmek i dobro reprezentovanje.
    (Jaroslav, 9. avgust 2023 08:36)

    # Link komentara

  38. Какав је мали Јовић играч људи. Скок, корак, права силуета. Тај мали ће да предводи ову селекцију.
    (Вук, 9. avgust 2023 08:31)

    # Link komentara

  39. Sve u svemu, bićemo solidni. Ali i ništa više od toga. Kad naletimo na neku Španiju, Argentinu, ili još ponekoga, to je zid. Što bi se reklo, nova realnost.
    (MInistar Jović, 9. avgust 2023 08:31)

    # Link komentara

  40. plejmejker u košarci je kao golman u rukometu.. pola ekipe..
    a mi imamo samo jednog koji je u formi, Avramovića..
    Nedović i Bogdanović nisu klasični plejmejkeri a Jović je van forme..
    Bez Micića i Jaramaza teško..
    (linolada, 9. avgust 2023 08:24)

    # Link komentara

  41. S obzirom da su pripreme i da smo igrali protiv Grčke, nije loše. Ono što najviše brine je da li će se Jović oporaviti, jer samo s Aleksom nećemo izgurati čitav turnir. Jović nam je neophodan čak i u ovom godinama, juče se osećala razlika kada je na terenu pravi plejmejker, a kada tu ulogu ima neko kome to nije primarma pozicija. Naravno, od Nedovića, Marinkovića, Dobrića očekujem bolju šutersku formu.
    (is, 9. avgust 2023 08:24)

    # Link komentara

  42. Korektna analiza. Bez ikakve euforije. I tačno je da je posle preokreta i serije 7:0 Srbija nije ispustala vođstvo, sto je ipak pozitivna stvar, i pored losijih stvari su ipak držali kontrolu !
    (JPR, 9. avgust 2023 08:21)

    # Link komentara

  43. Plasman na OI je uspeh, a ova ekipa moze i vise od toga, borbenost je tu i licno mislim da ovo moze jako dobro da izgleda.
    Stvari koje ne radimo dobro mogu da se poprave
    (Zdravce, 9. avgust 2023 08:21)

    # Link komentara

  44. kaže se : "not to bad"
    (mudri, 9. avgust 2023 08:14)

    # Link komentara