1. Više kvalitetnih prvotimaca KK Partizan je napravio FMP
    od samog KK Partizan.

    To je činjenica o mlađim kategorijama KKP.

    Njihov doprinos srpskoj košarci je mizeran.

    Njihov stil rada su bile ucene
    momentalnim slanjem na odsluženje vojnog roka u neku zabit tadašnje SFRJ
    ili nedodeljivanjem, pa čak i oduzimanjem pasoša.

    kvalitetnim košarkašima koji nisu želeli da igraju za KK Partizan.

    O tome je svedočio legendarni Bora Stanković.

    Kasnije je taj stil evoluirao u ucenjivanje kvalitetnih košarkaša NEigranjem (nepozivanjem) za reprezentciju, u vreme vlasti partizanovaca u Košarkaškom savezu, pa su neki morali da pređu u KKP, zarad svoje karijere: Tomašević, Vujanić, Luka Bogdanović.

    Slično tome, KK Partizan danas,
    u doba predsednikovanja Predraga Danilovića Košarkaškim savezom,
    može bez ikakvih posledica da ne igra domaću ligu.
    (bahati otimači, 14. maj 2023 15:14)

    # Link komentara

  2. Mega je kao mesara... rekreativo
    (Falkone, 14. maj 2023 07:57)

    # Link komentara

  3. Mega je Miškova fabrika individualaca za NBA. Propisima je zabranjeno takmičenje kluba u vlasništvu menadžera, postoji 100 razloga za to, pa je frajer formalno prikrio vlasničko stanje. Glavno pitanje je - šta su to Miškovi igrači iz Mege doneli Srbiji, reprezentaciji Srbije??? Jedno veliko NIŠTA - kod Miška i reprezentacija služi za nabijanje statistike njegovoj robi. Poređenje Mege sa KKP i Zvezdom nije tema, nije moguće.
    (Dragan Lo, 12. maj 2023 12:48)

    # Link komentara

  4. Vreme vec u odnosu na Bogdanovica se promenilo. Sada igraci EL bukvalno idu sa terena u avion i na sledeci teren, nema vremena ni za treninge. Kada da treniras kad igras utakmice utorak-cetvrtak-nedelja-sreda-subota? I sve to sa putovanjima od par hiljada Km izmedju utakmica? I kako onda da razvijas mlade igrace?? Da vezbaju sut na aerodromu a kondiciju u avionu??
    (Nele, 10. maj 2023 16:01)

    # Link komentara

  5. Tejić,Dobrić,Simanić,Ristić,Topić? Za Topica cemo videti, a sta su nam ovi ostali doneli?
    (mahat, 2. maj 2023 22:46)

    # Link komentara

  6. @Tik tok
    Ne znam gde si ti bio tad, ali Partizanu je receno da ako ne igra Jadransku, clanicu ULEBA, nece moci da igra ni Evroligu. Vas projekat sa Zmagom u koga ste se tih godina kleili i dizali ga u nebesa (snimili ste i film o osvajanju Kupa) je doveo do toga da se pogase svi regionalni centri po Srbiji. Naravno sad se svi pravite ludi i pisete o Dacicu( SPS se vratio u vlast tek 2008.) i Tadicu (izabran za predsednika 2004. vladu tada vodio DSS i Kustunica, Tadicev DS je bio opozijia, a predsednik nam je po ustavu fikus). Dakle, jednom za svagda, vi (Vesic i Zika Pauk) i tada vlasnik FMP-a Covic (sada vas predsednik) ste direktni krivci za ovo stanje danas. To sto vi imate amneziju ne znaci da je imamo i svi ostali.
    (Uzaluda spinujete, 2. maj 2023 22:37)

    # Link komentara

  7. Srpska kosarka decenijama nema pleja i beka sutera.Misko to ne moze da proda.Botovima ne smetaju stranci u Megi,ali zato je katastrofa broj stranaca u Zvezdi i Partizanu.Za draft moze da prodje samo izuzetno visok ili snazan igrac sa iole dobrom motorikom.
    Slucaj Jokic uz nenormalnu srecu sa trenerom i fransizom,Jovic,pa cak ce proci i Tristan zbog visine i meke ruke.U NBA su veci ugovori i samim tim i procenat za Miska.
    Trgovina sa igracima po Evropi je za Miska dzeparac.Znacaj Mege ima smisla da ceo tim igra za Petruseva i da stekne samopouzdanje i cvrstinu kod prelaska u ozbiljnu kosarku,sto ne bi imao u takmicarskoj ekipi.Mega igra da ne ispadne sto nema nekog smisla sa aspekta bilo koje lige.Ali kada mogu kladionice da sponzorisu timove,zasto menadzer ne bi imao klub.Dakle doprinos domacoj kosarci zanemarljiv.Niko ne bi trenirao kosarku zbog Mege,nego zbog Zvezde i Partizana sa sve Vrapcem i Salicem.Ko hoce taj zna sta je Partizan dao svetskoj kosarci.Nije Bogdanovic postao igrac u Zitku.
    (Ranko, 2. maj 2023 13:19)

    # Link komentara

  8. Naravno

    Napravljena je i osmisljena za to
    (Kali the greek, 2. maj 2023 11:16)

    # Link komentara

  9. I ovakav Partizan dade reprezentaciji kompletne kosarkase Smajlagica i Tristana Balsu.. sto je danas jako tesko napraviti zrele jake centre o da ne pricam o Tifunovicu kolko je bio ocaj kada je presao u seniore pa ga je opet Partizan napravio da bude solidan el igrac od zadatka a nesto se nesecam da je Avramovic bio u kalkulaciji za reprezentaciju pre Partizana tako da mogu nivinari da pisu da ne daje Partizna igrace al opet vecinu u reprezentaciji cini Partizanovi kosarkasi.
    (Igor, 2. maj 2023 01:36)

    # Link komentara

  10. I Mega i Borac i FMP razvijaju srpske mlade kosarkase, za razliku od vecitih koje liferiju srpske kosarkase, zvezda jos zadruzi ponekog tipa Dobric, Lazic, ali 1 od 10.Sad, njima je krivo jer ih prodaju u NBA kad ih razviju, pa zato mrze Megu, i to je to.
    (Djple, 1. maj 2023 21:00)

    # Link komentara

  11. Dule vujosevic je jedini imao znanje da prepozna pravog igraca i od njega napravi vrhunskog igraca. Na zalost, oteran je iz politickih razloga. Sto se tice Mege sigurno vise radi na stvaranju igraca od velikih klubova koji dovode strance i imaju visoke takmicarske ciljee.
    (kole, 1. maj 2023 20:36)

    # Link komentara

  12. Mega je kancer Srpske kosarke,od kada oni postoji tj od momenta kad Raznatovic razvija igrace,mi imamo u maldjim kategorijama Mege da im igraju stranci,mi od tada imamo sve slabije rezultate u mladjim kategorijama,a samim tim i razvoj srpskih igraca je sve manji,pa posle da mi neko kaze kako Mega radi za Srpski sport. Miska ne zanima razvoj srpske kosarke,daj samo da je dobar procenat ako ode u NBA,a od srpskih igraca,pokupe svu decu sto vrede u uzrastu do 15 godina i ako vredis vredis ako nisi po njihovoj meri,samo ih oteraju....
    (neko, 1. maj 2023 19:38)

    # Link komentara

  13. od ovakvog partizana, za interes srpske košarke, vise doprinosi čak i cibona
    (ajduk, 1. maj 2023 14:42)

    Баш ме занима чиме Цибона доприноси било коме и било чему? Вероватно тиме што не постоји.
    (mr, 1. maj 2023 16:49)

    # Link komentara

  14. proveriti broj igraca u NBA iz Mege i Iz Partizana ovo lici na narucen tekst
    (nikola, 01. maj 2023 12:44)

    Šta ima da se proverava.Ni jedan koji je u NBA nije potekao iz Partizana.Svi dovedeni
    (Mikica, 01. maj 2023 14:30)

    U pravu si, nisu imali 5.6 vec od 16 -19 godina.
    Gde su vasi "makar" i takvi?!
    (Dzeronimo, 1. maj 2023 14:53)

    # Link komentara

  15. od ovakvog partizana, za interes srpske košarke, vise doprinosi čak i cibona
    (ajduk, 1. maj 2023 14:42)

    # Link komentara

  16. Pre nevo sto napises podatak treba proveriti broj igraca u NBA iz Mege i Iz Partizana ovo lici na narucen tekst
    (nikola, 01. maj 2023 12:44)

    Šta ima da se proverava.Ni jedan koji je u NBA nije potekao iz Partizana.Svi dovedeni
    (Mikica, 1. maj 2023 14:30)

    # Link komentara

  17. Vidim da se ovde pise i o tome ko je krivac za ovakvo stanje u nasoj kosarci pa se pominje Partizan. Vidite, Partizan je apsolutno od pocetka Aba lige, koja je pocela da se igra 2001. godine, bio protiv iste jer ce tako da se oslabi nasa liga, sto se i dogodilo, jer si nekad imao jake Hemofarm, FMP, Zdravlje Leskovac, Borac, Spartak Suboticu, dva kluba iz Kraljeva i tako dalje, odakle su dolazili mnogi igraci. Kasnije,Partizan je bio ucenjen da mora da igra Aba ligu da bi igrao Evroligu. Dakle, Partizan tek 2004. godine pocinje da igra Aba ligu,jer da je zeleo da je igra, igrao bi je od osnivanja. Takodje, neko napisa da je Partizanu bilo garantovano da igra Evroligu sto je najveca glupost, jer se u pocetku bodovalo po svim drzavama uspesi iz aba lige, domaceg prvenstva i kupa, pa ko sabere najvise iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, taj tim igra. Takodje, Zvezda je usla u Aba ligu jer te sezone nije igrala Evropu, i onda su gledali kratkorocno samo svoje interese. Ovo je istina, a vi ako hocete objavite.
    (Ivan kg, 01. maj 2023 12:56)

    Ko vas može da uceni kada u srpskoj košarci radite šta hoćete.Imali ste i imate svu vlast u savezu.Drugo dok su postojali veliki privredni sistemi poput Hemofarma, Zdravlja,Sloboda Čačak, Magnohrom Kraljevo itd postojali i klubovi.Zašto Vojvodina pored NIS-a nema uspeha.Partizan je od sredine sedamdesetih uvek ima podršku vlasti. Počeo da se pravi srpski tim konkurencija Ciboni Bosni Jugoplastici a onda došlo vreme JUL/SPS pa vreme Dinkića i Tadića. Promenom vlasti 2012 se stalo sa državnim novcem i oglasio se Dule. Sadašnjem šefu nisu odgovarali povici sa tribina i odrešila se kesa. Partizan gotovo da nije imao mladje kategorije
    (Tik tok, 1. maj 2023 14:29)

    # Link komentara

  18. @(zvezdaš, 1. maj 2023 12:20)

    Hahahaha u kakvim bajkama ti zivis. Ovo je zabavno. Vidim da ti mnogi veruju. Sto bi rekao veliki Hektor Poaro: "Moc praznoverja je zaista veoma velika"... Hahahahaha
    (Andy, 1. maj 2023 13:21)

    # Link komentara

  19. Radi za onog sto bi 90ih prodavao suncokret, mada je i ti pitanje…
    (JPR, 1. maj 2023 13:06)

    # Link komentara

  20. Vidim da se ovde pise i o tome ko je krivac za ovakvo stanje u nasoj kosarci pa se pominje Partizan. Vidite, Partizan je apsolutno od pocetka Aba lige, koja je pocela da se igra 2001. godine, bio protiv iste jer ce tako da se oslabi nasa liga, sto se i dogodilo, jer si nekad imao jake Hemofarm, FMP, Zdravlje Leskovac, Borac, Spartak Suboticu, dva kluba iz Kraljeva i tako dalje, odakle su dolazili mnogi igraci. Kasnije,Partizan je bio ucenjen da mora da igra Aba ligu da bi igrao Evroligu. Dakle, Partizan tek 2004. godine pocinje da igra Aba ligu,jer da je zeleo da je igra, igrao bi je od osnivanja. Takodje, neko napisa da je Partizanu bilo garantovano da igra Evroligu sto je najveca glupost, jer se u pocetku bodovalo po svim drzavama uspesi iz aba lige, domaceg prvenstva i kupa, pa ko sabere najvise iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, taj tim igra. Takodje, Zvezda je usla u Aba ligu jer te sezone nije igrala Evropu, i onda su gledali kratkorocno samo svoje interese. Ovo je istina, a vi ako hocete objavite.
    (Ivan kg, 1. maj 2023 12:56)

    # Link komentara

  21. Naravno da ne rade.
    (danny, 1. maj 2023 12:50)

    # Link komentara

  22. Mega je škola košarke, a ne ozbiljan KK.
    Tu ne stasavaju nosioci igre i šampioni, jer se nikad i ne bore za trofeje. Tu stasavaju potpisnici masnih ugovora. Sto je ionako cilj većine njih, a roditelja apsolutno svih, bez izuzetka. To je jedna industrija, koja nema mnogo veze sa sportom. Ko ima sreće pa mlad ode iz Mege, kao tehnički potkovan...mozda i pokupi sampionske navike i mentalitet negde druge. U Megi to ne moze da nauči.
    (Radijator, 1. maj 2023 12:48)

    # Link komentara

  23. Pre nevo sto napises podatak treba proveriti broj igraca u NBA iz Mege i Iz Partizana ovo lici na narucen tekst
    (nikola, 1. maj 2023 12:44)

    # Link komentara

  24. zapravo i ne,
    radi za miska, zato je i napravljena,
    igranje za seniorsku reprezentaciju vise ne donosi prestiz,
    zato miskovi klijenti ugraju tek tu i tamo,
    ako ne moraju da 'rade na sebi' i ako im 'telo dozvoli'
    (wer, 1. maj 2023 12:43)

    # Link komentara

  25. Mega u svakom trenutku ima 6 ili 7 stranaca
    i to tako poslednjih 5 godina
    Pa kako to Mega radi u interesu srpske kosarke
    (Hvala, 1. maj 2023 12:42)

    # Link komentara

  26. Radi za Miška. Tim za trening i priorema igrača za transfer.
    (View, 1. maj 2023 12:38)

    # Link komentara

  27. Više nego partizan
    (makijaveli, 1. maj 2023 12:37)

    # Link komentara

  28. Jasno je svima da Mega ne bi bila ovo što je sad, da su Zvezda i Partizan nastavili da promovišu mlade igrače. Mega je sad samo preuzela tu ulogu.
    (estiar, 1. maj 2023 12:32)

    # Link komentara

  29. Ljudi o cemu pricate,pa mali Vuk Danilovic sin Predraga danilovica igra u Meegi a ne Partizanu.Mega je idealan klub za razvoj mladih igraca jer nema imperativ pobeda i ucesca u evro takmicenjima.Oni ne igraju ni jedno takmicenje jer je Misko procenio da mu je dovoljno da igra ABa ligu gde su oni uvek u gornjem delu tabele.Evo sada su hit mali Drezgic iz Partizana i Topic iz Zvezde,voleo bih da gresim ali ne verujem da ce oni dobiti sansu u svojim klubovima.Ako hoces da igras Evroligu,onda nema mesta razigravanju talenata a to nije ako Top igra dva minuta,nda oni moraju u Megu,FMP....
    (deki27, 1. maj 2023 12:31)

    # Link komentara

  30. Ja ovako gledam na stvari.Mega jeste sredina gde se razvijaju mladi igrači.Veliki je problem što ti igrači igraju bez pritiska,nisu uslovljeni rezultatom.To donekle prija u mlađim kategorijama jer su rasterećeni pa otuda i uspesi.Moram priznati da se sa njima jako dobro radi.Problem nastaje kada pređu u klub gde se traži rezultat,gde konstantno imaju pritisak što od navijača što od samih klubova!Ja sem Jokića koji je fenomen i donekle Zupca i Micića koga je Jasikevičijus napravio igračem jer je imao živaca da ga istrpi ne vidim nekog elitnog igrača koga je Mega napravila.Lepo je što Mega postoji ali mislim da kroz njenu školu dolaze igrači bez pobedničkog mentaliteta sa jednim jedinim ciljem da uzmu lovu od košarke!
    (statuskan, 1. maj 2023 12:20)

    # Link komentara

  31. Zvezda ne postoji, al ajde da kazemo da vrlo moguce da Mega radi malo vise od nas.
    (Partizan Beograd

    Zvezda i te kako postoji. Ako neko ne postoji je klub osnovan u Zagorju. Ne postoji zato što se već dva puta gasio pa ponovo palio. Prvi put se ugasio kada je ispao u drugu ligu pa se nešto kasnije volšebno pojavio kao novu klub u prvu ligu. Drugi put se ugasio zbog ogromnih dugovanja 2006e godine i da bi se pojavio kao novi klub sa novim imenom partizanIgokea. Već naredne godine se taj klub partizanIgokea gasi i pravi se novi sa starim imenom.
    Osim toga, Zvezda je ne samo sada već i kroz istoriju stvarala igrače za razliku od Zagorskog kluba koji je samo krao od drugih, počevši od Dalipagića, Kićanovića i kasnije svih ostalih.
    (zvezdaš, 1. maj 2023 12:20)

    # Link komentara

  32. Zavisi...Realno,Mega dozvoljava klincima da se razvijaju i igraju utakmice u ABA ligi,i u toj ligi su vrlo konkretni...To je dobar osnov za razvoj igrača,jer u Zvezdi i Partizanu nemaju taj luksuz večito uslovljeni plasmanom...kad bi ova dva kluba mala dugoročnu licencu u Evroligi,mislim da bi se i oni opredelili za mlade domaće igrače i stvarali kult kluba u kome igraju,jer kad nešto voliš više se i daješ... Uticaj Mege bi bio značajniji kada bi stvarala igrače za timove iz Srbije a ne samo za prodaju,jer se mnogi klinci izgube tamo negde,daleko....
    (Sale, 01. maj 2023 11:56)

    U Zvezdi postoji sistem za mlade i talentovane igrače, jer preko FMP-a dobijaju šansu za igranje kvalitetnih utakmica ( ABA i evrokupovi).
    (bobo mk, 1. maj 2023 12:19)

    # Link komentara

  33. To govori koliko je tada bila slabija konkurencija pa su mogli da se guraju mladji!!!
    (rbc, 1. maj 2023 12:13)

    # Link komentara

  34. pa u Megi je najmanje Srpskih igraca. narucito juniori i senior. pogledajte prije 2 sezone. imali su samo 5 Srba medju 12 igraca.
    (sima strahota, 1. maj 2023 12:12)

    # Link komentara

  35. Прича о професионалном спорту је сувише сложена. То је једини сегмент друштвеног живота у ком је успех мерљив. Отуд велика потреба да се преко спорта демонстрира "мека моћ" на међународној сцени. А у оквиру једне државе, спорт је одувек служио за регулисање социјалних немира. Испрва је сваки већи град имао два клуба, од којих је један био клуб богаташа, а други клуб радничке класе. Најпре се преко спортских окршаја празнила енергија која је могла да прерасте у сукобе озбиљније врсте, а кад је створена база навијача, те навијачке масе су почеле да се користе као "невидљива" рука власти, задужена за прљаве послове.

    Тако стижемо до нас и наших питања званих Партизан и Звезда: њих држава неће угасити докле год јој је потребна армија "недржавних службеника" за контролу маса и спровођење мутних послова.

    То даље води до императива успешности "близанаца" на спортској сцени, јурњави за резултатима и на крају - до мале минутаже наших младих кошаркаша у Партизану и Звезди.

    Ко овако посматра спорт, најважније су му успеси националне селекције. Неки Мишко Ражнатовић је нашао простор за своје менаџерско деловање у целом том миљеу - нека је. Докле год производи талентоване играче. Сада је лако причати о Јокићу, али кад је био клинац његов специфичан таленат би мало који клуб истрпео осим Меге. Ђуришић је бек висок 2,04 - не кажем да је нови Бодирога, али талента такве конституције мораш пробати да изгураш! Мега то ради и родитељи талентоване деце то знају, па шаљу децу Мишку.
    (Иван, 1. maj 2023 12:08)

    # Link komentara

  36. Ovo je realnost jer Partizan i Zvezda imaju ogroman pritisak rezultata, i tu nema puno mesta za mlade igrace. Mislim da bi njihovi roster mi trebali da imaju po 15 igraca, od kojih au 4-5 mladi igraci. Ali mislim da je resenje da Partizan i Zvezda igraju Kosarkasku Ligu Srbije, i da tu razigravaju mlade igrace (da nastupaju sa nekim b timom). U Aba i El bi igrali sa najjacima, a u KLS sa mladom ekipom pojacanom sa mladima koji se “skidaju” ali malo igraju sa prvim timom. Takodje KLS bi igrali igraci koji se oporavljaju od povreda i trebaju im minuti. Svi kazu kako je najteze preci iz juniora u seniore i kako se tu mnogo igraca gubi, mislim da bi bas to igranje u KLS bilo resenje. Tako bi i drugi timovi imali sansu da igraju sa Partizanom i Zvezdom (pa makar i B timom), mladi dobili sansu da se kale u seniorskoj kosarci, a timovi svake godine mogli iz tog b tima da izvuku 2-3 igraca za 1 tim.
    (zilijen, 1. maj 2023 12:07)

    # Link komentara

  37. Mala ispravka na ovo:
    "dovoljno je reći da je Mega vodeći srpski klub po broju igrača koje je slao u najjaču ligu sveta."
    Mega je vodeći EVROPSKI klub po broju igrača koji su otišli u NBA, prošle godine je sa Jovicem prestignuta Barcelona, što je srazmerno broju godina postojanja kluba, blago rečeno čudo...
    (malivelikiklub, 1. maj 2023 12:03)

    # Link komentara

  38. Ne postoji ni jedan jedini ozbiljan argument protiv Miška i Mege.. samo priče o tome kako on zaradjuje na igračima, što je po nekima veliki greh..
    e pa radi se o tome da talentovano dete bez para roditelja, ima mnogo veće šanse da uspe preko Mege nego preko državnih klubova.. upravo zbog te želje za zaradom njega zanima što kvalitetniji "proizvod" koji može da plasira, najčešče u inostranstvo.. dok u državnim klubovima treneri u mladjim kategorijama forsiraju mnogo više decu bogatih i poznatih, za relativno sitne pare ili usluge.. e sad, što ne postaju svi iz Mege Jokić i Micić, pa reći gde su ti momci posle, nije argument nikakav.. na desetine "njegovih" igrača igra po jakim ligama u Evropi.. pa zar neko misli da bi Mega kao projekat mogla da opstane toliko dugo da Miško vara kupce igrača i uvaljuje im škart..
    mnogo ljubomore i zavisti prema ovom čoveku koji nije majka Tereza, ali apsolutno ne šteti srpskoj košarci.. uostalom, a šta to sprečava Zvezdu i Partizan koji imaju budzete preko 10 miliona evra godišnje da jačaju rad sa mladjim kategorijama i ulažu u talente, umesto u strance..
    (Nemanja, 1. maj 2023 12:03)

    # Link komentara

  39. @kay

    Apsolutno nije tačno da vam je praćeno. Šta više, sistem je uspostavljena tako da ste mogli i poslednji da budete u ABA, opet bi igrali EL. Za sve ste pitali i sve vam jenl dozvoljavano. Od dugovanja, preko donacija države, prebijanja sudija i protivnika do fuzije sa drugim timom sa kojim istu ligu igrate, a danas se žalite na Zvezdu i FMP. Sve igrače ste uzimali i uništavali protivnike. Ne zaboravimo da je čak i KSS opravdavao otimanje igrača protivnika rečima da je to bolje za njegov razvoj. Dakle, samo nemojte vi da pametujete i morališete.
    (dex, 1. maj 2023 12:00)

    # Link komentara

  40. Zavisi...Realno,Mega dozvoljava klincima da se razvijaju i igraju utakmice u ABA ligi,i u toj ligi su vrlo konkretni...To je dobar osnov za razvoj igrača,jer u Zvezdi i Partizanu nemaju taj luksuz večito uslovljeni plasmanom...kad bi ova dva kluba mala dugoročnu licencu u Evroligi,mislim da bi se i oni opredelili za mlade domaće igrače i stvarali kult kluba u kome igraju,jer kad nešto voliš više se i daješ... Uticaj Mege bi bio značajniji kada bi stvarala igrače za timove iz Srbije a ne samo za prodaju,jer se mnogi klinci izgube tamo negde,daleko....
    (Sale, 1. maj 2023 11:56)

    # Link komentara

  41. Napisa čovek mrtav ladan da su Lučić i Milutinov doneli reprezentaciji nešto značajno. Voleo BiH da je napisao šta i kad ? Možda sam nešto propustio ?
    (Bocko, 1. maj 2023 11:48)

    # Link komentara

  42. Pa naravno ogromno DA samo da pojačaju i trenerska imena prvog tima ... n8je bitno prvo mesto bitno je kakvi igrači nastaju ...
    (VO., 1. maj 2023 11:48)

    # Link komentara

  43. Osim Jokica koji je par sezona igrao u Megi, apsolutno su odmogli srpskoj kosarci na svakom nivou.
    (anti-paradox, 1. maj 2023 11:47)

    # Link komentara

  44. Ne.
    (anti-paradox, 1. maj 2023 11:46)

    # Link komentara

  45. Zvezda ne postoji, al ajde da kazemo da vrlo moguce da Mega radi malo vise od nas.
    (Partizan Beograd, 1. maj 2023 11:46)

    # Link komentara

  46. Ko je ovog Jovića proglasio za talenta, dečko je nikakav igrač.
    (alek, 1. maj 2023 11:43)

    # Link komentara

  47. Kad prosecan srpski kosarkaski navijac bude shvatio da je ultimativni cilj svakog mladog ekstra talentovanog igraca iskljucivo da dostigne najvisi nivo u kosarci - igranje u nba ligi pod svetlima celog kosarkaskog sveta, a ne igranje za zvezdu ili partizan u nekoj tamo evroligi koju aktivno prati maksimalno 5 evropskih zemalja, a van toga se prakticno i ne pominje. E tada ce prosecni srpski kosarkaski navijac mozda shvatiti da ta Mega ima za cilj da usmeri tog mladog igraca ka tom cilju, da mu da minute u seniorskoj kosarci, da mu da slobodu, da mu dozvoli da pogresi, da ima priliku da se razvije i pripremi za najvecu scenu... a posredno od takvog nacina rada profitira i reprezentacija, mnogo vise nego od zvezde i partizana koji svoje talente guse, salju po pozajmicama, daju sansu eventualno na kasicicu u kls, sklanjaju na kraj klupe nakon dve greske itd, itd.
    (hoodie, 1. maj 2023 11:43)

    # Link komentara

  48. Apsolutno!!!
    (wolwerine, 1. maj 2023 11:42)

    # Link komentara

  49. Meni je ok sto Mega daje igrače za Srbiju.
    Potpuno je nebitno ,moze i Dinamik,Borac ....
    Bitno je da dobijemo nove igrače.
    Sa druge strane Mega često izgubi ili tesno pobjedi Zvezdine i Partizanove mladje kategorije.
    (krajisnik, 1. maj 2023 11:41)

    # Link komentara

  50. Zvezda i Partizan treba da ispadnu iz lige. Nemaju svoje igrače, samo plaćaju strance.
    (Djole, 1. maj 2023 11:40)

    # Link komentara

  51. Megi i njenom vlasniku Ražnatoviću nisu važne titule,evro lige i razna takmičenja. Važno im je da budu stabilan ABA ligaš i da prave igrače.Od prodaje igrača Miško ima koristi.Pod svoje je uzeo OKK Beograd koji je najmladji tim lige Srbije i taj tim igra finale Lige Srbije sa Aba ligašima. Partizan unazad 30 godina nije stvorio ni jednog igrača iz mladjih selekcija.To je i tvrdnja legende Grbe. Ostoji je važno da sve pare koje od države dobije usmeri u prvi tim.Sada će neko da kaže a koga je Zvezda iznedrila. Tejić,Dobrić,Simanić,Ristić,Topić...
    (Paja Miler, 1. maj 2023 11:40)

    # Link komentara

  52. Ja svoje dete ne bih dao u ruke menadžera, pa makar imao najskromniju moguću karijeru. Gledam da ga vaspitavam tako da se ne pretvori već sa 14-15 godina u nekog ko već tada juri i razmišlja o parama. Znam da se danas sve izopačilo, ali ja svoje dete vaspitavam kako su mene vaspitavali. Zbog ovakvog odnosa koji danas propagiraju nove generacije, svet je otišao u pm. Možda je većini to normalno, meni eto nije.
    (davor, 01. maj 2023 11:15)

    U sportu kao i u zivotu das sve od sebe da uspeš...ili uopšte ne pokušavaš. Moj brat je uložio brdo para u sina....slao ga je na 1001 kamp i nista. Onda je stupio u kontakt sa Ramadanijem, mali prešao u Partizan..nije ni igrao...pre neki dan je sa Zvezdom proslavio titulu.

    Nazalost menadžeri su tu i nemoguće je bez njih...opet nazalost.
    (zzbz, 1. maj 2023 11:39)

    # Link komentara

  53. (ŽD, 1. maj 2023 11:22)

    Срам те било. Или си злонамеран или си балавац. Ја се сећам почетака Јадранске лиге, ко је ЈЕДИНИ упозоравао шта ће бити ако нас натерају у њу. Бабић и Хемофарм су хтели у њу, Звезда је хтела у њу, ФМП је хтео у њу, Партизан једини није хтео. Онда су направили преко Јадранске притисак и у договору са Бартомеуом дали ултиматум Партизану: ако не уђеш у Јадранску, џаба титула у Лиги Србије.

    Сви су се правили луди на то, јер је то тад значило да ће Српској лиги укинути проходност. Тиме и значај. А без значаја, дугорочно пропада и перспектива за играче у тој лиги. Хтели сте да избаците Партизан из оптицаја јер је доминирао у Србији, рачунали неће моћи у Јадранској. Кад оно, Партизан и тамо побеђивао. А тамо није имао људе, није имао удео, ништа.

    Тек кад је дошао ваш кобајаги хулиган на власт сте продисали. И сад сте ви Срби а ми не радимо за српску кошарку. Јадни и чемерни гебелсовци сте
    (key and peele, 1. maj 2023 11:37)

    # Link komentara

  54. mega radi za miska
    (dt, 1. maj 2023 11:37)

    # Link komentara

  55. Pa naravno da radi vise! Znate li koliko ce novih klinaca poceti da trenira zbog Mege i Miska? Pa vidite da se za njihove meceve trazi karta vise, narocito u Evropi! Ja bih pre rekao da srpska kosarka radi za Megu.
    (VR46, 1. maj 2023 11:36)

    # Link komentara

  56. Ne mozete da ocekujete od czv i partizana i da prave igrace i da postizu neke rezultate u EL.
    Jel mislite da mladjim igracima i trenzi sa panterom i kampacom ne znace nista?
    (bla, 1. maj 2023 11:36)

    # Link komentara

  57. Sta radi Mega ,koliko tih igraca igra u jacim klubovima ili reprezentaciju. Odu u Nba i vise niko za njih i ne zna. Samo je Jokic uspeo.
    (Zoran, 1. maj 2023 11:35)

    # Link komentara

  58. Da.
    (lj, 1. maj 2023 11:34)

    # Link komentara

  59. Mega košarkaški klub koji školuje igrače isključivo za jednog menegera.
    (robby, 1. maj 2023 11:32)

    # Link komentara

  60. Mega je samo menadžerski klub za pravljenje para slicno kao FMP. Svi igrači koji su igrali ili igraju u Megi imaju kvalitet u svakako bi došli do KKP, KKCZ u tom smislu bi imali više takmičarskih utakmica nego ovako.

    Sistem je jako nepovoljan za srpsku košarku i on funkcioniše kroz tehničke sporazume o saradnji. Gde Mega ima pravo preče kupovine, može da pokupi bilo kog talenta ali i da masu igraca otera od kosarke.

    Mega je samo iskopirao sistem od FMP, FMP je u jednom momentu indirektno kontrolisao oko 12k igraca u podmlatku, jesu izvukli Tea kao najbolji produkt alu su i masu oterali od kosarke.

    Tako da Mega ili FMP (danas kao Crvena Zvezda) nisu najbolji u podmlatku zato sto imaju wow skauting nego što kroz pomenute tehničke ugovore kontrolišu masu igraca.

    Moj drug nikad nije igrao za FMP ali je procenjeno da nema kvalitet, nije mogao sa 18 godina da predje u Slogu Kraljevo jer je FMP imao pravo preče kupovine i tražio dosta para za njega. Taj moj drug je prestao da se bavi kosarkom sa 18 godina.
    (zzbz, 1. maj 2023 11:30)

    # Link komentara

  61. Ja svoje dete ne bih dao u ruke menadžera, pa makar imao najskromniju moguću karijeru. Gledam da ga vaspitavam tako da se ne pretvori već sa 14-15 godina u nekog ko već tada juri i razmišlja o parama. Znam da se danas sve izopačilo, ali ja svoje dete vaspitavam kako su mene vaspitavali. Zbog ovakvog odnosa koji danas propagiraju nove generacije, svet je otišao u pm. Možda je većini to normalno, meni eto nije.
    (davor, 01. maj 2023 11:15)

    Ako tvoje dete dostigne toliki talenat da od sve dece u generaciji koji treniraju dodje do nivoa da bude izabran u 12 u zemlji u tom uzrastu i da se Czv, Partizan i Mega trude da dodje kod njih, verovatno da ce vam trebati menadzer. Tvoja odluka je samo to tada, da li zelis da tvoje dete juri profesionalnu sportsku karijeru ili zelis da to ostane na nivou hobija. Tu nije rec ni u parama, posto taj talenat nije garancija da ce imati milionske ugovore, mnogo veci broj njih koji krenu u to ne uspe da dodje do profesionalne karijere nego sto uspe. Vec je rec o tome zelis da ti dete krene u tom pravcu, a i dete samo, jer je to vec uzrast gde svakako i on bira sta bi bio u zivotu, od odabira srednje skole i sl ...
    (voodoo, 1. maj 2023 11:29)

    # Link komentara

  62. Mega radi za Miška. Ponekad ubode nešto i za srpsku košarku.
    (Panter, 1. maj 2023 11:28)

    # Link komentara

  63. какво је ово питање? једини који раде нешто за српску кошарку су Мега и Звезда који имају школе кошарке и за њих играју деца из њихових школа док се државни клуб расипа парама у десетинама милиона евра и доводи Африканце који им доносе успех, Мега са толиком количином пара би била 7 пута шампион Европе за редом ал ето један је државни клуб увек био и биће
    (четници север, 1. maj 2023 11:26)

    # Link komentara

  64. Videli smo koliko cini za Srpsku kosarku...od kako je taj gospodin poceo da mesetari po nasoj kosarci mi vola ne mozemo da ubodemo na evropskim i svetskim prvenstvima!!
    Uradila je Mega ali za gazdin dzep!
    (Kure, 1. maj 2023 11:24)

    # Link komentara

  65. Šta sprečava recimo Partizan da napravi B tim i tamo razigrava svoje igrače. Ne moraju odmah da igraju Evroligu. Ali nema ko da radi sa mladima i to je dugotrajan proces. Lakše je naći par sponzora grunuti lovu u strance i dobiješ gotov tim preko noći. To što će da traje sezonu ili dve, jer niko neće tolike pare da daje duži niz godina, nema veze. Ostaće dugovi pa će neka nova uprava opet da krene ispočetka i tako u krug. Sramota je da jedan Partizan svih ovih godina nije napravio trenažnu halu za svoje selekcije. Jedno Žarkovo, Radnički, OKK, Vizura, Dinamik,imaju hale, a Partizan sa tolikim budžetom ne može da izdvoji petsto, šesto hiljada evra.
    (ŽD, 1. maj 2023 11:22)

    # Link komentara

  66. Naravno da radi Mega najviše za srpsku košarku i razvoj naših talenata. Druga je stvar što ne mogu svi da uspeju pa se kod nekih stvara taj narativ da Mega unoštava srpske mlade košarkaše.

    Ko tvrdi drugačije, ili ne razume košarku ili je zlonameran. Koji su to argumenti da Zvezda i Partizan rade više za našu košarku?

    Ako pod tim podrazumevate upumpavanje para poreskih obveznika i nagomilavanje tih klubova strancima onda ok, stvarno rade oni najviše za srpsku košarku...
    (JeRemija, 1. maj 2023 11:22)

    # Link komentara

  67. Kad je bila tema da li Mega posluje zakonski... s obzirom da je zabranjeno da agent vodi klub.
    Ali kao on zvanično ne vodi klub, ali sedi u prvom redu i na strani i kod kuce. Ulazi na teren i slično...

    Pritom, jel više igrača uništeno ili napravljeno... sto ih neko nagovori da mogu sa 18 godina da igraju u Španiji ili čak Nba.
    (ГМ, 1. maj 2023 11:22)

    # Link komentara

  68. Zašto taj francizam ŠAMPIONI?
    Hrvatima lepo piše PRVAK HRVATSKE.
    (Jezik, 1. maj 2023 11:22)

    # Link komentara

  69. Posle Jokica i moze se reci Micica jos dugo vremena nece izbaciti vrhunskog igraca,Mega radi za njihovog vlasnika koji ulaze i prodaje svoje igrace,igraci kada odu iz Mege nemaju sekund ozbiljne kosarke jer ne igraju nijedno evropsko takmicenje(ULEB EK ili FIBA takmicenja)zbog toga skoro svi"nestanu"sa ozbiljnog kosarkaskog trzista
    (DDF, 1. maj 2023 11:21)

    # Link komentara

  70. Mega je smesan klub koji ne bi smeo da se takmici u Aba ligi nikad! Razlog je sto nisu takmicarska ekipa i samim tim aba liga gubi smisao, jos ako se uzme da imamo u ligi 2 fmp-a sve vam je jasno. Necu nikad zaboraviti kad su bili u top4 ekipe u aba ligi i prodaju najbolje igraca (goga bitadze) buducnosti pred kraj sezone, direktnom konkurentu za osvajanje trofeja.. Smejurija!
    (Verni navijac, 1. maj 2023 11:21)

    # Link komentara

  71. Prosto je, Zvezda i Partizan nemaju lukzus da trpe nekog klinca na ustrb rezultata, dok je u Megi mnogo manji pritisak i mogu da razvijaju igrace, plus Misko dobro zaradi i svima dobro, i njemu i igracu. I sa druge strane, zar Zvezda ili Partizan ne bi forsirali mlade i talentovane a ne strance, da ih ima da mogu da budu bas kvalitet. Partizan je davao sansu i ove i prosle sezone Smajlagicu, Koprivici, Trifunovicu, Tristanu, ali pitanje je koliko su je oni koristili.
    (Ivan kg, 1. maj 2023 11:20)

    # Link komentara

  72. Mega igra za svog gazdu, igraci Mege su proizvod njihovog gazde i Menadzera, spremni za izvoz i dobru prodaju.
    Sto se doprinosa tice u reprezentaciji osim Jokica koji je povremeno tu ja ne znam nijednog igrava Mege koji je dao doprinos reprezentaciji.
    (anti Rola, 1. maj 2023 11:20)

    # Link komentara

  73. Naravno da ne radi, jer činjenica je da Mega radi kvalitetno sa mladim igračima koji se veliki broj izgubi na prelasku u seniorsku košarku. Kadetski tim Mege trenutno ima nekoliko stranih igrača, takođe i juniorski tim i to apsolutno ne daje za pravo da govorimo o interesu srpske košarke, već samo o klupskom interesu i ličnom gospodina Miškovića. Jokić je jedan i neponovljiv, Micić punu afirmaciju stekao u Žalgirisu zatim u Efesu, a to je daleko posle Mege (Bayern, Crvena zvezda, Tofaš, Jović prerano nagovoren da ode u NBA (isto kao Zagorac, Jaramaz itd..) zarad interesa kluba i opet ličnog interesa. Daleko je to mnogo od interesa srpske košarke što i govore rezultati kako mlađih reprezeznativnih selekcija, tako i seniorske. Priča o kvalitetnim trenerima u Megi (a generalno u Beogradu) je u najmanju ruku je degutantna jer oni pravi stručnjaci ili su otišli iz Srbije ili se povukli iz ovog blata u koji nas je uveo upravo ovaj način rada podobnih i pogodnih. Zvezda i Partizan su priča za sebe, ali oni mnogo više rade na stvaranju igrača kroz seniorske timove za reprezentaciju nego Mega koja je prema mom mišljenju više jedan neukusno okićen izlog pa ako se neko upeca da kupi nešto iz istog. Lični i klupski interes, ništa više od toga!
    (….., 1. maj 2023 11:19)

    # Link komentara

  74. Ne samo Mega, vec i Borac iz Čačka. Konkretno, za ovu titulu o kojoj pričate u ovom tekstu, vratite se malo u polufinale. U tom polufinalu, koje je bilo finale pre finala, Borac je vodio 12 razlike, pred početak 4 četvrtine. I onda, poslednja četvrtina, gde je Mega ubacila bukvalno sve, odakle god da su šutnuli, i pobedili Borac, nekoliko poena razlike. Taj isti Borac je kao i Mega, među prva 3 ili eventualno 4 i u pionirima, i u kadetima, i juniorima. A znali su, itekako prethodnih nekoliko godina da osvajaju titule, kao i Mega u tim kategorijama. Što znači, ništa Zvezda i Partizan ne rade više za Srpsku košarku ni od Mege ni od Borca.
    (Tor, 1. maj 2023 11:19)

    # Link komentara

  75. Miško pokupi sve što valja u regionu i znajući ko ima najveći uticaj u košarkaškom svetu a i želja roditelja za uspehom njihove dece ne daje puno izbora.
    (Raus, 1. maj 2023 11:18)

    # Link komentara

  76. Kad repka uzme neku medalju a u prvih 5 budu 3 poreklom iz Mege onda mogu da pricaju. Do tada se zna ko daje a ko profitira.
    (Muarem, 1. maj 2023 11:18)

    # Link komentara

  77. Ne radi. Mega je više puta pokazala da nije takmičarska ekipa, jer im je važnija statistika igrača nego pobeda ekipe i realan kvalitet igrača.
    Jedan Jokić je samo izuzetak, ne pravilo.
    Više za reprezentaciju vrede Smajli, Petrušev, Lazarević, Trifunović i ostali mladi igrači Zvezde i Partizana (pa i oni koji samo greju klupe u EL) nego Megina deca, tj. roba za Miškovu prodaju.
    (Randy Marsh, 1. maj 2023 11:17)

    # Link komentara

  78. Miško ti li si?
    Gde je tim Mege u seniorskoj selekciji?
    Ajde da vidimo u reprezentaciji ko je stvorio te igrače da su evropskog ili svetskog kalibra, mega koja igra osrednje u ABA?
    (cirkus, 1. maj 2023 11:17)

    # Link komentara

  79. Ja svoje dete ne bih dao u ruke menadžera, pa makar imao najskromniju moguću karijeru. Gledam da ga vaspitavam tako da se ne pretvori već sa 14-15 godina u nekog ko već tada juri i razmišlja o parama. Znam da se danas sve izopačilo, ali ja svoje dete vaspitavam kako su mene vaspitavali. Zbog ovakvog odnosa koji danas propagiraju nove generacije, svet je otišao u pm. Možda je većini to normalno, meni eto nije.
    (davor, 1. maj 2023 11:15)

    # Link komentara

  80. U velikim klubovima rade lo
    povi,tamo samo roditelji koji
    imaju pare, njihova deca mogu da igraju.
    (dusan jichici, 1. maj 2023 11:13)

    # Link komentara

  81. Sve istina, od reči do reči.
    (Micko, 1. maj 2023 11:11)

    # Link komentara

  82. Ne.

    Smatram da najvise Partizan. Zvezda ne moze vise jer je ugasena 2011. a i ne loze se na top 8 i u tim uslovima ne mogu da stvore igraca koji ce doneti nesto znajacajno reprezentaciji.
    Mega takodje, igra rekreativno.


    Teo - Fmp
    Bogdan - Partizan
    Lucic - Partizan
    Jokic - Mega
    Milutinov - Partizan
    (svi drugari moji grobari, 1. maj 2023 11:10)

    # Link komentara

  83. Ne vidim kako to Mega vise radi za srpsku kosarku od Partizana i Zvezde, posto njeni igraci niti igraju za srpske klubove u EL, niti hoce uvek da igraju za reprezentaciju. Igraju iskljucivo za sopstveni interes i pare, jer znaju da preko Miska mogu da odu daleko. Nekad su klinci ziveli da zaigraju za Partizan, Zvezdu, Borac, Hemofarm...danas samo gledaju da odu u Megu i preko u NBA da masu peskirom. Odgovor je NE, ne cini Mega vise, zato sto je npr Bogdanovic tu svako leto, a Jokica cekamo tokom leta da odluci u dogovoru s menadzerom. Nije to do Jokare, to je do cele Miskove organizacije, jer ce on igrace dati samo ako su u padu i nemaju gde, gledajte pod Zagorac i Petrusev.
    (laki, 1. maj 2023 11:10)

    # Link komentara

  84. Ne!
    (Dejan skojevsko naselje, 1. maj 2023 11:09)

    # Link komentara

  85. Svaka čast Megi ali dok taj klub nije postojao i taj menadžer mi smo imali duplo više kvalitetnih igrača u reprezentaciji i redovno osvajali zlatne medalje.
    (bl, 1. maj 2023 11:09)

    # Link komentara

  86. Srpska košarka nema nikakvu korist od mege ...jer gde je seniorski tim mege u nekom evropskom takmicenju ? ...mega je samo razvojni klub za nba ...nikola jokic je jedinstven primer i to je da kazemo jedan igrac koga je mega dala...
    (Milan, 1. maj 2023 11:08)

    # Link komentara

  87. Mega radi za sebe. Zato njenim igracima bitnije da leto planiraju kako im Misko odredi. I to je skroz ok samo da se batali ta prica kako Mega brine o srpskoj kosarci. Pre ce Topic i Drezgic igrati za reprezentaciju od Meginih nada.
    (Milan, 1. maj 2023 11:07)

    # Link komentara

  88. Mega trenutno mnogo više znači za našu reprezentaciju od Zvezde i Partizana, to je jasno i laicima. Ovi trofejniji večito jure klupski rezultat a tu nema mesta za pravljenje igrača. Sa druge strane, Mega pravi igrače, ali ne da osvaja seniorske trofeje već da bi sve te igrače dobro prodala. Čist biznis. Sve je jasno pa i to da za našu košarku Mega radi bolji posao.
    (Gojko, 1. maj 2023 11:07)

    # Link komentara

  89. "kluba takvog renomea, potencijala, istorije i veličine," reci samo za jsd a ne za zvezdu je samo klasican primer omalovazavanja Zvezde kao kluba ,nepostovane, dok za fk partizan koji je nula od kluba ,govorite da je institucija gromada sta sve ne....
    (Zvezdas, 1. maj 2023 11:05)

    # Link komentara

  90. NE. Mega radi za dzep svog gazde a taj gazda igreace gura u reprezentaciju samo i kada mu je u interesu.
    (laza82, 1. maj 2023 11:04)

    # Link komentara

  91. Mega radi najvise za sebe, odnosno za Miodraga
    (gagan, 1. maj 2023 11:04)

    # Link komentara

  92. Mega doslovno unistava srpsku kosarku. Miodrag Raznatovic uslovljava decu i klubove da bi radili po njegovom, konstantno deca iz srpskih klubova pod utiskom lepih reci prelazi u megu setimo se samo vuka danilovica koji je otisao iz partizana, miskovica iz zvezde i tako dalje. Mega ne daje igrace srpskoj kosarci vec stranim klubovima i to onim losijim, oni nisu fabrika talenata vec fabrika agencijskih igraca.
    (Ne, 1. maj 2023 11:04)

    # Link komentara

  93. Apsolutno.
    (Pozdrav svim normalnim ljudima, 1. maj 2023 11:03)

    # Link komentara