Bitka za severozapad

Kanal dug 58 kilometara stvorio je jedno od najvećih fudbalskih rivalstava.

Dušan Đukanović
Pošaljite komentar
  1. Junajted postao veliki u eri Fergusona kad su sudije krale šakom i kapom za Junajted a niko nije smeo ni da pisne.
    (KAVAKSAS, 05. mart 2023 16:19)

    Liverpul je sedamdesetih i osamdesetih dominirao kad su sudije krale sakom i kapom za Liverpul a niko nije smeo da pisne. Tada je Liverpul postao veliki.

    P.S. ovo je sarkazam, cisto da vidis koliko glupo zvuci....
    (GeOs, 5. mart 2023 17:26)

    # Link komentara

  2. @povratnik

    Taj "reljef" je zapravo smena generacija, Liverpul je ostao bez Dalglisa, Rasa, Barnsa, Gobelara itd. dok je Junajted izveo sjajnu generaciju koja je uz ne tako cesta ali mahom pogodjena pojacanja (Kantona, Smajhel, Kin, Kol, Solser) napravio respektibilan tim za mnogo godina. Taj tim je nadziveo i Vengerov Arsenal i Murinjov Celsi, Liverpul je menjao trenere kao na traci i bauljao sa pojacanjima koja su bila odlicna po vokaciji ali su upravo karijerni pad dozivela u Liverpulu (Klaf, Kolimor, Ridle, Bab, Ins).
    (Irwin, 5. mart 2023 17:03)

    # Link komentara

  3. @(GeOs, 5. mart 2023 15:02)

    Naredbom odozgo je Liverpul kao grad precrtan u svakom mogucem, pa i u privrednom smislu, fudbal je tu samo posledica, ljudi koji su o tome odlucivali fudbal i ne prate, jer je to zabava za najnizu radnicku klasu. Nekome ko pise o kompleksima je tesko to objasniti.
    (fender, 5. mart 2023 16:51)

    # Link komentara

  4. Da ne odgovaram ponaosob svima redom.. Ne znam odakle vam to da navijam za Liverpul, jer to ispada po vama. Ne mogu ih smisliti. Isključivo konstatujem da je grad Liverpul odbio poslušnost tada kada je ostao pri svojoj liberalnoj politici (masovno puštanje Velšana, Škota, Iraca). Tada su Redsi bili sve i sja u Engleskoj. 18 titula, silne LŠ, plodne godine pune trofeja. Onda se reljef mjenja. Junajted postaje državni klub (kao npr. što je Bajern u BL, Real u Primeri) i ostaje do dana današnjeg. Jesu najjači bili decenijama, ali su ih i sudije gurale opasno kad god je zatrebalo (Hauard Veb)..
    Ja sam samo iskren.
    (Povratnik, 5. mart 2023 16:30)

    # Link komentara

  5. Junajted postao veliki u eri Fergusona kad su sudije krale šakom i kapom za Junajted a niko nije smeo ni da pisne.
    (KAVAKSAS, 5. mart 2023 16:19)

    # Link komentara

  6. Po meni najveci derbi planete zemlje
    (Lt. Marion Cobretti, 05. mart 2023 12:46)

    Real - Barsa, Inter - Milan, Boka - River, pa cak i Seltik - Rendzers.
    (ŠtaTeTomori?, 5. mart 2023 15:24)

    # Link komentara

  7. Stalno se koristi floskula da je Liverpool u lošoj formi u poslednje vreme. Istina je da je to stvarno i bio ali, do 4 utakmice unazad. Mnoge je zavarao onaj strašan poraz od Reala ali, u PL je ovako: u poslednja 4 meča LFC ima 3 pobede i jedan remi. Nije primio gol, na tim mečevima.
    Ako je to biti van forme, slažem se jer to onda pokazuje da je LFC stvarno velik. Ako dobijemo MUN onda LŠ nije daleko a ako izgubimo... o tome ne želim ni da razmišljam. Ne mogu da otrpim poraz od Manksa.

    To je s moje navijačke strane a realnost je da je United favorit, s konstantnom formom, Rašford leti, Ten Hag radi odličan posao i United se baš opasno naoštrio. Izdaleka gledaju i na osvajanje PL i ovo im je ključna utakmica. Pobeda na Anfieldu bi ih opasno digla. Nadam se da neće.
    (LiverBird, 5. mart 2023 15:24)

    # Link komentara

  8. Realnost je da Liverpul nikada nije prihvatio uspon Mančestera kroz industrijsku revoluciju... Isto je tako realnost da je država srušila FK Liverpul sa vrha, jer je grad osamdesetih zauzeo liberalnu politiku, uprkos tome što je Tačer bila konzervativac. Tada je Junajted stavljen na čelo, i tu je do dana današnjeg. Ovo malo ko zna, ali ta rokada na vrhu i novonastala dominacija Junajteda, koja se uzgred poklapa dolaskom hladnog Škota (SAF-a naravno) je nešto što Skauzerima bode oči decenijama...
    (Povratnik, 05. mart 2023 12:47)

    Prijatelju, do pocetka sedamdesetih, oni su bili glavni rivali i bilo je 7-7 u titulama...
    Liverpule je dominirao sedamdesetih i osamdesetih i tada je nakupio 11 titula i otisao na 18.
    Onda je United skockao tim koji je dominirao devedesetih pa do neke 2013....
    Sakupili su 13 titula i prestigao je Liverpul. To sto se ti tesis nekim nebulozama kako ke "drzava" postavila United a srusila Liverpul, isto za sedamdesete i osamdesete mogu da kazu navijaci Uniteda da su sruseni od strane drzave.
    Jeste, Tacer je rekla... sada ce United da bude na vrhu....
    O cemu ti pricas ? Pa ko je branio Liverpulu da skocka tim ranije (pre Klopa).
    I sta sada ? Drzava je odlucila da United ne bude vise Top, tek onako, kao dosta im je ?
    Ono sto Liverpul ne moze da "smisli" je to da su ih prestigli, 30 godina bez titule (drzava im nije dala :) ), uz sve to, nabijen im je kompleks, koji i dan danas imaju od Uniteda.
    (GeOs, 5. mart 2023 15:02)

    # Link komentara

  9. @Povratnik
    Mi Srbi smo toliko jadan i paćenički narod. Mislimo ako je kod nas politika uvučena u svaki deo života da je tako svuda u svetu. Tačerka skinula Liverpul a postavila MU ?!? Pa što se ne vratiše na vrh za vreme laburista od 1997 do 2010?
    (pera ždera, 5. mart 2023 15:00)

    # Link komentara

  10. @povratnik

    Znaci drzava je namestila da se Fergijeve bebe pokazu bolje od Liverpulovih Spice Boys-a?

    Rajan Gigs, Pol Skols, Dejvid Bekam, braca Nevil, Niki Bat.

    Vs

    Robi Fauler, Stiv Mekmanaman, Dzejmi Rednap, Dzejson Mekatir.

    Glavna pojacanja - Erik Kantona (2 miliona funti) Vs Sten Kolimor (8.5 miliona funti)



    Mislim da je jasno na cijoj strani je igracki kvalitet. Ali ok, Tacerka namestila.
    (Irwin, 5. mart 2023 14:28)

    # Link komentara

  11. Ukoliko bude igrao Bajcetic - sigurna pobeda Mancestera. Igrac manje za Liverpul.
    (lokutije, 5. mart 2023 14:10)

    # Link komentara

  12. @Kako to obicno bude u fudbalu,i gledajuci fudbal dugo godina,bas sada kada je Junajted u formi,ima veliki niz pobjeda,a Liverpul je u losoj formi,bas sada ce se desiti da Liverpul pobjedi,to jednostavno tako ide u fudbalu.....Kvota je odlicna tako da tipujte na Liverpul.
    (Asteriks, 05. mart 2023 12:42)
    Pricas kao da igra Everton a ne Liverpul, na domacem terenu je uvek favorit.
    (6,50, 5. mart 2023 13:43)

    # Link komentara

  13. Realnost je da Liverpul nikada nije prihvatio uspon Mančestera kroz industrijsku revoluciju... Isto je tako realnost da je država srušila FK Liverpul sa vrha, jer je grad osamdesetih zauzeo liberalnu politiku, uprkos tome što je Tačer bila konzervativac. Tada je Junajted stavljen na čelo, i tu je do dana današnjeg. Ovo malo ko zna, ali ta rokada na vrhu i novonastala dominacija Junajteda, koja se uzgred poklapa dolaskom hladnog Škota (SAF-a naravno) je nešto što Skauzerima bode oči decenijama...
    (Povratnik, 5. mart 2023 12:47)

    # Link komentara

  14. Po meni najveci derbi planete zemlje
    (Lt. Marion Cobretti, 5. mart 2023 12:46)

    # Link komentara

  15. Kako to obicno bude u fudbalu,i gledajuci fudbal dugo godina,bas sada kada je Junajted u formi,ima veliki niz pobjeda,a Liverpul je u losoj formi,bas sada ce se desiti da Liverpul pobjedi,to jednostavno tako ide u fudbalu.....Kvota je odlicna tako da tipujte na Liverpul.
    (Asteriks, 5. mart 2023 12:42)

    # Link komentara