Gospodar prstenova

U nedelju 31. jula preminuo je legendarni Bil Rasel, čovek koji je 11 puta bio NBA šampion.

Stefan Nikolić
Pošaljite komentar
  1. Izuzetan igrac koji bi bio i danas MVP u modernoj kosarci a sigurno bi i osvajao titule jer misli pobednicki a ne da nabija statistiku i potipise ugovor.
    (Drax, 3. avgust 2022 02:54)

    # Link komentara

  2. Jako lep tekst. Sugestija da se izbaci reč isti iz upotrebe, sasvim su dovoljne lične zamenice. Zavoleo je košarku i počeo da se bavi njome. Mnogo lepše zvuci nego poceo je da se bavi istom.
    (Roki, 1. avgust 2022 20:40)

    # Link komentara

  3. I jos da ti malo strucnije objasnim zasto Rasel ima 44% protiv vodoinstalatera a Deandre 67% u eri "vanzemaljaca". Dakle vec na snimku se vidi da se Rasel bolje krece od Deandrea i bolje barata loptom. Tada su monstrouzna zakucavanja bila zabranjena i kaznjavanja tehnickom,ramenom nisi mogao da guras cuvara i pravis prostor,sudjen je ofanzivni faul,a to je nesto bez cega centri ne mogu da se zamisle u kasnije vreme,zakucavanja iz layupa su bila zabranjena,najvise zbog Wilta koji je u par koraka pretrcavao teren. Dakle oni ni od svojih plejmejkera nisu mogli da dobiju korist koji je Deandre recimo dobijao od Chris Pola. E sad meri procenti u dva razlicita sporta,mozgu :)) Deandre ne zna sam nista da iskreira a u reketu ga ceka Wilt sa rukama dugackim kao kineski zid,a ne moze ni ramenom da ga gura...zbog tih pravila Wilt je razvio fadeway sut jos u to vreme a mnogi kao Reed,Thurmond,Belami sut spolja,Rasel orijentisan na defanzivu pre svega!
    (vince carter, 1. avgust 2022 11:58)

    # Link komentara

  4. Odličan tekst! Svako ko ima 2 sive ćelije znaju da je Bill jedan od najvećih!
    (popprase, 1. avgust 2022 11:35)

    # Link komentara

  5. "mark spektor" pa vama je era vodoinstalatera bilo koja era gde ne igra vas omiljeni igrac,za sve ere smo to culi,a realno ko vise lici vodoinstalatera Jokic,Valanciunas,Horford ili Wilt,Rasel,Thurmodn,Reed,Bellamy,Dzabar :DD Vidis Rasel je pod kosem igrao protiv Wilta,Belamija,Thurmonda,Reeda itd,svi su bili fizicki jaci od njega,bilo je 8 timova tako da su oni igrali medjusobno svako vece,nije bilo onog da se sretnes s Embidom jednom godisnje i nisi mogao da sretnes Ivicu Zubca :))) Dakle kad imas 8 timova,samo najbolji igrac ostanu a ovako se kvalitet razlije na 30 timova i onda jednom sretnes Embida a 4x deandrea ili zubca na primer :)) Trebas u reketu pogadjati preko Wilta koji hvata skoro vrh table ili onog Thurmonda sto je izgledao kao iz X-Men filmova. Nije Rasel igrao protiv vodoinstalatera to vi pravi vodoinstalateri tesite sami sebe u cetiri zida a u realnosti u beton ligi Azerbejdzana ne bi imao mesta. Vodoinstalateri koji trce 10,11 sekundi na 100 metera😅
    (vince carter, 1. avgust 2022 11:33)

    # Link komentara

  6. И онда ти Американци целом свету продају демократију и људска права?
    (veljko, 1. avgust 2022 09:22)

    Nije mogao da izostane jedsn glup komentar nacionalističkog tipa.
    Od tada Amerika je imala i crnog predsedika kog vi Srbi toliko ne volite.
    A mi i dalje brojimo krvna zrnca, bas kao u mladosti Bila Russela…
    (Mađar, 1. avgust 2022 10:06)


    Veljko je napisao suvu istinu!
    Inace, u njegovom komentaru neama ni "N" od "nacionalizma", Srbiju i Srbe nije ni pomenuo!

    Krajnje je vreme da ljudi shvate da je rasizam u potpunosti izum Zapada, nastao kao posledica kolonijalnih osvajanja u Africi, Aziji, J. Americi, vekovima su ga gajili i razvijali, i jedino kod njih je postojao i postoji i danas u znacajnoj meri! Pa oni i druge pripadnike bele rase vide kao "nizu rasu", a kamo li Afrikance, Azijate, Indijance, Aboridzine i druge koje su istrebili kroz svoju osvajacku istoriju. Nigde drugde na svetu rasizam nije bio zakonska, sistemska tvorevina, jedino i iskljucivo na Zapadu!

    Jedva da je proslo nekoliko decenija od kako su u SAD konacno ukinuli poslednje diskriminatorne zakone prema crncima, doduse, samo na papiru, jer dobro znamo da u praksi to jos uvek nije reseno, posebno kada su u pitanju SAD. Tako da je potpuno opravdana Veljkova aluzija o americkom licemerju kada su u pitanju "demokratija i ljudska prava", a ja bih jos dodao da se isto odnosi i na zapadnu Evropu, samo u manjoj meri.

    Velikom Bilu Raselu duboko postovanje i neka mu je laka zemlja!
    (Mile, 1. avgust 2022 11:14)

    # Link komentara

  7. (vince carter, 01. avgust 2022 09:52)


    Pa čovek je davao 15 poena na 44% iz igre a igrao stalno ispod koša u eri vodoinstalatera
    (mark spektor, 1. avgust 2022 10:33)

    # Link komentara

  8. И онда ти Американци целом свету продају демократију и људска права?
    (veljko, 1. avgust 2022 09:22)

    Nije mogao da izostane jedsn glup komentar nacionalističkog tipa.
    Od tada Amerika je imala i crnog predsedika kog vi Srbi toliko ne volite.
    A mi i dalje brojimo krvna zrnca, bas kao u mladosti Bila Russela…
    (Mađar, 1. avgust 2022 10:06)

    # Link komentara

  9. Nije ni danas mnogo bolje u Americi po pitanju crnaca, samo su crnci danas agresivniji i umeju da odgovore.
    (123, 1. avgust 2022 10:00)

    # Link komentara

  10. Na ovom prvom snimku se vidi Bil Rasel koji istrcava kontre sa loptom i bez lopte sto danas ne rade igraci kao sto su Gobert,Adams,Luni i mnogi drugi a i postize poene horogom i ulazima sto pomenuti ne rade 2022 godine. Tu je ovaj lik Aleksej koji proziva Rasela zbog 15 poena u proseku a lik je bio opredeljen za defanzivu i pobede,verovatno da je mogao uz pomoc svojih saigraca da budzi poene i takmici se sa Wiltom,ali onda ne bi pobedjivali. Mnogi ne znaju da je Denis Rodman imao 27ppg na koledzu i itekako je znao da postize poene,ali se skroz opredelio za skokove i odbranu u Nba karijeri jer je ostalo imao ko da radi u njegovim timovima. A evo i onih standardnih koji porede sport tada i sada,lipcotine koje ne bi ni prezivele u tadasnjim uslovima zivota a kamoli igrala kosarku. Neki danasnji igrac odrastao u tom vremenu,bez danasnjih modernih uslova,putovanja na meceve,para,opreme ne bi ni postao sportista. A sta bi Rasel sa njegovim mentalitetom a danasnjim novcem to mozemo da zamislimo. Svi veliki igraci kroz istoriju su pre svega veliki zbog svoje glave i bili bi veliki u bilo kom vremenu. Rasel je jedan od najvecih atleta i onako a ti sto pravis pararelu sa Lejverom i Djokovicem u dva razlicita sporta,sa onim pripremama,reketima,opremom i novcem verovatno ne bi znao za Novaka,a ponavljam Rasel je atleta i pravi sportista koji je to bio i u Atletici.
    (vince carter, 1. avgust 2022 09:52)

    # Link komentara

  11. Bravo, lep tekst. Secam se kada sam počinjao, da treniram košarku '71. Naš trener, veliki zaljubljenik u košarku nam je puštao 8 mm filmove sa Snimcima NBA. Divili smo se Raselu i Čemberlenu.
    (Toki I, 1. avgust 2022 09:32)

    # Link komentara

  12. Treba se uozbiljit malo na temu Bila Rasela i njegovih prstenova...
    Evo u poslednjih 20 godina kada je liga se bas napunila talentom, nema igraca koji ima 5 prstenova a ne 11 ili 6. Povukao se Tim Dankan koji je imao 5 ali prvi u onoj skracenoj sezoni na kraju 90-ih.
    Rasel je uzeo 11 prstenova u vrijeme kada je u ligi igralo 7 klubova. Samo jedan nije ulazio u PO. Eto tako.
    (Srbodin, 1. avgust 2022 09:27)

    # Link komentara

  13. Pogledajte sliku. Kobi veci igrac od Rasela. Ajde da vas vidim sa argumentima.
    (Aleksej, 1. avgust 2022 09:24)

    # Link komentara

  14. Bravo Stefane za clanak. Veliki igrac. Porediti njega sa danasnjim velikanima je slicno kao porediti Lejvera i nekog tenisera danasnjice. Ali to sve ne umanjuje njegov znacaj i velicinu.
    (Daulex, 1. avgust 2022 09:23)

    # Link komentara

  15. И онда ти Американци целом свету продају демократију и људска права?
    (veljko, 1. avgust 2022 09:22)

    # Link komentara