1. Samo da trejduju Barton da Denver procveta
    (Zoki, 19. jun 2022 12:47)

    # Link komentara

  2. Kada je Gordon stigao u Denver, Marej je jos bio zdrav, par utakmica. Oni su odigrali fenomenalno. Da se nije povredio druga bi se pesma pevala. Bartona za nekog pouzdanog sutera i bice to ok.
    (D, 15. jun 2022 14:43)

    # Link komentara

  3. Preoblem je Marej. Sve je više sumnje da operacija nije sasvim uspela. Individualni treninzi su OK, ali posle treninga 5 na 5 koleno mu otiče. Prošlo je već mnogo vremena od operacije, videćemo.
    (No name, 15. jun 2022 10:01)

    # Link komentara

  4. Hajland mora da startuje umesto Bartona.
    Ako uspeju da nagovore Bartona da ulazi sa klupe to će biti OK, ako ne bolje da ga sad trejduju kao startera i oslobode još malo prostora.
    (tocka, 15. jun 2022 09:25)

    # Link komentara

  5. Da li iko može znati kako će izgledati Marej nakon pauze od16-17 meseci.
    (Peđa, 14. jun 2022 18:52)

    Ima tamo verovatno neko ko to zna. Toliko su svi pričali da dobro izgleda, da je izgledalo kao da će zaigrati još i u ovom PO.
    Verovatno ne bi ni najavljivali veliku akciju oko pravljenja novog tima, da on nije Ok. Ne verujem da je sve to pokrenuto samo u cilju nekog lažnog animiranja Jokića da potpiše super-max ugovor. Mene sve ovo podseća na situaciju oko Milvokija i Janisa od pre neku godinu, kada su napravili ono što su napravili. Čini se da su u pitanju neki slični napori, ka istom cilju. To naravno ne znači da će biti i podjednako uspešni, ali u svakom slučaju bi trebalo da bude mnogo zanimljivije nego do sada. Još ako se gazde i otvore za neki ekstra porez, ko zna. Nema GSW tek tako onakav sastav. Sve to i košta.
    (posmatrač, 15. jun 2022 08:57)

    # Link komentara

  6. Da li iko može znati kako će izgledati Marej nakon pauze od16-17 meseci.
    (Peđa, 14. jun 2022 18:52)

    # Link komentara

  7. Treca opcija je da trejduju oba pika + Bartona ili Morisa za nekog defanzivnog beka koji im treba, poput OG Anuobija, Rozira ili Dorta.
    (hoodie, 14. jun 2022 17:46)

    Teri Rozir defanzivni bek?? Niti je Rozir bek, niti zna šta je odbrana.
    (Bole, 14. jun 2022 18:26)

    # Link komentara

  8. Zanimljivo da od 25 komentara niko nije spomenuo Zika Nazija.Odigrao je sasvim solidnu sezonu,i zasluzio da dobije vecu sansu.Denver ovim potezon upravo to radi.Oslobodice se Grinovog ugovora,a Nazi ce imati vise minuta.Jednim udarcem dve muve.
    (Miroslav, 14. jun 2022 18:17)

    # Link komentara

  9. Mene bukvalno više ne bi iznenadilo ni da uzmu Avramovića, eto kakve poteze vuku...
    (Beli, 14. jun 2022 17:46)

    # Link komentara

  10. Tri opcije imaju nakon ovog trejda. Prva je da draftuju dva igraca sa ovih pozicija kojih imaju na draftu i da im oni popune dva mesta sa ruki ugovorima sledece sezone. Druga je da trejduju oba pika (i jos nesto verovatno) i da probaju da napreduju na draftu (u top 15), kako bi uzeli nekog igraca kojeg zele (verovatno Danielsa ili Tari Easona) koji ce opet biti na ruki ugovoru, a moci da doprinese od prvog dana. Treca opcija je da trejduju oba pika + Bartona ili Morisa za nekog defanzivnog beka koji im treba, poput OG Anuobija, Rozira ili Dorta. Narednih dana cemo saznati, mada je novi GM Denvera izjavio da ce biti vrlo agresivan u pokusaju da obezbede sto jaci tim odmah, tako da me ne bi iznenadila treca opcija uopste.
    (hoodie, 14. jun 2022 17:46)

    # Link komentara

  11. Ovde neki pišu kao da Denver baš toliko nema šanse da uradi nešto značajnije u PO narednih godinu-dve, kao da misle da Denver ne bi to trebao čak ni da pokuša.
    Pa kad će ako neće sada, dok još uvek imaju jednog od najboljih, a definitivno najkorisnijeg igrača u ligi u poslednje dve sezone. Ovakvu situaciju nisu imali nikada do sada, i naravno da treba sve da pokušaju kako bi to maksimalno iskoristili i nešto eventualno uradili. Stoji i dalje činjenica da su malo i neinteresantno tržište za dolazak većih imena, i činjenica je da ih sudije umeju prilično da ih "usporavaju" kad god je gusto, ali sve jedno, treba pokušati u svakom slučaju.
    U NBA danas ionako najviše sve zavisi od tog zdravstvenog stanja glavnih igrača po ekipama, prvo da bi uopšte stigli do PO, a posle, što je i najvažnije, i kakva je situacija u samom PO.
    Ako su Jokić i Marej zdravi, i ako MPJ bude zdrav i očekivano koristan (makar i kao pristojan trejd materijal), zašto oni ne bi mogli daleko da doguraju. Njih trojica, zajedno sa najboljima iz ove trenutne ekipe predstavljaju verovatno jednu od četiri najjače ekipe u NBA. A na samom kraju naravno da uvek odlučuju i neke sitnice, ali ovde je suština da definitivno ima materijala za tu neku samu završnicu kojoj teže.
    U svakom slučaju, biće veoma interesantno u narednom periodu.
    (posmatrač, 14. jun 2022 17:31)

    # Link komentara

  12. U vezi Mareja i MPJ-a.

    Marej je paklen igrac i to se videlo u svim kljucnim utakmicama: ona utakmica protiv Minesote, zatim u bablu protiv Jute i Klipersa itd.) Jedini problem Mareja je sto on ne moze da igra sa pola snage i da bude dobar. Da bi bio dobar on uvek mora da igra sa punim gasom. To vazi ne samo za neke utakmice vec i u toku same utakmice pa ga tako nema celu prvu cetvrtinu ili poluvreme a onda poludi u trecoj ili cetvrtoj cetvrtini. Samo po sebi to nije problem ali je problem sto je takav nacin igre opasan u pogledu povreda. Sad sta je tu je, dali su mu max, propustio je dva plejofa, ako propusti i sledeci onda ce svima biti jasno da je bio promasaj.

    MPJ je cudo od igraca. Pogledajte samo njegovu statistiku i timski +/- i sve vam je jasno. U sezoni 20/21 njegov ofanzivni rejting je bio 120.2 a i net rejting mu je bio medju najboljima +8.3. Ove sezone je odigrao samo 9 utakmica i net rejting mu je +9.8. Sto se tice licne statistike, on je u sezoni 20/21 sutirao trojke neverovatnih 44.5% i ako se uzme u obzir godiste i broj pokusaja, on je u tom segmentu (mislim) bio najbolji u istoriji NBA, cak i ispred Karija. Tu treba dodati i 7.3 skoka po utakmici i odlican procenat ukupnog suta.

    Dakle, i Marej i MPJ su sjajni kosarkasi a da li vrede max ugovor zavisice samo od toga da li ce biti zdravi. Uostalom i malo Haris je igrao sasvim dobro kad je bio zdrav, problem su bile povrede.
    (bskfan, 14. jun 2022 17:15)

    # Link komentara

  13. Zabluda je ko misli da je Denver sampionska ekipa! Jokic moze uzeti prsten samo u drugoj ekipi!
    (Realno, 14. jun 2022 14:42)

    To i ja pricam vec dugo, ali u poslednje vreme nesto razmisljam... Denver je bez Mareja i Portera uzeo Golden stejtu (timu koji u NBA finalu ima 2:2 i prednost domaceg terena) jedan mec, a bio je blizu da to uradi i jos dva puta u plej-ofu. Bilo je tesko, ali ne i nemoguce da ih izbaci!

    Sto onda ne bi uz Mareja i jos kojeg dobrog igraca bili kandidati i za titulu? Najveci problem je MPJ na kojeg odlazi previse sredstava, ali ko zna... Mozda ga uvaljaju nekom, a mozda decku nesto i klikne. On ima kvalitet, samo mu je u glavi falilo malo... Ko zna. Ja kao najveci problem vidim sudjenje. Tesko ce im ikada biti posteno kada se u plej ofu susretnu sa popularnijom fransizom.

    Ako nista, Jokiceve nove majstorije su garantovane, a B2B ga vec stavlja u najvece u istoriji NBA, time i same kosarke, uzeo prsten ili ne. Nije, ipak, ovo tenis, pa da sve zavisi samo od jedne osobe. Nije da u tenisu nema teskih mahinacija, sabotiranja, namestanja rasporeda, dopinga itd...
    (Vrg, 14. jun 2022 16:41)

    # Link komentara

  14. Moram da se složim sa onima koji misle da Porter nije igrač koji vredi toliko novca. Napadački verovatno vredi, ali odbrambeno ne vredi ništa. Dečko ima problem sa donjim delom leđa, što za posledicu ima gubitak fleksibilnosti. Obratite pažnju kako nije u stanju da se okrene u stranu kad bek krene na prodor(kičma mu ne dozvoljava da se ''uprede'', kao da ima kolac u leđima). Prolaze pored njega kao brzi voz. Da se to ne bi dešavalo, on ide unutra i zbog toga ima puno skokova. Mislim da je dobar igrač za ligaški deo, ali kad dođu utakmice koje traže ozbiljnu odbranu, tu od njega ima više štete, nego koristi.
    Problem za Denver je što to vide i ljudi iz drugih franšiza i neće prihvatiti trejd za njega.U jednoj rečenici; mnogo rizika za mnogo para.
    (Istina leci..., 14. jun 2022 16:38)

    # Link komentara

  15. Vodstvo Nuggetsa je dokazano najnesposobnije od kada NBA postoji. Godinama nisu u stanju dovesti igrača sa 20+ koševa ni sa 10+ asistencija a kamoli to u jednom igraču. Zato ne treba od njih očekivati ništa pametno, a ti Nikola vidi jesu ti važniji konji ili titula. Ako je ovo drugo, bježi iz Denvera što prije.
    (Rade, ZG, 14. jun 2022 16:32)

    # Link komentara

  16. Marej je paklen igrač. I dokazaće to ove godine.
    (Lexussis, 14. jun 2022 16:03)

    # Link komentara

  17. Pitanje je da li su zdravi i blizu titule, jer Porter kako je igrao početkom sezone 5 miliona ne vredi, a ni Marej nije nešto konstantan igrač
    (Neven, 14. jun 2022 14:49)

    Pocetkom sezone je Porter igrao lose jer je bio povredjen. Marej nije konstantan? Pa ako mislis da se jenom u 7-8 utakmica desi da postigne manje od 20 poena, ok. Ali svakako siri odbranu, pa olaksava posao Jokicu. Mislim da je dobro sto ga nisu isforsirali sad za plejof, vec ce polako da se vraca do pocetka sledece sezone.
    (Milan, 14. jun 2022 15:56)

    # Link komentara

  18. Jedini igrač koji vredi u Denveru je ovaj Grin naravno pored NJ.
    (Milos, 14. jun 2022 15:53)

    # Link komentara

  19. Ako ce umesto Greena da dovode "iskusnog veterana", onda bolje da ovaj ostane...
    Inace, sad gledam koji sve PF-ovi igraju za manje pare od Grina (i svi imaju bolju statistiku od njega:
    Chris Boucher, Zach Collins, P.J. Tucker, Onyeka Okongwu, Jonathan Kuminga, Obi Toppin, Rui Hachimura, P.J. Washington, Jarred Vanderbilt, Nicolas Batum....
    (Mare, 14. jun 2022 15:39)

    # Link komentara

  20. Neshvatljive odluke davanja tolikih ugovora prosecnim igracima koji su uz to i povredjeni. Porter je skroz neupotrebljiv. On igra fizikalijama a ima hronicnu povredu. To ne ide. On ne moze igde da igra za te novce plus je i umisljen i nezadovoljan. Potpuno pogresan igrac. Mari ima jos jednom fore da se povredi i zavrsio je karijeru. O formi ne vredi pricati. Dobro je sto ce se otresti nekih svercera ali pre svega treba Barton da ode. Ako ne dovode centra zasto odpustiti Kazinsa (Bobija da dovedu)? Njima treba krsten suter i mlad defanzivac kao Sims iz NY (znam da ga nece pustiti samo kazem).
    (Proka, 14. jun 2022 15:33)

    # Link komentara

  21. Da, uopšte mi nije jasno ovo oko MPJ-a ... čovek u dosadašnjoj karijeri nije sastavio 5 utakmica na nivou maksimalnog ugovora, a dobiće ga ... zaista mi nije jasno na koju foru i čime se vode gazde! (?) Potencijala ima, ali nije pokazao još ništa vredno tolikog ugovora, mlak ... još plus dolazi operisan!
    Što se Mareja tiče ... on je pokazao kako može i šta može, pre dve godine u "balonu" je bio nezaustavljiv ... "nenormalan" je bio! To što nije konstantan ... i ne mora da bude ako ostali (Jokić, MPJ ...) odrade svoj posao! Raznovrsnost i "širina" jedne ekipe je krucijalna, a upravo je to falilo Denveru prošle, tj. još aktuelne sezone! Plus dolazi iz jedne od najtežih povreda za sportiste ... veliki upitnik iznad njegove glave!
    Moris, Barton ... ovaj drugi pod hitno da ide, previše para a ništa! On neće hteti da sedi na klupi, a najnekonstantniji ... toliko soliranja, jedna korisna pa 10 pogubljenih partija! Moris može da bude od koristi, ali "pleše" po ivici ...
    Ne znam, nekako ne vidim Denver s prstenom, previše para potrošeno a sužen kvalitet, ali ko zna ...
    U svakom slučaju, uz ovu trojicu koji se moraju dopunjavati međusobno, time rasteretiti jedan drugog, klupa mora da bude dostojna i pristojna ... pa da vidimo šta mogu! Pozdrav!
    (Dragon, 14. jun 2022 15:30)

    # Link komentara

  22. JM Grin je prve godine doveden sa razlogom i za manje para a ovaj drugi ugovor je Konolijeva greska. Vec sam ranije rekao da ako Denver zeli da napravi nesto mora da se oslobodi Bartona, JM Grina i Morisa, sto je otprilike 31m i da dovedu SG-a i SF-a.

    Sto se tice Morisa on je dobar ali se ne uklapa u sistem igre. Rezervni PG treba da bude ofanzivni igrac kao sto je Marej. Samim tim sto ce imati Mareja, MPJ-a i Jokica, napad ne bi trebalo da je problem i zato SG mora da bude izraziti D&3 igrac. Klupa treba to da prati sto znaci da Bons treba da bude rezrveni PG a SG takodje da bude defanzivac sto otvara mogucnost za ugovore Devona Rida i PJ Dozijera. I jedan i drugi za minimalac.

    Ovaj But je ovim potezom pokazao da je bolji od Konolija jer Konoji nikada nije uspeo da se oslobodi nijednog igraca vec je uvek morao da placa putem pikova. But se oslobodio Grina a svoj prvi pik '27 godine zamenio za ovodgodisnji 30. i dva pika drugog kruga. Povrh svega, i taj pik u '27 je zasticen (verovatno lottery protected). Jedan drugi pik dugiju, to je sad reseno, ostaje im jos jedan drugi pik.

    Ovim trejdom Denver sebi otvara mogucnost trejda za jakog SG-a dvojicu solidnih igraca ili eventualno vide nekog igraca na deraftu koji im se svideo a mogao bi se pokupi sa 30. pikom.

    Najvaznije je osoboditi se Bartona. Ako mogu da upakuju Bartona i Morisa sa jednim pikom i za njih dobiju jednog dobrog SG-a - BINGO. Onda im treba samo jos jedan solidan SF i C za klupu i to bi bilo to.
    (bskfan, 14. jun 2022 15:15)

    # Link komentara

  23. Stručnjaci, zar stvarno mislite da Marej i Porter nisu dobri igrači?!? Koliko znam, sa zdravim Marejem 2019 su bili drugi, i igrali polufinale. A 2020 bili treći i igrali finale konferencije. I to tim nije bio ništa jači od ovog sada. Ako MVP Nikola, Marej iz babla, i Porter sa druge polovine prošle sezone nisu pretendenti za titulu, ko je onda? Nikola i Marej igraju svemirski P'n'R, a Porter čeka... Takva igra se teško brani. Ponavljam, sva trojica moraju biti na svom maksimumu.
    (Alija Sirotanović, 14. jun 2022 15:13)

    # Link komentara

  24. I dalje mi nije jasno zašto su Porteru dali max ugovor, prvo je pitanje koliko će on zapravo igrati zbog stalnih zdravstvenih problema, a čak i ako bude potpuno zdrav, veliko je pitanje da li njegova igra ikada može vredeti toliko para.
    (Ogi, 14. jun 2022 15:04)

    # Link komentara

  25. Denver i šampionske ambicije (ili ti pravljenje tima za titulu) ne mogu da budu u istoj rečenici. Samo za ugovore Jokića, Mareja i Portera ide preko 3/4 seleri kepa, pritom Jokić tek treba da potpiše supermaks ugovor, a sa druge strane Denver niti može niti želi da dovede iskusno i kvalitetno pojačanje. Jedina šansa je da "ubodu" nešto na draftu (kao gore pomenutu trojku) i uz zdrave pre svih Mareja i Portera možda i mogu da budu potencijalno iznenađenje u plejofu, u suprotnom biće ista priča kao prošle i ove sezone, maksimalno prva runda plejofa.
    (Bole, 14. jun 2022 15:04)

    # Link komentara

  26. moci ce da kaze da je igrao i sa Jokarom i sa Pokusevskarom.
    (aca, 14. jun 2022 15:03)

    # Link komentara

  27. Dobro je da je bar nešto krenulo da se dešava i kod njih.
    Valjda on neće biti i poslednji koji će ih napustiti.
    Svi sa velikim nestrpljenjem čekamo da čujemo još jedno ime. Ime, sa verovatno najdužim stažom u ovoj ekipi Denvera. Ime, koje je toliko pružilo ovom timu, da sigurno nikome neće nedostajati, osim možda Melounu.
    (posmatrač, 14. jun 2022 15:00)

    # Link komentara

  28. Bromance
    (Srbodin, 14. jun 2022 14:55)

    # Link komentara

  29. Znači glava me zabolela od ovolikih cifara
    (Janko1, 14. jun 2022 14:51)

    # Link komentara

  30. Pitanje je da li su zdravi i blizu titule, jer Porter kako je igrao početkom sezone 5 miliona ne vredi, a ni Marej nije nešto konstantan igrač
    (Neven, 14. jun 2022 14:49)

    # Link komentara

  31. Voleo bih da vidim tu vrstu magije kojom ce neko da prihvati toliki ugovor Vila Bartona, a da neki ozbiljni pikovi ne idu uz to...
    (Kaligula, 14. jun 2022 14:45)

    # Link komentara

  32. Спрема растерећење селери кепа. А ви новинари бисте могли некад и да размислите мало о ономе што пишете. Није Кронке тек тако долазио у Сомбор, да уручи Николи МВП трофеј; он се чак у Србију упутио да ПИТА НИКОЛУ за дозволу да ове ствари уради! Њима је тренутно страшно битно да имају Јокићев пристанак јер би у супротном могао да затражи да оде. Нисте то видели онда, а не видите ни сада, чим пишете такав наслов. Сваки потез Денвера овог лета биће у складу са Николиним жељама и циљевима, мораће на одобрење код Сомборца. На страну то што мислим да Јокић никако не би отишао из Нагетса, Кронке то не зна. И неће да ризукује.
    (Иван, 14. jun 2022 14:45)

    # Link komentara

  33. Zabluda je ko misli da je Denver sampionska ekipa! Jokic moze uzeti prsten samo u drugoj ekipi!
    (Realno, 14. jun 2022 14:42)

    # Link komentara