Lončar za B92.net: Nikada nisam gledao finale u Istanbulu

Svake godine je 16. april dan radosti i emocija među navijačima Partizana, a ovog puta biće zaokružen veliki jubilej.

Svake godine je 16. april dan radosti i emocija među navijačima Partizana, a ovog puta biće zaokružen veliki jubilej.

Stefan Smuđa
Pošaljite komentar
  1. Navijao i radovao se, iako (sada vec matori) sam Zvezdas. Tada je bilo malo drugacije vreme. Pobede i porazi sluzili za sitna podjebavanja medju drugarima, ne za mrznju i haos. Da se razumemo, i tada je bilo ludila ali SAMO na fudbalskim utakmicama. Velika razlika je bila izmedju fudbalskih i kosarkaskih navijaca. Bio sam i srecan i ponosan zbog Partizana.
    Sada ne idem na tekme jer nikoga ne zanima igra. Moje sinove sam,nekad davno, vodio na nizerazredne kosarkaske utakmice samo zbog sigurnosti.
    Danas je navijac postalo zanimanje
    (Oportunist, 26. jun 2022 11:03)

    # Link komentara

  2. @Mare,koja je suština tvog komentara?Šta,da Lončar nije zaslužio tu titulu,da je loš igrač,da je običan mahač peskirima?Da li pokušavaš da ga obesmisliš kao igrača?!Tog predivnog 16 Aprila 1992 u Istanbulu,Partizan je osvojio KEŠ,prvi i posljednji put u svojoj,a i srpskoj istoriji.Uz Rebraču Nikola Lončar je bio najmlađi član tima,uspio je i da se upiše u listu strijelaca.U svojoj karijeri igrao za više vrhunskih klubova,redovan član reprezentacije SRJ sa kojom je osvajao medalje,bio vrhunski šuter sa zavidnim prosekom gdje god da je igrao.Naravno da pored upravo Danilovića i Đorđevića,koji su primjera radi u tom finalu postigli 2/3 poena,nije imao veću minutažu,ni tad,ni kasnije u nacionalnom dresu.Ko želi,vrlo lako može da izgugla o njegovoj karijeri i ostvarenjima.
    (War Inside My Head, 16. april 2022 15:19)

    # Link komentara

  3. panter pudlica, 16. april 2022 11:22)

    Taćno je,bila su tada stara pravilo,ko zna šta bi bilo kad bi bilo???U svakom slućaji ruka se Saletu pozlatila i treba mu statuu postaviti!
    (Rade 74, 16. april 2022 11:47)

    # Link komentara

  4. Gledao si uzivo, iz prve klupe, posto igrao nisi :))
    (Mare, 16. april 2022 11:45)

    # Link komentara

  5. Ako ne verujete, mogli ste prosto pogledati poslednji minut utakmice, a ne pisati napamet.
    (panter pudlica, 16. april 2022 11:22)

    Fantastično pravilo koje nikad nije ni trebalo biti ukinuto.
    (Marinko, 16. april 2022 11:41)

    # Link komentara

  6. "Da se vratimo na sportsku stranu ove priče. Pre odlučujućeg momenta Sale Đorđević je pogodio i trojku u kontri za 68:68, Danilović dobio peti faul, Huventud promašio četiri vezana bacanja (Viljakampa i Morales po dva)..."

    Znam svaki sekund utakmice. Odgledao sam je ko zna koliko puta. Za informaciju dotičnom novinaru koji je verovatno mlad i ne zna da je tada bilo pravilo slobodnih bacanja jedan za jedan (a ne sigurna dva), Viljakampa i Morales su promašili po jedno bacanje, drugo se nije izvodilo ukoliko promašiš prvo.
    Dakle nije tačno da su promašili četiri vezana slobodna bacanja, već dva. Ispravite to, jer nije tačno. Ako ne verujete, mogli ste prosto pogledati poslednji minut utakmice, a ne pisati napamet.
    (panter pudlica, 16. april 2022 11:22)

    # Link komentara