Rudar od zlata

Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu.

Stefan Nikolić
Pošaljite komentar
  1. MVP nije nagrada za najboljeg igrača na svijetu. Kada bi postojala, takva nagrada bi se dijelila na kraju. On je MVP sezone jer Embiid nije igrao, tako je rečeno, a Curry nije dobio kao što nekad nije dobivao Jordan.
    Biti će najgori MVP u povijesti, što opet nije loše (u regijonu)
    (krupni plan., 9. jun 2021 21:38)

    # Link komentara

  2. Баш Велики!
    Велика честитка великим спортистима Србима кошаркашима: Николи Јокићу - МВП 2021 НБА лиге, Василију Мицићу МВП Евролиге и Милошу Теодосићу МВП Еврокупа! То никада у историји кошарке није било, вероватно и неће бити, да су у 3 највећа кошаркашка такмичења планете најбољи играчи из једне по величини мале а по доприносу свету, не само у спорту, баш велике земље - Србије! А најбољи тенисер света, ватерполиста или одбојкашица итд.поново из Србије: Новак Ђоковић, Филип Филиповић и Тијана Бошковић. Срби и Србијо наздравље и на берићет! Уједно велика је ово мука за мрзитеље Срба! Србијо колевко великих људи буди поносна! Нико нема што Србин имаде!
    (Реља, 9. jun 2021 15:54)

    # Link komentara

  3. Jokić je tipičan primer svega onoga što je dosad bilo da tako kažem nezamislivo u NBA, svakom igraču koji je iz evrope dolazio u NBA su se uvek gledale fizičke predispozicije (bolje rečeno atletske),koliko je brz ,spretan sa loptom ,skočan itd...
    A sam Nikola je izuzetak od tog nekog pravila, kada je došao u Denver,bio je i spor i tromav sa viškom kilograma, ali i sa (prepoznatim od strane stručnjaka) velikim talentom i sa velikom željom da uspe u NBA ,u samom startu je dobio veliku podržku od rukovodstva Denvera koji su bili spremni na rizik,i eto rizik im se na kraju isplatio...
    Mada ništa od toga ne bi bilo ,da sam Jokić nije imao veliku želju i ambiciju da napreduje,slušao je savete trenera i radio na sebi , i na kraju eto dogurao do MVP-ija !
    (Goran, 9. jun 2021 15:43)

    # Link komentara

  4. idiiiiii breee
    (Zmija snikplin, 9. jun 2021 15:14)

    # Link komentara

  5. Ehh...najbolji teniser i najbolji vaterpolista, ne idu u istu rečenicu sa Nidžom. Tenis i vaterpolo igra max 2000 ljudi. Basket nekoliko desetina miliona A iovako....Joker je prodact of future. Prešo igricu.
    (Goks, 09. jun 2021 12:49)
    Svaka cast Jokizu ali tvoje poredjenje ne stoji. Samo Nemacki teniski savez ima 1,4 miliona tenisera. Oko 5 miliona Nemaca igra na takmicenjima u tenisu, ali 1,4 je uclanjeno u savez zbog poprilicno skupe clanarine. Vaterpolo je nazalost sport koji izumire i igra se u samo par zemalja na svetu. Da nije bilo raspada Jugoslavije, moglo.bi da se prebroji na prste jedne ruke.
    (NSBGD, 9. jun 2021 14:45)

    # Link komentara

  6. Potpuno zasluženo:
    Uvijek vještina i inteligencija vs snaga i forsiranje
    Uvijek timska igra vs samodopadnost
    Nakon Kukoča ponovno netko sa ovih prostrora kojeg uživam gledati.
    Čestitke iz Hrvatske, bravo Nikola.....
    (nik, 9. jun 2021 14:41)

    # Link komentara

  7. Jokić u NBA,Micić u EL,Teodosić u EK,Petrušev u ABA...game over !
    (Duško Popović, 9. jun 2021 14:31)

    # Link komentara

  8. Očigledno su deca začarana američkim marketingom i statističkim podacima. Više nije bitno da pogledaš utakmicu, da primetiš dobre i loše strane igrača. Dovoljno je da baciš pogled na statistiku i kao da si pogledao utakmicu. Odbrana je postala nebitna, a i dan danas odbrana je ta koja donosi titulu u NBA-ju, na Svetskom, Evropskom ili u ABA ligi. A najbolji igrači ikada u svemiru - Jokić i Dončić - su teške rupetine u odbrani.
    (Globtroter, 09. jun 2021 13:08)

    Dečko, ta statistika govori o učinku igrača na terenu. Da li je marketing kada na prvenstvima američka reprezentacija skupljena sa koca i konopca, jer nikog to ne zanima, razvaljuje sve ostale sa 30, 40 ili 50 razlike? Da li je marketing kada američki igrači iz koledž lige, koji nemaju kvaalitet za NBA, dodju u Evropu i tu su u samom igračkom vrhu? E, u jednoj takvoj jakoj konkurenciji, kakva je u NBA, je Jokić osvojio titulu MVP. Ne MVP lige "sa terena iza zgrade", već najkvalitetnije lige sveta. Tako da se može reći da MVP titula indirektno znači i titula za igrača koji je ove sezone bio konstantno u najboljoj formi, pružao najbolje partije i bio presudan za igru i,pobede svoga tima, drugim rečima, trenutno najbolji košarkaš sveta. Nestvaran lični uspeh.
    (PA, 9. jun 2021 14:28)

    # Link komentara

  9. Jokara brate, uljepšao si mi dan....
    (Pixy, 9. jun 2021 14:28)

    # Link komentara

  10. Janis je bio MVP 2019 i 2020.
    (Ivannn, 9. jun 2021 14:19)

    # Link komentara

  11. Nije najbolji igrac planete, vec najbolji igrac u NBA-u!!! Nemojte molim vas da popularisete te americke gluposti, kada neko osvoji titulu u NBA-u oni napisu da je to svetski pobednik, a takmicili se timovi iz USA i jedan tim iz Kanade. Mozda je to najbolja liga, ali ne moze tek tako neko da se zove svetski pobednik.
    (laki, 09. jun 2021 12:17)

    Такое!!! Чуо сам да један мали разбија у филипинској лиЗи. Бољи је у свим параметрима од јоКАРЕ.
    (дрвени адвокат, 9. jun 2021 13:59)

    # Link komentara

  12. @Laki
    Ako bi nekim trikom napravili takmičenje sa 26 NBA timova i 26 evroligaških timova, šampion Evrolige bi bio 27-mi.
    Najgori tim NBA, ako igra Play Off igru će da dobije šampiona Evrolige sa 20-30 razlike lagano.
    NBA šampion u Play Off ritmu ako igra od prvog do poslednjeg minuta sa najboljom mogućom postavom će da dobije šampiona Evrolige sa 50+ razlike.
    To je razlika između NBA košarke i Evropske košarke.
    Zato se komotno MVP NBA lige može nazvati najboljim košarkašem na planeti u ovoj sezoni, ne zato što možda nema isto tako dobrih igrača, nego jednostavno što je sve uklopio na najbolji mogući način, poene, asistencije, skokove, prosto poklopilo se sve i sa konkurentima, Embid je odigrao 20 tekmi manje, Kris i Kari još manje, Lebron se povredio.
    Lepo je bre pročitati da iz ovako male zemlje imamo dvojicu najboljih sportista na planeti u dva od desetak najpopularnijih sportova.
    Još samo da Nolo uzme Garos, Wimbldon, Olimpijadu i US Open da se lepo kompletira godina.
    (Valerij, 9. jun 2021 13:55)

    # Link komentara

  13. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu.
    (Kikujiro, 9. jun 2021 13:48)

    # Link komentara

  14. Nikola, veliki si kosarkas. Dokazi i da si veliki covek, patriota, dzentlmen i Srbin. Posveti titulu MVP generalu Ratku Mladicu i to javno objavi na konferenciji za stampu. Sve za cast, cast ni za sta!
    (D.POPOVIC, 9. jun 2021 13:44)

    # Link komentara

  15. Šta ti je život... Isti dan Jokić dobi priznanje kao MVP a nekadašnji MWP (Most Wanted Person) Mladić, dobi doživotnu...
    (Miki, 9. jun 2021 13:28)

    # Link komentara

  16. Čestitam Jokara brate legenda si!MVP#15
    (ENDORFIN, 9. jun 2021 13:27)

    # Link komentara

  17. @ Goks. Ok,tvoj lični izbor,Srbija je zemlja košarke(mada je na prvom mestu zemlja vaterpola)ali si ipak pogrešno vrednovao sportove.Košarka i vaterpolo su kolektivni sportovi a tenis individualni.Košarka kao sport je mnogo,mnogo popularniji od vaterpola a tenis verovatno najpopularniji individualni sport.Pogledaj dobitnike nagrada za najboljeg sportistu planete i sve će ti biti jasno.Lično obožavam sve sportiste Srbije i nikad nisam vagao koji mi je najomiljeniji a biti MVP najače lige na svetu je neprocenjivo kao u ostalom i ovo što Novak radi sve ove godine(ali on nas je navikao pa smo malo bezobrazni)
    (Srbija,zemlja šampiona, 9. jun 2021 13:19)

    # Link komentara

  18. Srbabre@

    Koja si ti stekara i materijalista. Sto je najludje imas ponudu 20 igraca kosevi, skokovi, asistencije i ti bas od svih njih prizeljujes Jokicu da podbaci
    Mislim kladim se i ja ali ti bi prodao rodjenu majku za tiket😄
    (Dragan Borca, 9. jun 2021 13:14)

    # Link komentara

  19. Najbolji je jedno a najkorisniji nešto sasma drugo. Ovo je neverovatno priznanje ali lično mi Nikola nije najbolji igrač na svetu,nikako pre Duranta, ostavite te statističke kategorije....
    (Liga je postala mekana, 9. jun 2021 13:08)

    # Link komentara

  20. Ne volim ovo preterivanje. Nije najbolji na svetu jer MVP regularnog dela NBA lige nikada nije niti će ikada biti najbolji igrač sveta.

    Gledam juče komentare i pola klinaca piše da je najbolji srpski i evropski košarkaš ikada. To je prilično degutantno prema našim velikim košarkaškim veličinama koje kao da nikada nisu postojale, a očigledno više nije ni bitno što su nekada osvojili sve što je jedna reprezentacija mogla da osvoji na svetu. Novicki, Gasol, Bodiroga su veliki igrači i šampioni. U ovom trenutku Jokara nije bolji od njih, a nadam se da ćemo jednog dana moći da kažemo da je bolji od svih njih.

    Očigledno su deca začarana američkim marketingom i statističkim podacima. Više nije bitno da pogledaš utakmicu, da primetiš dobre i loše strane igrača. Dovoljno je da baciš pogled na statistiku i kao da si pogledao utakmicu. Odbrana je postala nebitna, a i dan danas odbrana je ta koja donosi titulu u NBA-ju, na Svetskom, Evropskom ili u ABA ligi. A najbolji igrači ikada u svemiru - Jokić i Dončić - su teške rupetine u odbrani.
    (Globtroter, 9. jun 2021 13:08)

    # Link komentara

  21. Ponos nacije.

    Ovakav se više ne rađa ... kao Novak Đoković.
    (Rocky, 9. jun 2021 13:07)

    # Link komentara

  22. Rođen za basket. Neverovatan dar. I sav nemar, debljina, lenjost, izbegavanje treninga nisu mogli da pobede toliki talenat ...

    I ta činjenica da je bio 41. pik.... a danas MVP ...ha ha ha

    Taj momak je teška košarkaška anomalija.

    Genije košarke ...

    Bravo, majstore.
    (Rocky, 9. jun 2021 13:05)

    # Link komentara

  23. Majstore kapa dole !
    (Miki, 9. jun 2021 13:01)

    # Link komentara

  24. Nije najbolji igrac planete, vec najbolji igrac u NBA-u!!! Nemojte molim vas da popularisete te americke gluposti, kada neko osvoji titulu u NBA-u oni napisu da je to svetski pobednik, a takmicili se timovi iz USA i jedan tim iz Kanade. Mozda je to najbolja liga, ali ne moze tek tako neko da se zove svetski pobednik.
    (laki, 09. jun 2021 12:17)
    Када би играли утакмицу првак НБА и ЕУРОЛИГЕ мислим да би на четири победе било 4:0 или 4:1 за првака НБА. Просечна разлика не би била испод 20 поена. Тако да је ипак НБА најјача лига на свету па тек онда Европска.
    (veljko, 9. jun 2021 12:54)

    # Link komentara

  25. Ehh...najbolji teniser i najbolji vaterpolista, ne idu u istu rečenicu sa Nidžom. Tenis i vaterpolo igra max 2000 ljudi. Basket nekoliko desetina miliona A iovako....Joker je prodact of future. Prešo igricu.
    (Goks, 9. jun 2021 12:49)

    # Link komentara

  26. Novak nije čestitao Jokiću niti će da mu čestita, Novak je pun zavisti, nesretan je što je Jokić MVP tako da se to neće dogoditi.
    (Kikujiro, 9. jun 2021 12:48)

    # Link komentara

  27. Da li može neko ko se razume u NBA košarku da mi odgovori, šta misli kako bi Jokić izgledao da je recimo umesto Nurkića trejdovan u Portland, da li bi mu ta košarka odgovarala, saigrači, itd?
    (Deus in Absentia, 9. jun 2021 12:46)

    # Link komentara

  28. Ne razumem se u te stvari, ako neko zna taj proces, kako to ide, broj 15 nosio je Karmelo Entoni, i Jokić nosi broj 15, i šta sad?
    (Kikujiro, 9. jun 2021 12:42)

    # Link komentara

  29. Svaki tim bi menjao bilo kojeg igraca za Jokica! MVP!
    (Tasa, 9. jun 2021 12:39)

    # Link komentara

  30. Jokic legenda!
    (johnny, 9. jun 2021 12:35)

    # Link komentara

  31. JOKER!!!
    (King, 9. jun 2021 12:31)

    # Link komentara

  32. Jokića pratim od Olimpijade, tačnije pred odlazak u NBA. Iskreno mi je izuzetno drago da sam ispratio ceo ovaj put u NBA, od prve utakmice tačnije rukija, pa sve do emvipia, a biće mi još draže da ispratim Nikolino osvajanje prstena. pozdrav svima!
    (Šmiki, 9. jun 2021 12:31)

    # Link komentara

  33. Imamo najboljeg tenisera, kosarkasa i vaterpolistu na svetu. Samo jos fudbaler fali :)
    (o_o, 9. jun 2021 12:29)

    # Link komentara

  34. Sta vredi sto je MVP kada mu americke sudije ne daju nijedno slobodno bacanje. Ja se kreten budim 2 sata pre posla gledati ligu gde se Jokic ocigledno diskriminise u odnosu na americke igrace. Necu vise gledati tu rasisticku ligu.
    (Kostarikanac, 9. jun 2021 12:27)

    # Link komentara

  35. joka frljoka najbolji

    sve je moguce
    (kalcokera I Croasano jaguar, 9. jun 2021 12:23)

    # Link komentara

  36. Bravo za majstora i da tako ostane sto duze. Zdravlje da te posluzi
    (Srdjan, 9. jun 2021 12:23)

    # Link komentara

  37. Bravo za majstora i da tako ostane sto duze. Zdravlje da te posluzi
    (Srdjan, 9. jun 2021 12:22)

    # Link komentara

  38. Dva Dzokera Srbi, bravo momci!
    (Sportsman, 9. jun 2021 12:20)

    # Link komentara

  39. MVP - najkorisniji igrač NBA lige u ovoj sezoni.
    (patriot, 9. jun 2021 12:18)

    # Link komentara

  40. Nije najbolji igrac planete, vec najbolji igrac u NBA-u!!! Nemojte molim vas da popularisete te americke gluposti, kada neko osvoji titulu u NBA-u oni napisu da je to svetski pobednik, a takmicili se timovi iz USA i jedan tim iz Kanade. Mozda je to najbolja liga, ali ne moze tek tako neko da se zove svetski pobednik.
    (laki, 9. jun 2021 12:17)

    # Link komentara

  41. Je l je Đoković preko društvenih mreža na kojim ga prati više miliona ljudi čestitao Jokiću?
    (SrBska posla, 9. jun 2021 12:12)

    # Link komentara

  42. Ne mogu da citam ovog Nikolica, decko je po profesiji fanboj uspjesnih domacih sportista... Samo zelim da cestitam Nikoli na zasluzenoj nagradi. Svaka cast za sve sto si uradio. A nocas ponovo dodji na manje na poene, asiste i skokove. Mada skokovi nisu upitni. On to ni ne radi. Pribojavam se da ce zbog nagrade htjeti jedno 40 da uvali.
    Znaci Finiks 1, i Jokic sve na manje. To vam je skoro 10 kvota.
    (Srbabre, 9. jun 2021 12:11)

    # Link komentara

  43. Bravo Jokeru, najbolji igrac i jos bolji covek!!! Srpski ponos i primer za sve nas!!!
    (Batman, 9. jun 2021 12:10)

    # Link komentara

  44. Bravo,Nikola!
    Svaka čast!
    Uz Novaka,ponos Srbije!
    (milan, 9. jun 2021 12:09)

    # Link komentara

  45. Pravi si uzor- svaka cast. Cestitke tebi i tvojoj porodici, lafcino
    (Rodni, 9. jun 2021 12:08)

    # Link komentara

  46. То бре!!! Данас частим!
    (Прави Србин, 9. jun 2021 12:08)

    # Link komentara

  47. Bravo za Kralja Jokića!!!
    (Boza, 9. jun 2021 12:01)

    # Link komentara