"Mlečne" zvezde

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal progutali su svojom teniskom dominacijom mnoge generacije. Teniski svet se pita – šta dolazi posle, ima li novih nada?

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Momir Kecmanović?!
    (Lillian, 5. avgust 2021 02:37)

    # Link komentara

  2. Hoće li neko uspeti da obori Novakov rekord od 9 Australian Opena, a još je čovek aktivan i ubošće ovaj gren slem bar još dva puta?! I na kraju, niko nikada neće dostići Novaka, Rafu i Federera.
    (Bardami, 3. avgust 2021 16:29)

    # Link komentara

  3. Desnjak i levak...
    (kibo, 23. mart 2021 11:38)

    # Link komentara

  4. Pa jeste vi normalni? Kakav Novakov naslednik... Hamad ce biti novi Kecmanovic ili Lajovic. Novak ce postati najveci svih vremena, i vi pricate o nasledniku? To jos u Srbiji. Pa u narednih 300 godina se nece roditi takav kao Djokovic u svetu, a kamo li u Srbiji. Isto sa Federerom i Nadalom. Ostavite te price o laznim naslednicima molim vas. Cinjenica je da ce tenis izgubit 70 posto fanova kada BIG 3 ode. Sva finala ce izgledati kao na US Openu ovo, ko ce to gledati...
    (Sportsman, 23. mart 2021 09:56)

    Чекај бре, пријатељу..полако. Нико није рекао да ће Хамад бити Новаков наследник у освајању ГС титула и мастерса, него више у фазону, оно као: Ко ће бити српски рекет број 1 када оде Новак. У том контексту је споменут и млади Шпанац. Не као неко ко ће освојити 10+ РГ-а, него као најбољи шпански играч свог времена. И морам да признам да бих се до скоро сложио са тобом да ће тенис изгубити 70% публике кад оду БИГ3, али..гледајући сва ова имена младих нада, морам признати да ће ме итекако занимати шта ће се дешавати после БИГ3 и самим тим ћу и пратити. Има неколико вррррло занимљивих играча, пре свега млађих, а који ће по мени помрсити конце овима који су нешто старији и сада већ искуснији од њих (Меда, Цици, Зверко, Тим, Рубљов..)
    Било како било, мислим да неће бити неиснтересантан период ни кад оде БИГ3. Можда неће бити тај ниво тениса, али ће сигурно бити занимљиво.
    (Needukovan, 23. mart 2021 10:54)

    # Link komentara

  5. Postoji samo jedna stvar, ustvari dve, koje su sigurne barem što se tiče budućnosti tenisa. Prva je da ništa nije sigurno i da ne možemo predvideti budućnost, a druga je da svi rekordi mogu biti oboreni jednog dana, osim rekorda Rafaela Nadala, da jedan igrač osvoji jedan Grand Slam 13 puta. Možda i taj rekord neko obori nekad, ali su male šanse da to Nadal i stariji od njega dožive. Sve ostalo je moguće.
    Među sadašnjim tzv. next gen., poput Medvedeva, Zvereva, Cicipasa itd. ne vidim ni jednog igrača, koji će osvojiti više od 3, 4 GS turnira. Doduše, i NOvaku sam prognozirao 7, 8, ali on je tada imao 20 godina i jedan GS u džepu.
    Sve se menja, vidimo da fudbal i košarka nisu isti kao pre 20, 30 godina, a tenis ponajviše, tako da ne znamo da li tamo negde trenira neki novi Federer, Nadal ili Đoković. Ne znaju ni oni, koji ga treniraju, jer su mnogi pomislili da će Kirjios biti novi šampion, a on je samo zamenio Tomića kao dvorsku ludu. A I Tomić je bio velika, velika nada i sad ga nema nigde.
    Postoji neko pravilo, da igrač potiče iz srednje klase, da mu roditelji nisu ni siromašni, ni bogati, da mogu da plate sve troškove, koji nisu mali, ali da budu "gladni" uspeha, i mora da bude visok između 185 i 195. Barem je do sada važilo takvo pravilo, ali i to se može promeniti, jel da.
    (Predo, 23. mart 2021 10:51)

    # Link komentara

  6. Ognjen Milić.
    (bg, yu, 23. mart 2021 10:47)

    # Link komentara

  7. Pa jeste vi normalni? Kakav Novakov naslednik... Hamad ce biti novi Kecmanovic ili Lajovic. Novak ce postati najveci svih vremena, i vi pricate o nasledniku? To jos u Srbiji. Pa u narednih 300 godina se nece roditi takav kao Djokovic u svetu, a kamo li u Srbiji. Isto sa Federerom i Nadalom. Ostavite te price o laznim naslednicima molim vas. Cinjenica je da ce tenis izgubit 70 posto fanova kada BIG 3 ode. Sva finala ce izgledati kao na US Openu ovo, ko ce to gledati...
    (Sportsman, 23. mart 2021 09:56)

    # Link komentara

  8. Po meni, uspeće oni koji se najbolje odupru negativnom uticaju društvenih mreža i svega što one donose (i što će tek doneti).
    Danas je psihološki dosta teže probiti se kao mladi igrač koji tek gradi samopouzdanje. Izgubiš meč i odmah te sačeka lavina negativnih komentara kako nemaš pojma, kako nemaš glavu (ili nešto drugo), kako si namerno izgubio... Pogledajte samo koliko negativnih komentara ovde ima kada Novak izgubi, a zamislite da to treba da čita neko sa 18 godina na svom profilu.
    Da ne ulazimo tek u polemiku oko novca. Novak je morao kroz tenis da dođe do zarade da vrati uloženo u sebe (postoji razlog zašto se kaže da je tenis sport za bogate) i to je takođe jak motivator za rad. Danas čim napravite neki rezultat odmah se sponzori zalepe za vas i kroz marketing (klikove i lajkove) vi vratite investiciju. Čudno bi bilo da ovi iz teksta nisu svi već kontaktirani od strane jednog ili više brendova.
    Danas je više nego ikada izazov ostati dosledan napornom radu, ne obazirati se na kritike i graditi uspeh pored svih stranputica.
    (Otheym, 23. mart 2021 09:55)

    # Link komentara

  9. tenis je već godinama na dnu. a preti im još dublje dno.
    (Piemonte Calcho, 23. mart 2021 09:53)

    # Link komentara

  10. Velikani ne mogu se dostici. Osvojili su zajedno oko 60GS i 120M+ZM.
    IGRAJUCI JEDAN PROTIV DRUGOG POSTALI SU NAJBOLJI.
    Djokovic i ovde je prvi sa 142meceva i 81 pobedu protiv Nadala, Federera i Mareja.
    (ZORAN, 23. mart 2021 09:26)

    # Link komentara

  11. Svakih 2-3 godine čitamo ovakve tekstove, kao ovo je nova generacija koja će preuzeti primat u svetu tenisa. Počelo je sa Dimitrovim,Tomićem,Sokom...pa nastavili sa Timom...pa sada Medvedev, Zverev, Kirjos..evo sad i nove ture talenata. Realno ova trojka je vrhunac tenisa u istoriji, realno po kvalitetu niko od ovih igrača nije im ni blizu, i jedino što će nove nade dovesti na vrh je neminovni protok vremena, i povlačenje velike trojke
    (Gatsby, 23. mart 2021 09:23)

    # Link komentara