Nije smak sveta

Ne, neće se ugasiti srpska košarka zbog jednog poraza.

Pošaljite komentar
  1. Da se ne lažemo, košarka nam je u banani...pre 20 godina bi ovu Švajcarsku dobio tim od 10 igrača iz treće lige, sad moramo Jokića da cimamo da pomaže. A i taj večiti talenat Simanić, ma dokle ga više čekamo? Ma uzmi loptu sam i daj im 60 poena bre
     (CJC, 29. novembar 2020 16:15)

    # Link komentara

  2. Волео бих да чујем састав Б тима у том случају.
    Више од пораза ме боле наступи Загорца и Симанића (он је чак јуче био један од бољих). Хеј, па они су потписивали за НБА тим (Загорац) и кандидат за НБА (Симанић). Чуда се дешавају, надати се да ће се десити и у овом случају, али
    су обојица неповратно изгубљена и за иоле озбиљну (АБА) кошарку. Штета, баш штета.
    (Миле, 29. novembar 2020 14:59)

    # Link komentara

  3. . I upitna selekcija igrackog kadra u mladjim kategorijama u kojoj su pare bitnije od talenta. (mare, 29. novembar 2020 09:56) 

    (mare, 29. novembar 2020 09:56)

    Bravo za komentar! Znam o čemu pričaš posebno je ključna zadnja rečenica. Moje dete trenira i dobro sam upoznat šta se radi.
    (Pr, 29. novembar 2020 12:23)

    E to uvek se javi neki roditelj koji zna. Jer njegovo dete je najbolje. Ima i nas koji su trenirali košarku. Jedno što mi nećemo napraviti playmejkera sigurno sledećih 20 godina. Ako nemaš 200 cm nisi nikakav talenat. Pa da u reprezentaciji te visine su nam playmejkeri. Postoji jedan drugi sport , čuveni fudbal gde fizičke predospozicije nisu potrebne. Pa nek ti stručnjaci prepoznaju taj čuveni "talenat".
    (I tako..., 29. novembar 2020 14:56)

    # Link komentara

  4. Sve dok ovako sve relativizujemo nasem sportu nece biti bolje, a stanje je ocigledno uzasno!
    Nekada smo imali prvake Evrope i Sveta u mnogim ekipnim sportovima, kako klupskim, tamo i reprezentativnim, danas smo u svemu druga ili treca liga!
    Od prvaka Evrope u rukometu Metaloplastike, preko prvaka u vaterpolu Beceja, Partizana, CZ, prvaka Evrope u kosarci Partizana, do prvaka Evrope i Sveta u fudbalu CZ, mi smo spali na igranju pretkvalifikacija kvalifikacija za LŠ u fudbalu, u kosarci smo osrednje ekipe, ali samo zahvaljujuci strancima, dok u rukometu i vaterpolu nasi klubovi ne pretstvaljaju ama bas nista u evropskom i svetskom sportu!
    I ista prica je u reprezentativnom sportu, od evropskih i svetskih prvaka u mnogim sportovima smo spali na treceligaski nivo, a niko za to ne snosi krivicu!
    Ni vlast, ni savezi, ni ministarstvo sporta, ni ministar, niko, a objasnjenja su nam da to nije smak sveta!
    Pametnom dovoljno!
    (iskusan, 29. novembar 2020 14:52)

    # Link komentara

  5. nikad nismo izgubili od svajcarske
    (saki, 29. novembar 2020 14:45)

    # Link komentara

  6. Problem je u celokupnom raspadu drustva pa i sporta. Ziveli smo na rezultatima minulog rada a sada to polako prestaje. Od Bogdana se u nasim ligama nije pojavio ozbiljan igrac(Jokic i Micic nisu stasali u ABA ligi) a tome ima vec skoro puna decenija. E pa kad nema baze nema ni nadgradnje!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matori 2, 29. novembar 2020 12:36)

    Kako bre Jokić nije stasao u ABA ligi? Šta je trebao da osvoji ABA i Euroligu sa 20 godina. I to sa Megom. U svakom slučaju se razvijao kao mlad igrač. I proglašen je za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača 2014/2015.
    (ABA je problem?, 29. novembar 2020 14:22)

    # Link komentara

  7. U Srbiji se vec godinama ne radi dobro sa mladjim selekcijama i to je cinjenica. Da li je problem do nestrucnih trenera, uslova ili sta vec, to treba neko u Kosarkaskom savezu da ispita ali ako se nastavi ovako i kada trenutna generacija ostari, mi cemo biti drugorazredna ekipa na nivou Madjarske, Slovake i slicno.
    (Milutin, 29. novembar 2020 14:21)

    # Link komentara

  8. Nije smak sveta ali je stamooootaaaa!!!!!
     (Komšija, 29. novembar 2020 14:11)

    # Link komentara

  9. Ne mogu se u potpunosti sloziti sa cinjenicom “gomila stranaca” je razlog.Razlog lezi u bezbroj skoli kosarke koji angazuju studente da rade sa decom.
    To sto Savez nema ideju niti radnu grupu koja bi insistirala da u Aba i u ligi Srbije moraju da igraju domaci igrac na parketu,to je vec pitanje adekvatnosti ljudi na celnoj poziciji KSS,ovaj rezultat je samo lose sistemsko vodjenje skoli kosarke vec dugi niz godina...Savezu zbog broja placenih kotizacija odgovara da ih ima vise iako je rezultat svega toga poguban.Stranci su tu da koliko toliko se nasi timovi ne brukaju u Evropi jer mi nemamo igrace koji bi parirali svetski timovima a da se neobrukaju.
    (Kafa s ukusom slobode, 29. novembar 2020 10:49)

    I ovako malo tužno izgledaju danas i Partizan i C. Zveda sa toliko stranaca u ekipi.
    Zar ne može bar glavni igrač da bude naš? Ja se i ne sećam kad je najbolji igrač Partizana ili C.Zvede bio domaći košarkaš?
    Ako ne može to. Onda ostaje samo jedno da se brukaju klubovi ili reprezenzacija. Jer ako ovako nastave imaćemo novog igrača u NBA
    za 20 godina.
    (I tako..., 29. novembar 2020 14:08)

    # Link komentara

  10. Замислите да ми добијемо Русе или Амере у хокеју, јер им нису играли НХЛ играчи - хахахахахах! То је ово!

    Хвала Небојши и Остоји, више Небојши!
     (Википедија новинарство, 29. novembar 2020 13:43)

    # Link komentara

  11. Podsetilo me na onaj poraz od bugara 1987...
    Na klupi Duda, na terenu Drazen, Paspalj i ostali asovi... Utepali nas bratkovci, ali znamo sta je bilo posle... Prezivecemo i ovo...
     (Roskilde, 29. novembar 2020 13:33)

    # Link komentara

  12. "Naravno da nije. Samo je ružno da se Igor napucava i krivi za sve. Čovek nije odradio jedan pošten trening."
    A zašto nije odradio? Znao je mesecima unapred kada će biti utakmica. Znao je da mu je tim četvrta liga. Ako nije mogao da ih skupi sve, mogao je da okupi njih 5-6, pa nek treniraju vikendom sa Borcem, FMP-om ili Megom. Ako nije imao vremena da dolazi u Srbiju, mogao je da pošalje pomoćne trenere, a da ih on gleda preko kamere. Svašta je moglo da se uradi, ali ništa nije. Jer svi imaju potrebu da se prave Ameri "svi će doći spremni i onda ćemo na dva treninga da se spremio"....
     (Mare, 29. novembar 2020 13:33)

    # Link komentara

  13. Kad Dangubić i Zagorac šutnu za trojku, ugasi se jedna škola košarke
     (Hogar, 29. novembar 2020 13:15)

    # Link komentara

  14. Jeste, šokantno je, a i smak je sveta.
    Ovo je sramota nad sramotama.
    Ne može se ublažiti ova katastrofalna sramota tek tako, jednim tekstom.
    Ostaće večno upamćena. Sramota.
     (panter pudlica, 29. novembar 2020 13:09)

    # Link komentara

  15. Kad prestanete da igrace u reprezentaciji delite na vecite rivale, progledacemo kao drustvo (mada tesko). Nije bitno ko odakle dolazi i nismo izgubili zato sto je Zagorac iz Partizana ili Simanic iz Zvezde, vec zato sto nam mladi igraci ne dobijaju sansu i odlaze preko a nisu formirani igraci.kad igra reprezentacija mene zanima samo da li smo pobedili a ko je dao kos nije nimalo vazno.Pa jel treba da se radujem pobedi reprezentacije samo zato sto je kos dao igrac Partizana. Mozda dok su igrali Bodiroga, Savic pa i Nakic Kukoc (secam se tih vremena) nisam trebao da skacem od radost jer je kos dao Bodiroga a on nije u Partizanu.PRomenite razmisljanje malo bar sto se tice reprezentacije, citajte malo a ne samo da zevate u zadruge i farme.
    (svi znaju sve, 29. novembar 2020 13:02)

    # Link komentara

  16. Nije smak sveta, ali je veliki samar nasoj kosarci. Pot nema sta tu da trazi, Avramovic nije los ali mnogo srlja verovatno zato i nije postigao mnogo u karijeri. Onaj Andjusic kao da je Dzordan licno...Odbrana ne postoji, mogu razumeti ne ide kos, ali primiti toliko poena e onda je to veliki problem... Velike nade srpske kosarke Zagorac, Dangubic, Simanic...
    (Marko, 29. novembar 2020 12:49)

    # Link komentara

  17. Imali smo pobedu al je Andjusic ispao tragicar.
    Bleda igra od tih momaka nisu uigrani i nisu bili na visini, al s druge strane treba imati u vidu da niko od njih nkd nije bio ni na sirem spisku selektora, ni u prvih 30 a kamoli da igra za A ekipu, tako da ostaje nada da bi sa FIN mogli da naprave preokret ali tesko, realno je februar i 2 pobede kod kuce sa iole jacim igracima..
    (C i n i k, 29. novembar 2020 12:49)

    # Link komentara

  18. Problem je u celokupnom raspadu drustva pa i sporta. Ziveli smo na rezultatima minulog rada a sada to polako prestaje. Od Bogdana se u nasim ligama nije pojavio ozbiljan igrac(Jokic i Micic nisu stasali u ABA ligi) a tome ima vec skoro puna decenija. E pa kad nema baze nema ni nadgradnje!
     (matori 2, 29. novembar 2020 12:36)

    # Link komentara

  19. Sto se mene tice smak sveta, uspeli ste i kosarku da unistite..Bravo !!!
     (Dambldor, 29. novembar 2020 12:35)

    # Link komentara

  20. Kad vidim Dangubica da sutira za tri poena e to je smak svijeta??
    (Roki, 29. novembar 2020 09:55)

    i zagor je fantastičan

    odakle dolaze?
     (kalcokera i trokorak bili, 29. novembar 2020 12:35)

    # Link komentara

  21. Pa ovo je samo nastavak propadanja, a ne vidi se da ce biti bolje. Nama ne treba drugi trener, ili drugi igrači, nama treba promena sistema iz korena, celog sistema, drzave i mentaliteta u glavi. Dzaba sav talenat i dinarska visina i tradicija, ako nema radne etike.
    (tocka, 29. novembar 2020 12:25)

    # Link komentara

  22. (mare, 29. novembar 2020 09:56)

    Bravo za komentar! Znam o čemu pričaš posebno je ključna zadnja rečenica. Moje dete trenira i dobro sam upoznat šta se radi.
     (Pr, 29. novembar 2020 12:23)

    # Link komentara

  23. Ubedjen sam da smo igrali samo zadnju cetvtinu sa Micicem ili Teodosicem sigurno nebi izgubili,ovako sa Andjusicem koji i nije plej a to samo nas Igor nije znao morali smo da izgubimo
    (dr.Misa, 29. novembar 2020 12:23)

    # Link komentara

  24. Nije smak sveta???? Nego sta je??? Bez obzira da li se igra sa trecim, cetvrtim..., timom, poraz od Gruzije i Svajcarske, je vise nego "smak sveta"!!!!! Trpali su trojke odakle su hteli, a Kokoskov se nije potrudio da pre svega to brani, jer je bilo ocigledno da su svajcarci kosarkaski "tanki", po znanju i umecu pod kosem, ili poludistance. Dakle KOKOSKOV JE IZGUBIO UTAKMICU, kraj price. O glavu nam se obija dovodjenje stranih kosarkasa, zanemaruje se rad sa mladjim selekcijama i to se VIDI IZ SVEMIRA!!!!!
    Sta radi KSS, OVO JE I NJIHOV PORAZ(sve isto kao i sa fudbalom, samo sa mnogo manje para)!!!…!!
    (gari, 29. novembar 2020 12:20)

    # Link komentara

  25. naravno da nije smak sveta, ali se smak srpske košarke nazire i ovo je definitivno najveća bruka u istoriji iste! to je samo dokaz da mi nemamo dostojnu bazu iz domaće lige , aba lige i trećerazrednih klubova, da nam se fond igrača smanjio i polako, ali sigurno doći ćemo na kvantitet dobrih igrača kao što imaju Hrvati, Rusi, Turci, Grci.. znači, u ovoj dekadi, tri, četiri vrhunska igrača, ostali su tu da odrade posao, ako uspeju! kako nam je i trenerska struka isto upitna, a klubovi prepuni stranaca, mladih igrača sve manje, crno nam se piše! stoga, ovaj poraz od poluamatera iz CHF je pored blamaže, veliko otrežnjenje i crvena lampica..
     (vlade, 29. novembar 2020 12:16)

    # Link komentara

  26. Problem je u kss. Ništa ne rade na stvaranju mladih igrača. Odlično poznajem situaciju u mlađim kategorijama beogradske košarke. Tu je odgovoran, inertan i nezi eresovan ksb. Klubovi su svi privatni, ima ih preko sto u Beogradu. Izdržavaju se od članarine(5000 - 7000)mesečno.Za roditelje veliki novac, a za klub nedovoljno. Cene zakupa sala velike, (zimi se većinom ne greju) obaveze prema savezu ogromne, takse, naknada sudija, delegata, zapisničar.. Savez živi odlično od toga. Podeli po neku loptu i prošle godine, mislim tri ili pet stonih semafora i to je to. Kazna za tehničku grešku je 2.000 dinara i to dele ko aperitiv. Nemilosrdno kažnjavaju čak i pionire, a to plaćaju roditelji. Mogu ovako još dugo da nabrajam. Zadnje od košarkaškom saveza Beograda, prvi je prekinuo takmičenje zbog kovida i ako na utakmicama nema publike a i mahom se igra po školski salama. Ostali igraju a gospoda sde kući i vode savez. Šta vode, deca nemaju motiv kada se ne takmiče. Inače i bez kovida su samo profiterska organizacija.
    (Pavle, 29. novembar 2020 12:01)

    # Link komentara

  27. osmi tim nemačke u fudbalu ,možda bi izgubio od 5 reprezentacija evrope i to najjačih ,kraj tačka.
    Srbija u košarci sme da izgubi u evropi od 5 reprezentacija sa trećim timom ali od švajcarske ni pod razno - ovi što su sinoć izgubili , nikad više poziv u reprezentaciju
     (SRBIN, 29. novembar 2020 12:01)

    # Link komentara

  28. Postoji jedan problem danas svi igraju Kosarku, tako da nista cudno ako se izgubi od manje poznate Reprezentacije koja je bila naravno vise motivisana. Niste vi bogom dani ovi drugi manje vredni.
     (Clasic, 29. novembar 2020 12:00)

    # Link komentara

  29. Naravno da nije, ali je bruka i sramota.
    (Milan, 29. novembar 2020 12:00)

    # Link komentara

  30. Nexus@
    KSS ne kontroliše ni KLS ni ABA gde je većina "talentovanih" igrača... država daje pare CZv da bi nadomestila godine neuspeha, i Partizanu da bude konkurentan ali uvek podređen(dugovi ne nestaju kao nekima)... tuga je što daje pare a ničim ne uslovi ta dva tima... ako već hoće nek proglase košarku nacionapnim sportom i donesu propise o doniranju para klubovima, ali i uslove poslovanja odnosno raspolaganja prama... ili da privatizuju skroz klubove, da funkcionišu bez državnih para i prepusti ih da se bore da prođu prvu fazu EK ili da igraju LŠ...KSS se može kriviti za neuspeh u radu sa nacionalnim selekcijama, ali za stanje u KLS i ABA ne može, jer ne upravlja tim takmičenjima... jedino u muškoj timskoj košarci upravljaju KRK... Miško i Čović sa Megom i FMP-om su suzili mogućnost Partizanu i Czv da dođu do mladih talenata(svi bi odmah pare i uspeh i idu prečicama)... onda dođe Čovke u Czv pa im simbioza sa FMP dade neke igrače ali i to se istroši zbog prednosti rezultata nad razvojem igrača... Partizanu zavrnuše pare da bi oterali Duleta koji je radio sa mladima i pravio od njih igrače... a opet Dule je i trošio neke mlade jer nisu mogli da odgovore njegovim zahtevima...Đilas je podigao savez, ali onda je krenulo mešetarenje menadžera u vezi sastava reprezentacije...zato i odlazi Đorđević zbog problema sa Jokićem i Marjanovićem i stalnog pritiska Miška koji je želeo da može da ubaci i izostavi koga hoće od svojih i grača eto sad to i može... niko nije naivan i bez krivice, ali izgleda da su sada pare mnogo važnije od ljubavi prema dresu... uvek su bile, ali sada je to neka krajnost.
     (Srđa Zlopogleđa, 29. novembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  31. Gledao sam davno emisiju u kojoj je jedan trener, čijeg imena ne mogu da se setim, objasnio kako propada srpska košarka. Naravno, najveći krivci su Partizan i Zvezda koji su otimali talente Vršcu, Radničkom KG, Vojvodini, Borcu itd. Umesto da su placali obeštećenja pa da taj klub može te pare da ulozi u razvoj novih mladih igrača, oni su ih otimali. I sad smo dosli u situaciju da su ti klubovi skoro pa amaterski a Zvezda i Partizan zbog “rezultata” nemaju vremena da istrpe mlade igrace. Pritom je najveća muka i sramota sto jedino KKP i KKCZ dobijaju pare od države. Definitivno je vreme za promene, da se KKCZ i KKP privatizuju a da se drzavne pare ulože u KLS.
    (Diletant, 29. novembar 2020 11:49)

    # Link komentara

  32. Sranota jeste, ali sto bi se neko trudio da izbori plasnan na Ep ako zna da nema sanse da zaugra u timu na samom takmicenju.. FIBA out!
    (King of Snake, 29. novembar 2020 11:40)

    zato sto je sportista, a ne komentator na portalima ... uostalom, ako nece da se trudi, ne prihvati poziv. Igranje za reprezentaciju nije obaveza.
     (neko ko zna, 29. novembar 2020 11:47)

    # Link komentara

  33. Što se mene tiče smak sveta. Kao kad bi u fudbalu reprezentacija Malte pobedila trecu ekipu Brazila. Sramota
     (petar-nbg, 29. novembar 2020 11:46)

    # Link komentara

  34. Ne znam da li je autoru teksta jasno da uvek igra i pobedi srce a ne nekakva izvikana imena.

    Reprezentacija od 02 indijanapolisa( izuzev nekih svetlih momenata) deluje kao da nema srce.
    (U boat, 29. novembar 2020 11:44)

    # Link komentara

  35. Nadam se da će Teodosić, Jaramaz i Milosavljević biti spremni i u timu za naredni "prozor".
    (Igračine, 29. novembar 2020 11:41)

    # Link komentara

  36. Sranota jeste, ali sto bi se neko trudio da izbori plasnan na Ep ako zna da nema sanse da zaugra u timu na samom takmicenju.. FIBA out!
     (King of Snake, 29. novembar 2020 11:40)

    # Link komentara

  37. Šta je meni iz ovoga svega najupečatljivije to je pitanje svih pitanja kako su ovi što vode evropsku košarku mogli da je ovako unište a da za to niko ne odgovara.Kako je moguće da se tim diletantima ne može stati na put.Kao prvo i osnovno treba zabraniti ovim strancima dolazak u Evropu jer se sa njihovim dolaskom uništavaju tako mladi evropski igrači.A kao drugo treba zabraniti odlazak evropskim igračima u NBA jer se tako uništavaju reprenzetacije pošto im klubovi za koje igraju ne dozvoljavaju da se odazovu pozivu u reprenzetaciju.Ako je cilj da na evropskom i svetskom prvenstvu ne igraju najbolje reprenzetacije već neka Švajcarska,Gruzija,Finska onda to nije nikakav cilj već uništavanje evropskih i svetskih prvenstava.A takođe i Evro lige koja liči na NBA do plej ofa.
    (Ljubo, 29. novembar 2020 11:39)

    # Link komentara

  38. Autoru ovog teksta mogu reći da je u pravu kada je rekao da nije smak svijeta, ali je ovo početak kraja srpske košarke. Krivaca ima mnogo a najveći je sigurno KSS. Svojim propisima o broju stranaca u domaćim klubovima, direktno su nanijeli štetu mladim igračima koji teško dobijaju priliku za igranje a samim tim i za razvoj. A sve zbog toga da naši klubovi mogu ući u plej of evropskih takmičenja. Pa ranije smo bez tih stranaca osvajali evropska klupska takmičenja protiv ekipa koje su i ranije imali amerikance.
    (Nexus, 29. novembar 2020 11:20)

    Nisi u pravu. Postoji ogranicenje stranaca u domacim klubovima, ali sta to vredi kada NEMA DOMACE LIGE. KSS nema nikakve ingerencije da propisuje bilo sta, pa i broj stranaca u ABA ligi, privatnom takmicenju. Tacno je da smo raniji uspevali bez stranaca, ali bas zato sto smo imali svoju ligu u kojoj su nasa deca imala mesto da igraju i stasavaju u igrace. Onda Zvezda i Partizan, pa i FMP, Hemofarm... one najbolje dovedu u svoje redove. To je sistem i on mora da se vrati. Nema temelja za razvoj kosarke, nema baze igraca bez jedinstvenog nacionalnog prvenstva!
     (my way, 29. novembar 2020 11:39)

    # Link komentara

  39. Izgleda niko ne sme da uporedi vodjenje ekipe Kokoskova,
    kada je u pitranju Fener i tehnicke i iskljucenja,
    odnosno Srbije kada cuti i gleda.
    (GM, 29. novembar 2020 11:32)

    # Link komentara

  40. Srpska košarka je već propala zbog kompleksaša iz Zvezde i zvezdaša generalno koji su "uzeli" stvari u svoje ruke. Čista istina koja nam ne odgovara da je čujemo i zbog koje ćemo još više propadati u svakom segmentu sporta i društva. To je teško zlo.
    (Liga šampiona, 29. novembar 2020 11:16)

    Cekaj malo, Mega, FMP, BOrac puni domacih igraca. Pa gde su onda ti talenti u reprezentaciji? Ili nisu bas toliko talentovani?
    (Motorbreath, 29. novembar 2020 11:31)

    # Link komentara

  41. Kalinic, Guduric i Marinkovic su otisli za po milion evra, o kakvom zadrzavanju talenata vi pricate?
    (Mutombo, 29. novembar 2020 11:29)

    # Link komentara

  42. Pre par dana gledam snimak utakmice Partizan - Real.Partizan uspeva sa samo jednim strancem, da pobedi slavni Real.Završni komentar pobedjen je tim koji je bio deset puta skuplji od Partizana.
    A danas u klubovima sve sami stranci,tek poneki vrhunski igrač.
    (DRAGAN, 29. novembar 2020 11:28)

    # Link komentara

  43. U ovim kvalifikacijama se dešava upravo ono šta FIBA želi, da "mali"pobeđuju "velike", Švajcarska Srbiju, Danska Litvaniju, pa čak i Izrael Španiju. Ono šta mi treba da shvatimo, je da jednostavno u Srbiji više nema vanserijskih talenata. Deca ne žele da se bave sportom, imaju druge prioritete. Ono malo talentovanih, roditelji, sa 14-15 godina vode u inostranstvo nadajući se da će tamo izgraditi karijeru, a najčešće propadaju i igraju u nekim nebitnim timovima.
    Moje mišljenje je da Zvezda i Partizan sa svojim strancima nisu krivi za ovo, jer oni su vrh brega, a ne stvaraoci igrača. Igrači su se nekad stvarali u Čačku, Kraljevu, Valjevu, Leskovcu, Vršcu....i kao gotov proizvod dolazili u Zvezdu i Partizan gde su samo izbrušeni. Nedostatak domaćih kvalitetnih igrača nameće situaciju gde se stranac angažuje. Vrhunski klubovi traže rezultat, a ne da razvijaju igrače. Uzmimo primer Simanića, ako je neko dobijao šanse to je on, a igra i dalje kao da nema ni malo volje i žara u sebi da nešto postigne, pa hvala dečko, nećemo te mi čekati na tom putu da se ti trgneš, nego uzimamo igrača koji može odmah da igra. Sličan primer je i Dobrić, ali ne toliko karakterističan kao Simanić. Ni Zagorac nije ništa drugačiji, igrao je bolje sa 20 godina nego sa 24, nazadovao umesto da napreduje.
    Posebna priča su treneri, Srbija je bila u vrhu dok je imala vrhunske trenere, a koji su se razvijali pod rukom profesora Ace Nikolića. Sada imamo Dudu Ivkovića koji je totalno skrajnut od strane saveza, zašto, ko to zna, verovatno što je u nekom trenutku na izborima podržao predstavnika opozicije. Ako je to razlog da nam trenerska struka propada, onda državi nije stalo do košarke.
     (objektivan, 29. novembar 2020 11:27)

    # Link komentara

  44. @10:27. Da, a je bi tebi isto tako, samo zato sto se tako lepo podsmejavas.
     (vsop, 29. novembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  45. Autoru ovog teksta mogu reći da je u pravu kada je rekao da nije smak svijeta, ali je ovo početak kraja srpske košarke. Krivaca ima mnogo a najveći je sigurno KSS. Svojim propisima o broju stranaca u domaćim klubovima, direktno su nanijeli štetu mladim igračima koji teško dobijaju priliku za igranje a samim tim i za razvoj. A sve zbog toga da naši klubovi mogu ući u plej of evropskih takmičenja. Pa ranije smo bez tih stranaca osvajali evropska klupska takmičenja protiv ekipa koje su i ranije imali amerikance.
     (Nexus, 29. novembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  46. Srpska košarka je već propala zbog kompleksaša iz Zvezde i zvezdaša generalno koji su "uzeli" stvari u svoje ruke. Čista istina koja nam ne odgovara da je čujemo i zbog koje ćemo još više propadati u svakom segmentu sporta i društva. To je teško zlo.
     (Liga šampiona, 29. novembar 2020 11:16)

    # Link komentara

  47. Odavno se fudbal,kosarka, igra za novac,zasto bi bilo koji igrac pa neka je iz druge lige igrao utakmice znajucu da ih igra za igrace iz NBA ili skupih evropskih klubova i to pod sloganom "Dres najdraze boje se ne odbija",KSS nema plan niti program u smislu koje igrace treba zvati,svima je jsno da na primer KK Mega bi obezbedio tri pobede u ovom prozoru i to sa svojim trenerom,Pall Mall-razmislite o tome,pozdrav.
    (XYZ, 29. novembar 2020 11:13)

    # Link komentara

  48. Ma najveći problem je što zapravo nikoga u KSS ovo ne tangira aman ni jedan posto
     (Dragan, 29. novembar 2020 11:12)

    # Link komentara

  49. Kada trenera sa najvise stvorenih asova,najvise reprezentativaca i NBA igraca sutnemo ostanu poluigraci i tim bez igre.
    (Sava, 29. novembar 2020 11:07)

    # Link komentara

  50. Problem nase kpsarke su menadzeri gde je maldi igrac koji jos treba da uči skuplji od gotovog igraca sttanca. Problem du Mega, Fmp koji sprovode teror sa ucenjenim roditeljima. Problem je aba i eurologa jer kkp kkcz jure strancima po svaju cenu to mesto. Da je barem finansiski isplativi pa da razumem. Ima jos mnogo toga sti ce dovesti da nam ovo bude realnost. Porazi od gruzije, estonike.
    (Zlija, 29. novembar 2020 11:06)

    # Link komentara

  51. Gubimo od Švajcarske za koju igraju amaterski igrači ( uz svo poštovanje), čekamo šta će da uradi Finska da bismo se plasirali na EP? Šta je ovo ako nije smak sveta? Ovo je rezultat zapostavljanja domaćih igrača, njihovog stagnira ja. Nije ovo počelo juče, traje to već 20 godina, ali nas je do sad izvlačio to što smo imali vanserijske talente pa se nije toliko primecivalo. Pa mi već skoro 20 godina nemamo zlato sa nekog prvenstva.
    (Roki, 29. novembar 2020 11:03)

    # Link komentara

  52. Razlozi poraza su daleko dublji !

    Klubovi, "udruženja građana", nemilice rasipaju novac koji im daje država za zadovoljavanje kompleksa, promašenih, ljudi !

    Šteta da još niko ne reaguje na istinu da se, posle katastrofalnih rezultata mlađih selekcija prošle jeseni, niko ne oglašava sa stručnom analizom !!!!

    Nekada se govorilo, i pisalo, kako su košarkaši obrazovaniji i , intelektualno, "jači" od fudbalera.

    Gde su oni sada !

    Zar među njima nema nijedan čovek tipa Nemanja Vidić da napiše : Sram vas bilo !

    Kako njih nema...... Evo ja ću :
    Sram vas bilo kamarilo poslušnika u , takozvanom, Košarkaškom savezu Srbije!

    Moja poruka ima smisla , samo, ako znaju za sram, čast odgovornost.... !

    Sram vas bilo poslušnici !
    (Fer !, 29. novembar 2020 11:00)

    # Link komentara

  53. Uvrezilo se misljenje kako Srbija vrvi od novih Teodosica i Jokica, ali eto forsiraju se prosecni stranci.

    Mislim da tih talenata uopste nema kao sto pricate, odnosno da nisu toliko talentovani kao sto mislite.
    (Lars, 29. novembar 2020 11:00)

    # Link komentara

  54. Dok je legenda, i covek koji je kao igrac, i kasnije kao trener sa timom koji su svi opisivali, najvise doprinosio osvajanju medalja i vracanju u sam vrh svetske kosarke, ovi doktorovi pljuvali coveka svakoga dana. Isto to rade i sa Bogdanom, najboljim igracem svetskog prvenstva, ponavljam, najboljim... Jasno je o cemu se tu radi. No, doktor je tu zato nam ovako ide, a tek ce da nam bude jasno sta nam doktor napravi od reprezentacije. Pozdrav
     (sampion evrope 92, 29. novembar 2020 10:59)

    # Link komentara

  55. Nece se ugasiti zbog poraza od Svajcarske, vec je poraz od Svajcarske posledica laganog gasenja, a gasenje posledica 1483 stranca u srpskim klubovima koje finansiraju srpske firme.
    Negujmo ono sto imamo, a ne napad na evrokupopve i evrolige koje nam nista, nista ne znace ako ih osvoji 5 crnaca koji ce uskoro pobeci za vecim novcem.
    (Nemanja, 29. novembar 2020 10:59)

    # Link komentara

  56. Nije smak sveta, ali je opomena. I to 3-4 u poslednjih par godina. Nažalost iz njih slabo učimo. 3.-4. tim uspe na jedvite jade da ode na prvenstvo, onda dođe 2. tim (nikako da to bude baš PRVI I NAJBOLJI TIM) i uzme medalju ili dovoljno daleko dogura. Onda se malo gurne pod tepih. Fazon "I dalje smo jaki. Vidite kako razbijamo samo kad imamo ekipu. Srbija je zemlja košarke." Jeeeeeej. Ali to nije baza. To nije širina. To je čekanje. To je gledanje u tuđe dvorište i nada da će neko da nam napravi igrača. Mora bolje i više da se radi. Mora da se pokaže petlja.

    Ne može bre reprezentativac i nekadašnji NBA prospekt koji je do juče imao talenat da baca kamena s' ramena sa pola metra. Kako se neko sa 10+ godina aktivnog igranja sudara u uglu terena? Kako ne može najprostija kontra 2 na jedan da se lako realizuje. Nešto ne funkcioniše. Nema se para to je tačno, ali ima malo pameti valjda. Nije bio El Dorado nikad, ali se znalo šta i kako.

    Mora bolje.
    (Gde ja živim, 29. novembar 2020 10:58)

    # Link komentara

  57. Sa Đorđevićem je 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu bio smak svijeta. Sa Kokoškovim poraz od Švajcarske nije
    (sasa pg, 29. novembar 2020 10:56)

    # Link komentara

  58. Primer je između ostalih Simanića koji ne može ni da se približi timu a bi je najbolji junior Evrope. I sa ostalim je slićno.
    (jagomir, 29. novembar 2020 10:05)

    Simanic je dobijao sansu kao niko, narocito kod Tomica i ni kod jednog trenera nije napravio iskorak i nikad na terenu ne deluje zeljan igre.
    (Exe, 29. novembar 2020 10:56)

    # Link komentara

  59. Zbog čega nije igrao Markus Pejdž? Jel je možda povređen ili ga selektor nije pozvao?
    (ašjobeN, 29. novembar 2020 10:55)

    # Link komentara

  60. @error404

    Tacno je da od ovih igraca ovde vecina, tj. svi sa izuzetkom jednog (Baldasari) igraju u domacem prvenstvu, i velika je bruka izgubiti od (za nase uslove i kriterijume treniranja i igranja) rekreativaca. FIBA Ligu sampiona je igrao samo jedan svajcarski tim (iz kog je samo jedan igrac u ovoj reprezentativnoj postavci) i to samo jednu sezonu i nikad vise. Ove sezone cak nisu uspeli ni u tu ligu da se kvalifikuju sa 4 solidna stranca.

    Od igraca koji igraju 3-na-3, kao tim Lozana, na terenu je bio samo jedan igrac (poprilicno transparentan).

    Dusan Mladjan je bio u Radnickom u to vreme i treba se raspitati kako se tamo proveo (ja znam...). Treba takodje proveriti kako su karijere nastavili pomenuti igraci (on se vratio u Svajcarsku jer jedino u Svajcarskoj moze da se igra bez odbrane, ali i bez kojecega drugog).

    Istina, Svajcarska ima 2 veoma prosecna NBA igraca (Clint Capella i Thabo Sefolosha) koji nisu ni bili u sastavu ekipe ovde, i nikada nisu ni igrali za reprezentaciju u punom sastavu jer je i kod njih stanje u savezu poprilicno trulo, kao i kod nas uostalom. Privatni interesi, zamesateljstvo, smicalice, itd. Da da, u svajcarskom kosarkaskom savezu.

    Da, uspeli su da pobede Rusiju i to im je najveci uspeh u istoriji reprezentativne kosarke (iako je to bilo u kvalifikacijama, i iako su posle toga samleveni u Rusiji sa 60 razlike, i naravno nisu se nigde kvalifikovali - nikad), a evo ovi nasi su im podarili jos jedno "crveno slovo" u kalendaru.
    (BABA LJUBA, 29. novembar 2020 10:54)

    # Link komentara

  61. Dati Zagorcu vise prilike da sutira, ipak dvadesetak promasenih otvorenih suteva na jednoj utakmici nije dovoljno da pokaze koliko ustvari pojma nema o kosarci. I na narednoj ce opet igrati 30 minuta, nazalost.
     (vasa, 29. novembar 2020 10:53)

    # Link komentara

  62. 2002. godine objedinjene titule evropskog i svetskog prvaka, treneri od struke, Bora Stanković predsednik FIBA, KSJ novca preko glave, uloga menađžera minimalna.
    E onda ulazak u ABA, a imaš potencijal da napraviš svoju verziju ACB lige, potpisivanje ugovora gde se igraču garantuje minutaža!!! A minutaža je valjda trebalo da se izbori, užasan rad sa mlađim kategorijama, nipodaštavanje nacionalnog prvenstva i...
    Ništa slučajno nije.
    (Gledalac, 29. novembar 2020 10:53)

    # Link komentara

  63. Jeste.
     (mile rizik, 29. novembar 2020 10:53)

    # Link komentara

  64. Pre su u sportske saveze postavljani ljudi iz sporta, i imali smo sportske rezultate, sad se postavljaju likovi politički, i imamo opravdanje i saopštenje za sve poraze.
    (B, 29. novembar 2020 10:52)

    # Link komentara

  65. Nije smak sveta,ali srpska kosaka tone,sve doku nasimklubovima igraju stranci ana dobrigraci idu u inostanstbo da igraju akad ih pozoves za nji h se mora platiti osiguranje da bi igrali za nasu SRPSKU reprezentaciju.Dali moze da se tu nesto uradi.
    (dragoljub, 29. novembar 2020 10:51)

    # Link komentara

  66. Ne mogu se u potpunosti sloziti sa cinjenicom “gomila stranaca” je razlog.Razlog lezi u bezbroj skoli kosarke koji angazuju studente da rade sa decom.
    To sto Savez nema ideju niti radnu grupu koja bi insistirala da u Aba i u ligi Srbije moraju da igraju domaci igrac na parketu,to je vec pitanje adekvatnosti ljudi na celnoj poziciji KSS,ovaj rezultat je samo lose sistemsko vodjenje skoli kosarke vec dugi niz godina...Savezu zbog broja placenih kotizacija odgovara da ih ima vise iako je rezultat svega toga poguban.Stranci su tu da koliko toliko se nasi timovi ne brukaju u Evropi jer mi nemamo igrace koji bi parirali svetski timovima a da se neobrukaju.
    (Kafa s ukusom slobode, 29. novembar 2020 10:49)

    # Link komentara

  67. Naravno da nije,uvek smo se mucili u kvalifikacijama, pogotovo sad da D timom. Sistem je takav da Jos jedna eventualno dve pobede su dovoljne. A posle kad krene takmicenje tu uvek pokazemo pravo lice...
    (Kg, 29. novembar 2020 10:47)

    # Link komentara

  68. BABA LJUBA;
    Pričaš koještarije,kao da nisi gledao utakmicu.Pa osim šuta oni su nam prodavali takve akcije i asistencije da mnogi naši igrači iz ovog tima to nikad neće shvatiti.
     (Bruks 021, 29. novembar 2020 10:46)

    # Link komentara

  69. tako je to kad u klubovima stranci preovladavaju, a nema investiranja, razvijanja i forsiranja novih mladih igrača u klubovima, uzrok treba tražiti u radu klubova i KSS
     (Bijela, 29. novembar 2020 10:45)

    # Link komentara

  70. Evo mene je sramota.Kao neko ko prati košarku od kasnih 80tih.
    Da smo onda pustili selekciju iz treće lige.Ugazili bi Švicu 30 razlike.
    A sada smo tu gde jesmo.Imamo po 1 predstavnika u EL i EK.I gle čuda ograničen broj DOMAĆIH igrača...Za neverovati.Stranci nam kolo vode u Zvezdi i Partizanu ali i u drugim manjim klubovia od ABA,ABA2 sve do KLS.Šta bi na ovo rekli Prof.Nikolić,Žeravica ili čika Bora?!
    Nije smak sveta slažem se jer to je ipak teška reč,evo i posle poraza svanuo je novi dan.Ali je katastrofa i otkriva dubine potopa i perspektivu koja nas čeka ukoliko se ne dozovemo pameti u narednom periodu.Srpska košarka je aparatima treba biti baš licemer i reći da sve štima i da nam je baš super.Možda nekom ovo i jeste super i baš odgovara,nama koji pamtimo i bolje dane nikako ne.
    (Zju, 29. novembar 2020 10:45)

    # Link komentara

  71. Играо је, реално, четврти тим.
    (Јабучило, 29. novembar 2020 10:00)

    U tome je de fakto i problem jer to nedvosmisleno implicira ka tome da mi pored 10 - 15 nasih najboljih igraca nemamo alternative, a sto na dalje implicira da nismo (vise) kosarkaska velesila.
    Problem je ocigledno na vise nivoa - Crvena Zvezda (pre svih) i Partizan insistiraju na strancima u nastojanju da budu sto je vise moguce konkurentniji u Evropi. Preostali srpski klubovi van ABA- e nemaju interes (citaj sredstva) za razvoj nadolazecih igraca (a koji, potom, retko dosegnu do nasih najboljih timova). Neko je naveo i Simanica koji kao najbolji junior Evrope onomad nije nasao mesto pod Suncem. Imamo, pak, i primer Zagorca koji je obecavao mnogo, u Partizanu i danas evo ima sansu, ali se autolimitirao i ne moze vise od ovoga. Kao kakva autodestrukcija.
    Sve u svemu - mi izuzimajuci vanserijskog Jokica nemamo ime < 25 godina za koje bismo rekli - bez ovoga ne moze ili ovaj ce biti nas nosilac u godinama pred nama.

    Nije tragedija poraz kao poraz nego fakat da mi osim tog standardnog jezgra od 10 - 15 igraca nemamo koga, a prisivamo sami sebi epoletu namenjenu svetskom kosarkaskom vrhu kao kakvoj velesili.
     (Nidzoslav, 29. novembar 2020 10:44)

    # Link komentara

  72. Nije katastrofa ni da ne odu na evropsko prvenstvo.
     (Niđe veze, 29. novembar 2020 10:44)

    # Link komentara

  73. Neće umreti srpska košarka zbog poraza od Švajcarske.

    Ne, ali je u dubokoj komi.
    (Dule, 29. novembar 2020 10:43)

    # Link komentara

  74. Nije smak sveta,ali je bruka neviđena.Toliko nezainteresovanosti igrača za odbranu,to je nevi?eno.Zahvalite se većini i sledeći put pošaljite klince od 16 god.
     (Bruks 021, 29. novembar 2020 10:42)

    # Link komentara

  75. Tacno, nece srpska kosarka umreti zbog poraza od Svajcarske, ali umire i umrece ako mi i dalje ne znamo da prepoznamo u cemu je problem, vec pricamo o glupom FIBA sistemu sa prozorima. Srbija je ispala u B diviziju evropske kosarke u uzrastu do 20 godina. To su momci vec seniori, profesionalci, mlada reprezentacija. Da nisu i do toga prozori doveli? Naravno da nisu. Nas problem i to mora jednom da se shvati je taj sto smo UNISTILI NACIONALNU LIGU, time DESETKOVALI BAZU IGRACA. Moramo da je obnovimo odmah, ali posto nekima odgovara ovakav monopol, to se uopste ne spominje. Zato srpska kosarka umire i umrece, na moju veliku zalost. No, izgleda da nema svrhe to ponavljati, jer je sve ovo u interesu monopolista kojima sto je jos tuznije drzava pomaze umesto da sva pomoc ide klubovima u KLS.
     (my way, 29. novembar 2020 10:42)

    # Link komentara

  76. Šokira tehnička neobučenost srpskih košarkaša, 90% njih ne ume da vodi loptu.
    (Armata, 29. novembar 2020 10:41)

    # Link komentara

  77. desavalo se ponekad da pobedimo amere a desi se ponekad da izgubimo od svajcarske.
     (nebitan srbin, 29. novembar 2020 10:37)

    # Link komentara

  78. Srpski inat, necemo pa necemo...NEZNAMO !!
    (Dule, 29. novembar 2020 10:36)

    # Link komentara

  79. Ljudi moji pa Zvezda i Partizam imaju minimum 6-8 Amerikanaca Tu je problem.Gde su mladi?
     (krstic pavle, 29. novembar 2020 10:35)

    # Link komentara

  80. I tako kreće sa navikavanjem.

    I taj Kokoškov toliko dizan u nebesa a Saša Đorđević na kraju maltene popljuvan. I to je u redu ??

    Cilj i jeste da Srbije i Srba nigde nema.
    Jedino se Novak drži mada ga i tamo na rubrivi "Tenis" jedva čekaju na dnu pa i ovi sa ovog medija.

    Tako da ovde je leglo svih koji ne podnose Srbe i svi mogu da ostave komentar i to je divno od srpskih sajtova, ne čuvati Srbe i Srbiju.

    Evo ima materijala sada dosta da se i na polju košarke završi kao što je odavno na polju fudbala.

    A ovo jeste lagano propadanje.I kako oni uopšte smeju da putuju bez vakcine avionom a u vreme virusa ??
    (Zlatibor i Zlatar, 29. novembar 2020 10:32)

    # Link komentara

  81. Nije nikakva bruka izgubiti od Svajcarske. Imaju veom kvalitetan tim, i ako vecina igraca igra samo u domacem sampionatu. Ali ima igrace koje igraju ligu sampiona u basketu, ili cak igraju svetski basket 3x3, gde su uspeli pobediti i Novi Sad. Nasa selekcija mozda nije bila tako jaka, ali ioak su dobri igraci, samo ne uigrani zahedno.
    Na primer Dusan Mladajan je igrao za Radnicki Kg, igrao u Evrokupu i imao prosek od 14 poena po mecu. Tada je igrao sa Kilinicem, Bircevicem, Jovicem, ...
    Svajcarska ima 2 vrhunska nba igraca, jedan od njih je Clint Capela. Sa najjacom ekipom usoeli su da pobede veoma kvalitetnu rusiju.
    (error404, 29. novembar 2020 10:30)

    # Link komentara

  82. Nije jedan poraz nego već 2 u 3 igre...
     (Nedeljko, 29. novembar 2020 10:30)

    # Link komentara

  83. @Stanley

    Nisu druze to frljoke, veruj mi, znam iz prve ruke.
    Ti koji su pogadjali sa 8-9 metara su uglavnom dva Mladjana (inace sinovi Milana Mladjana koji je u SFRJ bio jedan od najboljih strelaca, u vreme kad je igrao i Drazen Petrovic itd.) i hrvat Kovac.

    To su igraci koji u njihovim ekipama svajcarskog prvenstva igraju gotovo bez ikakve odgovornosti (tako je "postavljena" koncepcija ekipa u kojima igraju, pa cak i celog prvenstva) i oni imaju takvih suteva po utakmici kol'ko zele. I da, pogadjaju to!
    To su igraci koji osim suta, uglavnom, nemaju ama bas nista drugo. Ni ulaz, ni odbranu, ni mnogo toga drugog... Pomocni treneri nase reprezentacije su se MORALI raspitati kod nasih trenera koji rade u svajcarskim ligama (a ima ih i vise nego dovoljno) i saznati pojedinosti o odlucujucim igracima svajcarske reprezentacije. Eh, ali onda bi krenula sujeta...

    Eto, mi platismo ceh pre svega zbog loseg skautinga (ovo gore navedeno se MORALO znati pre utakmice!), lose odbrane, a narocito zbog nedostataka medjunozja.
    Sramota je ovo!
    (BABA LJUBA, 29. novembar 2020 10:29)

    # Link komentara

  84. Naravno da nije. Samo je ružno da se Igor napucava i krivi za sve. Čovek nije odradio jedan pošten trening. Ako hoćemo da cedimo mast i jedan Duda je gubio od Estonije. Saleta vadio Avramović u Austriji od debakla itd. Ovo je samo bruka igrača.

    Zagorac, Dangubić i Simanić imaju plate kao cela Švajcarska košarka u istoriji verovatno. Bez selektora su morali da dobiju. Lični blam.

    Priča o zlim strancima i lošem radu može da pije vodu kada budemo gubili od Španije i Francuske. Za Švajcarsku nema izgovora. Da smo poslali Borčev ili FMP-ov full tim, dobili bi 15 razlile garant. Možda je i to trajno rešenje, šaljite uigrane a ne što zvučnije.
     (detektiv kokni kol, 29. novembar 2020 10:28)

    # Link komentara

  85. I u košarci vam uzeli mjeru:D
     (:D, 29. novembar 2020 10:27)

    # Link komentara

  86. KK CZFMPDIVAIDEA - unistitelj srpske kosarke.
     (Sale, 29. novembar 2020 10:23)

    # Link komentara

  87. Nije......gube i drugi.Utakmicu protiv Švajcarske treba rutinski da dobije selekcija Srbije U-21.Imamo li je......to je pitanje.Zašto nemamo?
    (deniro, 29. novembar 2020 10:22)

    # Link komentara

  88. To je kad imas petorku evrolige sa strancima, a od domaci igraca Lazica, Kuzmica i Simonovica...
     (futog, 29. novembar 2020 10:18)

    # Link komentara

  89. kako nije katastrofa?
    Sad recimo da neko hoće da uloži nešto u srpsku košarku,misli će,oni gube od Švajcarske zašto bi ja sad baš tu uložio nešto,neozbiljni so.
     (robby, 29. novembar 2020 10:18)

    # Link komentara

  90. Ono što nismo očekivali je da par momaka nije pokazalo volju, borbenost, hrabrost.... Takodje, neki ne poseduju elementarnu obučenost : odbrana bez stava, nezatvaranje linija dodavanja (zadnji napad protivnika), neprepoznavanje pika u odbrani, nezagradjivanje igrača u skoku ... Tu selektor ništa ne može jer to se uči u pionirskim selekcijama. Selektor može da vikne, digne moral, i sve ono što ste napisali (dobije ovo na znanje). I neće naša košarka umreti posle ovog poraza, ali ako ne odemo na EP jako teško će biti ono što je bila u prethodnim decenijama.
     (st, 29. novembar 2020 10:18)

    # Link komentara

  91. Vidim da svi osudjuju reprezentaciju kako ih bas briga kako su kao fudbaleri! Mene samo zanima jel neko video tim sa kojim igramo, pa dve najvece zvezde su Zagorac i Andjusic koji su po meni ispod prosecni igraci, o ostalim ane treba ni trositi reci, poluamateri. Veliki je uspeh da se uopste i plasiramo na prvenstvo sa ovakvim igracima...
     (Brada, 29. novembar 2020 10:17)

    # Link komentara

  92. Nije smak sveta, nego smak srpske košarke
    (Bob Sent Kler, 29. novembar 2020 10:16)

    # Link komentara

  93. Amo vas nije niko obavestio srpska kosarka se odavno vec ugasila,gde danilovic udje tu vise trava ne raste .
    (Krle, 29. novembar 2020 09:58)

    Pozdravio te Čović kome Radanov i Simanić služe kao ukras na tribini (i tako iz godine u godinu samo se imena menjaju).
     (Šruder protiv Šredera, 29. novembar 2020 10:15)

    # Link komentara

  94. Nije smak sveta,ali je ipak sramota izgubiti od Švajcarske u košarci!
     (Igor, 29. novembar 2020 10:11)

    # Link komentara

  95. Kokoskov i nas savez dobro rade svoj posao.Da ne zabiravim i gospodina Čovica!
     (Dejo skojevac, 29. novembar 2020 10:10)

    # Link komentara

  96. Ja kad sam čuo da su izgubili od Švicaraca prvo sam mislio da se šale dok nisam stvarno provjerio rezultat a i sad mi je to za nepovjerovati ??
     (Arch Enemy, 29. novembar 2020 10:09)

    # Link komentara

  97. Sale, izvini.

    To sad 90% treba da izjavi. Tj. svi oni koji su ga pljuvali onoliko...
     (Bili boj, 29. novembar 2020 10:09)

    # Link komentara

  98. Nije smak sveta, samo sumrak naše košarke.
    (4An, 29. novembar 2020 10:06)

    # Link komentara

  99. Ovo je posledica trpanja gomile američkih poluigrača u naše timove. Naši mladi igrači zbog toga propadaju. Primer je između ostalih Simanića koji ne može ni da se približi timu a bi je najbolji junior Evrope. I sa ostalim je slićno.
     (jagomir, 29. novembar 2020 10:05)

    # Link komentara

  100. zasto optužujete trenera. koliko znam svi su oni preko 25 godina života, preko 10 godina igračkog staža. gde je njegova zrelost, želja pa valjda se igra odbrana i u klubskoj košarci.
    analiza u članku je dobra samo nije trener jedini problem
     (niko bitan, 29. novembar 2020 10:04)

    # Link komentara

  101. Dajte podršku momcima,nije nam ovo ni prvi a ni poslednji ovakav poraz. Glavu gore,idemo na taj Eurobasket !
     (NSslaninar, 29. novembar 2020 10:03)

    # Link komentara

  102. Nije smak sveta ni to što fudbalska reprezentacija neće videti EURA 24 godine.
    (isto ti se vata, 29. novembar 2020 10:03)

    # Link komentara

  103. Pa nije smak sveta, zašto bi bio, samo je potpuna katastrofa zato što posle fudbalera kojima je isto tako nije mnogo bitno što smo doživeli fijasko, sada sa pridružuju i košarkaši. Istina za ove ima još nade ali počinju da liče na fubdalerčiće.
    (Vladimir, 29. novembar 2020 10:02)

    # Link komentara

  104. Posto sada vidim trend toga da se hvali Djordjevic, jer mi Srbi imamo uvek naknadnu pamet, ja cu prvo da kazem da sam uvek bio pristalica Djordjevica. To nije samo trenersko znanje ili neznanje, kako ko ga vidi, ali je to harizma, energija, bezobrazluk, vratio je kult reprezentacije... Bilo kako bilo, iznenadjen sam Kokoskovim, iako smo svi bili odusevljeni njegovim izborom. Ima teske trenutke i sa Fenerom i sa reprezentacijom. Nadam se da je to samo faza, jer u suprotnom ce se pokazati da je evropaki trener ipak evropski trener, i da neko ko je godinama bio pomocnik u NBA, a zatim i trener sa ne bas nekim uspehom, ne moze da bude bolje resenje od “Evropljana”.
    (zoran, 29. novembar 2020 10:02)

    # Link komentara

  105. Nije, ali je bruka. Kakva država takav i sport.
     (Ložač kotlare, 29. novembar 2020 10:02)

    # Link komentara

  106. Kad se poredimo sa Finskom nije. Cccccc
    (Bojan, 29. novembar 2020 10:00)

    # Link komentara

  107. Играо је, реално, четврти тим. Ови састави и резултати показују колико је ФИБА слаба и колико су овакве квалификације бесмислене. Али показују и од коликог је значаја директан пласман на велика такмичења. Јер у овим околностима и кошаркашка сила може да испадне.
     (Јабучило, 29. novembar 2020 10:00)

    # Link komentara

  108. Nismo mi ni bili toliko losi, koliko je ovima sve zivo upadalo. Dali su neverovatan broj trojki i to sa 8-9 metara.
     (Stanley, 29. novembar 2020 09:59)

    # Link komentara

  109. Kokoskov je prevara!
     (nvpfc, 29. novembar 2020 09:59)

    # Link komentara

  110. Nije jedan.
     (Ivan, 29. novembar 2020 09:59)

    # Link komentara

  111. Amo vas nije niko obavestio srpska kosarka se odavno vec ugasila,gde danilovic udje tu vise trava ne raste .
     (Krle, 29. novembar 2020 09:58)

    # Link komentara

  112. Jeste smak sveta!
    (Goran, 29. novembar 2020 09:58)

    # Link komentara

  113. cisto mazanje ociju, pogledajte dva najveca srpska kluba i strukturu igraca. zvezda ima cetiri pobede i sest poraza u El sa gomilom stranaca i bez i jednog ekstra talenta domace kosarke. Partizan isto i kada ih pitate zasto je to tako dobijete odgovor da su domaci igraci skupi i da ne mogu da ih angazuju. Normalan covek bi ih pitao sta radi njihova skola kosarke i gde nestaju svi ti silni talenti. Nemoguce je da odjednom vise nema dovoljno talentovane dece, pre ce biti da nema dobrih trenera i dobre organizacije klubova. I upitna selekcija igrackog kadra u mladjim kategorijama u kojoj su pare bitnije od talenta.
     (mare, 29. novembar 2020 09:56)

    # Link komentara

  114. Ajde nemojte sada mnogo filosofirati, već recite ono što je inače postala uobičajena kovanica kada se opravdava naš neuspeh u najpopularnijem sportu:

    DANAS SVI IGRAJU KOŠARKU...

    … I POBEĐUJU
     (Moca NS, 29. novembar 2020 09:56)

    # Link komentara

  115. Ovi poceli kao fudbaleri, znaci ode nam I kosarka.
    (Kiza, 29. novembar 2020 09:56)

    # Link komentara

  116. Kad vidim Dangubica da sutira za tri poena e to je smak svijeta??
     (Roki, 29. novembar 2020 09:55)

    # Link komentara

  117. Ček' da on diplomira, tek će da se sasuši.
     (mislim, 29. novembar 2020 09:53)

    # Link komentara

  118. Deveti ešalon ozbiljnog sporta. Ali lepo je videti da je u ova luda vremena bar nešto kao pre - prazna dvorana na reprezentativnoj utakmici.
    (Ankh, 29. novembar 2020 09:49)

    # Link komentara

  119. Sa istom ovom ekipom Djordjeviceva reprezentacija i bi dobila preko 15 razlike. Meni je drag Kokoskov, volim ga, ali uopste nema autoritet na igrace i onu zustrinu koji imaju svi nasi treneri.
    (Vukk, 29. novembar 2020 09:49)

    # Link komentara