Dijego protiv Maradone

Dijego Maradona je celog svog života bio u centru pažnje, ne samo zbog svoje fudbalske veštine već i zbog neobičnog karaktera.

A. Kovačević
Pošaljite komentar
  1. Jadan.

    Jadan.
    Prijatelju, vi mislite da vas je duplo vise od nas. Ali... to nije istina. Nas je vani barem isto koliko u lijepoj nasoj.
    U argentini zivi 250 000 hrvata. Tek oko 15-20 000 su potomci ustaskog olosa.
    Hrvati su doslovno izgradili argentinu. Muza velikog pabla picassa bila je dora maar(kovic) a njen otac sagradio je par kvartova u buenos airesu. Prije ww1.
    Guglisi bato. Guglisi.
    (Pijani zlotvor, 26. novembar 2020 22:10)

    # Link komentara

  2. Ne znam zasto i dalje ljudi stavljaju Ronalda u isti kos sa Messijem....Messi je fudbalskim umijecem u rangu sa Maradonom,dok je Ronaldo daleko od toga....On nema nikakvu slicnost sa ovom dvojicom fudbalskih ikona....Ronaldo je googeter,ali miljama daleko od fudbalske vjestine koju posjeduju Messi i Maradona.I tu je kraj price.
    (Asteriks, 26. novembar 2020 18:43)

    # Link komentara

  3. U Milanu igraju Gulit, Vanbasten, Rajkard ( najbolji Holanđani koji su prvaci evrope 1988 ), u Interu Klinsman, Breme i Mateus ( najbolji Nemci koji su prvaci sveta 1990 ), Juventus standardno jak kao crna zemlja i mali Napoli sa Maradonom im uzme dve titule u ubedljivo najjačoj ligi tada a možda i ikada.
    (wve, 26. novembar 2020 12:50)

    Nema uopste nedoumica,kalco tih sezona je sigurno najjaca liga u istoriji klupskog fudbala.
    (marko992, 26. novembar 2020 15:46)

    # Link komentara

  4. Tomas Karlović je inače bio argentinski hrvat, oboje roditelja su mu bili hrvatski emigranti
    (Pero, 26. novembar 2020 12:35)

    Naravno, pitam se samo zbog cega su emigrirali cak u Argentinu.
    (jedanodmnogih, 26. novembar 2020 15:28)

    # Link komentara

  5. (fudbaler grga, 26. novembar 2020 12:40)

    Veliki Diego na kraju susreta je pustio suzu, snimljen je kako plače, ali smogao je snage čestitati Hrvatskoj i nakloniti se jednom genijalcu - Luki Modriću.
    Modrić je savršen u ovakvim danima poželiš da su takvi igrači poput Modrića Argentinci, rekao je Maradona.
    A kada su ga novinari pitali kako to da nema niti jedne južnoamericke reprezentacije u polifinalu SP, nego samo europske, a mali zeleni im je rekao: osim Hrvatske ne vidim niti jednu drugu europsku reprezentaciju.
    (qw, 26. novembar 2020 13:13)

    # Link komentara

  6. "Sa Dijegom bih išao na kraj sveta ali sa Maradonom ne bih napravio ni korak"
    Ta rečenica mi je bila upečatljiva i kad sam gledao dokumentarac o njemu.. Istina živa! Samo sport, droga ne!!!!
    (Šou Biznis, 26. novembar 2020 13:07)

    # Link komentara

  7. Fudbalski Ce Gevara.
    (Che, 26. novembar 2020 12:57)

    # Link komentara

  8. U Milanu igraju Gulit, Vanbasten, Rajkard ( najbolji Holanđani koji su prvaci evrope 1988 ), u Interu Klinsman, Breme i Mateus ( najbolji Nemci koji su prvaci sveta 1990 ), Juventus standardno jak kao crna zemlja i mali Napoli sa Maradonom im uzme dve titule u ubedljivo najjačoj ligi tada a možda i ikada.
    (wve, 26. novembar 2020 12:50)

    # Link komentara

  9. Godina je 1986-a, pocetak leta, a ja decak od 9 god... povecerje je i druzina se vec skupila . Cale, deda, stric, komsija Djuro... svi su tu. Naelektrisana atmosfera, oseti se nervoza, grizu se nokti. Naleti euforije pa zabrinutosti.. Culi su se komentari politicki ne korektni.." ma ti zuti ( Korea) trce na baterije, nece mu biti lako".. I onda izlaze svi na teren. Ogromna meksicka fudbalska skoljka je prokljucala, a i nasa je...Odjednom shvatam da je moj cale poliglota. Vamos vamos odzvanja zidovima...Cekamo himne i njegov pogled.. Kamerman stize do kudravog malog koji stoji uspravno i cvrsto kao stena. Dubok, dalek pogled ali ispunjen vatrom..To je ta spojka, taj kontrast koji se trazi. "Dobro je, prva je uvek najteza. Bitno je da SMO pobedili" , reci su komsije Djure . I ne, nije igrala Jugoslavija, Srbija, Hrvatska tada.. Igrala je Argentina, igrao je on, Diego Armando Maradona.. Tu vece sam vec znao, osecao negde u stomaku da cu svedociti necemu jedinstvenom i neponovljovom.. Svakom utakmicom, euforija je sve vise rasla, svakim njegovim dodirom lopte vreme je stalo...Svaki njegov pokret je bio dodir kistom Pikasa na velikom platnu. Gol englezima a cale place drzeci se za glavu. Stric skace do plafona, stradao je mamin omiljeni luster...To uzbudjenje, strast i prokljucalu krv koju je provocirao su bili van telesni, nesto van zemaljsko..Ali on i jeste bio mali zeleni, poslat od nekog da zavede i sarmira nas obicne smrtnike i zemljane..Ne on nije umro, zivece vecno...
    (hvala_za_carobno_detinjstvo, 26. novembar 2020 12:50)

    # Link komentara

  10. Mene je kulio najviše kada su mu postavljali pitanja kako je sa slabašnim Napolijem uspevao da osvoji Kalčo tada ubedljivo najjaču ligu na svetu. On je uvek odgovarao to nije bila slaba ekipa i u njoj je imalo mnogo odličnih igrača koji su zajedno samnom napravili sve to, nikako ja sam.
    (Drago, 26. novembar 2020 12:45)

    # Link komentara

  11. Najneverovatnija prica koja ujedno i najbolje govori o velicini ovog coveka dolazi iz Argentine.Pricao mi je prijatelj sportista koji je Argentinac.Postoji crkva u kojoj je Bog Maradona.Unutar crkve su slike iz njegovih fudbalskih dana uradjene kao freske.Ne secam se najbolje da li je ta crkva brojala tada 30 ili 300 hiljada sledbenika jer sam bio fasciniran pricom.Svi ti ljudi, koliko god ih ima, racunaju vreme od Maradoninog rodjenja.Oni su tada ziveli po njegovoj prici u 51oj godini.Svet za njih postoji od kada se rodio Maradona.Nova godina pocinje onog dana kad on ima rodjendan.Maradona im je sve.Kaze on poznaje one koji su navijaci Rivera, ali Maradona ne moze da se objasni, njegova je slika u svakoj kuci u Argentini.Tad mi je rekao da njegov otac i deda pricaju da su svoj posao na ovom svetu zavrsili kad je pobedjena Engleska 86 istorijskim golovima zbog situacije izmedju te dve zemlje.Kaze odbranio je cast svih onih koji su izgubili zivote u ratu.Titula prvaka sveta je bila samo potvrda da je Maradona boziji dar i da je Bog argentinac cim im je takvog fudbalera poklonio.To vam je iz Maradona iz price momka koji je jedva hodao kad je Maradona vec prestajao da se bavim fudbalom
    (ja, 26. novembar 2020 12:45)

    # Link komentara

  12. "kada umrem,zelim da se ponovo rodim i budem fudbaler,i da,ponovo zelim da budem Diego Armando Maradona. Dao sam ljudima uzivanje i to je za mene dovoljno" Sustina svega! "Bozija" ruka nosi taj naziv jer je tako vraceno Englezima na terenu za zlocin na foklanskim ostrvima. Vidjao sam komentare da je Napoli bio ondasnji PSG ili City. To nije moguce jer tada nisu mogla vise od 3 stranca da se dovode,samim tim i prave supertimovi,Napoli je bio 11ti na tabeli kada je Maradona dosao i nisu odmah bili bolji. Inter i Milan su sa 3 stranca cuvene Nemce i Holandjane uz velike Italijanske igrace bili supertim u odnosu na Napoli,AC Milan je dominirao evropom a tim sa Juga Italije uzeo 2 skudeta u najjacoj ligi i trofej u evropi preko Juventusa,Bajerna i Stutgarta na putu do titule 89 u uefa kupu koji je brojao vise timova iz najjacih liga nego kup sampiona u koji je igrao samo po jedan. Dok je Stouk igrao u premier ligi,postojao je narativ,veliki je onaj ko prezivi kisnu noc u Stouku. Postoji video Maradona moze bolje od kisne noci u Stouku. U dresu Barse protiv Notingema na blatnjavam terenu natopljenom vodom gde lopta ne moze da se krece,gde se vidi sva njegova magija. Mnogi ne bi izasli na onakav teren a dovitljivost koju je on radio je nevidjena. Pronadjite na youtube. Sigurno najtalentovaniji i tehnicki savrsen igrac,rodjen sa loptom.
    (Beks, 26. novembar 2020 12:43)

    # Link komentara

  13. Igrao je kada je lopta mogla da prođe a igrač nikako, koliko su bekovi tada bili ovakve igrače, nisu bili zaštićeni kao sada, pa je bio ubedljivo najbolji.
    (Jovo, 26. novembar 2020 12:42)

    # Link komentara

  14. "Dijego je odrastao u siromašnom kraju gde nije bilo ni policijske stanice, jer je lokalni MUP bio siguran da stanica ne bi ni opstala u tom delu grada, odmah bi je zapalili.".

    e to je geto... kakav crni harlem ;)
    (neutralni felš, 26. novembar 2020 12:42)

    # Link komentara

  15. R.I.P legendo.
    Nije samo Karlovića obažavao, nego još jednog Hrvata.

    Maradona je jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove prelepe igre.
    Legendarni Argentinac voli kada ga hvale, ali ovoga puta bio je on taj koji hvali.

    Maradona je na svom Instagramu objavio sliku gde se nalazi on i 23 fudbalera protiv kojih je igrao. Moje poštovanje i lepa sećanja, napisao je Maradona ispod slike sa ovim sportskim veličinama.

    Igrao sam protiv ovih TITANA napisao je Maradona.

    U društvo Marka Van Bastena, Roberta Bađa, Lotara Mateusa, Mišela Platinija i drugih asova iz 80-ih i 90-ih godina, a ljubitelje fudbala sa ovih prostora posebno raduje jedno ime koje je na listi 'najvećih Titana' 20. veka, a reč je o Robertu Prosinećkom, hrvatskom legendarnom fudbaleru.
    (fudbaler grga, 26. novembar 2020 12:40)

    # Link komentara

  16. Kakav čovek mati mila. Maradona i Džordan su dve najveće sportske ikone dva najglobalnija sporta
    (Bejn, 26. novembar 2020 12:37)

    # Link komentara

  17. Manu Chao - La Vida Tombola
    (sta reci, 26. novembar 2020 12:37)

    # Link komentara

  18. Tomas Karlović je inače bio argentinski hrvat, oboje roditelja su mu bili hrvatski emigranti
    (Pero, 26. novembar 2020 12:35)

    # Link komentara

  19. Kralj…!
    (Veljko, 26. novembar 2020 12:31)

    # Link komentara