Nije bilo (samo) do Divca

"Bogdanović je bio trener na terenu u Sakramentu. Radio je sa Badijem Hildom kako bi unapredio igru. Sjajan saigrač. Takođe bi bio odličan mentor Tajrisu Haliburton", napisao je novinar Džejms Hem nakon što je potvrđeno da Sakramento Kingsi neće izjednačiti ponudu Atlantu Hoksa za Bogdana Bogdanovića.

Pošaljite komentar
  1. Da mu je u statistici 25 poena a ne 15...
    (Kikujiro, 30. novembar 2020 12:36)

    # Link komentara

  2. Bice V.Marinkovic NBA igrac bubnu legenda i ostade ziva.
    (Mole, 27. novembar 2020 12:58)

    # Link komentara

  3. (manuginobili, 26. novembar 2020 13:07)

    Sve lepo napisano, Divčeva krivica je i veća i morao je da bira Dončića. Evo na primer ja sam sumnjao, ali ja nisam GM.
    Ja ne gotivim Dončića, zbog licemerstva pljuvanja Hardena.On je beli Harden. Mada za neke lično beli Jordan. Ide teška sezona u najavi, pa da ga vidimo na delu.
    (No name, 26. novembar 2020 15:40)

    # Link komentara

  4. Прошли прелазни рок Дивац је потписао око 55 милона годишње уговорa са четири играча за клупу!? Самим тим их унаказио за овај прелазни и ко зна колико следећих, јер морају да се извлаче заменама и пиковима...
    Harrison Barnes 4/85m
    Dwane Dedmon 3/40m
    Cory Joseph 3/37m
    Trevor Ariza 2/25m
    Кажу неки ишао је на то да ће подићи "sallary cap" па ће имати пара за Богдана, али или водиш тим или се коцкаш.
    (Филипинац, 26. novembar 2020 11:33)

    Stvarno se razumeš u košarku kao Filipinac! Kori Džozef je u tom trenutku bio jedan od 5 najboljih odbrambenih bekova, uostalom on je doleteo u Sakramento tek kada je Patrik Beverli odbio ponudu Divca. Ima snimak iz studija ESPN, EVO TI LINK PA OD GLEDAJ DO 39 SEKUNDE OD POČETKA!!!
    LINK: [link]

    Dalje, Dvejn Dedmon se nije uklopio uz bezobrazne klince Kingsa. Sezonu pre prelaska u Kingse je bio jedan od naboljih šutera-centara na svetu. Šutirao je bolje od Barnsa i Bogdanovića te sezone za 3 poena, a kako su hteli Baglija da pomere na mesto centra trebao im je još jedan visoki igrač koji odlično šutira trojke. Dedmon 2018-2019 šut za 3 poena 38,2% a šut iz polja 57%. Loše li je za Centra od 13 miliona po sezoni??? NIKO NE GLEDA STATISTIKU A JOŠ MANJE KAKO IGRAČI IGRAJU ODBRANU!!!
    Jasno je zašto su Barnsa pretplatili - na tržištu nije bilo boljeg niskog krila koje je htelo da potpiše za propale Kingse!
    (statističar, 26. novembar 2020 15:20)

    # Link komentara

  5. Odakle vama za pravo da vec odpisujete Sacramento za sledecu sezonu samo zasto nisu podpisali Bogdanovica? Tu pre svih mislim na autora teksta koji vec zna sta bi bilo najbolje da su uradili, a kako nisu pise Im se jos jedna katastrofa. Kao mnogo bi bolje bilo da su ga uzeli za 72mil I posle ako opet ne ide da ga trejduju u bolju ekipu.
    Kao prvo vec znamo da ne ide, kao drugo sta ako ga niko nece sa tom platom? A I tu znamo da ga Milvoki nije hteo sa tom cenom. To se samo dobija od neatraktivnih timova kao sto je Atlanta, a I to su postigli tako sto su(Divac) naredili da Bogdanovic igra prvu petorku kako bi mu se digla cena na trzistu, stoga je Hild bio nezadovoljan. Tako da ni to nije tacno u tekstu Jer je Hild sad opet starter. Dalje, zasto je Vajtsajd vec sad promasaj? Solidan centar
    Pustite da vidimo sta ce biti sad kad su nasi otisli, sem Bjelice koji ce im svakako dobro doci. Imaju pravo da puste Bilo koga iz predhodne ekipe, uostalom Bogdan je tu bio 3 godine I nista nisu uradili, nikakvog pomaka nije bio. Zato I ne vidim kako je sad Atlanta odjednom plejof Tim, ali to je Neka druga tema... ostaje da se vidi sta ce biti, zato I gledamo sport
    (Dvojnik, 26. novembar 2020 15:07)

    # Link komentara

  6. pojedini koji komentarisu ocigledno nisu procitali tekst koji je uzgred budi teceno odlican.divac ocigledno nije imao autonomiju pri donosenju odluka vec se mesao i vlasnik u velikoj meri.imao je i divac vrlo diskutabilnih odluka ali nba fransize ne gledaju samo kvalitet igraca vec i kako mogu da prodaju neki dres usput.fox im je mnogo laksi za marketing nego bogdan.bagley od doncica do pre godinu dana..
    (bricktop, 26. novembar 2020 15:00)

    # Link komentara

  7. Aman ljudi, dokle više sa Bogdanovićem kao nekim na kome su sa Foksom trebali da grade budućnost. Volim ga zbog reprezentacije ali čovek bukvalno nije sastavio dve dobre utakmice cele sezone. Po pravilu kada odigra dobro, na sledećoj ima šut 10-1. Ne zaboravite da je na jednoj šutirao i 13-1. O trojkama neću ni da pričam. Prosečan NBA košarkaš, nikako neko na kome treba da se gradi tim.
    (Baki, 26. novembar 2020 14:11)

    # Link komentara

  8. @Dragan Borca Bas zato sto su Ameri podcjenjivali Doncica Divceva krivica je jos veca,jer on kao Evropljanin dobro zna-bolje reci trebao bi znati da se takav igrac ne radja cesto,sa 19 prvak Evrope i sa Realom i sa Slovenijom,u obje ekipe glavni igrac,jednostavno ne mozes pogrijesiti sa takvim talentom...jos koliko je imao srece da sa trece pozicije bira Doncica,znaci onakav talenat ti padne sa neba u ruke i ti ga ne uzmes??!!...nema opravdanja,mozes ga braniti koliko hoces ali ovo ce ga obiljeziti za citav zivot,da je samo njega uzeo izbrisao bi sve one gluposti koje je uradio do tada kao GM...a to sto pokusavas istaknuti Donciceve mane pored onolikih kvaliteta shvaticu kao da nisi gledao PO ove godine i kako je covjek igrao u svom prvom PO u zivotu.
    (manuginobili, 26. novembar 2020 13:07)

    # Link komentara

  9. Smatram da je glavni problem Sakramenta Fox,sto se tice igrackog dela ?. Plejmejker bez suta za 3 sa nikakvom kosarkaskom inteligencijom. Uvek su mi bolje izgledali kada on nije igrao a glqvnu ulogu preuzimali Bogdan i Hild. Koliko god Hild bio jednodimenzionalan i pomalo "ogranicen" kosarkas uvek bih zadrzao njega pre Foxa. Naravno,Hild nikada ne bi mogao biti glavni igrac. Nevezano za ovu temu,sto se tice Atlante i Bogdana,bojim se da bi slican problem mogao biti sa Tre Jang-om.
    (nenad, 26. novembar 2020 12:58)

    # Link komentara

  10. Divac nije neki GM i ne bih rekla da je za taj posao, ali ljudi zaboravljaju da je on bio plaćen da preuzima i svoju odgovornost ali i odgovornost za tuđe odluke na sebe. I sam je to indirektno rekao kad je odlazio. Za isto to biće plaćen i ovaj novi GM, Monte. Očigledno se Vivek kao vlasnik najviše pita za sve, a on baš ne zna mnogo o košarci, tako da...
    (Aleks, 26. novembar 2020 12:01)

    # Link komentara

  11. Divceva greska je ogromna u vezi Doncica. Traziti sada izgovore je besmisleno. Napravio je kolosalnu gresku koja se pravi jednom u zivotu. Jednom u zivotu kao menadzer ti se namesti da uzmes takvog igraca i ti ga ili uzmes ili uprskas.
    (Goran, 26. novembar 2020 11:58)

    # Link komentara

  12. Voleo bih da vidim sta Divac mislio o ovome?
    (ivan, 26. novembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  13. Bogdan ce u lejkerse milvoki filadelfiju, i na kraju zavrsi u raspaloj atlanti koja je slicna sakramentu
    (cole, 26. novembar 2020 10:31)

    Vreme ce pokazati koliko (ni)si u pravu.
    (marko992, 26. novembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  14. Kod praktično svake poznate ličnosti (pevač, glumac, sportista, prosto bilo ko čije se ime vuče po "medijima") postoji taj (ali zaista ničim izazvani) transfer "veličine". Da je taj onda to i u svim drugim aspektima. Da je pametan, obrazovan, značajan, uvažen, edukovan, proživljen, čak i moralan...A u realnosti zaista - to su sve u najboljem slučaju prosečne pojave. Često ne ni to - imaju neki talenat taj i taj a ostalo kao i da trpi; pa su tupavi, ljigavi, prevarni, prznice, grebatori i šta sve ne. To ne sprečava stupidne novinare da ih pitaju o smislu života ili čemu god, ove da odgovaraju a raju da to guta. Dok realno često ni ne razumeju ni tu njihovu oblast. Za NBA Šarlot gore nije moglo da ih zadesi nego Majkl Džordan i njegova "košarkaška inteligencija".
    Vlade Divac mi nikad nije bio simpa i OK - čak i kad jeste bio značajan centar i jeste igrao za reprezentaciju dobro. A ima i da nije, i te kako. Ali već po kraju karijere počinje sve i samo naopako sa njim. A nikako ne shvatam da nije i on i ko ga je postavio ne prezren nego razapet za njegovo protiv-nas delanje u Olimpijskom Komitetu. Ne figurativno nego bukvalno za višegodišnji zatvor. U NBA jeste iskustvom centra skontao da je zvezda Kingsa pred telesnim pucanjem; ali taj je kredit ne potrošio nego ih još ukantao za niz godina. Otpustiš Jegera? I to zbog onog?
    Kao i za Olimpijski Komitet nama i za BLM-sam-i-otpustih-Nejpijera isto bih ga pravo u zatvor. Smejati se Divcu? Zašto? Nikad. Prezir i samo prezir.
    (znanje-imanje, 26. novembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  15. Jadni Bjelica...ostade sam sa ovima...🤪
    (djepatz, 26. novembar 2020 11:44)

    # Link komentara

  16. Прошли прелазни рок Дивац је потписао око 55 милона годишње уговорa са четири играча за клупу!? Самим тим их унаказио за овај прелазни и ко зна колико следећих, јер морају да се извлаче заменама и пиковима...
    Harrison Barnes 4/85m
    Dwane Dedmon 3/40m
    Cory Joseph 3/37m
    Trevor Ariza 2/25m
    Кажу неки ишао је на то да ће подићи "sallary cap" па ће имати пара за Богдана, али или водиш тим или се коцкаш.
    (Филипинац, 26. novembar 2020 11:33)

    # Link komentara

  17. Najbolja odluka divca je bila da ne uzme doncica koji je “ocajan igrac” uz bogdana bi to bio jako los tandem ...zato im je i islo kako im ide
    (Kaziragi, 26. novembar 2020 11:06)

    # Link komentara

  18. Divceva najveca greska je trejd Beglija. Da je draftovao Luku mogao bi da spoji Foxa,Luku,Bogdana,Dzajlsa i Holmsa i da trejduje Hilda jer tada nije bio nezadovoljan te da za njega dobije solidne igrace za klupu.
    (LFC, 26. novembar 2020 10:55)

    # Link komentara

  19. Divac je izlozen ismejavanju kako domacih tako i stranaca, ispade on nesposoban a najpoznatiji americki analiticar pre drafta urla na televiziji kako je najlogicniji izbor uzeti Ajtona. Dok isto tako drugi analiticar javno kaze kako sumnja u Doncicevu atletiku i da nije siguran kako ce se snaci. Znaci bukvalno su i najpoznatiji analiticari imali sumnje u Doncica a sada kao samo Divac ispao glup. Ma kako da ne. Na draftovima Fantazija koje sam igrao niko nije Doncica uzimao preko reda i prve i druge sezone. Niko nije znao da ce Doncic imati bas takve Lebronove cifre i takve igre. Uostalom Doncic je dve sezone zavrsio na cetrnaestom i sedmom mestu a dobio je hajp kao da je licno Majkl Dzordan. Medzik je sa 20 bio prvak NBA. A da ne pricam sto Doncic vidno ostavlja svog igraca na perimetru ranije i juri skokove napucava, zbog cega neretko primaju koseve. Zato je i bio cetrnaeati i sedmi jer koliko god da je talentovan realno i napucava statistiku, pogotovo skokove. Doncicevi saigraci su sutirali istorijske procente za 3 poena( nikada nijedna klupa nije imala toliko dobre procente za 3) i sve je to jos u magli da li je Doncic sampionski kalibar ili ipak ima tu dosta i napucavanja statistike. Za sada nema rezultate, dok ga ne vidim u makar finalu konferencije sve je to jos Li La. Divac je doveo Badija, Bogdana, Holmsa kojima je bukvalno sada 2 do 4 puta skocila vrednost. Smejali se Divcu a sada ce biti bez njega zadnji na tabeli. Sakramentu je Fox kao glavni igrac problem.
    (Dragan Borca, 26. novembar 2020 10:46)

    # Link komentara

  20. Bogdan ce u lejkerse milvoki filadelfiju, i na kraju zavrsi u raspaloj atlanti koja je slicna sakramentu
    (cole, 26. novembar 2020 10:31)

    # Link komentara

  21. Divac je napravio još jedan odličan potez (možda i najbolji) kada se je riješio Cousinsa. PSkup igrač, problematičan karakter, koji nije mogao ekipu da digne na viši nivo.
    (Mariborcan1970, 26. novembar 2020 10:29)

    # Link komentara

  22. Atlanta je u ponudu za Bogdana ubacila non trejd klauzulu za Bogdana na godinu dana. Oni svakako računaju na Bogdanovića i to im ne predstavlja bitnu stavku, dok su Sakramento doveli u problem jer mogućnost trejda otpada sada i u narednom prelaznom roku. Trpeli bi godinu dana momka koji je nezadovoljan (iako je Bogdan profesionalac) i koji se percipira kao igrač prošlog GM-a (Divca). Pametno odigrano od strane Atlante, a Sakrametno je priča za sebe nevezano za ovu situaciju...
    (Jim Beam, 26. novembar 2020 10:24)

    # Link komentara

  23. A smejali ste se Divcu...
    (Eee, 26. novembar 2020 10:17)

    # Link komentara

  24. Tačno bi u ovim Kingsima Zagorac, Lazić i Dangubić bili pojačanja...
    (Bard Živa, 26. novembar 2020 10:16)

    # Link komentara

  25. Sve će se stabilizovati kada Kingsi promene vlasnika, prosto kao pasulj...
    (Ono kad ti indijska verzija Palme zasedne u fotelju, 26. novembar 2020 10:14)

    # Link komentara

  26. Kakav Divac, oni se raspadaju poslednjih 15 godina, lako bi oni da im je samo Divac bio problem, nego mi smo takav narod samo nase da pljujemo.
    (Samo čovek, 26. novembar 2020 10:11)

    # Link komentara

  27. пре свега је проблем власник, који нема појма, али воли да се све пита. франшиза функционише по принципу да се разни ликови шлихтају власнику и убеђују га да прогура неку њихову причу...
    (жибо, 26. novembar 2020 10:10)

    # Link komentara

  28. ono sto je do Divca bilo uradio je ocajno...rezultatska 0,sastav (ne moze se pricati o timu i timskoj kosarci sa badi hildom i fokaom) koji se tako sporo nadogradjivao se izuzetno brzo raspada pod tezinom ugovora koji dolaze na naplatu...greske u izboru struke, na draftu, selekcije igraca koji otpadaju kao i oni koji privremeno treba da odrade neku rolu ,je u najvecem delu bio promasaj.

    tako da nije sve do Divca,ali ono cime se on bavio ,dakle GM, je 100% njegova krivica i zbog toga je tu gde je ,a ne verujem da ce ga u toj ulozi iko ikada vise zaposliti.

    sportski pozdrav :)
    (anti-reklamozder, 26. novembar 2020 10:06)

    # Link komentara

  29. Toliko ga cene?
    (petarczv, 26. novembar 2020 10:04)

    # Link komentara

  30. Pa nije,ja uporno tvrdim da je Divac imao sve sjajne odluke tokom tog perioda
    (Goran Loznica, 26. novembar 2020 10:02)

    # Link komentara