1. Evo šanse da Ferari bude šampion.A to što Ferarijev motor nije "čist" dogovor je da se ne objavljuje.Obožavao sam Ferari sve dok Šumaher nije sa oštećenim bolidom se zakucao u glupog Hila.Pokušao je to i sledeće godine ali je naleteo na većeg majstora,A šlag je otimanje titule McLarenu i Hamiltonu (koja mu je sledeće godine vraćena na račun mučenika Mase) glavni svedok Alonso i gle čuda sledeće godine prelazi u Ferari.
    (po oprobanim metodama, 28. jul 2020 15:36)

    # Link komentara

  2. Realno, ovakva dominacija MB-a je fascinantna. Zaista su bez premca, a to nije palo sa neba. Znanje, iskustvo, kvalitet, ma šta ko mislio... A ako se renoove tvrdnje pokažu tačnim biće kazni, ako ne nikom ništa. Prosto k'o pasulj.
    (gloria, 14. jul 2020 08:36)

    # Link komentara

  3. @Bane Paraćin

    Za tebe je dovoljna kazna to što živiš u Paraćinu.

    Ja sam izabrao da navijam za Hamiltona 2007 godine, njegove debitantske sezone, kada je pobedio klupskog kolegu Alonsa, tada dvostrukog svetskog šampiona, branioca titule. Potpuno mi je svejedno za koju ekipu vozi, a naravno da će vozač takvog kvaliteta da vozi za pobedničku ekipu, zato i ne vozi za Ferrari. 2013 godine na Laudino insistiranje Hamilton rizikuje prelaskom u Mercedes i pravi potez karijere, niko tada nije mogao znati da će uslediti njihova dominacija. F1 sam zavole pre svega zbog Senne, Hamilton se jedini pojavio kao njegov adekvatan naslednik. Ako je samo Mercedesu dozvoljeno da ima određene delove i da ih razvija, zašto se ostale ekipe ne bune, zašto ne zaštite sebe?! Jedini tim koji se buni i ulaže zvaničan protest jeste Red Bull, ove godine su osporavali DAS sistem, FIA rekla legalan je, kraj priče. Ako ne veruju FIA zašto se onda ne oproste od F1, zašto ne kažu FIA favorizuje Mercedes, nećemo više da učestvujemo pod takvim uslovima?! Prošle godine, takođe je Red Bull uložio zvaničan protest na Ferrarijev motor, ne Mercedes! Pitam te, ako je Ferrarijev prošlogodišnji motor bio legalan, zašto je napravljen sporazum sa FIA u koji niko osim te dve strane nema uvid?! Takođe, ako je prošlogodišnji Ferrarijev motor legalan, kako je moguće da su ove sezone u Austriji, u kvalifikacijama, sporiji za sekundu nego li prošle godine?!

    I da, kme, kme, kme...
    (The Wolf, 14. jul 2020 08:20)

    # Link komentara

  4. Jeste.
    (Will Mosley, 14. jul 2020 00:09)

    # Link komentara

  5. Gledam i dalje F1, ali to više nije to! Elektronika, telemetrija, prropisi do u sitna crevca, turbo kultivatori, bez zvuka atmosferca,... bez mogućnosti da inženjeri smisle sami poboljšanja... Kad se setim Kolina Čepmena, Kena Tirela, Brusa Meklarena, Frenka Vilijamsa... to su bili majstori mehanike... Sad gledamo kompjuteriste, F1 postala igrica...
    Nek vrate atmosferce, ograniče motore na 4 litra i puste inžinjere i mehaničare da rade šta hoće. Pa ko je veći majstor neka nosi šnjur.
    (Bolesni skot, 13. jul 2020 23:19)

    # Link komentara

  6. andreas kisser@ Prva njegova titula osvojena u Benetonu 1994, prva njegova titula u Ferrariju 2000 godine. Neizvesne su bile i 2001 i 2003. Pogotovo 2003. gde je Ferari "imao sreće", što bolid Meklarena za 2003. nije prošao kreš test.
    (www, 13. jul 2020 22:31)

    # Link komentara

  7. Presmešna je današnja F1. Hamilton je za klasu bolji od ostalih. Nekako mi sve deluje namesteno. Naravno to je samo moje misljenje. Postojala je i era Šumahera ali pored njega su vozili Hakinen, Kultard, Alesi, Barikelo... koji su isto pobedjivali. Manje puta ali jesu. Uostalom Sumaher je poceo da pobedjuje u Benetonu a ne u Ferariju. Bolidi su bili slicniji po performansama. Meni je iskreno zao. Ustajao sam u 2 noću i isao kod drugara da na satelitskoj gledamo na nemackom rtl-u trke a sad odremam dva sata uz tv...
    (max, 13. jul 2020 20:44)

    vidi, cenim to sto si napisao kako je sve ovo samo tvoje misljenje! ali bih samo voleo da mi kazes koje ti je sezona u eri sumahera ostala onako... bas urezana u secanju po velikim uzbudjenjima i neizvesnotima koje su te terale da ustanes u pola noci da kod drugara gledate prenos trke preko satelita? mozda 2002. kada je sumaher pobedio na 11 od 17 trka, a berikelo na jos 4 (ferari 15 od 17)? ili recimo sezona 2004. kada je sumaher uzeo 13 od 18 podijuma, a barikelo jos 2 (ferari 15 od 18)? sva sreca pa je bilo tako zanimljivo, a ne ovo kad recimo 2017. ili 2018. kada gledamo borbu za titulu sve do meksika (tri trke pre kraja), a petorica razlicitih vozaca ostvaruju pobede? ili ne da bog smor od sezone 2016. kada je zapravo hamiltonov klupski kolega osvojio titulu! u pravu si, stvarno mi nedostaju ta uzbudjenja iz ere sumaherovih titula. p.s. alezi u karijeri ima samo JEDNU pobedu. treba li jos dokaza da ti je pamcenje lose?
    (andreas kisser, 13. jul 2020 21:30)

    # Link komentara

  8. Pa gledano spreda ovaj rozi liči na onu stvar... to je najveća razlika.
    (Miki, 13. jul 2020 21:29)

    # Link komentara

  9. To je ta F1. Niko ne sme da bude kao mercedes.Samo njima je dozvoljeno da imaju odredjene delove i da ih razvijaju. Zadnjih sedam godina iživljavanje čelnika maFIA-e u korist mečke. 2014, 2015 i 2016 od 59 trka pobedili na 51. i to vozili u leru. Prošle godine ferari spojio dve pobede oni ga odmah nagazili kao ima nešto neregularno. A mercedes botovi, kompleksaši, predvođeni svojim Pinočeom koji se potpisuje kao The Wolf, na sve to kažu ostalima Kme, Kme. Kakav paćenik moraš da budeš da izabereš da navijaš za nekog ko nema konkurenciju i da zezaš druge. Koliki kompleksaš neostvareni u životu moraš da budeš. Ma Fuj bre.
    (Bane Paraćin, 13. jul 2020 21:27)

    # Link komentara

  10. Voleo bih da jednu trku svi voze Ferarijev bolid, pa jednu trku Mercedesov, pa tako u krug. Pa da se stvarno vidi ko je bolji vozac.
    (zhol, 13. jul 2020 21:21)

    # Link komentara

  11. Presmešna je današnja F1. Hamilton je za klasu bolji od ostalih. Nekako mi sve deluje namesteno. Naravno to je samo moje misljenje. Postojala je i era Šumahera ali pored njega su vozili Hakinen, Kultard, Alesi, Barikelo... koji su isto pobedjivali. Manje puta ali jesu. Uostalom Sumaher je poceo da pobedjuje u Benetonu a ne u Ferariju. Bolidi su bili slicniji po performansama. Meni je iskreno zao. Ustajao sam u 2 noću i isao kod drugara da na satelitskoj gledamo na nemackom rtl-u trke a sad odremam dva sata uz tv...
    (max, 13. jul 2020 20:44)

    # Link komentara

  12. Secam se kada su vozaci u Monte Carlu po 2500 puta cimali rucicu menjaca gore, dole, a zvuk brutalan V10... eeeee dobra stara vremena u F1
    (pazarac, 13. jul 2020 20:36)

    # Link komentara

  13. Ko još gleda ove trke kosilica na daljinsko upravljanje!?!? Automatski menjači, telemetrija, ograničenja...Nema više F1, jer nema dobrih vozača. Sada postoje samo ljudi koji vrte onaj djevrek ispred njih sa 50 dugmića različitih boja.
    (Sa 22 si tropa, 13. jul 2020 20:03)

    # Link komentara

  14. Racing Point dobio nadimak Roze Mercedes, ok slazem se. Ali onda Vilijams od ove god treba nazvati Crveni Vilijams.
    (BRE!!!, 13. jul 2020 20:03)

    # Link komentara

  15. Kada sam pre neki dan pisao o Mercedesu i lobiju na celu sa Rosom Bronom i satelitskom ekipom Rejsing Point, dobio sam silne minuse. Svaki zdravorazumski fan F1 ne zeli da gleda ove iskompleksirane Britance na celu sa Hamiltonom kako dominiraju i sto je jos gore prave ostatak karavana idiotima. Zasto Alfa Tauri kao druga ekipa Red Bula nije napravio isti bolid kao i Red Bul prosle sezone? Ili Alfa kao Ferarijev?
    (nBgd, 13. jul 2020 17:39)

    Pa znas sta, kad bi svoje tvrdnje potkrepio nekim dokazima ne bi dobijao toliko minusa na komentare ovako, bulaznis nesto pricajuci o iskompleksiranim Britancima i Hamiltonu koji ostatak F1 prave idiotima i bla bla bla, bla bla bla. A drugo, ako ti se ne svidja dominacija Mercedesa nemoj da gledas F1. Meni se dominacija svidja ne zbog Mercedesa (ne volim tu marku automobila) nego zbog Hamiltona, jer jedva cekam da neko prestigne Sumahera po broju osvojenih titula. Ajde, sledece nedelje nemoj da gledas F1, da se nerviras, radi nesto drugo, jer ce Hamilton opet da stigne prvi.
    (Eugen, 13. jul 2020 19:36)

    # Link komentara

  16. Kada sam pre neki dan pisao o Mercedesu i lobiju na celu sa Rosom Bronom i satelitskom ekipom Rejsing Point, dobio sam silne minuse. Svaki zdravorazumski fan F1 ne zeli da gleda ove iskompleksirane Britance na celu sa Hamiltonom kako dominiraju i sto je jos gore prave ostatak karavana idiotima. Zasto Alfa Tauri kao druga ekipa Red Bula nije napravio isti bolid kao i Red Bul prosle sezone? Ili Alfa kao Ferarijev?
    (nBgd, 13. jul 2020 17:39)

    kako konfuzan komentar! prvo, odluci se ko su negativci, mercedes (nemci) ili britanci? dalje, reci mi molim te ko te je ovlastio da govoris u ime svih fanova F1? jesi li svetan da gluposti poput ovih koje ti pises i slicne koje mogu da se procitaju na ovom forumu od srpskih ljubitelja F1, ne mogu da se cuju nigde drugde u svetu!? i za kraj, objasni nam molim te kako i zbog cega je to hamilton iskompleksiran!? ljubomoran jadan na tvoje svalerske sposobnosti?
    (andreas kisser, 13. jul 2020 19:04)

    # Link komentara

  17. Ovako izgleda kada birokrate preuzmu sport i kad neko ne ume da podnese poraz pa odmah tuzaka
    (@axis mundio, 13. jul 2020 19:02)

    # Link komentara

  18. (nBgd, 13. jul 2020 17:39)
    Ne zelis ti da ih gledas,ali zato kompletno englesko govorno podrucje i te kako zeli...
    (dragisat, 13. jul 2020 18:58)

    # Link komentara

  19. diskvalifikacija za obe urke za oba tima :D
    (miros, 13. jul 2020 18:54)

    # Link komentara

  20. Strucno napisana analiza, ali mene samo zanima kolike su kazne ako se ispostavi da su u pravu ovi iz renoa
    (Street Jesus, 13. jul 2020 18:49)

    # Link komentara

  21. Evo otisao sam na kanal i covek sam kaze da jeste tehnicki problem, ali da ga resavaju advokati. Najjace bi bilo da ga resavaju inzinjeri
    (@brm, 13. jul 2020 18:29)

    # Link komentara

  22. Zasto Alfa Tauri kao druga ekipa Red Bula nije napravio isti bolid kao i Red Bul prosle sezone? Ili Alfa kao Ferarijev?
    (nBgd, 13. jul 2020 17:39)
    je li se ozbiljno pitaš zašto neko ne kopira Ferarijev bolid?Ako nijesi sarkastičan onda var ne staj na žulj feraristima
    (igy, 13. jul 2020 18:24)

    # Link komentara

  23. Pratite YT kanal Maka Preslija, on je bivši mehaničar Meklarena. Jako lepo objašnjava tehničke detalje. Danas je izbacio video o ovom problemu i objasnio detaljnije neke stvari, koje su više pravne nego tehničke, kada je ovaj slučaj u pitanju.
    (brm, 13. jul 2020 18:03)

    # Link komentara

  24. Stvarno isti. Ovi kopiraju bolje od kineza.
    (4k4.Dex, 13. jul 2020 17:52)

    # Link komentara

  25. Kazniti i jedne i druge. Ovo nije dozvoljeno, jasno je kao dan.
    (Da, 13. jul 2020 17:47)

    # Link komentara

  26. Neće Mercedes biti ošamaren. Čak od ovoga neće biti ništa! Ne treba ovome uopšte pridavati značaj, pa ovo je sve normalno...
    (www, 13. jul 2020 17:47)

    # Link komentara

  27. Nije, ima razlike, ovaj levo je siv, a ovaj desno Roze beo...
    (Bard Živa, 13. jul 2020 17:39)

    # Link komentara

  28. Kada sam pre neki dan pisao o Mercedesu i lobiju na celu sa Rosom Bronom i satelitskom ekipom Rejsing Point, dobio sam silne minuse. Svaki zdravorazumski fan F1 ne zeli da gleda ove iskompleksirane Britance na celu sa Hamiltonom kako dominiraju i sto je jos gore prave ostatak karavana idiotima. Zasto Alfa Tauri kao druga ekipa Red Bula nije napravio isti bolid kao i Red Bul prosle sezone? Ili Alfa kao Ferarijev?
    (nBgd, 13. jul 2020 17:39)

    # Link komentara

  29. Pravilnik Formule 1 je takav da ako nešto zakriviš 1mm reći će da je neregularno.
    (Mile, 13. jul 2020 17:38)

    # Link komentara

  30. Izbaciti ih iz F1 da može da uđe Stefan GP
    (Palermo98, 13. jul 2020 17:37)

    # Link komentara

  31. Nije
    (crnogorac, 13. jul 2020 17:36)

    # Link komentara