1. Другачија је то кошарка била. Рецимо, када се појавио Кукоч, тадашњи селектор Југославије Дуда Ивковић дао је њему предност уместо Горану Грбовићу, иако је Грба имао сезону каријере, био најбољи стрелац Купа шамшпиона и довео Партизан до фаворита за освајање титуле на Фајнал фору у Генту (Гану). Тај Дудин избор је прокоментарисао Мирко Новосел, можда и најбољи тренер тада у Европи и по Славнићу најбољи тренер те старе генерације. Новосел је рекао да Дуда форсира леворуке (Паспаља и Кукоча), али да Тони нема килер-инстинкт и да је његов тип играча управо Грбовић.

    Е сад, Џордан и Булси су врхунац те старе кошарке. Кукоч је био један од весника нове. Оно што је њему недостајало је управо оно што је навео Новосел. Није био лидер у довољној мери. Зато и јесте фасцинантан Никола Јокић: он је исти тај тип нове кошарке, али има притом победнички и лидерски дух (кад се то од њега захтева). Нешто попут Мануа Ђинобилија. Нисам сигуран колико је Тони био заиста потребан Чикагу и поред низа одличних партија. Некако ми се није уклапао у концепцију Булса. Тамо је свако знао своје место, па и Бил Венингтон, једино је Кукоч био час Катица за све, час тринаесто прасе.

    А квалитет Чикага? Тешко је мерити. У својој ери су деловали непобедиво, али кад погледаш, противници су му били Стоктон и Малоун, Пејтон и Кемп, Баркли и Кевин Џонсон, Реџи Милер и Рик Смитс, Јуинг и Џон Старкс... Нису то били ипак играчи толико широког асортимана као данашњи асови. Зато никад нећемо знати.
    (Иван, 11. maj 2020 12:37)

    # Link komentara

  2. Jordan prosijek koševa 30 a prosijek šuteva po tekmi 40
    (Bez kosti, 30. april 2020 17:49)

    # Link komentara

  3. Koliko pametnih glavica na okupu.
    Dovoljno je pogledati sto misle danasnji igraci o Bullsima 90-ih.
    73% ih misli da je MJ goat. Realno gledajuci samo 90-2000 zlatno doba kosarke(NHL draft ima vecu gledanost od NBA Finala) Najbolji ofenzivac lige,najbolji defenzivac lige, najbolji two way igrac i jedini igrac poslje Magica koji je odigra sezonu na pozicijama od 1 do 5. MJ RODMAN PIPPEN I KUKOC. Pojedinacna kvaliteta plus nesto sto nijedna momcad nece imati, ono nesto neopipljivo.Pa stari ljudi koji nisu znali nabrojat tri ekipe izvan Bullsa i 5 igraca su znali za Bullse i Jordana, i to ne samo u Europi nego u cijelom svijetu. Da danas pokazes sliku trenutno najboljeg igraca Kawhia ne bi ga prepozna nitko ko ne prati NBA, to tada nije bilo moguce. Jordan nije bija savrsen ali takvu zelju za pobjedama i dokazivanjem imao samo on i pokojni Drazen. Savrsena momcad, 98 mi je posebno draga jer su pokazali kako se ide preko granice boli do kraja. Pola petorke pokidano od povrijeda.
    (Kosarkakokosarka, 28. april 2020 13:16)

    # Link komentara

  4. Ma kakav Skoti pipen čovek nije mogao,da podnese kad je trener pre njega uvrstio Toni kukoča u tim kuki koji je za Pipena bio doktor košarke.sve se videlo kad je Pipen postao vođa tima u trnutku kad je Dzordan stao sa košarkom pipen najbolji strelac tima koji drži poslednje mesto u ligi.
    (slaviša šmigič, 27. april 2020 11:09)

    # Link komentara

  5. Ništa manje bitran od Skoti Pipena nije bio ni Stiv Ker jednostavno,da bi se pomoglo u pokrivanju Dzordana ostavljalo se mnogo prostora a ovaj stv ker nije znao,da promaši ako si ga ostavio za milisekundu samog,nerazumem to veličanje nekih kad se zna da je Dzordan bio više od pola ekipe svi znaju u kojoj god ekipi bi igrao Dzordan uzela bi prsten pa čikago je u trenutku pauze Dzordana zauzimao glatko poslednje mesto u ligi.
    (slaviša šmigič, 27. april 2020 10:58)

    # Link komentara

  6. Pipen je bio jalov igrac kao Kevin Lav,ali posto je Dzordan tesko krcio put do kosa i u napadu teglio,morao je da nadje nekog anonimusa iz provincije koji ce da ubija tempo iza ledja posle njegovih pokusajabez pokrica..
    (D-Rouz, 26. april 2020 22:23)

    # Link komentara

  7. Prave zvezde igraju sa drugim istim kao Lebron i Djonson!Dzordan i Kobi su mogli samo sa bodi gard pudlicama,koji i sa loptom u rukama gledaju prvo njega izbacenog nepostavljenog sa strane pa kos..Dosta se potroše jel im uvaljen krompir,budu izloženi i ne stižu da se postave,gube osećaj za igru i vremenom postaju samo prodorni' igraci sa mrtvom tunel vizijom,ubijeni u kalup!
    (D-Rouz, 26. april 2020 21:42)

    # Link komentara

  8. Jordan nikada nije otišao iz Chicago Bulls-a. Čekao je i dočekao da porastu i postanu timčina. Uz rame Jordanu po kvalitetu ide Kobe. Svi ostali su drugačiji tipovi igrača. Neki možda i svestraniji po statistici, neki možda i korisniji za ekipu, ali samo ova dva igrača su imala instinkt ubice i pobednički mentalitet uz savršen igrački kvalitet.
    (boki, 26. april 2020 11:34)

    # Link komentara

  9. @RS a da li ti vidis svojim ocima ono sto sam ja postavio? Zonska odbrana nije bila u pravilima ali se ipak igrala,zamisli da su sudije seckale igru kad god bi neko bio udvojen.
    (Tuko Salamanka, 25. april 2020 15:42)

    # Link komentara

  10. @
    A da pogledaš izjave samih sudija o utakmici Kingsa i Lejkersa? Inače bolje bi bilo da ti je tata otkrio da u sportu ne pobeđuje uvek bolji, često samo onaj te večeri bolji. Ili da odgledaš 4. utakmicu u Šarlotu SF sa Bulsima? Odgledaš je pa možda malo i odrasteš.
    Majkl je jedan od najboljih igrača ikada. Kao takav bio je fabulozan - kada je bio. Često nije, ne samo jer je ljudsko biće već i jer mu se moglo. Živeo je nesportski, sa gomilom poroka pa sve do kocke i pića. Svake noći druge sojke. Zato je često bio loš. Pa zato nije mogao bez vrhunskog tima oko sebe - sezona je duga. Tolerisali su mu sve, pa i ispomagali ga - mnogo je novca donosio. Ponekad i sudijama. To je istina o njemu, niti idolopoklonička niti zaverenička.
    (znanje-imanje, 25. april 2020 12:15)

    # Link komentara

  11. @znanje-imanje
    Ti o sportu nemas pojma, nego si ona klasicna trolcina koja sve posmatra iz pespektive teorija zavere, namestaljki jer ti je tako lakse, priroda ti je takva. Kada ne navijas za nekoga, taj mora da krade, jer ne moze tvoj favorit da izgubi posteno.
    Nisu Lejkersi jednom igrali protiv Kingsa u plej ofu, nego vise puta, i uvek su izlazili kao pobednici. Samo neznalica moze da kaze da su Kingsi, ili bilo ko, bili bolji od Kobijevih i Sekovih Lejkersa.
    Dzordan je prodavao patike jer je bio najbolji! Nisu njemu ni Bulsima pomagale sudije, nego kvalitet koji su imali.
    Dzordan je na vrhuncu napravio pauzu jer su mu ubili oca. Da su ubili oca nekom od tvojih favorita, ti bi rekao da je to zavera da se udalji s terena. Ovako, prelazis preko toga i pricas gluposti.
    Pipen Rodman, Kukoc i ostali, bez Dzordana, ne bi dosli do finala ni pre 25 godina, ni danas.
    A kamoli do titule.
    (@, 25. april 2020 09:11)

    # Link komentara

  12. @Sin Bludimir
    Dzaba objasnjavas, tip je tu da troluje i omalovazava.
    Pipen ne da nije potcenjen, nego je cak precenjen. Nikada on nije za Dzordana bio ono sto je bio O'Nil za Kobija ili Vejd i Bos za Lebrona. Ali, jos malo ce ispasti da je Pipen bio bolji od Medzika i Cemberlena zajedno, jer kako drugacije umanjiti Dzordanove uspehe.
    Da je Dzordan pravio All Star timove, imao bi 10-15 titula.
    Odmah je mogao da ide u Lejkerse, tamo bi s Medzikom i ekipom uzeo nekih 10 titula, mogao je da dovodi koga hoce i da dominira. On ne bi gubio finala od penzionera, poput nekih.
    (@, 25. april 2020 08:56)

    # Link komentara

  13. Kao da je cilj dokazati kako je Dzordan imao dobre saigrace. Naravno da jeste, niko titulu ne osvaja sam. Ali, Dzordan nije imao vanserijske saigrace, nije imao All Star tim, niti je cak imao najdominantnije igrace na svojim pozicijama u ligi. Ali opet je taj tim dominirao kao nijedan, zato sto su imali najboljeg igraca na svetu, najboljeg trenera na svetu i bili su fiziciki pripremljeni kao niko pre i niko posle njih! Fizicki su bili neverovatni jer su takvi morali da budu da bi savladali Pistonse, to je jasno. I tu je stvorena ta strasna odbrana Bulsa.
    Niko ne osporava kvalitete Dzordana, Pipena, Kukoca ili Rodmana, ali je jasno da Pipen, Kukoc, Rodman nisu bili ono sto su bili Vejd, Bos i Alen ili Tompson, Durant, Kari, Grin...
    A nisu bili ni O'Nil ni Brajant.
    Dzordan nije imao vanserijske saigrace kao sto je imao Lebron, ali je ipak osvojio i postigao mnogo vise.
    Brajant jeste imao O'Nila, kasnije Gasola, ali nikada nije imao drim tim kao Lebron i ipak je mnogo uspesniji.
    (@, 25. april 2020 08:52)

    # Link komentara

  14. Umesto da kao danasnje zvezde, Lebron, Durant, Dejvis itd, lepo ode kod Medzika u Lejkerse i ima ne 6 nego 15 titula sampiona, Dzordan nije menjao tim, nego sa dobrim saigracima gradio tim koji je doveo do dominacije.
    Mogao je on bez problema u Lejkerse, ili kod Olajdzuvona u Hjuston, a mogao je i u Jutu, da s Melonom i Stoktonom dominira. Ipak nije, on je ostao s Pipenom, Kukocem, Rodmanom...
    A mogao je i da, kao danasnji igraci, ucenjuje Bulse. Pa da naredi da mu dovedu npr. O'Nila i Melouna, ili da zahteva Olajdzuvona i Robinsona, a mogao je i da trazi da dovedu Barklija, Milera, Juinga itd. I imao bi bar 10 titula.
    Ali, ipak je to Dzordan.
    (@, 25. april 2020 08:45)

    # Link komentara

  15. (Tuko Salamanka, 24. april 2020 21:25)
    Ti si rekao da je bila dozvoljena zona i udvajanje bez lopte u doba Dzordana. Evo jos jednog dokaza da nije (o tome je pisao i New York Times 2001.):
    [link]
    (RS, 25. april 2020 06:31)

    # Link komentara

  16. @Dragan Lebron ima i vise utakmica u playoffu,nekada je prvo kolo bilo na 3 dobijene,najvise 5 u seriji a do negde 1982 dva najbolje rangirana tima su preskakala prvo kolo a prvo kolo je bilo na 2 dobijene utakmice,najvise 3 u seriji dakle. Zato i postoje poeni po mecu izmedju ostalog.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 23:51)

    # Link komentara

  17. Niko nikada nije postigao više poena, skokova i asistencija u plejofu nba lige od Lebron Dzejmsa. Pogledajte malo vikipediju....
    (Dragan, 24. april 2020 22:44)

    # Link komentara

  18. Niko ne spominje Ajversona jedinog igraca koji je postizao priblizno u proseku poena u plej ofu kao leteci Majkl.Verujem da su u Fili okupili dobar tim kao sto ga je Dzordan imao da bi i Ajverson imao nekoliko prstenja.
    (ja, 24. april 2020 21:51)

    # Link komentara

  19. @RS Da li je moguce da postavim link sa Zonskom odranom i udvajanjima na Dzordanu i gde glavom i bradom Dzordan prica o Zonskoj odbrani a da mi ti pominjes doba interneta??? Da li je moguce da u doba interneta neko ne zna da je liga promenila pravila 2004 u svojstvu ofanzivne igre i vise prijsteljski nastrojenih meceva sto je njihovo zvanicno saopstenje gde su momentalno eksplodirali igraci na perimetru. Harden i cela liga igraju 1 na 1 non stop a ljudi pricaju o zoni.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 21:25)

    # Link komentara

  20. Danas se evo udvajaju igraci bez lopte sve u 16
    (quixver, 24. april 2020 20:08)

    # Link komentara

  21. @samo realno,ne Pipen je bio extra igrac a Rodman vrh u defanzivi. Meni samo smeta prica,bukvalno ispada da je Pipen bio glavni igrac a eto Dzordan je bio prosek a bio je bolji od Pipena sto je samo po sebi vrh. Recimo kada se Dzordan povukao Pipen je odradio odlican posao,kada je preuzeo ulogu vodje i gde su mu dodati u tim 5 igraca na celu sam sjajnim Kukocem. Ali recimo i Dzordan je sa 35 godina predvodio taj tada stariji tim do vrha istoka,posto je Skoti propustio prvih 40 utakmica. Tako da verujem da bi Dzordan iz 1993 mozda i mogao da odvede taj tim do finala bez Pipena,samo sto mislim da bi teze dobili Hjuston. Decko koji je napisao za Bullse da su kokainski zavisnici,to se iskljucivo odnosi na tim 84-87 i dobro se zna koji su to igraci,oni su popili i suspenzije.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 19:48)

    # Link komentara

  22. A mene cudi da u doba interneta i u doba youtuba ljudi ne moze da provere da se zonska odbrana uvek igrala i da je uvek bilo udvajanja i uopste sudije nisi sankcionisale udvajanje slobodnim bacanjima.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 14:43)
    Zar je moguce nesto ovako napisati u doba interneta ? Igraca nisi mogao udvajati pre nego sto primi loptu a kad to uradi vrhunski igrac vec je kasno, jer je prosao defanzivca ili cak prosao i zakucao. Dakle,pre nego sto primi loptu !
    Sve je bilo zabranjeno osim odbrane 1 na 1.
    Evo i dokaz:" U nastojanju da se odmakne od teških i ustaljenih NBA prekršaja(slobodna bacanja), liga je značajno promijenila pravila odbrane u NBA sezoni 2001-2002. Uklonjena su sva odbrambena ograničenja , s izuzetkom odbrambenog pravila od tri sekunde"
    (RS, 24. april 2020 19:24)

    # Link komentara

  23. @NNN

    Vidi se da si pratio NBA 90-ih ali glavni igrač je bio MJ, a Pipen i Rodman su bili statisti.
    On bi uzeo titulu i bez njih a oni bez njega ne bi...
    (samo realno, 24. april 2020 17:53)

    # Link komentara

  24. @Tuko Salamanka

    Napokon pravi poznavalac NBA. Kakav bre Pipen, bio je ok igrač, malo bolji od proseka. Kao i Rodman, Harper u Ker. Ali Lebronova medijska mašinerija radi posao i pravi od nekadašnjih Džordanovih saigrača bogove košarke.
    Ljudi i dalje ne shvataju da bi Džordan uzeo 6 titula i sa 4 prosečna NBA igrača 90-ih.
    Da igra danas, šetao bi se ligom i uzeo bi minimum 9 titula. Svake godine bi bio najbolji skorer i defanzivac lige. Mogao je da bude i naj asistent ali nije hteo. Par puta je ušao u tu ulogu, podelio 10 plus asistencija i hvala doviđenja.
    (samo realno, 24. april 2020 17:51)

    # Link komentara

  25. @Mare

    Ne znam zasto potcenjujes Pipena. On je 100x bolji igrac od Lebrona ali je Lebron medijski ishajpovan. A MJ je 10x bolji od Pipena pa vi sada racunajte.
    (samo realno, 24. april 2020 17:48)

    # Link komentara

  26. Ne pričajte ništa loše o Džordanu. Ovdje glava može da se izgubi zbog toga. I kad nešto nije dobro radio ili nije radio uopšte, ne spominjite to. Crni Isus je nedodirljiv i poznavaoci na ovom forumu su odobrili tu poruku.
    (Jezekilj, 24. april 2020 17:36)

    # Link komentara

  27. Lepo je sto se pokazuje da je MJ imao solidne saigace ali da se ne lazemo, oni su niko i nista bez Džordana.
    (samo realno, 24. april 2020 17:29)

    # Link komentara

  28. Tuko Salamanka,Lebron nije čuvao Duranta,ajde da kažemo da si u pravu i da ga nije čuvao zbog ličnih ali ne možeš da ga braniš i ako to želiš jer kad se utakmice lome on kao najbolji igrač svog tima i kao što ga mediji uzdižu da je strašan defanivac on kao takav mora da preuzme Duranta ali nije ga preuzeo,ni jednom kad se lomila utakmica nije ga preuzeo i kad se napadalo i kad su se branili nije preuzimao odgovornost,nema ga i tako dvije godine u nizu on ne smije Duranta da preuzme. Pa u zadnju utakmicu za 4:3 protiv GS-a,zadnjih nekoliko minuta šut nije uputio,Irving je sve sam završio,Irving im je donio titulu ali danas živimo u vrijeme čudno,đe mediji čuda čine i mediji su pola svijeta ubijedili da je Lebron sam dobio GS a da kad izgubi,izgubi jer nema s kim da igra.
    (Ivan, 24. april 2020 13:24)
    A najjaci ste vi koji nemate nista s cim biste potkrijepili neke tvrdnje, ali ste kao u pravu. Lebron i Klivlend, Klivlend stalno u PO. Ode Lebron, oni momentalno za potkusurivanje. DVA puta. Ode Irving od njega, dobi svoj tim. Dva puta. Mucak. Love dobio priliku nakon Lebrona da pokaze kako ga ovaj gusio, kako on u stvari strasan igrac. Mucak.
    Cak i oni koji mrze Lebrona, koji su karijere izgradili na mrznji Lebrona, ga stavljaju na 2-3 mjesto GOAT liste.
    On je imao par utakmica u karijeri gdje ga nije bilo kad je trebalo. I to je to druze. Niko ne spori da nije ego-manijak koji mora uzeti poslednji sut. Ali ih je poprilicno i pogodio u karijeri.
    Na kraju krajeva, sve je reklo odvodjenje u finale onog poslednjeg Klivlenda sastavljenog dva mjeseca pred PO. Alo, alo, dva mjeseca pred PO! I utakmica od 50p na strani, vrijedna pobjede, protiv GSW s igracima u svom prajmu. To sto saigrac koji izvodi slobodna preko 80% ne moze da pogodi oba slobodna, ili drugi saigrac ne zna rezultat... Sto cete vise od njega?! I makao sa sa tog istog istoka, "slabog", i odjednom istok jak. Prejak. Tako je bilo u Dzordanovoj eri. Za istok je vazilo da je slab. A cini mi se da ga je Dzordan cinio slabim. Kao sto je i Lebron to radio.
    (Srba, 24. april 2020 17:04)

    # Link komentara

  29. Gledam danas ove balerine u NBA kako se utrkuju da su najbolji u ovome i onome svih vremena. Iskreno smešno... Pa taj Pipen je 10x kompletniji igrač od naduvanog Lebrona.
    (Mare, 24. april 2020 15:20)

    # Link komentara

  30. Džordan je i prije dolaska Rodmana uzeo tri titule
    (sasa pg, 24. april 2020 14:59)

    # Link komentara

  31. [link] i evo linka za sve one koji tvrde da nije bilo udvajanja,ne samo da je bilo nego je bilo i dok igrac ne primi loptu. Tu je i tip koji Dzordana konstantno zove "dzordanaka" za tim sklopljen na draftu tvrdi da ga je Najk napravio,a supertim naziva timom sastavlje od igraca koji su svi osim Rodmana u Bullse dosli nakon njegove penzije. Rodmana je licno angazovao Phil koji je vec tad bio znak pitanja zbog kontraverzi van terena.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 14:51)

    # Link komentara

  32. Bili su tim sa izvrsnim pojedincima koji su se uklopili. I naravno Dzordan, kao prevaga nad ostalim timovima u ligi
    (blabojzna, 24. april 2020 14:49)

    # Link komentara

  33. dzordan je imao saigrače, jake saigrače. po meno je neprocenjivi uspjeh gdje je lebron sam doveo klivlend do finala nba lige. bukvalno sam, sjecamo se prve utakmice klarkson promasio bacanje sa pobjedu a smit uhvatio loptu na 3 sek do kraja i krenuo nazad
    (dAch0, 24. april 2020 14:48)

    # Link komentara

  34. A mene cudi da u doba interneta i u doba youtuba ljudi ne moze da provere da se zonska odbrana uvek igrala i da je uvek bilo udvajanja i uopste sudije nisi sankcionisale udvajanje slobodnim bacanjima. Situacija koji svi znaju je asistencija za Kera posle udvajanja. I dal je realno da likovi i dalje pisu Dzordan prosecan igrac a bio 6x mvp finala,ovde ispada da je Pipen bio mvp finala. Dzordan je imao 45p prosek protiv Cavalirsa prvu playoff seriju sa pipenom,dok je pipen sa klupe ima 10p,kada su se sastali drugi put sa Cavalirsima,Dzordan je resio seriju sutem u poslednjoj sekundi iako su Cavalirsi bili favoriti te 89 godine. Kada su Knicksi bili na 2:1 u seriji,na putu da povedu sa 3:1,Dzordan je ubacio 54 poena. Kao sto pomenuh vodio ke tim u 4 kategorije u playoffu 1991. 1993 je predvodio tim u 3 kategorije pored takvih saigraca kvalitetnih. Pa pipen je i sam rekao da je dzordan zasluzan sto je postao igrac kakav je postao.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 14:43)

    # Link komentara

  35. Ja to stalno pricam, a ovde se uvek nalaze raznorazne dzordanke koje uporno tvrde da je dzordanka jedina zasluzna za te titule Bulsa. Da mu nije NAJK sklopila najbolji tim, malo sutra bi on video te titule.
    (NAJKL Dzordan, 24. april 2020 14:40)

    # Link komentara

  36. odlican tekst!
    (ngolo kante, 24. april 2020 14:23)

    # Link komentara

  37. Mare care sad je startuj!
    (ručna bomba, 24. april 2020 14:12)

    # Link komentara

  38. Jedan od najboljih tekstova o košarci na b92!
    Prosto mi je žao što se komentatori prepucavau ili još gore troluju,
    očigledno ih ne zanima košarka dovoljno ili jednostavno ne kapiraju.

    Inače 1991. Divac je briljirao u finalu, bukvalno je bio 2. igrač Lejkersa!
    U poslednjoj utakmici je pokvario statistiku, a Medžik je imao čak 20 asistencija (pa je uspeo da pretekne Džordana koji je u toj seriji konstantno imao dvocifren br. asistencija), a Pipen je dominirao i u skoku.
    Čikago je bio favorit, a Lejkeri su napravili brjk, pa sam se bio ponadao (to je jedini put da nisam navijao za Bulse u finalima).
    Menije lično Pipen jedan od najomiljenijih igrača i po subjektivnim kriterijumima mi je bio sve ukupno 2. najbolji igrač u 90-im!

    Koliko su Bulsi bili defanzivno premoćni govori i podatak da kada su 1996. postavili rekord imali su čak 3 igrača u najboljoj defanzivnoj petorci (Džordan, Pipen, Rodman)!! Bukvalno nije bilo fer prema ostalima :P
    A ko nije gledao ima klipove, pa može da vidi šta je Rodman radio Melounu (2. najboljem poenteru u istoriji NBA), ali i tu treba obratiti pažnju na "sitnice" da otprilike svaki pu pljesne Poštara po zadnjici kada su u gužvi,
    onda ono "čuveno" saplitanje.
    I ove nabrojane serije su samo šlag na tortu, ima još dosta primera, npr. finale Istoka 1998. kada Bulsi protiv Indijane ne mogu da se sastave u napadu, ali MJ i Pipen ukradu po 5 lopti i bukvalno se isključivo odbranom drže u igri...
    (NNN, 24. april 2020 13:53)

    # Link komentara

  39. Tuko Salamanka,Lebron nije čuvao Duranta,ajde da kažemo da si u pravu i da ga nije čuvao zbog ličnih ali ne možeš da ga braniš i ako to želiš jer kad se utakmice lome on kao najbolji igrač svog tima i kao što ga mediji uzdižu da je strašan defanivac on kao takav mora da preuzme Duranta ali nije ga preuzeo,ni jednom kad se lomila utakmica nije ga preuzeo i kad se napadalo i kad su se branili nije preuzimao odgovornost,nema ga i tako dvije godine u nizu on ne smije Duranta da preuzme. Pa u zadnju utakmicu za 4:3 protiv GS-a,zadnjih nekoliko minuta šut nije uputio,Irving je sve sam završio,Irving im je donio titulu ali danas živimo u vrijeme čudno,đe mediji čuda čine i mediji su pola svijeta ubijedili da je Lebron sam dobio GS a da kad izgubi,izgubi jer nema s kim da igra.
    (Ivan, 24. april 2020 13:24)

    # Link komentara

  40. Kobe je bio strašan a sa Šekom tandem strava. Ipak većina ljubitelja zna da su imali, kao glavni prodavci patika, i sudijski gromobran. Da im je bar jedna titula dodana na štetu Kingsa. Isto važi i za Majkija. Bio je totalna atrakcija. Opet više sam utakmica gledao da je on bio Džejms Harden, dobar ili loš, nego što je bio "Majkl-iz-sećanja". Bez najboljeg okruženja, pikova formi izuzetnih igrača oko sebe teško bi do toliko titula. Pa i sudijskog gromobrana!
    Jedina sezona NBA koju sam strasno gledao navijao sam za Šarlot. Iz ličnih, prilično kič razloga ali i jer je Glen Rajs bio kul vođa tima koji je igrao prava-NBA-odbrana a da nisu baš kriminogeni kao Detroit. Kad ono od SF na 2:1 za Šarlot i igraju 4.u kod kuće. I odgledah ja sudijsku navlaku od početka do kraja pa još u zadnjem sekundu nedosuđeni faul Majkiju za polaganje Rajsa i pobedu. Pobedio je ne jedan od najboljih ikada već najbolji prodavac patika. Isto i titule koje su odbranom donosili Pipen i Grant, posle i Tetovirani. Tim u kome je najbolji-ikad-Kukoč bio šesti igrač bi i sada bio konkurent za titulu.
    (znanje-imanje, 24. april 2020 13:21)

    # Link komentara

  41. To su ti slavni Bulsi za koje i sam Jordan kaze da su se pred utakmicu ubijali od kokaina.FUUUJ!
    (Kosta, 24. april 2020 13:20)

    # Link komentara

  42. Ja koliko znam kosarka je timska igra, ako vam se ne svidja onda gledajte tenis, golf, snuker ili bocanje. Ne znam tog igraca koji je sam osvojio titulu, jedino ako se ne pojavi neki u buducnosti koji ce igrati 1 na 5.
    (HARIS, 24. april 2020 13:15)

    # Link komentara

  43. Ovog mareta ne vredi ni komentarisati više. Balvan običan...
    (društvance iz predgrađa, 24. april 2020 12:49)

    # Link komentara

  44. Bez dobre cele ekipe nema titula, samo što ovde izgleda da je samo MJ sam osvajao iste. Skoro svaka ekipa ima svog MJ, samo što ostali nisu kao Pipen, Rodman, Kukoč itd. Gledao sam Dzordana kako je igrao i zaključak je da bi bio jedan prosečan igrač da mu nije bio prvenstveno Pipen pored njega. Naravno i ostali saigrači. Lebron je daleko najbolji pojedinac u istoriji nba, a što se tiče tima, to je GSW, znamo svi koji je to tim sa igračima boljih od ovog nike Jordana.
    (Dragan, 24. april 2020 12:35)

    # Link komentara

  45. U doba Dzordana po NBA pravilima potpuno je bila zabranjena zonska odbrana,kao i udvajanje igraca bez lopte(ako pokusas kazne te iste sekunde sa sl.bacanjima za protivnika). Dozvoljena je bila samo odbrana 1 na 1. Kome je to pomoglo ?
    (RS, 24. april 2020 12:30)

    # Link komentara

  46. Neverovatna petorka koja je osvojila posednje dve titule, u odbrani je i Harper bio jako bitan, Harper, Džordan, Pipen, Rodman i Kukoč. Petorica visine od 198 do 207, trojica odlična u napadu i odbrani, Harper, Džordan i Pipen, jedan odličan u napadu, Kukoč, i Rodman u odbrani. Neka vrsta small ball košarke. Inače je i Onil u napadu imao problema sa Rodmanom.
    (Velja, 24. april 2020 12:22)

    # Link komentara

  47. Ako Dzordan postiže 30 od 90-100 sa ne znam kojim procentom ubačaja koševa mogućih to znači da 50%šuteva ka košu upućuje on,znači kao svi ostali njegovi saigrači.I to znači da je sve podređeno njemu da bi on bio big-bigi.
    (Šurdivoje Dobrilović, 24. april 2020 12:18)

    # Link komentara

  48. Rodman je bio veliki talenat za kosarku. Veliki. On cak ima odlican procenat iz skoksuta, to je drugo sto nikad nije gledao obruc. A znate kako znam da se radi o nesvakidasnjem talentu? Jer ja poznajem kosarku i prije Jokica. Denis Rodman je rodjaci kosarkom poceo da se bavi na koledzu. Imao je 21 godinu. On je igrao NBA a ucio je pravila igre.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srba, 23. april 2020 14:45) #
    Al si se nalupao, i još dobiješ 3 puta više pluseva od minusa.
    Rodman je igrao košarku i u srednjoj školi, doduše ne sa nekim uspehom te upisuje neki manji koledž. Posle prelazi na Oklahoma Stejt gde ostaje 3 godine i gde je imao prosek od preko 25 poena po utakmici. Biran je i u All-American tim. I ti kažeš da je on igrao u NBA ligi i da je tek tada učio pravila?!
    Hahahahaha bravo majstore dao sam ti plus!
    (Vladimir, 24. april 2020 08:01)
    Je li realno ovako nesto u doba interneta? o.O Podjes fino na neki iole bolji pretrazivac, ukucas "Rodman started at 21", i izaci ce ti gomilu tekstova o tome da se Rodman ozbiljnom kosarkom poceo baviti na koledzu. Dok je mladji bio bio je nizak. Imas i njegove intervjue na tu temu. Alo rodjace, u doba interneta!
    (Srba, 24. april 2020 12:13)

    # Link komentara

  49. Biti ispred saigraca kakav je postao Skoti Pipen je samo po sebi veliki uspeh. Mnogi bi Pipenu vodu nosili,ali kao sto je pomenuo "Nola" moras da provalis sta je najbolje za tim i na koji nacin da iskoristis igrace,recimo Pipen je u istom sistemu sa malo pojacanim timom skoro pa ponovio sezonu kao sa Dzordanom,ali vec sledece su igrali dosta slabije jer je otisao Horace Grant,neko ko igra dobru defanzivu i kontrolise skok i reket. Recimo kada je otisao u Hjuston sa Barklijem i Olajdzuvonom bez pravog sistema ispali su u prvom kolu,gde je Barkli bio najbolji igrac u playoffu. Dzordan je u finalu bio zaduzen za poene i kreaciju i vecinom je bio na Mezdiku i Scottu tokom cele serije,predvodio je Bullse u 4 kategorije u playoffu,osim u skokovima. Ali mozda u najbitnijem mecu serije Pipen jeste zatvorio Medzika,to je mec broj 2 koji se pominje.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 12:07)

    # Link komentara

  50. Ko je uopšte rekao da je sam Džordan doneo titule? Pa naravno da za to treba tim, kao i za bilo koji drugi NBA klub (i za bilo koji drugi spora). Košarka je timska igra, 5 na 5, a ne 1 na 1. Ali kad se vec odbrana spominje, nefer je ne spomenuti da je Majkl bio najbolji defanzivni igrac lige u sezoni 1987-88. Inače MJ je bio 12. najbolji kradljivac lopti svih vremena sa prosečno 0,0614 ukradenih lopti po minutu (najbolje plasirani iz Bullsa). A Rodman koji je ostavio vrhunski trag u Bullsima, nije učestvovao u osvajanju prva tri prstena! Što nas dovodi da je okosnica Čikaga 90ih bio tandem Jordan-Pippen plus ostali članovi. A ne smemo da zaboravimo ni slavnog Fil Džeksona koji je osvojio, što sa Čikagom, što sa Lejkersima 11 NBA titula!
    (Danko, 24. april 2020 12:01)

    # Link komentara

  51. Opet Najk Dzordan u glavnoj ulozi.Dokle?Suvi prosek.Doliko kvaliteta oko njega.Pipen,Rodman...Pa realno i ja bi bio prvak NBA sa takvim saigracima!
    (mare, 24. april 2020 10:56) # Link komentara

    Nikad dosta trol komentara na ovom vašem B92 sajtu.Barem ima nešto i pametno da se pročita za razliku od kurira i telegrafa,i dobro vizuelno izgleda,pregledan je.
    Što se tiče ovih trolova,neću da ih više komentarišem.Momak koji se odaziva na vince carter je sve to lepo obrazložio mnogo puta.
    (Mali Qlek, 24. april 2020 11:42)

    # Link komentara

  52. @mare Samo sto ti ni u ameterskom sportu ni vodu ne bi mogao da nosis u takmicenju na nivou osnovne skole. I sto ti saigraci uopste ne bi dosli do tog nivoa napredka u igri da je neko kao ti pored njih. Nema veze sto si trolcina!
    (Dare, 24. april 2020 11:42)

    # Link komentara

  53. Odbrana uvek donosi titule posebno u košarci i fudbalu. Ovde Džordan nije u fokusu koliko Fil Džekson koji je pronašao prave igrače za posao koji treba da odrade. ŽOC je sve titule uzeo odbranom.
    (Pelcujte Nola, 24. april 2020 11:42)

    # Link komentara

  54. Pipen je iskljucivo cuvao Medzika u mecu broj 2 a ne celu seriju kako pise u tekstu,jer pogledao sam sve utakmice na youtube,igrac koji je zaduzen za ofanzivu tima nikada ne cuva protivnickog igraca celu utakmicu zbog problema sa licnim greskama a Dzordan je brzo napravio dve. Tu su bili i James Whorty all star i Byron Scott koje je isto neko trebao da cuva. Skoti Pipen je masina,a svoje defanzivno umece je izucio igrajuci protiv Majkla Dzordana svakog dana na treninznim utakmicama. Rodman je kasnije dosao ali mislim da bi Bullsi uradili isto i da je ostao njihov izvorni igrac Horace Grant. Ovde ljudi cesto komentarisu kako je Lebron bezao od Duranta. Ako bi cuvao Duranta konstantno zavrsio bi sa licnim greskama.
    (Tuko Salamanka, 24. april 2020 11:35)

    # Link komentara

  55. @Opet Najk Dzordan u glavnoj ulozi.

    Sta su Bullsi uradili 2 sezone dok Dzordan nije igrao? Jednom polufinale konferencije. Bullsi su 6 puta osvajali prsten i svih 6 sa Dzordanom. Pre Dzordana su bili tim za potkusurivanje, danas posle Dzordana imaju samo ime.

    A Pipen nije uopste pocenjen igrac u istoriji, uopste nije kao Ljudi misle da je nebitan. I te kako svi poznavaoci misle da je jako jako bitan i cim se ovde u textu poredi sa Lebronom znachi da imaju ozbiljno postovanje prema njemu.
    Tandem Dzordan-Pipen je po svim anketama i statistikama najbolji tandem u istoriji NBA.. Dakle daaaleeeko od toga da je Pipen pocenjen igrach.
    (Sin Bludimir, 24. april 2020 11:27)

    # Link komentara

  56. sta ste vise zapeli sa tim dzordanom koga zanima majkl dzordan mislim da srbe zanima nesto drugo u ovim trenucima. koga briga za amera nekog
    (mozak, 24. april 2020 11:20)

    # Link komentara

  57. Pratio sam tada skoro redovno NBA,i docekao Olajdžuvana u Hjustonu sa titulom,razbio je monotoniju čikaške ekipe postavši prvakom NBA lige.Ne znam da li ovo može da se nazove ligom,u izvornom smislu reči.Pre je zabava visokog nivoa,sportskog miljea.U par utakmica završnice plej- ofa,vidi se takmičenje.Sve ostalo je slično cirkuskoj predstavi,da oduševi,zaprepasti,ostavi utisak.I to da bi se proizvod prodao. Odbrana prosečnog tada tima,zaustavila većinu napada timova danas,a kamoli Pipena i društvo.
    (legolas, 24. april 2020 11:12)

    # Link komentara

  58. Bilo bi sjajno kada bi samo oni koje zanima tematika teksta i imaju neke informacije o tome komentarisali iste. Niko ne osvaja titulu sam. Sad je Dzordan kriv sto je znao da iskoristi svoje saigrace na pravi nacin, a neki drugi nisu. Pritom su hteli da budu i treneri...
    (Alekso, 24. april 2020 11:11)

    # Link komentara

  59. Opet Najk Dzordan u glavnoj ulozi.Dokle?Suvi prosek.Doliko kvaliteta oko njega.Pipen,Rodman...Pa realno i ja bi bio prvak NBA sa takvim saigracima!
    (mare, 24. april 2020 10:56)

    da,bio bi ti prvak! sta ljudi znaju,Dzordan je los.
    e pa Mare Dzordane pozivam te da igras sa nama REKREATIVNU ligu Novog Sada
    covek za Dzordana kaze da je suvi prosek
    (vlada, 24. april 2020 11:09)

    # Link komentara

  60. Opet Najk Dzordan u glavnoj ulozi.Dokle?Suvi prosek.Doliko kvaliteta oko njega.Pipen,Rodman...Pa realno i ja bi bio prvak NBA sa takvim saigracima!
    (mare, 24. april 2020 10:56)

    Tebra, ovde se radi o kosarci. Ti si i bez njih prvak u lupetanju gluposti, ali ovo je drugaciji sport skroz.
    (Sabre, 24. april 2020 11:07)

    # Link komentara

  61. Opet Najk Dzordan u glavnoj ulozi.Dokle?Suvi prosek.Doliko kvaliteta oko njega.Pipen,Rodman...Pa realno i ja bi bio prvak NBA sa takvim saigracima!
    (mare, 24. april 2020 10:56)bravo bas tako, vrh komentar
    (the shining, 24. april 2020 11:01)

    # Link komentara

  62. Opet Najk Dzordan u glavnoj ulozi.Dokle?Suvi prosek.Doliko kvaliteta oko njega.Pipen,Rodman...Pa realno i ja bi bio prvak NBA sa takvim saigracima!
    (mare, 24. april 2020 10:56)

    # Link komentara