Najveći koji nisu uplovili u NBA vode

Izjava košarkaša Denver Nagetsa Vlatka Čančara da je Arturas Karnišovas među najboljim evropskim košarkašima koji nikada nisu igrali u NBA izazvala je polemiku među ljubiteljima košarke.

Pošaljite komentar
  1. A Mirza Delibasic?
    (Dejan, 21. april 2020 23:18)

    # Link komentara

  2. Iako sam navijac crno-belih, zaboraviste(neznam zasto!?) da pomenete Zorana Moku Slavnica!!!!?
    Ako ste vec spomenuli trojicu(Cosic,Kica,Praja), po meni najvece i najtrofejnije generacije bivse Jugoslavije koja je vladala od 70-81 godine proslog veka, red je bio da stavite i najboljeg plejmejkera ikad u istoriji kosarke ovih prostora!
    Da ne spominjem da je Slavnic kao trener izbrusio tri majstora buduce kosarke i pustio u pokret:Drazen Petrovic,Toni Kukoc i Teodosic!
    (bmiles, 20. april 2020 20:37)

    # Link komentara

  3. MISLIM,DA SU 2.NAJPLAČENIJA TRENERSKA IMENA U EVROPI OBRADOVIČ I PEŠIČ KAD BI NJIMA DAO DA VODE NEKI KLUB U LIGI NBA SIGURNO BI OSVAJALI PRSTENE SA MNOGO SLABIJIM IGRAČIMA.UOSTALOM PEŠIČ JE TO DOKAZAO U ATLANTI GDE SI IGRALI SAMO ALL STAR IGRAČI OD KOJIH JE TADA FALIO SAMO ŠAKIL ONIL.A ĐORDAN JE TU SEZONU U LIGI NBA PRESKOČIO POSLE UBISTVA NJEGOVOG OCA.
    (slaviša šmigič, 20. april 2020 16:27)

    # Link komentara

  4. I najveći Ljubomir Duci Simonović???
    (Dirty, 20. april 2020 11:21)

    # Link komentara

  5. Ne znam za Bodirogu ali sam sasvim siguran da Djordjevic nije otisao u NBA ovde bi se sada pisalo kako bi bio jedan od najboljih plejeva ikada u istoriji NBA. U to sam uveren hiljadu posto.

    Najbolji kosarkas koji nikad nije zaigrao u NBA je Oskar Smit. Kraj price.
    (MIX, 20. april 2020 00:39)

    # Link komentara

  6. @djedaretard "Nba all star tim" a Evropski all star tim nista a??? Inace Dankan,ajverson i kompanija izgubili 3 utakmice 2004,apsolutno najjaci tim dobio spance 08 tek u zadnja dva minuta i taj tim jos jaci za Duranta dobio "spanjolsku" samo 7 razlike 4 godine kasnije. Najvise volim kada vrece nazivaju Evropsku kosarku drugorazrednom,a oni ne mogli tim petog razreda osnovne skole dobiti :D
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 23:46)

    # Link komentara

  7. @antoni Tebe mozda Bodiroga ne bi prosao ali ja kad bi te pukao i to malo mozga sto nemas bi se pretvorilo u prah!!! Sto ne igras po Spaniji,Italiji..bilo gde u evropi,braca Gasol,doncic,ginobili su igrali tu i od amera pravili kasu. Ginobili im licno urucio bronzu,a bilo ko od njih da nije otisao u Nba,ti i tebi slicne copine bi nipodastavali..vozdra :D
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 23:24)

    # Link komentara

  8. I Jos jednom Andrei Kirilenko (nba igrac) Bodiroga je najbolji beli igrac protiv koga sam igrao a tvoj komentar je najgori ikada a za tebe uopste nemam adekvatne reci kako da te opisem. Woli Scerbik,Walton i Jaric su mogli da trce u Nba a Bodiroga ne :D Sto je jos smesnije Bodiroga je igrao protiv anerickih igraca i evropskih nba igraca i mnoge bacao u nesvest,ti si brate pobednik...najgori ikada!
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 23:19)

    # Link komentara

  9. Realno Bodiroga je ovde najsmesniji igrac za NBA nema brzinu nema tehniku sve bi 1na1 da drzi loptu po 15min.Nikada ne bi uspeo!
    (Bole, 19. april 2020 10:42)

    Šta si ti napisao čoveče? Da li ti znaš šta je uopšte tehnika? Pa Bodiroga je tehnički jedan od najpotkovanijih igrača. Sa njegovim dugim korakom i čuvenom fintom (koju je Kića prvi koristio btw) bi pravio dar-mar odbranama u NBA.
    Uzgred, nije samo Praja imao ponudu iz NBA, i Kića je imao ponudu Indijane, ali je odbio.
    Za one koji ne znaju - njih dvojica su verovatno najbolji tandem u istoriji evropske košarke. Jedini duo saigrača (samo Eldžin Bejlor i Džeri Vest su to ostvarili u istoriji košarke) koji su mogli da trpaju preko 30 prosečno obojica – i obojica su bili najbolji igrači Evrope. Zvanično. U sezoni 1977/78 ostvarili su 68 ppg kombinovano. Praja je Džordanu uvalio 41 poen početkom osamdesetih (Džordan 23), u četiri egzibiciona susreta protiv NCAA zvezda u periodu 1977-82 - 57, 46, 41 i 42 poena. Na Letnjoj ligi u Bostonu 1978. skoro 30 ppg, uz 57 u jednoj tekmi. U 37-oj je davao preko 37 ppg u Italiji. Bogdan Tanjević tvrdi da bi njih dvojica i u NBA bili među najboljim igračima, a Boša ipak zna malo više o košarci od svih nas koji piskaramo ovde.
    (Mladići botovi, devojke vrele, 19. april 2020 23:09)

    # Link komentara

  10. možemo mi svi fantazirati što hoćemo, ali sva košarka izvan NBA - lige je drugorazredna košarka ! Da su Amerikanci na svako natjecanje imali priliku dovesti ili htjeli dovesti svoj NBA - All Star Team nikad nitko u povijesti osim njih ne bi osvojio zlatnu medalju ! Niti bi Sovjeti niti Jugoslavija niti Španjolska ikad saznali kako izgleda zlatna medalja ! I jako je malo Europljana bilo sposobno igrati u toj ligi, pogotovo do 1990.-tih jer je razlika u fizičkoj spremi i brzini bila drastična. Najjače jugoslavenske ekipe su redovito gubile od najgorih NBA timova, i to uvijek. Petrović i Marčulionis, pojmovi europskog beka-šutera i vjerovatno najbolji neamerički igrači svojeg vremena su trebali tri godine prilagodbe i vraškog treniranja obrane, uz nabijanje mišićne mase, da bi uopće došli u uži krug bekova. A elita bekova je i tad bila daleko jača od njih. A pričamo o izrazito atletskim i brzim igračima. Nekakva usporena krila i centri tu ne bi imali šanse
    (djedmedjed, 19. april 2020 22:55)

    # Link komentara

  11. Tuko,

    rekao sam to jer u nba ne bi mogao da trci ni 5 minuta,lako je po evropi,gledao sam nba od 1985-2000,pa on ne ni mogao lopte skupljat,presmjesan je decko igrac...presmjesan,a kad mene ne bi prosao kako bi nekog drugog,kakav kompleks druze ja imam 50 godina,a vas bog bodiroga nema blage veze decko,igrati sarlatansku kosarku po spaniji i italiji i igrati u nba izmedju 1985-2000...molim te
    (antoni, 19. april 2020 22:33)

    # Link komentara

  12. Neko napisa da su se Kića,Praja i Ćosa sprdali sa koledž igračima.Sve do 1992. za SAD su na Olimpijadama igrali koledž igrači i nisu titule osvojili 1972. i 1988.godine dok 1980. kad je SFRJ bila prva nisu učestvovali.U Montrealu 1976. dobili su Jugoslaviju sa 19 poena razlike(predvodio ih Adtrijan Dentli) a 1984. Španiju sa 45 poena razlike(predvodio ih Majkl Džordan).Inače,70-ih i 80-ih je selekcija Jugoslavije išla na turneje po SAD i igrala sa koledž ekipama.
    Kad je u pitanju Praja,negde sam pročitao da je najbolji strelac u istoriji Partizana sa prosekom od 33,7 koševa po utakmici.Ispade da nije dobra ova statistika ili ovog Lagatora koji je dao zaista dosta dobrih podataka kada je u pitanju Dalipagić.
    (rajko, 19. april 2020 21:04)

    # Link komentara

  13. Бодирога је био један од најбољих икада. Када су моја деца почела да тренирају баскет и стигли до елемента пивот, могли су да гледају највећег мајстора пивотирања на свету свих времена укључујући и НБА. У осталим елементима игре је био далеко испред конкуренције. А што се тиче ружниг шута и избачаја, сви који се баве кошарком знају за стару америчку теорију шут се не исправља, само се форсира.
    (Крста, 19. april 2020 19:33)

    # Link komentara

  14. Imam osjecaj da bi ovdje Bodiroga dobio Jordana u anketi ko je najbolji ikada. Vanserijski je igrac to nitko ne spori, ovi koji tvrde da nebi uspio u Nba veze nemaju, obiljezio je jednu epohu Euro kosarke, strasan talent, glava i tehnika. Ali ovdje pricamo o najboljima van Nba svih vremena, a on ipak nije taj kalibar
    (quixver, 19. april 2020 19:04)

    # Link komentara

  15. Andrei Kirilenko: "Bodiroga je najbolji beli igrac protiv koga sam igrao" dovidjenja Jumko i ostale neznalice,pazi ovog sto kaze da ga Bodiroga ne bi prosao da ima 190cm,kakav je to kompleks tek :D 2 puta mvp finala evrolige,najbolji igrac svetskog prvenstva 98 ne bi prosao lokalnog strebera i internet trola :D
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 18:26)

    # Link komentara

  16. @Smogovci Taj tvoj komentar o Bodirogi i Amerima 2002 u prevodu znaci da se Lebron ne bi video u Evropi jer su ga Grci pojeli u polufinalu! Eto koliko ti veze nemas. Onda na primer sto je Brajant prelomio utakmicu protiv Spanije 2008 znaci da bi takodje Lebron bio truba u Evropi e na tom nivou je taj tvoj komemtar. Da je kojim slucajem Slovenija bila na mestu Srbije i isto prosla,tako bi isto pisali o Doncicu da ne moze da igra u Nba pa cak i o Dragicu iako je u tom trenutku Nba igrac...Majko mila sa kim ja polemisem. Interesantno da su ovi na kraju anti Bodiroga sacekali da vest zastari da ih ne bi popljuvali. Uostalom Moses Malone i mnogi drugi Nba igraci pogotovo manje kvalitetni su bukvalno zaboravljeni a o Bodirogi se i dalje pise i legenda je na celom kontinentu,sto je najbitnije postuju ga igraci koji su igrali u Nba ligi.
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 18:16)

    # Link komentara

  17. Koliko je internet dobra stvar, toliko ima i negativnih. Negativna strana je to što pruža mogućnost ljudima niske inteligencije a još nižeg kućnog vaspitanja da lupetaju gluposti. Pročitajte komentare pojava poput @Jumko i @Smogovci i shvatićete o čemu pričam. Da o sportu pričaju ljudi koji su bili oslobođeni fizičkog u školi ne može a da nisu bezobrazni.
    (Beli Medžik, 19. april 2020 18:02)

    # Link komentara

  18. Mirza “Kindje” Delibašić fali sa ovog spiska.
    (Vojvodjanin, 19. april 2020 17:38)

    # Link komentara

  19. Jednostavno, Duci Simonović.
    (Rapidograf, 19. april 2020 17:21)

    # Link komentara

  20. Svojevremeno je Andrej Kirilenko rekao da je Bodiroga najbolji beli igrač protiv koga je igrao i da taj nivo inteligencije, hrabrosti i talenta nije video van SAD-a!

    I sada će meni neki diletanti koji ne mogu 5 čučnjeva da urade suditi o nekom košarkašu!
    (statuskan, 19. april 2020 17:05)

    # Link komentara

  21. Ovaj Bodiroga da je 190cm ne bi ni u drugoj ligi igrao kolko covjek veze neme,nego da je otisao u nba zavrsion bi gore od teodosica,njega vole oni koji nisu igrali kosarku,mene uz zivotu ne bi proso sa ovom socijalnom forom sto ima kad krene u driblig,uzas jedan od igraca uzas
    (antoni, 19. april 2020 16:54)

    # Link komentara

  22. Lično, lagan izbor. Nikada se u životu ne bih osećao sigurnije nego kada u tesnim trenucima Bodibond uzme loptu i onim svojim sporim, ali opet neuhvatljivim driblingom krene ka košu. Istorija košarke poznaje milion i jednog igrača koji je svojim superiornim fizikalijama ostavljao protivnike u prašini. Ali, znate li nekoga ko je svoj „spori ritam“ koristio kao prednost? Samo njega. Koliko su samo puta i Evropljani, i Amerikanci ostajali u čudu kada bi Bodiroga krenuo ka košu. Predvidljivo, igra 1 na 1, tapka loptu jednom rukom (u njegovom slučaju najčešće desnom), pravi promenu brzine u desno (strana ruke kojom se tapka lopta) i kada odbrambeni igrač požuri da ga “zatvori” ne bi li sprečio prodor, Bodiroga preuzima loptu levom rukom i pravi naglu promenu pravca koja hvata odbrambenog igrača na pogrešnoj nozi, nakon čega ostaje mesta za naglo usporavanje i elegantno „odmerevanje“ šuta od tablu sa par metara. Bog košarke Dejan Bodiroga, doviđenja, prijatno.
    (Del boj, 19. april 2020 16:52)

    # Link komentara

  23. @mighty banana
    Evo gledao sa ćerkom pre 3 dana.

    Bodibond 1 od 7 iz igre i 7 od 8 sa bacanja stvarno impresivno celih 9pts.

    A to je solidna NBA postava te 2002. Svi znamo ko je nosio Srbiju 2002.
    Ali ako hoćeš da gledaš realno gledaj Divca Peđu i naravno Gurovića jer Bodibond je tu statirao. Što mu je i bila uloga do finala i tih par pts.

    Ništa strašno događa se svima, On se nije video do tog finala. A protiv drugo pozivaca NBA je pregažen.
    Mitovi i služe da ih YouTube razbija.
    (Smogovci, 19. april 2020 16:46)

    # Link komentara

  24. Za Hrvate koji volimo košarku Bodiroga je uvijek bio taj najbolji koj nije igrao u NBA.
    (ivanlackoviccroata, 19. april 2020 11:27)

    Očito nisi gledao nikada Krešu Čosića. Daleko ispred svoga vremena. Centar 210cm koji ima tehniku, vodi loptu i dribla kao bek, asistira, zakucava, šutira izvana, dijeli banane, krade lopte. U svakom klubu i momčadi u kojoj je igrao je osvajao prvenstva i medalje.
    (Harwy, 19. april 2020 16:40)

    # Link komentara

  25. Stalno napominjem da je Kica imao zlata i sa SP i sa OI sto nijedan drugi igrac nema pa cak ni Drazen Petrovic. (Aleksa Pufta, 19. april 2020 10:28)

    Kako, zaboga, nijedan drugi igrac??? Pa skoro citava njegova generacija ima i zlato iz Moskve, a i ono s Filipina (a o evropskim da i ne govorimo)! Dakle, osim njega, svetsko i olimpijsko zlato imaju jos i Cosic, Dalipagic, Delibasic, Slavnic, Jerkov, Radovanovic, Krstulovic i Knego.
    (X=iks, 19. april 2020 16:38)

    # Link komentara

  26. Kad vidim onaj Bodirogin izbacaj place mi se koliko ne izgleda lepo, dok npr izbacaj Tripkovica, Bogdana ili Pedje smatram za najlepse ubedljivo, a Bodirogin stvarno izgleda ruzno. Ali, u tome i jeste car, covek je sigurno najveci umetnik koji se ikada pojavio u evropskoj kosarci...Inteligencija, ulaz, hladnokrvnost, odbrana, skok...Da mi nabrojite 100 igraca i pitate kome bi dao loptu u poslednjem napadu uvek bi odgovor bio jedan - Dejan Bodiroga!
    (Mateja, 19. april 2020 10:21)slažem se ali iza Kukoča
    (A smejali ste se Divcu, 19. april 2020 16:36)

    # Link komentara

  27. Bodirogin neki traljavi stil malo smeta da bude proglasen najboljim ali sto se mene tice takvu magiju i takva muda niko od ovih nije imao. Prosao bi u NBA kao Jokic, kad imas tu vrstu sportske inteligencije mozes da se igras sa svima. A Ameri ga sigurno jos uvek pamte...
    (Mister Vo, 19. april 2020 16:23)

    # Link komentara

  28. Moje skromno mišljenje je kako na ovoj listi nedostaje Nikola Vujčić. Nekoliko sezona bio je u samom vrhu EL a spremao se, ali nikada nije otišao u NBA. Drugo, zaista je veliko pitanja zašto u NBA ligu nikada nisu otišli Ćosić, Dalipagić i Bodiroga. Pogotovo ovaj posljednji, jer je u njegovo vrijeme to već bilo uobičajeno. Mislim da im je to i jedina sjena na karijeri. Imali su pretpostavke za uspjeh i trebali su se oprobati, a zašto nisu najbolje oni znaju (znali su, u Krešinom slučaju...).
    I jedna korekcija, Ćosić nije bio prvak Europe 1982. sa Cibonom, nego pobjednik Kupa kupova.
    (Susjed, 19. april 2020 16:21)

    # Link komentara

  29. Pozdrav , ja prosto nemogu da verujem da neko vise voli komsiju preko bare nego rodjenog brata . Pritom te tukao kad god je mogao . Amerikanci ulazu u sport 100 puta vise para od bilo koga ( pare od pljackanja itd...)u koledje , univerzitete ,skole i skolice . Ako gledamo statistiku , naspram 5 miliona SRBA je 340 miliona svega i SVACEGA . Neznam dali ovde pisu deca od 6 godin isfrustriranih roditelja , ili mozda sam ja lud . Cast izuzecima . Nemrzim ja nikoga , nego samo postujem rad i trud svog naroda , sobirom da znamo koliko nas vole kad smo u necemu dobri .
    (Dalibor Stosic, 19. april 2020 16:11)

    # Link komentara

  30. @zambezi: dalipagic je mogao da strpa 20 komada trostrukom uzastopnom prvaku evrope... ok, nije 20 poena toliko impresivno, davao je on i 70...
    impresivno je da je tada igrao protiv kukoca i imao gotovo 40 godina...
    (lal, 19. april 2020 15:51)

    # Link komentara

  31. 2002. sam bio mišljenja da će Bodirogu pojesti Ameri, kako je to izgledalo nađite na netu. Dejan Bodiroga je bog košarke, doviđenja, prijatno.
    (mighty banana, 19. april 2020 15:51)

    # Link komentara

  32. @Tuko Salamanka Hahahaha, poredis 2002. i 2004? Pa kakve to veze ima? Ok, 2004. dobili kosem razlike, a 700 dana ranije im falio Djinobili u finalu i pitanje sta bi bilo... Kakvo je to poredjenje, ne razumem?
    (Jumko, 19. april 2020 15:49)

    # Link komentara

  33. @Tuko Salamanka Ma covece, da li si realan da trazis izgovore u porazu od Amerike!? Pa zasto smo ostali bez Divca? Sudija nas pokrao ili nije uspeo da zaustavi zveri? Pa i 2014. da se prekinula utakmica na 12-5 za nas protiv Sad, mi bi rekli da bi ih dobili! Shvatas ti da je njima dovoljno poslednjih 7 minuta da odu na 20 razlike? Naravno da ne shvatas ni ti, a ni oni drugi koji samo traze razlog kako nas je Amerika "slucajno" pobedila, jer nam uvek nesto falilo! Pazi, jos nam Divac falio koji nema koju reprezentativnu utakmicu nije ukanalio...
    (Jumko, 19. april 2020 15:46)

    # Link komentara

  34. Ovde samo o nekim fizikalijama, pa nije u pitanju WWE nego NBA.
    Nisu svi u NBA građeni kao Lebron James i Nikola Peković.
    Parker, Novicki, Duncan, Durant, Iverson, Reggie Miller, Tayshaun Prince, Marcus Camby, Rashard Lewis... Svi su oni na mršavijoj strani.
    Kevin Garnett je veći deo karijere imao 90i kusur kg na 210 visine.
    (Eldorado, 19. april 2020 15:38)

    # Link komentara

  35. Campazzo
    (Milos, 19. april 2020 15:34)

    # Link komentara

  36. Ustvari najbolji primer da bi Bodiroga I tamo bio bog je niko drugi nego Zek Rendolf, krilni centar koji nikad iz mesta nije mogao da zakuca a I iz zaleta je bilo povuci potegni a igrao je veoma dugo I uspesno sve do juce maltene I to protiv atletskih zveri kao sto je Grifin, Garnet, Bos I sad da ne nabrajam. Jos se secam onog plejofa protiv Klipersa I Grifina u punom zaletu, kada ih sam Rendolf vratio na fabricko podesavanje.
    Tako da te price ne bi on tamo uspeo sa azdajama su za malu decu, redjati neke primere kako ni Djordjevic nije uspeo je nezahvalno jer ti igraci tad nisu ni dobijali adekvatnu sansu, zato Dejan nije ni hteo da ide. Pa Petrovic da je kojim slucajem imao nesrecu dok je bio na klupi Portlanda sad bi se govorilo da nije NBA za njega a ustvari on razibio kad je dobio prostor. Isto tako bi bilo I sa Saletom, Bodirogom I vecini igraca sa ove liste...pozdrav
    (Dvojnik, 19. april 2020 15:33)

    # Link komentara

  37. @Jumko jer nakon sto je Divac napustio teren a Savic bio povredjen,ameri su samo u reket isli skoro svaki napad,eto sa kakvom buculom mi polemisemo!!! 3 puta slabiji Evropski igraci od Bodiroge su igrali Nba a u njoj bili igraci tipa pomenuti Mark Madsen najgori igrac u istoriji kosarki. Luke Walton onaj sto je davao autokoseve i to dva puta e taj je igrao Nba :DD Setcate se da je Jumko napisao da je Ginobili igrao 02 razbili bi nas pa 2004 Argentinci su pobedili samo kosem razlike Ginobilija a cini mi se Pedja nije igrao tada,a i verovatno i javnom zivotu nesmes da iznosis misljenja iz straha pa svoje frustracije lecis na internetu :D Steta zaista sto vam Bodibond nije zacepio usta,isti ovaj sto je napisao da bi se smejali Bodirogi je pisao da ce se Doncicu smejati u nba..ups cutimo sada!
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 15:27)

    # Link komentara

  38. "Nekada je NBA bila nepoznanica, u njoj su igrali samo američki košarkaši i tek dolaskom Vlada Divca i Dražena Petrovića na tlo Severne Amerike krenuo je trend odlazaka Evropljana "preko bare"."

    Prvi evropljanin koji je igrao u NBA je Detlef Šrempf, i ne samo da je prvi već je bio vrlo uspešan.

    Što se tiče Bodiroge i ostalih pobrojanih vrlo je diskutabilno šta znači reč uspeo. Da li bi bio nosilac tima? - verovatno ne bi. Da li bi bio bolji od prosečnog evropljanina u NBA? - verovatno bi. Moje lično mišljenje je da bi bio otprilike u rangu Bjelice, verovatno i nešto bolji.
    (CarloNS, 19. april 2020 15:23)

    # Link komentara

  39. Neviđena šteta što nismo imali tu mogućnost da gledamo Bodirogu u Nba i umiremo od smeha. Pametan dečko što je znao šta ga čeka tamo
    (Golub, 19. april 2020 14:58)

    # Link komentara

  40. Ljulj ovde nema mesta.
    (Delije Čikago, 19. april 2020 14:54)

    # Link komentara

  41. @Tuko Salamanka Aha, ostali smo bez centara? Onda ok! Hahahahahaha...
    (Jumko, 19. april 2020 14:41)

    # Link komentara

  42. Oskar Šmit i Nikos Galis mislim da bi najbolje prošli u NBA jer su bili ofanzivne mašine što se najviše ceni. Bodiroga bi lepo prošao, ali mislim ipak slabije jer nije bio toliko dominantan ofanzivno, a ni odbrana mu nije bila jača strana.
    (Red John, 19. april 2020 14:40)

    # Link komentara

  43. Inace mec 1996 je bio egal dok nismo ostali bez centara. Inace Sabonis,kukoc,bodiroga,danilovic,marculionis i druge evropske zvezde nisu igrale u dream timu evripe protiv dream tima neznalice!!! Kakav je igrac Bodiroga rekao je Steve Nash,pominjes Jokica koji je najbolji centar o ligi :) onaj ko zna da igra ledjima njemu ne predstavlja problem sto je na drugoj strani Robinson ili ko igra na mozak onako kako se igra kosarka i ko koristi finte,fejkove i slicno,kao sto je The Dream na vestinu slao Robinsona,Shaqa po burek a i ja sam pisao o small ball postavama. Bertan i Joe Ingles imaju zapazene uloge u nba danas,apsolutna kosarkaska neznalice ko god da si "alo"!!!
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 14:33)

    # Link komentara

  44. @Alo vezaro jedna ljubomorna Bodiroga je igrao protiv tih igraca i to u mladim godinama provicijalcu!!! Nije drugi tim Amera mleo nasu reprezentaciju nego prvi pomesan sa drugim timom,a Evropljani ne igraju sa svojim najboljim timom vec pojedinacne zemlje provincijalcu i Ameri su gubili 02,04,06 i sa spancima 08 i 12 igrali teske meceve u finalima i izgubili 2019 cim su poslali malo tanji tim. Ljubomora kipti iz tebe ne Igraju Shaq,Robinson,pipen za svaki nba tim,negde je igrao i Brajan Skalabrini,debeli Felton i drugi mnogooo slabiji igraci od Bodiroge. Danilovic je u Dalasu imao 16ppg cinjenica,kao sto je i Mirotic bio vrlo dobar Nba igrac...ti si taj koji nema pojma o kosarci i to su sve same cinjenice.
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 14:24)

    # Link komentara

  45. Kica, Praja i Cosa nisu mogli da se sprdaju ni sa koledz igracima iz SAD-a, a ovde neki sa sigurnoscu pricaju kako bi dominirali NBA- ligom.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zambezi, 19. april 2020 13:06)

    Blage veze ti sa kosarkom nemas.
    Kresimir Cosic je tamo studirao i igrao njihovu univeriztetsku kosarku, te bio jedan od najboljih. Bukvalno se sprdao sa njima.
    Praja je bio najbolji u kampu Boston Seltika, ako uopste znas sta je Boston bio u to vreme i ko je za njih igrao.
    O Kici ne bi da trosim reci. Mi koji smo imali srecu da gledamo ovu trojicu, znamo o kakvim genijalnim kosarkasima je rec.
    Nize, u postovima, neko ti je naveo Dalipagicevu statistiku u sudaru sa Amerima, pa citaj...Istina je to.
    Tadasnja Juga je imala igrace nivoa NBA lige...ubedljivo najaci basket na svetu, svakako pored Amera... Cosic, Kica, Praja, Duci, Mirza, Jerkov, Jelovac...i tako dalje...
    (Marko, 19. april 2020 14:16)

    # Link komentara

  46. Woli Scerbiak,Ostin Kroser,Jon Barry,Kirk Hajnrih izmedju mnogih ostalih su bili solidni nba igraci ali eto Bodiroga ne bi mogao ni da igra Nba...Gde vam je dokaz da nijedan tim nije nudio Bodirogi ugovor ili nesto slicno.
    (Sid, 19. april 2020 14:11)

    # Link komentara

  47. Najveća senka u Bodiroginoj karijeri je upravo t što nije otišao u NBA,
    tim pre što je bio draftovan od strane Sakramenta u kome su već harali Vlade i Peđa i koji je gajio nesebičan stil igre gde se mnogo više igralo "na pamet" nego "na snagu" i Dejan bi se tamo odlično uklopio!

    PS svako ko misli da se Bodiroga ne bi snašao u NBA, bolje da ne gubi više vreme na košarku.
    (NNN, 19. april 2020 14:05)

    # Link komentara

  48. Kica, Praja i Cosa nisu mogli da se sprdaju ni sa koledz igracima iz SAD-a, a ovde neki sa sigurnoscu pricaju kako bi dominirali NBA- ligom.
    (Zambezi, 19. april 2020 13:06)

    Kića, Praja i Ćosa su se sprdali sa koledz igračima, koji su odmah iza toga potpisivali NBA uguvore. Problem je što to nisi gledao, pa ne znaš.
    (Mos Ley, 19. april 2020 14:02)

    # Link komentara

  49. @Pedja Čačak
    Pa da, nadmetao bi se koliko? 20 ili 30min, 1996. OI taj Šarm 69pts USA NBA 95pts. Uozbilji se.

    Još tužnije što pričaš kao poštovalac ili poznavalac NBA '80. i '90., šta da im radiš? Ili šta tamo da igra Bodiroga? Ajde '80. mada baš diskutabilno ali '90. nikako.

    Možda samo možda da u isto vreme imaš Dražen, Đorđević, Danilović, Gurović, Bodiroga, Stojaković, Kukoč, Rađa, Divac, Stojko Vranković, Savić... ostaje prazno za beka jer ne bih licitirao oko bilo koga u '90. uzeo bih Bogdana da mogu da biram ali baš kasni po godištu tearetski ovih 11 je moglo da bude u istom ciklusu vrv Komazec ali... ostaje taj jedan bek po mogućstvu polivalentan 2 ali može i 1.
    (onako, 19. april 2020 14:01)

    # Link komentara

  50. Samo da dodam sa danasnjim "run and gun" stilom igre bez "handchecking", Boban Jankovic bi bio bolji strelac od Steph Curryja.
    (grga pitic, 19. april 2020 14:01)

    # Link komentara

  51. Nikos Galis SAM protiv švih a niko mu nemogo nista.. najvetsi ikada GOAT u Evropu.
    (Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 19. april 2020 13:59)

    # Link komentara

  52. @Tuko Salamanka
    Decko, ostavi te provincijalske komplekse po strani i budi jednom realan. Nemoj da lupetas o Bodiroginoj igri ledjima. Protiv koga bi igrao ledjima, vezaro jedna? Protiv O'Nila, Melouna, Robinsona, Dankana, Pipena? Uozbilji se.
    Protiv koga bi igrao "normalno"? On bi se nesto pokazao protiv Brajanta, Ajversona, Parkera, Nesa, Pipena, Kartera, Nesa... ti pojma o kosarci nemas.
    Jeste, unistavaju Evropljani Amere, u pravu si, zato ih Ameri u proseku deru 40 razlike s pola snage, s rezervnim timom. Zato pobedu protiv petog tima SAD-a slavimo vise nego titulu. Zato Ameri nisu osvojili samo 2 OI od svih na kojima su ucestvovali! Zato sto su Evropljani bolji! Koliko Evropa ukupno ima zlatnih medalja sa OI? Ipak su Ameri do 1992 slali samo amatere, bez NBA zvezda, mora da su Evropljani to iskoristili?
    Sta kazes majstore, Danilovic bi rasturio NBA, nego nije 'teo, mrzelo ga da uzima tolike pare. Nema veze s tim sto je bio rezerva i sto se video nije u 99% utakmica?
    Kako je Djordjevic prosao u NBA? Eto, Mirotic mogao gde je hteo, mogao je LeBrona da istera i Lejkersa, ali ni on nece, skroman momak.
    Bodirogu nijedan NBA tim nije ni hteo, uplasili se tog kvaliteta, prepali se da ne pomuti slavu Dzordanu.
    Idi pitaj Djordjevica, Divca, Danilovica, Rebracu, Bodirogu i ostale kako su prosli protiv Amera u Atini? Sigurno su ih razbili nasi, nema sanse da su izgubili nekih 30 razlike od Amera koji su standardno igrali s pola snage? Ili su ih ipak otresli Amerikanci?
    A onda pitaj Jokica, Teodosica, Bogdanovica i ekipu kako prodjose u finalima protiv Amerikanaca? Jel se s njima sprdaju i dan danas jer su izgubili finale s najvecom razlikom u istoriji?
    (alo, 19. april 2020 13:57)

    # Link komentara

  53. Serhio Ljulj? Ovo sala neka?
    (nidza, 19. april 2020 13:56)

    # Link komentara

  54. @@bBb
    Problem je bila reprezentacija. Za Evropu nije mnogo brinuo jer se tek tada nisu mogle porediti pare u NBA sa onim u Evropi. Milion dolara u ono vreme...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (?, 19. april 2020 13:17)

    BIli ste jedan od prvih igrača iz Evrope koji je bio pred prelazak u NBA. Bili ste najbolji na kampu Boston Seltiksa tog leta, ali niste se odlučili da tamo odete. Šta se zapravo desilo, pošto postoje mnoge verzije "istine"?

    - Tu je veliki problem. Mnogi ljudi, pogotovo vi mlađi, ne znaju propise iz tog vremena. FIBA i NBA nisu imali ništa zajedničko. To je bila 1976. godina, ja sam prvi Evropljanin na probi. Mene je na turniru u Siciliji video treći trener Seltiksa i pitao me je da dođem na probu. To je bilo pred OI u Montrealu, i ja im kažem, nazovite posle Olimpijskih igara, pa ćemo se dogovoriti. Tako je i bilo. Prvo, oni su profesionalci, mi amateri. Da sam otišao pa propao, da se nisam snašao, ne bih mogao tri godine da igram u Evropi.

    Znači, vi ste odbili faktički zbog reprezentacije?

    - Ne zbog reprezentacije, nego ne bih mogao nigde da igram. Nadrljao bih. Druga stvar, tek su me doveli u Beograd, posle pet godina treba da idem u Ameriku. Jedva se snašao ovde, treba da idem tamo sad...
    (bBb, 19. april 2020 13:51)

    # Link komentara

  55. Najveci je Radivoj Korac, naravno. Posle njega Smit, Galis, Dalipagic, Belov,Cosic pa Bodiroga.
    (., 19. april 2020 13:42)

    # Link komentara

  56. Bodiroga je najbolji srpski kosarkas ikada i to je nesumnjivo.E sad, to sto nije igrao u NBA vise se moze povezati sa tim da je ta liga koncipirana za atraktivne kosarkase i poneke cirkuzante, a on definitivno nije bio taj profil.
    Ali cak i tako neatraktivan, bio bi ravnopravan na parketu... Jokic je najbolji primer, ne zakucava, ne blokira ali zato igra mozgom... Bodiroga je samo sebe postedeo maltretiranja od strane trenera u nba, sedenja na klupi, prilagodjavanja... I pametno je postupio...
    (supermen, 19. april 2020 13:41)

    # Link komentara

  57. tek dolaskom Vlada Divca i Dražena Petrovića na tlo Severne Amerike krenuo je trend odlazaka Evropljana "preko bare".

    Pre njih je otišao Paspalj u San Antonio...
    (Munze, 19. april 2020 11:42)


    Iste godine su otisli i Divac i Paspalj.
    Pored njih jos Petrovic, Marciulonis i Volkov.
    (sat, 19. april 2020 13:41)

    # Link komentara

  58. Jedna od najboljih utakmica ako ne i najbolja utakmica nekog evropskog košarkaša u istoriji je utakmica Dražena Dalipagića protiv Skviba iz Kantua u sezoni 1981/82.Partizan se sa Skvibom borio za drugo mesto u Kupu šampiona koje je omogućavalo igranje finalne utakmice za titulu prvaka Evrope.Inače,Makabi je već bio obezbedio prvo mesto(dobio Partizana minimalno dva puta,oba puta uz pomoč sudija).U prvoj utakmici Partizan je izgubio sa 16 poena razlike(90-74).Posto bi u slučaju pobede Partizana oba tima imala jednak broj bodova o finalisti bi odlučivao međusobni skor.Partizan je u poslednjem minutu poveo sa 19 špoena razlike(104-85).Skvib je smanjio i Partizan je trebalo da samo sačuva loptu.Međutim Ristanoviću se učinilo da ima otvoren prolaz do koša i krenuo je na koš.Blokirao ga je Barnja 9 sekundi pre kraja i 2 sekunde pre kraja Flauers je postigao koš za 104-89 i zahvaljujući tome Skvib se plasirao u finale gde je pobedio Makabija i osvojio titulu prvaka Evrope.Na ovoj utakmici Dalipagić je postigao 55 poena(tada nije bilo trojki).Šutirao je iz igre 27-18 i slobodna bacanja 20-19.
    (rajko, 19. april 2020 13:37)

    # Link komentara

  59. @Jumko Bodiroga sa njegovom igrom ledjima i gabaritima moze da igra cetvorku u small ball postavama,kao sto je cesto isao na visoke igrace @Smogovci sta reci za tebe,Danilovic imao 16,6 poena u Dalasu i onda se dobrovoljno vratio u Evropu a mogao je da igra Nba bez problema,nekom ne odgovara zivot u Usa,nekom ne odgovaraju duga putovanja. Nikola Mirotic je imao mesto u bilo kom Nba timu a odlucio da se vrati u Evropu. Toliko je losih i prelosih igraca bilo u Nba kao sto je pomenuti Mark Madsen ne michael! Djordjevic i Paspalj su ti primeri? Pa Brus Bowen je bio prosecan igrac u Evropi pa je u Nba postao nezamenljiv sraf u Spursima,kakve blamaze pojedinih...Bodiroga je 2002 dokazao da ne moze u Nba?? Al zato Gurovic moze jel? A u evropi Bodiroga duplo bolji! Kako mali ne ostvareni ljudi vole da pljuju i zbog svoje frustraranosti jer ne mogu da igraju ni beton ligu Srbije nazivaju neku Evropu drugom ligom :D Dimantidis i kompanije bez Nba igraca su oprali Lebrona,Wejda,Mela,Pola,Haurda i kompaniju.
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 13:29)

    # Link komentara

  60. Praja je toliko bio postovan da ga u Boston zvao cuveni Red Averbak covek koji je Bostonu doneo 13 titula .Dalipagic je mozda i najbolji beli igrac koji je igrao kosarku .Treba na listu dodati i Ducija Simonovica i ima tu jos nekih velikana.Ljulj mi nije za ovu listu jer jos uvek aktivan .Meni ubedljivo najveci igrac koga sam ja gledao a da nije otisao u Nba je Dejan Bodiroga .Kakav je to genije bio sa loptom ,tesko je,docarati .Bodiroga je znao da zavrsi i l
    po nekoliko akcija zaredom , i to na potpuno razlicite nacine.Takav repertoar finti laznjaka retko se vidja .Recimo samgod dribling kako ga zovu Ameri je verovatno najbolje ikad izvodio upravo Bodiroga .
    (Danilo, 19. april 2020 13:23)

    # Link komentara

  61. Sto bi rekao Gurovic, kad ne znamo sta cemo, samo damo loptu Bodirogi i pomerimo se u stranu. A sa kakvim imenima je igrao u reprezentaciji.
    (cz, 19. april 2020 13:20)

    # Link komentara

  62. veliki sam postovalac NBA, naročito nekada...
    80-te,90-te,ludilo od kvaliteta i fenomenalnih duela...
    ali ova nabrojana ekipa u tekstu, bi mogla da igra sa svakom NBA ekipom...
    tradicionalno NBA bi bila fizički mnogo Jaca, ali na foru,mozak i kosarkaski sarm i eleganciju, nabrojani sastav bi se bas dobro borio...
    mnogo bi mi bilo zanimljivije, da na all star Mecu, igra USA, protiv ostatka sveta...
    pricam samo svoje misljenje...
    tako bi u svakom trenutku videli, koliko svetska kosarka, zaostaje za američkom...
    (Pedja,Čačak, 19. april 2020 13:20)

    # Link komentara

  63. Praja je toliko bio postovan da ga u Boston zvao cuveni Red Averbak covek koji je Bostonu doneo 13 titula .Dalipagic je mozda i najbolji beli igrac koji je igrao kosarku .Treba na listu dodati i Ducija Simonovica i ima tu jos nekih velikana.Ljulj mi nije za ovu listu jer jos uvek aktivan .Meni ubedljivo najveci igrac koga sam ja gledao a da nije otisao u Nba je Dejan Bodiroga .Kakav je to genije bio sa loptom ,tesko je,docarati .Bodiroga je znao da zavrsi i l
    po nekoliko akcija zaredom , i to na potpuno razlicite nacine.Takav repertoar finti laznjaka retko se vidja .Recimo samgod dribling kako ga zovu Ameri je verovatno najbolje ikad izvodio upravo Bodiroga .
    (Danilo, 19. april 2020 13:20)

    # Link komentara

  64. @bBb
    Problem je bila reprezentacija. Za Evropu nije mnogo brinuo jer se tek tada nisu mogle porediti pare u NBA sa onim u Evropi. Milion dolara u ono vreme...
    (?, 19. april 2020 13:17)

    # Link komentara

  65. Dalipagic je imao ponudu Bostona, koji je u to vreme bio najbolji tim NBA lige. Ostali nisu bili tako kvalitetni. Dakle, Dalipagic pa svi ostali.
    Bodiroga nije imao sta da trazi u NBA, to znaju svi koji su ikada igrali profesionalnu kosarku. Oni drugi, narocito oni sa nizim IQ, misle da bi Bodiroga Amerima prodavao finte u NBA i poigravao se s Kobijem...
    (?, 19. april 2020 13:16)

    # Link komentara

  66. Bodiroga bi u NBA prosao kao Teodosic, ako ne i gore. Bio je prespor za tu ligu.
    Da je mogao otisao bi u NBA, da zaradjuje mnogo vise novca nego u Evropi.
    (?, 19. april 2020 13:13)

    # Link komentara

  67. Ako je Bodiroga bio tako dobar, zasto ga nijedan NBA tim nije hteo? Zasto mu nisu ponudili velike ugovore?
    (?, 19. april 2020 13:12)

    # Link komentara

  68. kad za Bodirogu kazu da nije za nba,nema brzinu,snagu,tehniku,stvarno jel neko gledao kosarku il se to onako lupa.pa u Atlanti na oi da smo imali iskusnijeg Bodirogu kidali bi se sa drim timom do kraja.Ja ne znam jel neko njega zaustavio 1na1,ok svi pricate ima jednu fintu,pa bas je to majstorstvo kad svi znaju sta ces da uradis i ti opet to uspes.nisam gledao kicanovica,cosica,mirzu,praju,radivoja al od 90ih na ovamo niko ravan Bodirogi nije.
    (ns boy, 19. april 2020 13:11)

    # Link komentara

  69. Bodiroga, nemoj neko lošu reč da je reko! Bog košarke!
    (Neplivač, 19. april 2020 13:09)

    # Link komentara

  70. Kica, Praja i Cosa nisu mogli da se sprdaju ni sa koledz igracima iz SAD-a, a ovde neki sa sigurnoscu pricaju kako bi dominirali NBA- ligom.
    (Zambezi, 19. april 2020 13:06)

    # Link komentara

  71. Daj bre o čemu naklapate?

    Kakav Bodiroga i NBA? Pa normalno da bi išao da je hteo i mogao tamo što i u Evropi.
    Prvo alav na keš jer je privatizovao sve što je mogao kao "zaslužni" građanin... Drugo ima tu drskost, ambiciju za nadmetanjem... za poštovanje.

    Normalno iznad svega ima stav "prvi u selu a ne zadnji u gradu" i to je ok... nije želeo da se izmeri kao Paspalj, Đorđević... došli videli i pokupili se jer realno nisu ta klasa, Danilović nešto malo probao pa isto podvio rep i vratio se da još koju godinu bude top Evrope.

    Šta bi bilo kad bi bilo... pa eto navedoh primere još bržih i eksplozivnijih igrača... pametan je Bodibond jer i 2002.SP se videlo da nema šta da traži sa NBA i to ne top nego klasa ispod i to na "šarena" pravila tj malo EL malo NBA...
    Prava šteta je za Kiću i Praju... pogotovu za Dalipagića a Bodibond rekoh pametan potez... nije imao on tamo šta da traži.
    (Smogovci, 19. april 2020 13:04)

    # Link komentara

  72. [link]

    Deco mladi ste i ja vas razumem. Niste imali priliku da gledate ranije, velike legende. I to je ok. Ali realno, mnogi su mogli da igraju u NBA , ali on je sigurno trebao da igra ali se odrekao zbog reprezentacije. I tu je kraj price..Uhvatili ste se za jednog igraca a nikada niste gledali Oskara Smita, na primer?? Belova..Zato kazem, svi oni su mogli da igraju ali je jedan imao ozbiljnu ponudu ali je nije prihvatio jer bi mu bilo zakonom u to vreme zabranjeno da igra za svoju zemlju. Drazen Dalipagic.


    [link]
    (www.com, 19. april 2020 13:00)

    # Link komentara

  73. Zamislite tek Karmela ili Bojana Bogdanovica u direktnkm duelu sa bodirogom, ne bi bodi izdrzao 1 cetvrtinu
    Al Bodiroga je svakako bio dobae igrac, al nije za en bi ej, aba liga mu je domet
    (ALENMPIJE IN, 19. april 2020 10:14)

    Potrazi na netu Bodiroga schools Anthony, pa nesto komentarisi. Veze ti dečko nemas sa ovom igrom. Bodiroga kralj, usporen, svi "znaju" šta će da uradi, a on ih vrti kao na ringišpilu.
    (georgehump, 19. april 2020 10:36) Hahahahah. Dečko, jesi čuo nekad za trolovanje na forumima? Naravno da lik zna kako je Bodiroga ,,školovao'' Entonija, zato je i naveo baš Karmela. A ti se primio kao mlad majmun. Još ti ljudi podeliše pluseve... Hahahah
    (bajchilo, 19. april 2020 12:57)

    # Link komentara

  74. Uvek sam zalio sto se Bodiroga nije okusao u NBA. Steta
    (Marko, 19. april 2020 12:57)

    # Link komentara

  75. Бодирога- Мајкл Џордан европске кошарке...Христос васкрсе!
    (Милорад, 19. april 2020 11:59)

    Pre bih rekao Lari Bird, obzirom da su obojica imali čudan stil, ali dobro. Svako iz svog ugla gleda...
    (društvance iz predgrađa, 19. april 2020 12:56)

    # Link komentara

  76. Dosta vas je napisalo da Dalipagić nije otišao u Boston, jer ne bi imao pravo da igra za reprezentaciju. Bio je iskren i rekao je da nije to bio pravi razlog, nego da nije uspeo u NBA, ne bi mogao da se vrati i da igra u Evropi naredne 3 godine! Takva su pravila bila tada...
    (bBb, 19. april 2020 12:52)

    # Link komentara

  77. @palop Tako je! Neverovatna greska "strucnjaka" ovde... Za centra i krilnog centra mozes biti trom i spor, ali za spoljasnjeg igraca ne mozes! Ali ok, nas igrac je u pitanju, pa subjektivnost ne izostaje...
    (Jumko, 19. april 2020 12:49)

    # Link komentara

  78. @ detektiv kokni kol Дуци је имао позив за NBA(тад још није било драфта)и
    за први уговор ОГРОМНИХ(за то време)МИЛИОН$.Међутим,као и код Праје и Ћосића,
    превагнуло је то што не би могао да игра за репрезентацију.Дуци,каквог га је дао Бог,хтео је да сагради Звезди халу,од тих пара.
    (артиљерац, 19. april 2020 12:43)

    # Link komentara

  79. @Xnodeh
    kompleksi jel' da
    zesce te drmaju
    (dragan, 19. april 2020 12:42)

    # Link komentara

  80. I ti i ovi što su ti dali plus ste omašili u čitanju. U pasusu je napisano šta je sa reprezentacijom osvojio za 7 godina, a u pasusu ispod koliko je dugo igrao za istu.
    (Gong, 19. april 2020 11:52)

    Prvo, ti si omašio u čitanju duplo. Taj poslednji deo je dodat naknadno, a i opet je pogrešno upisano. Sedi jedan i ti i ostali koji su ti dali plus.
    (Žorž, 19. april 2020 12:40)

    # Link komentara

  81. [link]
    (ccc?, 19. april 2020 12:38)

    # Link komentara

  82. Dejan Bodiroga je najbolji srpski kosarkas svih vremena i najbolji na svetu, svih vremena, medju onima koji nisu igrali u NBA.
    (Ivan, 19. april 2020 12:36)

    # Link komentara

  83. Svi koji pišu da Bodiroga ne bi uspeo u NBA verovatno nikada nisu čuli za Novickog ili Dankana...
    (Dokonjak, 19. april 2020 10:42)

    A bogami ni Jokića...
    (Zver, 19. april 2020 10:55)

    Sta je zajednicko za njih trojicu? Svi imaju preko 210 i raspon ruku preko 220, Bodiroga nema i igra spoljnu poziciju. Ne kazem da ne bi uspeo, ali nije za poredjenje sa njima...
    (palop, 19. april 2020 12:33)

    # Link komentara

  84. Campazzo.. Svi znamo.. Zasto
    (Milos, 19. april 2020 12:31)

    # Link komentara

  85. @Jumko ide Kobi Brajant u kontru,ispred njega Bodiroga,bodibond se postavlja i faul u napadu. Ide Bodiroga u kontru ispred njega Kobi Brajant,bodiroga finta suta Kobi leti iznad. Eto vidite prost primer kako se pojedini ne razumeju u kosarku,nesto kao sto je radio Lary Bird sa svojom vestinom i inteligencijom,ispred njega super brze atlete Wilkins,Postar,Rodman,Pipen,Draxler a Bird fintira samo tako,napravi fejk za pas ovaj krene desno kao ovca a Bird mu sutne u lice. Bodiroga ima i veliko postovanje od Stiva Nasha i Ginobilija,znaju da je vrhunski igrac.
    (Tuko Salamanka, 19. april 2020 12:30)

    # Link komentara

  86. Bodiroga, kosarkaski Zidan.
    (TT001, 19. april 2020 12:30)

    # Link komentara

  87. Sve su to vrhunski košarkaši. Ove koji su igrali pre devedesetih ne znam detaljno po igri ali svejedno uvek izdvajam jednog jedinog Bodirogu.
    Čovek zvani titula! Kad god je trebalo uvek je uzimao odgovornost, uvek je lopta išla kod njega i uvek je rešavao.
    Definitivno najbolji koji nikad nije igrao u NBA.
    (5. STAR, 19. april 2020 12:27)

    # Link komentara

  88. Bodiroga nije tip igraca za NBA,bolje sto nije otisao,u evropi je uradio mnogo vise nego sto bi u Americi,nas najbolji kosarkas.
    (neko, 19. april 2020 12:26)

    # Link komentara

  89. Mnogi SU mogli da igraju u NBA ali ono sto je je apsolutno sigurno, Praja je trebao da igra. Bio je na korak od Seltiksa ali se ipak opredelio da ostane u Evropi jer nebi mogao da igra za svoju zemlju sto je neverovatno. I mnogo je dao kao reprezentativac. Imao je odlicne fizikalije, jak, strasan odraz i neverovatan sut. Mnogo puta sam ga gledao, uzivo, u prenosima na TVu..To je neverovatna lakoca, umetnost kako postici kos, sto je i poenta ove igre. I to u ono vreme.. U Manili na SP je bio MVP prvenstva kada smo osvojili zlato a u Italiji, ziva legenda. Postici 70 koseva na jednoj utakmici?? Strasno..Kapa dole covece.


    [link]
    (fortissimo, 19. april 2020 12:22)

    # Link komentara

  90. Realno Bodiroga je ovde najsmesniji igrac za NBA nema brzinu nema tehniku sve bi 1na1 da drzi loptu po 15min.Nikada ne bi uspeo!
    (Bole, 19. april 2020 10:42)

    Bodiroga nema tehniku...to je to. Gasi portal, imamo pobednika.
    (Pera Magic Mitic, 19. april 2020 12:21)

    # Link komentara

  91. Citam ove komentare,zapazem komemtare ovog "Jumka" pojmasa koga Jokic debelo demantuje,spor je al igra mozgom kao sto je i Bodiroga,Hido Turkoglu je u vreme kada je Bodiroga bio mnogo bolji od njega uveliko igrao Nba. A i zasto uopste obracati paznju na te price,mnogi su pricali da je Doncic spor za Nba,da ce ga pojesti,da ce Zion biti Bust..pa isto tako bi bilo sa mnogim igracima za koje sad pricaju kako ne bi igrali u Nba kad bih demantovali ucutali bi se. Uostalom Bodirogu smo gledali protiv Nba igraca,sto Americkih sto Evropskih. I ovo kad kazu ne bi mogao da igra Nba ili Englesku ligu,kao da u Nba svi timovi igraju isto ili da bi bilo koji igrac imao istu ulogu u svakom timu!!! Zavisi za koji tim igras kao sto je Tores bio top u Liverpulu zato u Celziju bio deset puta losiji a liga ista. I tako ima milion igraca koji su igrali daleko bolje ili gore u Nba ili engleskoj ligi kada su promenili tim. Bodiroga ne bi sluzio sa Ajversonom u timu,ali u San Antoniu ili Kingsima bi itekako. A tek kad cujem da u Nba igraju samo najbolji igraci..Michael Madsen koji nije znao obruc da pogodi je bio u nba pa Chris Mim,cook,kwame brown,farmar,smush parker cuveni Kobijevi saigraci,Jared Dudley je jos uvek u Nba i mnogi mnogi prosecni Evropski igraci. Jaric,Radman,pavlovic,vujacic u Bodirogino vreme za koje je bio Medzik.
    (vince carter, 19. april 2020 12:20)

    # Link komentara

  92. Mirza Delibasic mozda pre Kresimira Cosica,ili realno obojica zasluzuju mesto ns listi.
    Cosic je cak bio u Americi ,igrao na koledzu,imao je pozive NBA timova,ali nije hteo da postane profesionalac.
    (Bolton, 19. april 2020 12:19)

    # Link komentara

  93. @Gong
    Ti si omasio u citanju. Pise da samo 2000 nije osvojio medalju, sto nije tacno, a osvaja se i bronza, a u tekstu se ne spominje bronza sa EP 1999.
    (@, 19. april 2020 12:18)

    # Link komentara

  94. Tad Sam se naslusao kao Bodiroga nema brzinu za NBA.. Isto su pricali za Jokica I Doncica.. Nije kosarka trka na 100 metara
    (dzo, 19. april 2020 12:18)

    # Link komentara

  95. Odlicni igraci, ali zaboravljen je veliki virtouz sa loptom, Radivoje Korac.
    (Gradjanin Z, 19. april 2020 12:14)

    # Link komentara

  96. Ipak ce biti samo jedan od najboljih u selu. Nisi igrao najbolju, najjacu kosarku.Dovidjenja prijatno
    (Molotovljev, 19. april 2020 12:14)

    # Link komentara

  97. Rakočević ima sezonu u NBA...
    (Sale..., 19. april 2020 12:14)

    # Link komentara

  98. Sta ce Bodiroga u NBA ?Samo bi makao peskirima
    (Xnodeh, 19. april 2020 12:14)

    # Link komentara

  99. Serhio Ljulj?
    Decka obozavam,ali on ni u EL nikad nije bio dominantan
    (Masi, 19. april 2020 12:14)

    # Link komentara

  100. Gde je na listi Karlton Majers?
    (Bole, 19. april 2020 12:14)

    # Link komentara

  101. Sergei Belv je osvojio Evrolgu 2 puta sa CSKA: 1969 pobjedli Reala i 1971 pbijedli Injis. Kada vidim tko sve sada igra u NBA ond bi gotovo 100 igraca od 70-ih godina do sada moglo bez problema da igra NBA. Bar dvadesetak od njih bi bili mega zvijezde.Cosic,Tkacenko, Andrejev, Skansi,Belv, Zarmuhamedov, Menegin, Kicanvic,Ubiratan, su samo neke od zvjezda iz 70-ih.
    (Goran, 19. april 2020 12:12)

    # Link komentara

  102. Krešimir Ćosić nije bio hrvatski centar, vec jugoslovenski - dok je on igrao kosarku, banana republike nisu bile drzave!
    (marsovac, 19. april 2020 12:12)

    # Link komentara

  103. Steta sto klinci ne znaju ko je bio Mirza Delibasic..Ni Praja ni niko iz tog vremena se nije mogao porediti sa Mirzom.Cosic, Mirza,Drazen i Kukoc su najbolji ikad sa ovih prostora. Ljudi ne kontaju da je Bosna prva na celu sa njim bila prvak Evrope.A tek poslije dosta godina, ostali su to uradili.Mislim na Cibonu, Jugoplastiku i Partizan.
    (Mr_Melbourne, 19. april 2020 12:10)

    # Link komentara

  104. Bodiroga naravno. Najveća klačerica naše košarke. Daj majstoru loptu i skloni se.

    Ali Duci Simonović pre svih. Nije igrao jer nije hteo a bio bi zaista ozbiljan NBA igrač.
    (detektiv kokni kol, 19. april 2020 12:09)

    # Link komentara

  105. Sto bi rekli ovi "Nolovci", volim Bodirogu k'o brata.U "Stefanelu", dok je bio mrsav, brzi sut, cesce je sutirao trojke, da ga je tada neko pokupio...Posle je otezao, manje je sutirao, posebno trojke, vise isao na ulaze i mismeceve, pa pod kos sa nizim ili spolja sa visim i sporijim, a takva igra trosi.Gledao sam juce pola dana najbolje poteze Luke Doncica.Ne deluje mi brzi sa loptom, jos manje da vise zna, ali ima taj basketaski manir, zbog kojeg je i Detlef Sremf bio bolji za NBA od Danilovica, Paspalja, Djordjevica, Bodiroge...U svakom slucaju ne stoji da nije mogao, posebno u poredjenju sa danasnjim igracima.Galis je bio moguc u kosarci osamdesetih, bez odbrane, gde lik od 183 ledjnom tehnikom dotacka od trojke do kosa okrene se i sutne preko Paspalja od 208 (eto igraca i fizikalija i nacina igre za NBA, kompletniji od Stojakovica, ali "hobista", prvo duvan i pice, a trening ako stigne).Praja je imao fizikalije i sut, ali slabu tehniku, mislim da je kasno i poceo da trenira.Igraci iz sedamdesetih i osamdesetih su tesko mogli u NBA, tesko su izlazili na kraj i sa onim studentskim reprezentacijama SAD.Tadasnje utakmice FIBA su bile kao usporeni snimci NBA-a.Belov je, inace, po anketi FIBE, proglasen za najboljeg evropskog kosarkasa XX veka.Atleta, sjajnog skok-suta.Prica se da je Duci imao neverovatne fizikalije i talenat, ali 'oce covek da srusi kapitalizam, pa to ti je :)))
    (Stari basketas, 19. april 2020 12:08)

    # Link komentara

  106. Cosic, Dalipagic, Delibasic, Smit, Miskin, Valters!! Svi su oni bez problema mogli da igraju tamo!! Ova danasnja NBA vise lici na cirkus nego na ligu, i u njoj moze da igra bas bukvalno svako!!
    (Ja, 19. april 2020 12:04)

    # Link komentara

  107. Bodiroga je sigurno sjajan igrač, ali ga nikada nisam voleo. Znam da me statistika demantuje, ali kad krene da fintira ispod koša, a onda se vrati nazad, sav neodlučan, hoću da polomim tv.
    (Gile, 19. april 2020 11:53)
    Ne demantuje te samo statistika, demantuje te sve što ima veze sa košarkom. Sedi, jedan!
    (Siki, 19. april 2020 12:03)

    # Link komentara

  108. Jugoslavija nije dozvoljavala igracima da idu u nba ligi.
    Da su mogli Kica, Praja i Cosa bi se sprdali sa nba ligom.
    Eto toliko a vi mladji kako hocete.
    (Dsan Uros, 19. april 2020 12:03)

    # Link komentara

  109. Ljudi zaboravljaju da su pravi spaneri prije redovno trpali po preko 40, bilo kome, cesto bez trice. Danas kad neko postigne 40 poena na utakmici o tome se prica narednih 5 godina. I tako dolazimo da se danas igraci sa prosjekom od 18 i pol poena uspoređuju, cak neki pricaju da su i bolji, od starih majstora ove igre
    (quixver, 19. april 2020 12:02)

    # Link komentara

  110. Kakav Bodiroga ljudi, cirkusant od igraca i paljevina, odigrao jedan dobar mec u karijeri i pravio se pametan. Pa iverson bi ga izbacio svaki napad, a Kobe kucao preko njega. Bojan Bogdanovic duplo bolji igrac od njega. Taj Bodiroga je klasican menadzerski igrac.
    (ZvijezdoZvijezdana, 19. april 2020 12:01)

    # Link komentara

  111. Бодирога- Мајкл Џордан европске кошарке...Христос васкрсе!
    (Милорад, 19. april 2020 11:59)

    # Link komentara

  112. zaboravili ste Branka Lazica
    (zoran, 19. april 2020 11:59)

    # Link komentara

  113. bodiroga moj trebinjac je samo bio to sto jeste, jer je kompletan tim bio dijamant, bas kao i dejo savicevic u milan, inace bi bili srednja zalost
    ...
    (trebinje_torcida, 19. april 2020 11:53)

    # Link komentara

  114. Bodiroga je sigurno sjajan igrač, ali ga nikada nisam voleo. Znam da me statistika demantuje, ali kad krene da fintira ispod koša, a onda se vrati nazad, sav neodlučan, hoću da polomim tv.
    (Gile, 19. april 2020 11:53)

    # Link komentara

  115. Htela je uopste neka Nba ekipa da angazuje Bodirogu, ili skauti tamo nemaju pojma?
    (Jumko, 19. april 2020 11:53)

    # Link komentara

  116. Игор Ракочевић
    (download, 19. april 2020 11:52)

    # Link komentara

  117. Volim ga ali Bodiroga nikad ne bi uspio u NBA...uz sve vjestine to jednostavno nije taj nivo fizicke konstitucije, mehanike suta...brzine...nije to NBA stil igraca...
    (Don Serdjo, 19. april 2020 11:52)

    # Link komentara

  118. Što se Bodiroge tiče dosta ste omašili

    - Ima bronzu 1999 sa evropskog prvenstva u Francuskoj

    - 2004 igrao na Olimpijskim igrama u Atini gde smo ispali u grupi

    - 2005 igrao na evropskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori gde smo ispali od Francuske

    Igrao je ravno 9 godina u reprezentaciji, samo je propustio evropsko prvenstvo u Švedskoj 2003
    (Žorž, 19. april 2020 10:35)

    I ti i ovi što su ti dali plus ste omašili u čitanju. U pasusu je napisano šta je sa reprezentacijom osvojio za 7 godina, a u pasusu ispod koliko je dugo igrao za istu.
    (Gong, 19. april 2020 11:52)

    # Link komentara

  119. Сви набројани играчи су класа за Европу.У НБА нису отишли зато што
    тамо неби добили толику минутажу,а тешко да би имали те привилегије.
    Кићановић је показао више пута сјајну технику,али за НБА није имао
    физикалије.Бодирога слично.Мало спорији за америчку кошарку.
    (a, 19. april 2020 11:51)

    # Link komentara

  120. Ko na osnovu naslova nije pomislio na Bodirogu, taj ne razume košarku ;)

    Samo je šteta zbog svega što je radio posle kraja karijere.
    (Randy Marsh, 19. april 2020 10:56)

    A šta je to radio posle završetka karijere?
    (otvori nam oči, iscelitelju, 19. april 2020 11:48)

    # Link komentara

  121. Замисли играче који су играли у ери Бодироге... стојиш испред њега и браниш кош, по милионити пут знаш да иде на фаул кош, све чиниш да га не фаулираш а он ти сваки пут извуче фаул кош... зашто? Зато што су сви мислили да чувају Бодирогу, а у ствари су чували генија...
    (Невен, 19. april 2020 11:47)

    # Link komentara

  122. Najupečatljiviji uvod u tekst ostavio je jedan italijanski novinar:" On je spor, predvidiv, ne igra posebno dobru odbranu, retko šutira za tri poena, nikad ne zakucava...on je najbolji evropski košarkaš- Dejan Bodiroga"
    (REALAN REALISTA, 19. april 2020 11:20)

    Morao bih ipak malo ispraviti tog novinara, jer Bodiroga možda jeste bio malo sporiji za NBA standarde, ali definitivno nije bio predvidiv. Ko god da ga je čuvao, to najbolje zna. Čovek je imao hiljadu fonti, izvrti te kao na ringišpilu da ne znaš gde si, i to najkulturnije moguće.
    I onda čitam komentare mareta, jumka i sličnih balvana... Pa majstore, nije ti košarka samo zakucavanje!
    Bože sačuvaj, ko sve neće komentarisati...
    (društvance iz predgrađa, 19. april 2020 11:46)

    # Link komentara

  123. Kako bi Lebron Djejms zakucavao preko bondiroge



    Hahhahahahha


    Zamislite tek Karmela ili Bojana Bogdanovica u direktnkm duelu sa bodirogom, ne bi bodi izdrzao 1 cetvrtinu



    Al Bodiroga je svakako bio dobae igrac, al nije za en bi ej, aba liga mu je domet
    (ALENMPIJE IN, 19. april 2020 10:14)

    [link] Pogledaj u ovih 5 min.koliko je loš i kako školuje i Karmela i ostale balvane...
    (the shining, 19. april 2020 11:46)

    # Link komentara

  124. Bodirogu ne bi pustili jer bi ih sve nervirao, neko da se nadaje koševa bez guranja, skoka, kucanja, trojki... samo elegantno dok čuvar ne zna gde je pošao.
    (e moj druže, 19. april 2020 11:46)

    # Link komentara

  125. Gde iskopao Karnisovasa?
    (Djordje Delic, 19. april 2020 11:43)

    # Link komentara

  126. tek dolaskom Vlada Divca i Dražena Petrovića na tlo Severne Amerike krenuo je trend odlazaka Evropljana "preko bare".

    Pre njih je otišao Paspalj u San Antonio...
    (Munze, 19. april 2020 11:42)

    # Link komentara

  127. @bb df, Stojko Vranković se oprobao u NBA, tako da ga džaba trpaš na spisak. ostalima koji su u fazonu da je neko spor za NBA, ladno ne kontaju da se i sama NBA mijenjala, ali skoro ste izašli iz pelena, pa nije za zamjeriti. većina NBA igrača do 70-80ih ne bi mogli da igraju u današnjoj NBA, ali ne zato što su lošiji, tj nisu lošiji, nego je to jedan sasvim drugi svijet.
    (diplinž, 19. april 2020 11:40)

    # Link komentara

  128. Ovi što pričaju kako je Bodiroga bio spor za NBA, samo bih ih uputio na izvesnog N.Jokića. A ovaj što je rekao da Bodiroga nije imao tehniku neka se samoizoluje od davanja komentara o košarci do kraja života.
    (Joda, 19. april 2020 11:39)

    # Link komentara

  129. Realno samo bi Dalipagic i Kresa Cosic mogli da igraju NBA, od svih ovih sa spiska. Oni su bili toliko bolji od svojih saigraca u to vreme da su mogli da igraju tadasnji NBA. ostali su fizicki nespremni ili prespori, bili da igraju u NBA, a da su bili odlicni jesu, ali za evropske tj norme koje nisu NBA.
    (Alkibijad, 19. april 2020 10:41)

    Zato su samo njih dvojica dobila poziv u NBA. Kao sto tekst kaze Praja je prosao probu kod Boston S. ali pravila su tada bila storga. Ne bi mogao da igra za Jugoslaviju, pa je covek odustao. NBA je tada bila nesto drugo. Nisu bili blesavi pa da pozivaju sve i svashta, bas kao danas, jer hoce rasnu izjednacenost. Ovo danas blage veze nema sa NBA u vreme dva pomenuta asa.
    Kica, Praja, Kresho,Mirza Delibasic, Duci Simonovic, Drazen Petrovic = najbolje sto je evropska kosarka ikada iznedrila. Ostali mogu da se redjaju iza pomenutih.
    (Marko, 19. april 2020 11:37)

    # Link komentara

  130. Nikos Galis ubedljivo najbolji ,zatim Belov, Cosic, Dalipagic pa Bodiroga
    (123, 19. april 2020 11:36)

    # Link komentara

  131. Mislim da bi bilo dobro napraviti članak o najpoznatijim evropskim igračima koji su otišli u NBA i tamo proveli samo jednu ili dve sezone, nakon čega su se vratili kući. To bi dalo dobru sliku o tome kolika je, još uvek, razlika između tamošnje i ovdašnje košarke. Takođe, to bi objasnilo i zašto neki od igrača iz ovog teksta nisu nikada ni hteli da odu.
    (Samo kazem, 19. april 2020 11:36)

    # Link komentara

  132. Samo jedna ispravka - Ćosić je sa Cibonom 1982. osvojio Kup Kupova, a ne (kao što je implicitno u vašem tekstu) Kup Šampiona. Van toga, nema sumnje da bi na vrhuncu bio spreman za NBA. Ali ni on nije hteo da se odrekne reprezentacije, a treba reći da je 1970ih NBA bila na prilično niskim granama u odnosu da to šta je postala od 1980ih nakon što su krenuli da haraju Medžik i Lari Bird.
    (Ivan M, 19. april 2020 11:36)

    # Link komentara

  133. @Србин
    Ајде ајде, ниси ни ти поздрављао док нису комунисти отишли. После си се сетио да ниси Југословен и комуниста, него Србин и верник.
    (о, 19. april 2020 11:35)

    # Link komentara

  134. Galis i Bodiroga.
    (Lineker, 19. april 2020 11:34)

    # Link komentara

  135. Kako je to bilo lepo nekad kad su najbolji košarkaši ostajali u zemlji i igrali za svoje timove. Sad su bogati sve pokupili.
    (Majkl Džondar, 19. april 2020 11:32)

    # Link komentara

  136. Mnogi od ovih ne bi nikad postali tolike legende da su otišli u NBA. Ogromna većina bili bi u Americi prosječni igrači, neki bi i potpuno propali, a tek poneki bi napravio ozbiljnu karijeru preko bare. Bodiroga, recimo, ništa ne bi tamo radio. Samo što je on bio dovoljno inteligentan i zreo da toga bude svjestan.

    Druga stvar, pogledajte ko su sedamdesetih i osamdesetih bili najbolji Amerikanci u Evropi. To su sve momci za koje u NBA nije bilo mjesta, iako su htjeli tamo da igraju. Zato su u Evropi bili bogovi. To dosta govori o kvalitetu neameričkih igrača.

    Na kraju, nepošteno je porediti vrijeme Kreše Ćosića i Sergeja Belova sa ovim našim. Tada NBA igrači nisu mogli da igraju na olimpijskim igrama, tada su stvari drugačije stajale i ekonomski i politički.
    (Srdjan, 19. april 2020 11:31)

    # Link komentara

  137. @Lagator
    Свака част царе, права енциклопедија.
    (Дракон, 19. april 2020 11:31)

    # Link komentara

  138. Ne treba na listu stavljati imena igraca ciji je zenit karijere bio do 1988. godine. Tek od tada pojedinci i to najveci su odlazili u NBA.
    Kako da odu sovjetski kosarkasi u NBA osamdesetih, kada su sve do 1989. godine postojali Hladni rat i Berlinski zid?
    Pa cak i Kica, Praja, Cosic...?
    Mogli su jedino da su emigrirali i rizikovali da ih UDBA ne uhvati. Secate se da pre 28 godine nije mogao sportista da ode u inostranstvo. Pre toga je morao i vojsku da odsluzi.

    Druga je situacija posle 1989. godine, a posebno posle 2000. i neke. Ode jedan Milicic u NBA, a ni u Hemofarmu nije bio znacajan igrac. Mikan Grusanovic iz Ive Sabac i Zuca Mitic iz Zdravlja su mu lupali rampe, gledao sam i dobro se secam.
    (got, 19. april 2020 11:30)

    # Link komentara

  139. Naravno Srbi, pa devet praznih mesta.
    (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 19. april 2020 11:29)

    # Link komentara

  140. @Bole
    Ауууу Боле брате рођени.... иди опет мало погледај шта Бодирога ради и какву технику има. Молим те, пре него што коментаришеш овако нешто.
    (Дракон, 19. april 2020 11:27)

    # Link komentara

  141. Za Hrvate koji volimo košarku Bodiroga je uvijek bio taj najbolji koj nije igrao u NBA.
    Bez potrebe da se dodvoravamo vama.
    (ivanlackoviccroata, 19. april 2020 11:27)

    # Link komentara

  142. Bodiroga broj 1...pa 5 mesta prazno...pa svi ostali.
    (Mare, 19. april 2020 11:25)

    # Link komentara

  143. Bole

    bole vole pa bodiroga ima od svih gore napomenutih najbolju tehniku... i naravno da je mogao u nba da igra imao bi odprilike 15p po utakmici jedno 5sk i 5as. ali nikad se ne bi pitao za nista ovako u evropi je bio glavni u svakoj ekipi...
    (alen, 19. april 2020 11:22)

    # Link komentara

  144. Adnan Benčić,Sunara,Stipe Šarlija,Stojko Vranković...Franjo Arapović...
    (bb DF, 19. april 2020 10:42)

    Za tvoju informaciju, Vrankovic je igrao NBA za LA Clipperse i Minnesotu.
    (grga pitic, 19. april 2020 11:21)

    # Link komentara

  145. Belov nikad nije osvojio Evroligu, tu vam se potkrala greška, piše da je dvaput osvojio Evroligu.
    (REALAN REALISTA, 19. april 2020 11:21)

    # Link komentara

  146. Najupečatljiviji uvod u tekst ostavio je jedan italijanski novinar:" On je spor, predvidiv, ne igra posebno dobru odbranu, retko šutira za tri poena, nikad ne zakucava...on je najbolji evropski košarkaš- Dejan Bodiroga"
    (REALAN REALISTA, 19. april 2020 11:20)

    # Link komentara

  147. Занимљиво је како се УВЕК прескоче Кораћ, Дуци и Мока. Случајност?
    (Стара школа, 19. april 2020 11:19)

    # Link komentara

  148. Izvikani Karnisovas.Guraju ga Ameri samo zato sto je igrao na njihovim univerzitetima.Takvih kao on puna je Evropa bila.
    (Komšija, 19. april 2020 11:18)

    # Link komentara

  149. "Kontranapad Orlanda, 20 sekundi do kraja cetvrtine, Bodiroga ide jedan na jedan prema Kobe Brajantu, i, sta ce uraditi, lomi Brajanta, lomi Brajanta, i, steta, isteklo vreme, morao je brze to zavrsiti Bodibond"! Hahahahahaha...
    (Jumko, 19. april 2020 11:17)

    # Link komentara

  150. Ja kažem da je postalo veoma stresno pratiti utakmice reprezentacije otkada se povukao Bodiroga. Razlog je jednostavan-bez njega nikad ne znaš ko će da pobedi.
    (REALAN REALISTA, 19. april 2020 11:16)

    # Link komentara

  151. praja je ubadao iz coska ki snajper da je bilo trojki imao bi proseke preko 40
    a za nase pojmove tj. evropske bio je surovo snazan
    ko ga je gledao cudio se kako mu majica ne spadne
    imao je gradju, skok i sut za NBA
    (laki, 19. april 2020 11:16)

    # Link komentara

  152. Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora a o cijoj igri se najmanje prica zbog njegove otvorene kritike prema kapitalostickom drustvu u kojem zivimo ke Ljubodrag Simonovic,covek koji jena jednoj utakmici u Nemackoj ubacio 70poena bez lonije za tri,a uglavnom mu je igra bila nazirana na sutu sa distance
    (vojkan, 19. april 2020 11:16)

    # Link komentara

  153. "I krece Kobe Brajant u kontru, samo je Dejan Bodiroga ispred njega, hoce li ga uspeti zaustaviti jedan na jedan, i, da, hoce, Bodiroga je zaustavio Brajanta"! Hahahahahahaha...
    (Jumko, 19. april 2020 11:14)

    # Link komentara

  154. Ovi koji pljuju Bodiroga i pricaju kako ne bi mogao da igra u NBA... NIJE SVE U FIZICI, to vam svakodnevno pokazuje Jokic, da je do izgleda, brzine, i atletskih sposobnosti, on ne bi mogao da igra za ekipu srednje skole, ali uvek postoji ono ALI...
    (mich, 19. april 2020 11:13)

    # Link komentara

  155. Bodiroga, oskar smit i belov , a cancar nije ni za olimpiju a kamoli za Denver, ali nije ni NBA sto je bila!
    (mili, 19. april 2020 11:13)

    # Link komentara

  156. Gde bi Bodiroga mogao igrati u najjacoj ligi sveta.Smesno.
    (mare, 19. april 2020 10:12)

    Ma tako reci, ljubi te majka tako pametnog... Za tebe je i jedan Džordan prosek, a kamoli Bodiroga.
    Verovatno si i njega isto kao Džordana pogledao samo na YouTube gledao par snimaka i doneo zaključak.
    Vidiš dete, ja sam ove momke gledao uživo, ne njihove snimke.
    Ako je tebi glavna edukacija taj YouTube, onda i ne čudi što si tako pametan...
    (društvance iz predgrađa, 19. april 2020 11:13)

    # Link komentara

  157. Zufer Avdija je najveci !
    (roarrr, 19. april 2020 10:19)

    Milivojsa!
    (neee, 19. april 2020 11:12)

    # Link komentara

  158. Za NBA muslim da osim kcaliteta moraš imati još malo nečeg. Od Rusa Beliv, Belostenji, Miskin, ovamo u Italiji Menegin, od evropskih još bekova vidim samo Galisa a od naših Ćosić, Dalipagić i Simonović. To bi po meni bio izbor onih kiji bi u svije vreme uspeli u NBA. Jedva malo više od petorke. Posle se krenulo masovno iz Evrope ali nije to to.
    Da se razumemo meni su Kića i Moka, a poske i Sale i Bodiroga među najboljim ali ovi su bili naj naj
    (Mire, 19. april 2020 11:09)

    # Link komentara

  159. Precijenjeni Dimitris ... jos samo da je bio Nba.
    (Suncev zrak, 19. april 2020 11:07)

    # Link komentara

  160. E kad neki Cancar objavi svoju listu i da mu se posveti tolika pažnja, molim da se objavi i moje strucno mišljenje. (Očekujem uz tekst objavu i moje ružne face u velikom formatu). Dakle lista je:
    1. Nikola Plećas
    2. Rato Tvrdic
    3. Raduljica
    4. Ratkovica
    5. Bezbradica
    (Svetli Popadic Backo, 19. april 2020 11:03)

    # Link komentara

  161. Realno Bodiroga je ovde najsmesniji igrac za NBA nema brzinu nema tehniku sve bi 1na1 da drzi loptu po 15min.Nikada ne bi uspeo!
    (Bole, 19. april 2020 10:42)

    Ako Bodiroga nije imao tehniku, onda ne znam ko jeste.
    (76er, 19. april 2020 11:03)

    # Link komentara

  162. Auh kad pročitah tekst, kakvih još imena ima - Kića, Praja, Ćosić od naših. Galis (kakav je to igrač bio, neki ga stavljaju uz rame Draženu, možda preterano, možda ne), pa Dijamantidis, Epi, čuveni Belov...
    (Randy Marsh, 19. april 2020 11:01)

    # Link komentara

  163. Zaboravili ste americke kosarkase koji iz raznih razloga nikad nisu zaigrali u NBA. Svaka cast nabrojanim igracima ali najbolji kosarkas koji nikad nije zaigrao u NBA je prilicno sigurno Len Bias. Ali bilo je tu jos odlicnih igraca, koji su pre svega igrali u cuvenom Rucker Parku u Nju Jorku:
    - Earl Manigault (Kareem je za njega rekao da je najbolji igrac protiv kojeg je igrao)
    - Richard "PeeWee" Kirkland (krajem 60tih odbio Bullse jer je zaradjivao vise kao narko diler)
    - Benji Wilson (srednjoskolac za kojeg su rekli da je "Magic sa sutom"; ubijen u skoli sa 17 godina)
    - Joe "The Destroyer" Hammond (poput Kirklanda izabrao narko biznis; jednom postigao 50 poena protiv Julius Ervinga)
    - Demetrius "Hook" Mitchell (u mladjim danima igrao sa Kiddom i Paytonom i bio ubedljivo najbolji, kasnije umesto u NBA zavrsio u zatvoru)
    - Ray Lewis (draftovan od Sixersa, dominirao letnjom ligom ali se nije mogao dogovoriti oko ugovora pa je odbacen)
    - Ronnie Fields (Garnettov saigrac iz srednje skole, saobracajka u kojoj je slomio vrat mu je prerano okoncala karijeru)
    (Milan, 19. april 2020 11:01)

    # Link komentara

  164. Praja zanimljivosti drugi deo

    Na košarkaškim terenima igrao i protiv najvećih NBA zvezdi, u čuvenom meču ’78 u Čepel Hilu nadigrao Lerija Birda i Medžika Džonsona, početkom osamdesetih više puta igrao i protiv Majkla Džordana, svaki put dao više poena od njega; u znamenitom, niskopoenskom susretu reprezentacije SFRJ protiv sveučilišta North Caroline, ubacio mu (također Vortiju i Semu Perkinsu) 41 poen (Džordan 23) u performansu za koji Peter Vilfan veli da je najbolji ikad u reprezentaciji Juge.

    Najviše sezona u karijeri u kojima je pokorio prosjek od 30 koševa – čak deset. Najbliži mu je Radivoj Korać sa 9 sezona preko 30 koševa u prosjeku. Niti jedan drugi ex-Yu košarkaš nema niti 5 takvih sezona u nekom ozbiljnijem šampionatu.

    Najviše poena u svim takmičenjima (prvenstvo, kup, međunarodna klupska takmičenja, reprezentacija) od svih jugoslovenskih košarkaša- Ukupno u službenim utakmicama zabilježio 21.110 poena u 844 nastupa što mu daje prosjek karijere od točno 25 poena po utakmici!
    (Lagator, 19. april 2020 11:01)

    # Link komentara

  165. Praja i neki njegovi rekordi

    Najviše poena u dresu reprezentacije SFRJ, nekih 3.700 u 243 nastupa.

    Najviše poena u dresu SFRJ na Olimpijskim igrama (461), najviše na svjetskim prvenstvima (563), najbolji i najefikasniji ex-Yu košarkaš na sve tri olimpijade koje je odigrao, osvojio zlato, srebro i broncu, najviši prosjek poena na olimpijskim priredbama i bez trojke (22 poena po meču), najbolji performans nekog Jugovića na najprestižnijem takmičenju – utakmica za broncu protiv Kanade ’84, 37 poena, šut 16-25; nenadmašne predstave i zlato u Moskvi ’80 sa skoro 25 poena i 5 skokova prosječno, FG 65%, FT 90%; 27 poena Amerima u finalu ’76.(posle toga dobio poziv Bostona za NBA) Nosio jugoslovensku zastavu na otvaranju OI ’84.

    Prvi YU košarkaš koji je službeno proglašen najboljim košarkašem Evrope (1977), ponovio je to još dva puta (1978, 1980).

    MVP na svim velikim FIBA natjecanjima – Evropsko prvensto ’77, Svjetsko prvenstvo ’78,

    Najbolji Yu-sportaš za 1978 godinu, prije njega su to kao košarkaši ostvarili Korać (1960) i Daneu (1967)

    službeno proglašen za najboljeg Yu-košarkaša za 1976, 1977 i 1982 godinu.

    Jedini YU-košarkaš, uz Kićanovića, koji je za Jugoslaviju na 10 uzastopnih velikih takmičenja osvajao medalje (period 1973-82), a pet ih je bilo zlatnog sjaja.

    Najviše poena u dresu Partizana, ukupno 8.278 na 305 utakmica, prosjek iznosi preko 27 po susretu. Četiri puta u domaćem prvenstvu preko 30 poena u prosjeku u sezoni, najviše što je na nekoj utakmici u dresu Partizana zabio – 57 Radničkom sezone ’80.

    Rekord Partizana u međunarodnim takmičenjima jest iracionalnih 55 poena (bez trojki ) talijanskom Kantuu u Kupu šampiona iz zime ’82. Kantu je bio prvakom Evrope te godine.

    Nezaboravnih 50 koševa (48 po nekim izvorima) u banjalučkom finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Bosne u osvajanju prve međunarodne titule Partizana.

    Rekord finala domaćeg plejofa, također 50 poena, u trostruko produženom susretu protiv Cibone proljeća ’82.

    Najviši prosjek poena u istoriji talijanske lige koji iznosi preko 33 poena prosječno u A-1 i A-2 ligi. U A-1 je čak nešto viši, blizu 35 koševa prosječno. Ukupno 7.993 koša na 241 utakmica, triput prvi strelac prve lige (ispred Oskara Šmita), dvaput najbolji strelac druge divizije, šest sezona sa preko 30 poena po susretu. Rekord od ukupno 1.417 poena u jednoj sezoni (1987-88) koji stoji do danas.

    Januara 1987 godine, kad je već ušao u 36. godinu života, uz upitni režim treninga i dve pakle marlboro lajta dnevno u one nervoznije mu dane, Praja je (iz igre 23-31, penali 19-19!) isporučio rekordnih 70 poena tada vodećoj momčadi talijanskog prvenstva, Dietoru iz Bolonje.

    Nevjerojatnih 15 puta preko 50 poena u talijanskom prvenstvu, drugi najviši procenat trojki u istoriji talijanske lige – 47%, također među prvih deset talijanske povijesti u postotku realiziranih penala sa skoro 87%.
    (Lagator, 19. april 2020 10:59)

    # Link komentara

  166. "Nekada je NBA bila nepoznanica, u njoj su igrali samo američki košarkaši i tek dolaskom Vlada Divca i Dražena Petrovića na tlo Severne Amerike krenuo je trend odlazaka Evropljana "preko bare"."

    Detlef Šrempf..?!
    (ja, 19. april 2020 10:58)

    # Link komentara

  167. Bodiroga je te nba zvezdice slao prvo po burek a posle kada se vrate i po jogurt za kaznu.Najinteligentniji svetski igrac!
    (vlado, 19. april 2020 10:57)

    # Link komentara

  168. Сјајан текст.
    Срамота да немате бар једну вест, о једном од највећих празника, ако ништа друго могли сте бар наслов да ставите негде да честитате људима Васкрс, битно да је корона и данас главна вест.
    Полицијски час, највећи празник, свакако се не иде нигде поштедите нас бар данас и нормализујте се
    срдачан поздрав
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Србин, 19. april 2020 10:13) # Link komentara

    Sram te bilo sto lazes, postoji vest, ali ne u sekciji sporta.
    (nista o nicemu, 19. april 2020 10:57)

    # Link komentara

  169. Ko na osnovu naslova nije pomislio na Bodirogu, taj ne razume košarku ;)

    Samo je šteta zbog svega što je radio posle kraja karijere.
    (Randy Marsh, 19. april 2020 10:56)

    # Link komentara

  170. Cuj Serhio Ljulj, Siskauskas, San Epifanio...
    Mirza Delibasic mnogo pre ovih, Duci Simonovic je prvi igrac s ovih prostora koji je imao NBA ponudu - Niksi su nudili 500.000 USD obestecenja. Pa Janakis koji je s Galisom Grcku postavio na kosarkasku mapu, cak i "sporni" Karnisovas...
    (zoran, 19. april 2020 10:55)

    # Link komentara

  171. Svi koji pišu da Bodiroga ne bi uspeo u NBA verovatno nikada nisu čuli za Novickog ili Dankana...
    (Dokonjak, 19. april 2020 10:42)

    A bogami ni Jokića...
    (Zver, 19. april 2020 10:55)

    # Link komentara

  172. Zaboravili ste da pomenete Ducija Simonovića, koji je još početkom sedamdesetih imao pozive da se oproba u NBA, a i takođe bi bio prvi Evropljanin u istoj. Sve u svemu jedan od najboljih evropskih košarkaša u tom periodu koji zbog svojih stavova nije ostvario još više u košarci.
    (Branči Vu, 19. april 2020 10:53)

    # Link komentara

  173. Bodiroga bi definitivno uspeo, Doncic nema nista bolje fizikalije i Ljulj bi mogao da igra, kao i Praja, ostali su u debelom zaostatku sa fizikalijama. Steta je za Gurovica koji je imao sve za nba , fizikalije , sut, mogao je da bude top 3&D igrac na tom nivou.
    (milos, 19. april 2020 10:51)

    # Link komentara

  174. San Epifanio? Pa stavite i Zorana Cuturu na listu, onda. Nije bio nista losiji.
    (Alter Ego, 19. april 2020 10:51)

    # Link komentara

  175. Ovakav clanak zahteva mbogo vise istrazicanja...
    (Vasilis Spanulis, 19. april 2020 10:50)

    # Link komentara

  176. mi imamo svoga Boga....to je Dejan Bodiroga.....
    (milan, 19. april 2020 10:50)

    # Link komentara

  177. Dajte loptu Bodirogi a vi ostali ga pratite!
    (statuskan, 19. april 2020 10:45)

    # Link komentara

  178. Od nabrojanih Galis ipak za klasu iznad Čosića, Dalipagića, Kičanovića, a oni za klasu iznad ostalih
    (quixver, 19. april 2020 10:44)

    # Link komentara

  179. Bodiroga je ubedljivo najbolji!
    (whothefuck, 19. april 2020 10:44)

    # Link komentara

  180. Ćosić... Igrač za sve pozicije... Jedno 20 godina ispred svog vremena... Vizionar...
    (Sibir Novosibirsk, 19. april 2020 10:44)

    # Link komentara

  181. mirza delibašič i zoran slavnic fale

    i naravno duci simonovic
    (boco, 19. april 2020 10:43)

    # Link komentara

  182. Realno Bodiroga je ovde najsmesniji igrac za NBA nema brzinu nema tehniku sve bi 1na1 da drzi loptu po 15min.Nikada ne bi uspeo!
    (Bole, 19. april 2020 10:42)

    # Link komentara

  183. Adnan Benčić,Sunara,Stipe Šarlija,Stojko Vranković...Franjo Arapović...
    (bb DF, 19. april 2020 10:42)

    # Link komentara

  184. @GM

    Sada i ne bi mogao da igra u NBA jer je odavno završio košarkašku karijeru. A kada je igrao to ne možemo znati. Jedino znamo da je dosta igrača školovao 1 na 1 a u te igrače ulaze i NBA igrači. Ako su mogli Karmelo i kompanija da igraju uspešno verovatno bi i Bodiroga mogao.
    (Smeh, 19. april 2020 10:42)

    # Link komentara

  185. Svi koji pišu da Bodiroga ne bi uspeo u NBA verovatno nikada nisu čuli za Novickog ili Dankana...
    (Dokonjak, 19. april 2020 10:42)

    # Link komentara

  186. Meni je Bodiroga najbolji Srpski košarkaš svih vremena. Najveće uspehe je u svoje vreme doneo i voleću ga dok sam živ. A to brz spor za NBA nekad, sad sport uopšte to je nezahvalno porediti.
    (miki, 19. april 2020 10:41)

    # Link komentara

  187. @Partizan MB 2004 Hahahahahahahahahahaha...
    (Jumko, 19. april 2020 10:41)

    # Link komentara

  188. Realno samo bi Dalipagic i Kresa Cosic mogli da igraju NBA, od svih ovih sa spiska. Oni su bili toliko bolji od svojih saigraca u to vreme da su mogli da igraju tadasnji NBA. ostali su fizicki nespremni ili prespori, bili da igraju u NBA, a da su bili odlicni jesu, ali za evropske tj norme koje nisu NBA.
    (Alkibijad, 19. april 2020 10:41)

    # Link komentara

  189. Nba je poceo da gubi na atraktivnosti kada su evropljani masovno krenuli da dolaze...
    (cinjenica, 19. april 2020 10:40)

    # Link komentara

  190. Neverovatno da za kraj ostavite mozda i najboljeg, a pri tom date pogresnu informaciju da je igrao za repku do 2002. Igrao je do 2005 i EP u Beogradu kada je zavrsio reprezentativnu karijeru!
    (komendija, 19. april 2020 10:39)

    # Link komentara

  191. Sve sami stručnjaci u komentarima vidim. Niti su gledali nba pre 10 godina a kamoli pre 30 pa komentarisu ko bi gde i kad mogao. Naravno da bi se snasli, nba se godinama drasticno menjao, uzmite malo snimke Sijetla i Lejkersa s kraja 80ih pa se edukujte. Nabrojani nisu igrali u nba iskljucivo zbog spleta okolnosti i ličnih odluka. Nekada je reprezentacija bila svetinja, i mnog je nba uslovljavao pa im nije padalo na pamet. Smit je igrao protiv Usa na svetskim i olimpijskim, i strpao 46 poena, ostale da ne nabrajam. Tako da, kroz reprezentaciju su pokazali koliko i sta umeju protiv nba zvezda. Bodirogu bi verovatno preskakali, kao Karmelo sto ga je preskocio u odbrani onomad.
    Sve najbolje ljubiteljima kosarke i svim ostalim posetiocima Hristos Voskrese!
    (baader, 19. april 2020 10:39)

    # Link komentara

  192. @Србин

    Aj ne lupetaj.

    Prvo, ovo je Sport.

    Drugo, bio je u ponoć na ovom sajtu direktan prenos liturgije iz Hrama, dok ni na jednom drugom sajtu nije bilo.

    A sad se vrati u svoju pećinu.
    (Mali od Bg, 19. april 2020 10:37)

    # Link komentara

  193. "Jedino Ljulj ima brzinu za NBA, realno gledano."

    @GM

    Ima jedan decko iz Srbije, zove se Nikola, a ima i jos jedan iz Slovenije, zove se Luka. Ne znam da li si cuo za njih?
    (Srki, 19. april 2020 10:36)

    # Link komentara

  194. Mi imamo našeg boga, ime mu je Bodiroga!
    (Milan, 19. april 2020 10:36)

    # Link komentara

  195. Zamislite tek Karmela ili Bojana Bogdanovica u direktnkm duelu sa bodirogom, ne bi bodi izdrzao 1 cetvrtinu
    Al Bodiroga je svakako bio dobae igrac, al nije za en bi ej, aba liga mu je domet
    (ALENMPIJE IN, 19. april 2020 10:14)

    Potrazi na netu Bodiroga schools Anthony, pa nesto komentarisi. Veze ti dečko nemas sa ovom igrom. Bodiroga kralj, usporen, svi "znaju" šta će da uradi, a on ih vrti kao na ringišpilu.
    (georgehump, 19. april 2020 10:36)

    # Link komentara

  196. Što se Bodiroge tiče dosta ste omašili

    - Ima bronzu 1999 sa evropskog prvenstva u Francuskoj

    - 2004 igrao na Olimpijskim igrama u Atini gde smo ispali u grupi

    - 2005 igrao na evropskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori gde smo ispali od Francuske

    Igrao je ravno 9 godina u reprezentaciji, samo je propustio evropsko prvenstvo u Švedskoj 2003
    (Žorž, 19. april 2020 10:35)

    # Link komentara

  197. Ostale ili nisam gledao ili nisam gledao dovoljno da bih dao neki sud o tome, ali sto se tice Bodiroge, mislim da bi bio delimicno uspesan, jer je NBA marketing, pa bi im odgovaralo da se promovise i neki igrac koji iskace iz proseka. Ako posmatramo realno, bilo bi tu previse izazova u odbrani, pa bi bilo problematicno bez obzira koliko bi postigao u napadu.
    (hulk, 19. april 2020 10:35)

    # Link komentara

  198. Sve na koje ste ukazali apsolutno zasluzuju duboko postovanje. Jedino me jako iznenadjuje da ste prevideli slavnog Sovjetskog igraca Modesta Paulauskasa i nase velke asove (naravno i evropske): Nikolu Plecasa i Ljubodraga Simonovica. S ovom trojicom nikako ne moze da se meri ni Dijamantidis,ni Galis, a statek reci za San Epifania Lulja - jer svi ovi su macji kasalj u odnosu na ovu trojicu koje ste prevideli. Verovatno su pisci ovog clanka mladji novinari koji nisu imali srece da gledaju ova tri kosarkaska matadora.
    (O RUCK, 19. april 2020 10:34)

    # Link komentara

  199. ajverson je za bodirogu rekao da je najbolji beli igrac
    (deki, 19. april 2020 10:34)

    # Link komentara

  200. Greska je razmisljanje da Bodiroga ne bi imao uspeha u NBA.
    Mozda bi mu trebala duza adaptacija i tim u kome bi igrao vise minuta ali on je malo stilom podsecao na Lari Birda.
    Nit je na oko najaci nit je najbrzi ali je uvek za korak ispred.
    Malo mozak zna da pomogne.
    (Aleksa Pufta, 19. april 2020 10:33)

    # Link komentara

  201. JR Holden, Karlton Majers, Dino Menegin, Rejes, ima jos koliko hoces..
    (Surduklija, 19. april 2020 10:32)

    # Link komentara

  202. Auu kakva imena i kakve legende kosarke, a sad u nba igraju bogi snajper j ostala boranija
    (cole, 19. april 2020 10:30)

    # Link komentara

  203. ALENMPIJE IN

    Ili si jako mlad, ili jednostavno ne pratiš košarku, jer očigledno nisi gledao kako Karmelo Entoni izgleda kada je naspram njega Bodiroga. ili jednostavno troluješ.
    (bla, 19. april 2020 10:29)

    # Link komentara

  204. Stalno napominjem da je Kica imao zlata i sa SP i sa OI sto nijedan drugi igrac nema pa cak ni Drazen Petrovic.
    Individualno bio je jednako nosilacvigre kao Drazen a duze je to bio.
    (Aleksa Pufta, 19. april 2020 10:28)

    # Link komentara

  205. Gde vam je Duci Simonovic, uz Sergeja Belova, najbolji beli igrac na svetu od pocetka do sredine 70-tih godina...Covek.koji je odbio ponudu da ide u Nba ligu?
    (Urke, 19. april 2020 10:28)

    # Link komentara

  206. Mi imamo svoga Boga!
    (Тајни детектив Ђидо Мова, 19. april 2020 10:27)

    # Link komentara

  207. Mi imamo svoga boga, on se zove
    Bodiroga!!!
    (de3nmla, 19. april 2020 10:25)

    # Link komentara

  208. Милан"Чича"Гуровић, поигравао се са НБА суперстаровима Милером и Пирсом 2002. на њиховом терену. Имао је ту дозу дрскости, никога се није плашио. Уз добре физичке предиспозиције, сигуран сам да би успео у НБА лиги.
    (Партизан МБ 2004., 19. april 2020 10:25)

    # Link komentara

  209. Bodiroga i NbA,majko mila.Evropa puna kapa, sa par titula prvaka drzave, ne znam je li i mvp bio nekad. Dejan Bodiroga u NBA buhahahahhhhhahahaajhahaha
    (Riva, 19. april 2020 10:24)

    # Link komentara

  210. Miloš Vujanić.
    (Srdjan, 19. april 2020 10:22)

    # Link komentara

  211. "...Dalipagić je bio na korak od NBA i od toga da obuče dres Boston Seltiksa, ali vreme i pravila su bila drugačija i da je prihvatio poziv Amerike ne bi mogao više da igra za reprezentaciju..."

    Sad ih sve boli ona stvar za reprezentaciju, igraju ako ih robovlasnici puste!
    (Zoran, 19. april 2020 10:22)

    # Link komentara

  212. Kad vidim onaj Bodirogin izbacaj place mi se koliko ne izgleda lepo, dok npr izbacaj Tripkovica, Bogdana ili Pedje smatram za najlepse ubedljivo, a Bodirogin stvarno izgleda ruzno. Ali, u tome i jeste car, covek je sigurno najveci umetnik koji se ikada pojavio u evropskoj kosarci...Inteligencija, ulaz, hladnokrvnost, odbrana, skok...Da mi nabrojite 100 igraca i pitate kome bi dao loptu u poslednjem napadu uvek bi odgovor bio jedan - Dejan Bodiroga!
    (Mateja, 19. april 2020 10:21)

    # Link komentara

  213. najbolje za kraj ... elegancija igre neverovatna,moze se porediti sa federerom u tenisu
    (alex, 19. april 2020 10:20)

    # Link komentara

  214. A Karnisovas, koe ce kaze Vlatko Cancar?
    (caedmon, 19. april 2020 10:20)

    # Link komentara

  215. Zufer Avdija je najveci !
    (roarrr, 19. april 2020 10:19)

    # Link komentara

  216. Juuu kakva repka od 1995 do 2002 :-O bruka
    (Cheda, 19. april 2020 10:19)

    # Link komentara

  217. Бодирога далеко изнад свих... кошаркашки геније... господин... елеганција... креативност... оригиналан као никад нико... човек кошарка... начин играња и размишљања поставио кошарку на место једног од најинтелигентнијих спортова...
    (Невен, 19. april 2020 10:19)

    # Link komentara

  218. Al’ je zato igrao Rastko Cvetković!
    (Lorimer, 19. april 2020 10:19)

    # Link komentara

  219. 1. Bodiroga ubedljivo
    2. Dijamantidis

    Ograđujem se, jer pamtim kao mali Galisa, pa na ovamo, o Kići i ostalima neka sude stariji.

    Srećan Uskrs!
    (Ćomi iz Bačke, 19. april 2020 10:18)

    # Link komentara

  220. Pametni ljudi, ostali upamceni kao vrhunski igraci, nisu se izblamirali kao dosta njih sto je pokusalo u NBA pa samo stavili mrlje na svoje odlicne karijere do tada.
    (MilosBL, 19. april 2020 10:17)

    # Link komentara

  221. Jedino Ljulj ima brzinu za NBA, realno gledano.

    Ostali, svakako da bi mogli da igraju, ali ne bi imali zapazene uloge odnosno ne bi mogli sa svojim stilom igre da budu konkurentni.

    Naravno, svi bi voleli da smo videli Bodirogu, zbog totalne kontre stila kosarke, ali to bilo vise zanimljivo nego sto bi sad on mogao da bude uspesan i bude faktor.
    (GM, 19. april 2020 10:16)

    # Link komentara

  222. kod najvećeg broja brzina je problem....
    (?, 19. april 2020 10:14)

    # Link komentara

  223. Kako bi Lebron Djejms zakucavao preko bondiroge



    Hahhahahahha


    Zamislite tek Karmela ili Bojana Bogdanovica u direktnkm duelu sa bodirogom, ne bi bodi izdrzao 1 cetvrtinu



    Al Bodiroga je svakako bio dobae igrac, al nije za en bi ej, aba liga mu je domet
    (ALENMPIJE IN, 19. april 2020 10:14)

    # Link komentara

  224. Сјајан текст.
    Срамота да немате бар једну вест, о једном од највећих празника, ако ништа друго могли сте бар наслов да ставите негде да честитате људима Васкрс, битно да је корона и данас главна вест.
    Полицијски час, највећи празник, свакако се не иде нигде поштедите нас бар данас и нормализујте се
    срдачан поздрав
    (Србин, 19. april 2020 10:13)

    # Link komentara

  225. Od svih nabrojanih, sa sigurnoscu mogu da napisem da samo Bodiroga ne bi uspeo, dok za ostale ne znam... Sto ne znaci da je losiji od ostalih nabrojanih, naprotiv!
    (Jumko, 19. april 2020 10:13)

    # Link komentara

  226. Gde bi Bodiroga mogao igrati u najjacoj ligi sveta.Smesno.
    (mare, 19. april 2020 10:12)

    # Link komentara

  227. Bodiroga je igrao za reprezentaciju do 2005te
    (Djole, 19. april 2020 10:11)

    # Link komentara

  228. Bodiroga je bio BOG košarke...Takvu mirnoću u odlučujućim momentima antologijskih mečeva samo ima još Novak Đoković.
    (the shining, 19. april 2020 10:11)

    # Link komentara