Dodić za B92.net: Da što skuplje prodamo kožu protiv Zvezde

Košarkaš Čačka 94 Stojan Dodić izneo je utiske za B92.net pred duel sa Crvenom zvezdom u Kupu Radivoja Koraća.

Aleksandar Stajkovac
Podeli
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ekipa iz Čačka je uspela da se plasira u polufinale i tako zakaže duel sa crveno-belima.

Da bi došao na dva koraka od "Žućkove levice", Čačak 94 je savladao gradskog rivala Borac u četvrtfinalu Kupa, rezultatom 73:64.

Dodić je na početku razgovora istakao da tim još uvek nije svestan trijumfa. Ekipa koja igra u Košarkaškoj ligi Srbije je savladala ABA ligaša.

"Još uvek je čudno, nismo imali mnogo vremena da razmislimo. Gledali smo utakmicu sa oduševljenjem i nismo još uvek svesni šta smo uradili. Pobedili smo Borac, ekipu koja je prva u Čačku. Ko god prati košarku, zna šta je Borac. Spremili smo se vrhunski za tu utakmicu i Đorđe Mićić i Marko Marinović su odradili vrhunski posao što se tiče analize i pripreme. Imali smo jedan cilj i pravac kog smo se držali. U nijednom trenutku nisam imao strah da ćemo da izgubimo. Došli smo da uživamo, lepo je igrati Kup. Ceo grad Niš je drugačiji i ta neka euforija dodaje posebnu draž. Nismo došli samo da bi došli. Pobedu bih posvetio ocu koji je nedavno preminuo. Verujem u Boga, da postoji nešto i da je on ponosan na mene.", započeo je Dodić priču za B92.net.

Deo stručnog štaba Čačka 94 čini i Marko Marinović, trofejni srpski košarkaš. Dodić je njegov "pečat" posebno značajan za pobedu protiv gradskog rivala.

"Malina je odradio odličan posao. Dosta dobrih saveta nam je dao, koji su uticali na celu utakmicu i nas. Cela utakmica je bila na odličnom nivou. Ima dosta energije koju prenosi na nas. Vidi se da mu je stalo i meni se sviđa njegov pristup. Svima može da donese dobro."

Čačak 94 od 17 časova izlazi na megdan Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

"Polufinale Kupa, Zvezda evroligaška ekipa. Nema šta tu da se doda. Nismo svesni da kad uđemo u halu, biće dupke puna. Još jedna prilika da se premerimo da vidimo gde smo. Igrali smo protiv ABA ligaša, a Zvezda je još veći nivo. Što se kaže, da probamo da što skuplje prodamo kožu."

Čačak je grad košarke, poznato je koliko "Hala kraj Morave" bude krcata kada Borac igra utakmice, ali zbog ljubavi prema košarci, prati se i Čačak 94, koji beleži sjajne rezultate u KLS-u.

"Nije kao na utakmicama Borca, ali imamo veliki broj navijača, koji dolaze skoro na svaku utakmicu da nas podrže. Sve ih je više više. Čačak je grad košarke, pamte svaki dobar potez, ali po nekad i neki loš. Lepa je atmosfera u Čačku i meni se sviđa."

Kada su u pitajnu ciljevi u Košarkaškoj ligi Srbije, oni su najviši.

"Što se tiče KLS-a, imali smo nekoliko poraza pred Kup, koje nismo očekivali. Desio se blagi pad forme, ali uzeli smo nekoliko dana odmora i spremili se za Borac. Nadam se da sada kada se vratimo posle Kupa, da ćemo da zaigramo bolje i izborimo mesto koje vodi u Superligu."

Dodić je bio član 3x3 juniorske reprezentacije Srbije, koja je na kontinentalnom šampionatu u Debrecinu izborila zlatnu medalju. Ekipu je predvodio proslavljeni srpski basketaš Marko Ždero.

"Volim preko leta da igram basket, kao i svi uglavnom. Igrao sam turnire sa bratom, dok još nisam bio na nekom nivou. Tada sam igrao baš u Nišu. Ljudi iz kluba su me pustili da odem da oradim to.Reprezentaciju su vodili Marko Ždero i Danilo Lukić, pozvan sam bio na širi spisak, a posle toga su bile mini pripreme u Novom Sadu. Ušao sam u konkurenciju i otišli smo na šampionat evrope u Debrecin."

On je istakao da je igranje za reprezentaciju kruna karijere.

"Lepo iskustvo, do tada nisam nikada bio na spisku, bio koje reprezentacije, dal širi ili uži. Jeste 3x3, ali je neverovatno iskustvo obući dres i igrati za Srbiju. To je ono što svi mi sanjamo koji se bavimo sportom i sam vrh karijere", zaključio je Dodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.