Glazer za B92.net: Greške zaboravljam i ne opterećujem se njima

Golman Crvene zvezde Omri Glazer pričao je za B92.net pred meč drugog kola Lige šampiona sa Jang Bojsom.

Milan Tomić
Podeli
David Damnjanovic/Starsport
David Damnjanovic/Starsport

Glazer (27) ugovor sa Zvezdom ima do 2026. godine

Prvak Srbije, nakon poraza od Mančester sitija na startu elitnog takmičenja, u sredu od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić" igra jedan od ključnih mečeva u Evropi ove jeseni.

Crveno-beli su se nakon odličnog pripremnog perioda i uvodnih utakmica u Superligi Srbije malo uspavali i doživeli poraze od Voždovca i Čukaričkog, tako da sada zaostaju za Partizanom, te ekipom TSC-a.

Glazera smo na početku intervjua pitali da li je zadovoljan početkom sezone, kako na individualnom, tako i na timskom planu.

"Mislim da ima prostora za napredak i bolje partije, kako i moje, tako i čitave ekipe. Bićemo sve bolji kako sezona bude odmicala, u to nemam sumnje", rekao je Glazer, koji ima devet nastupa za nacionalnim tim Izraela.

Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Glazer je u karijeri nastupao za Hapoel Rananu, Sekciju Nes Zionu, Makabi Haifu, te Hapoel Ber Ševu

Zvezda uglavnom dominira u prvenstvu što se tiče poseda lopte. Zanimalo nas je da li mu je to otežavajuća okolnost, pošto bi manjak posla mogao da mu poremeti fokus i koncentraciju tokom 90 minuta.

"Što se mene tiče, ne moram da imam posla uopšte. Drago mi je da dominiramo kroz posed i da želimo na taj način da gradimo igru. Što se tiče fokusa, mora da postoji tokom 90 minuta, bez obzira na intenzitet utakmice".

Glazer je protiv Sitija na "Etihadu" oborio rekord u broju intervencija na jednom meču Lige šampiona – imao ih je čak 13.

"Izuzetno zahtevna utakmica, jer se konstantno nešto dešavalo, ali to je igra Mančester sitija. Svi su kao roboti, tačno znaju gde treba da se kreću, bukvalno taktička perfekcija. Imao sam dosta posla, znači takva utakmica za iskustvo neverovatno."

Glazer je bio krivac kod drugog primljenog pogotka, kada ga je savladao Hulijan Alvares. Nije najjasnije šta se desilo – loša odluka, procena ili možda svetlost reflektora.

"Sve pomalo, ali šta je tu je. Greške zaboravljam brzo i ne opterećujem se njima."

David Damnjanovic/Starsport
David Damnjanovic/Starsport

Na "Marakanu" u sredu uveče stiže švajcarski šampion Jang Bojs, koji je u prvoj rundi u Bernu izgubio od Lajpciga (3:1).

"Pratim fudbal, tako da ih i načelno znam u smislu toga ko su najbolji igrači, ali smo prethodnih dana radili analize, tako da smo sad u potpunosti upoznati s njima. Biće dobra utakmica, nadam se i pun stadion, to nam je potrebno."

Cilj crveno-belih je da se "prezimi" u Evropi, kao što je to učinjeno 2018, 2021. i 2022. godine.

"Borićemo se u svakoj utakmici da pobedimo. Videli ste i protiv Sitija u Engleskoj da smo vodili na poluvremenu. Jednostavno, ne plašimo se nikog. Cilj je da prezimimo u Evropi, videćemo u kom takmičenju."

Glazer uživa u Beogradu, gde živi sa ženom. Otkrio je i sa kojim saigračem je najbliskiji.

"Beograd je odličan, zaista uživam u gradu sa suprugom. Što se tiče saigrača, moram da izdvojim Marka Stamenića, ali sa svima imam sjajan odnos. Recimo da se s njim najviše družim van terena", zaključio je Glazer u razgovoru za B92.net.

Glazer je ove sezone na devet utakmica primio 10 golova, dok je mrežu sačuvao na susretima sa Vojvodinom, Napretkom, Spartakom i niškim Radničkim.

Autor: Milan Tomić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.