Stamenić za B92.net: Ponosan sam što igram u zemlji iz koje potiče moj otac

Fudbaler Crvene zvezde Marko Stamenić govorio je u intervjuu za B92.net o dolasku u redove prvaka Srbije, ali i o očekivanjima od Lige šampiona.

Milan Tomić
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Sve vesti iz Lige šampiona na B92.net

Ovaj 21-godišnjak rođen na Novom Zelandu je u Zvezdu stigao letos iz Kopenhagena kao slobodan igrač.

Potpisao je ugovor na četiri sezone, s tim da početkom ove, nije preterano zadovoljan, zbog dva poraza u Superligi Srbije.

"Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, s obzirom da nismo ostvarili sve pobede. Međutim, izuzetno sam zadovoljan zalaganjem svih igrača i načinom na koji treniramo. Potrebno nam je još malo vremena, kako bismo se bolje upoznali i nemam nikakvu sumnju da ćemo u narednom periodu beležiti sjajne rezultate, jer imamo fantastične pojedince i atmosferu u timu", rekao je Stamenić za B92.net.

Stamenić je vrlo brzo osvojio srca navijača crveno-belih, delujući prilično sigurno na centru igrališta.

"Mnogo mi znači podrška navijača. Znao sam da su neverovatni i pre dolaska u klub. Srećan sam što prepoznaju trud koji ulažem i odnos na terenu koji imam na svakoj utakmici. Očekuju nas važni mečevi, siguran sam da će nas pratiti gde god budemo igrali, a ja mogu da im obećam da ću uvek ostavljati srce na terenu."

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stamenić je rođen u Velingtonu, u koji je njegov otac u mladosti došao iz Novog Sada.

"S obzirom da imam srpsko poreklo i da sam sa ocem dosta razgovarao, mogu da kažem da sam u određenoj meri bio upoznat sa srpskim fudbalom. Pričao mi je da je Crvena zvezda veliki klub. Ponosan sam što igram u zemlji iz koje moj otac potiče, a naročito što nastupam za Zvezdu, u čiju sam se veličinu uverio tek po dolasku."

Činjenica da ima srpsko poreklo sigurno da je uticala na Markov dolazak u klub iz Ljutice Bogdana.

"Sigurno da je olakšavajuća okolnost to što je moj otac iz Srbije, mogao sam da se raspitam o okruženju, ljudima, ali i fudbalu zbog kojeg sam i došao. Čelni ljudi Crvene zvezde su mi ukazali poverenje i stavili do znanja da me žele u timu, nije bilo teško doneti odluku, s obzirom da Zvezda igra Ligu šampiona i da se radi o klubu sa fenomenalnom istorijom."

Starsport
Starsport

Pred Zvezdom je teško gostovanje u prvom kolu Lige šampiona, u vidu Mančester sitija, aktuelnog prvaka Evrope.

"Nema lakih grupa u Ligi šampiona, ali smo ipak želeli da izbegnemo po mnogima u ovom trenutku najbolji tim na svetu – Mančester Siti. Biće izuzetno teško, međutim znamo da imamo kvalitet i učinićemo sve da igramo Evropu na proleće, ali i predstavimo Crvenu zvezdu u najboljem svetlu."

Stamenić je počeo da uči srpski jezik i polako napreduje.

"Trudim se da savladam osnovnu komunikaciju i da sa ljudima što više pričam na srpskom, mislim da mi za sada dobro ide. Nadam se da ću za nekoliko meseci dobro pričati."

Za kraj, pitali smo ga koji su mu to kratkoročni, a koji dugoročni ciljevi.

"Karijere sportista su nepredvidive, pogotovo fudbalera. Ne želim da se opterećujem, u ovom trenutku sam fokusiran samo na Crvenu zvezdu i napornu sezonu koja je nedavno počela", zaključio je Stamenić.

Stamenić je u karijeri igrao za Velington, Keje i Kopenhagen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.