Evrogol Partizanu dao momak koji je prošao pakao: Hteo sam da batalim fudbal

Fudbaler Javora Dino Dolmagić (29) postigao je najefektniji gol proteklog kola Superlige, a malo ko zna da je nedavno želeo da završi karijeru.

Miloš Bogovac
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Javor je izgubio na kraju. Ivanjičanima je, ipak, bilo potrebno mnogo više za iznenađenje u Beogradu od majstorije Dolmagića, momka koji je prošao krugove samog pakla zbog dve teške povrede koje su mu se desile jedna za drugom.

I to dve najteže povrede u sportu – ruptura prednjih ukrštenih ligamenata kolena i ruptura Ahilove tetive.

Mnogi bi posle toga odustali i da samo pomisle na dalje bavljenje sportom, bio je i Dino blizu, međutim prevagnula je čvrstina karaktera, volja, želja i ljubav prema igri.

Obe povrede, važno je reći u kontekstu kvaliteta oporavka, Dolmagić je doživeo u vreme dok je igrao za TSC. Prvu - dva dana posle potpisa za klub iz Bačke Topole u leto 2020. godine.

"Da, baš je težak period iza mene. Po dolasku u TSC, dva dana posle, na prijateljskoj utakmici sam pokidao prednje ukrštene ligamente. Oporavljao sam se dugo, osam, devet meseci", kaže Dino na početku razgovora za B92.

Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Taman kada je prošao svu muku, usledio je novi, najblaže rečeno, šok. Nova teška povreda, operacija, još jedan dug oporavak...

"Nakon oporavka od prve povrede počeo sam da radim sa ekipom i na jednom od tih treninga pukla mi je Ahilova tetiva, samo na drugoj nozi, levoj. Usledila je nova operacija, dug oporavak. Znao sam da me očekuje isti ako ne i teži oporavak. Sreća u celoj toj nesreći je da sam bio u TSC pa je oporavak i rehabilitacija protekla na odličnom nivou pod nadzorom profesora Marka Stojanovića u Novom Sadu. I to mi je u najvećoj meri i pomoglo da preguram sve to i da nastavim da se bavim fudbalom".

A bilo je teških momenata dve to vreme i ona najteža dilema - šta dalje i da li nastaviti sa fudbalom?

"U par situacija, iskren da budem, bio sam blizu da "okačim kopačke o klin" jer je sve to bilo i psihički i fizički jako naporno. Nisam znao da li ću uspeti da se oporavim i kako će to sve izgledati na kraju. Ali evo, posle toga imao sam nekih sitnih povreda koje su bile posledica tih povreda. Međutim, ove sezone sam prošao celokupne pripreme bez ijednog propuštenog treninga i srećan sam što i dalje mogu da igram fudbal".

Dolmagić je sveukupno bio bez fudbala godinu i po dana "u cugu". Potom, mic po mic, vratio se terenu, lopti, utakmicama. U međuvremenu, vratio se u Javor iz kojeg je i otišao u TSC.

Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

I kao da je neko režirao novu epizodu u Dolmagićevoj karijeri. Posle horora, usledio je film sa srećnim krajem - gol za pamćenje usred Humske.

Dino je pretrčao gotovo 40 metara pre nego što je "odapeo strelu" u mrežu crno-belih.

"Sigurno da je super osećaj. Dugo sam vodio loptu, u nekom trenutku sam verovatno mislio i da je dodam nekome, na kraju sam odlučio da šutnem i ona je otišla tamo gde treba tako da je ispalo na kraju super".

Kaže, nije mu najvažniji gol u karijeri jer je izostala pobeda, ali je sigurno najefektniji.

"Najefektniji sigurno. Ja, ruku na srce, nisam neko ko postiže mnogo golova ali ne bih rekao da je najvažniji iz razloga što smo na kraju izgubili. Vratili smo se iz Beograda bez bodova, a ranije sam recimo davao golove koji su nam donosili pobede".

U povoju sezone Ivanjičani su sakupili solidnu bodovnu zalihu, uhvatili solidan zalet ka cilju koji je isti i ove sezone.

"Što se tiče Javora, cilj je isti svake sezone a to je da se što ranije obezbedi opstanak. Dugo sam ovde, ovo mi je drugi mandat i svaki put cilj je opstanak. Početak sezone je bio dobar s obzirom na to da smo imali težak raspored. U prva tri kola, sa dva gostovanja i jednim mečom kod kuće, uzeli smo pet bodova. Podbacili smo malo protiv TSC (0:3) mada je to ekipa koja će igrati grupnu fazu Lige Evrope, i očekivali smo više od te utakmice. Ali sve u svemu solidan početak Javora, nadam se da ćemo nastaviti tako, i što da ne, možda i da se nađemo u plej-ofu", optimista je Dolmagić.

Autor – Miloš Bogovac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.