Vojinović za B92.net: Drago mi je što je KLS promenila svoju poziciju

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović rekao je da je sastanak sa predstavnicima KLS zakazan za četvrtak.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zapratite nas na Instagramu

On je dodao da mu je drago što će kroz razgovor pokušati da nađu rešenje.

Rukovodstvo Košarkaške lige Srbije pozvalo vodeće ljude regionalne ABA lige na hitan sastanak zbog preklapanja termina završnica dva takmičenja.

"Kao što sam mnogo puta već tokom proteklih dana rekao, u svim izazovnim situacijama tokom sezone, stava sam da samo otvorenom i iskrenom komunikacijom možemo da dođemo najboljeg mogućeg rešenja. U tom svetlu, izuzetno mi je drago što je sada i KLS promenila svoju poziciju i stvari postavlja na taj način. Poziv koji je stigao predstavlja korak u dobrom smeru, a sigurno da ne bismo ni bili u ovoj situaciji da smo od početka razgovarali i da nije bilo jednostranih i isključivih odluka. Ipak, to je sada najmanje bitno", rekao je Vojinović za B92.net.

Da je u polufinalnoj serija plej-ofa Superlige između košarkaša Mege i FMP-a igrana majstorica, ali to se neće desiti jer je Mega izgubila večeras 96:70, u tom slučaju obe finalne serije i ABA i KLS bi počele istog dana 12. juna, a Crvena zvezda je finalista oba takmičenja.

Međutim, FMP je trijumfovao i plasirao se u finale KLS, gde ga čeka Crvena zvezda i u tom slučaju prvi duel finala će se igrati 10. juna, a naredni 13. juna.

"Važno je da sada i sa druge strane postoji želja da kroz razgovor pronađemo najbolje rešenje u interesu svih strana. Sada znamo i drugog učesnika finalne serije, samim tim, jasnu sliku i kanale komunikacije. Odnosno, kako što i nalaže praksa u mom radu, pre eventualne promene termina, obaviću razgovore sa predstavnicima oba učesnika finala i videti njihov stav", proučio je Vojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.